Search
Close this search box.

Waarom een glasvijl beter is

Iedereen is wel bekend met de vijl, want iedereen vijlt haar nagels wel eens, bijvoorbeeld als ze zijn afgebroken of om er weer een model in te krijgen. Ik denk dat de meeste meiden een gewone vijl pakken, terwijl die eigenlijk helemaal niet zo goed is voor je nagels en je kunt je nagels met zo’n vijl makkelijk beschadigen. Daarom is het beter om een glasvijl te gebruiken. Waarom dat zo is, daar vertel ik jullie vandaag meer over!

Hadden jullie al wel eens van een glasvijl gehoord? Eigenlijk is het een gewone vijl, maar hij is gemaakt van glas en heeft een veel fijnere structuur. Een glasvijl is dus beter voor je nagels. Bij een glasvijl is de structuur fijner, waardoor je de nagelrand dicht vijlt en beschermt. Een gewone vijl is veel grover en maakt de nagelrand juist eerder kapot dan dat je het ‘geneest’.

Een ander voordeel van de glasvijl is dat hij niet slijt. Vaak is het met een plastic vijl zo dat je hem na een paar keer al kan weggooien. Een ijzeren houdt het ook niet altijd even lang vol. Ook is een glasvijl erg hygienisch in gebruik, je kan hem namelijk makkelijk afwassen onder de kraan zodat hij weer lekker schoon is.

Een glasvijl is trouwens wel heel anders in gebruik dan een gewone vijl. Soms, als je een stuk van je nagels af wilt hebben, kan je lekker heen en weer vijlen (doe dit trouwens niet, zo gaan je nagellagen los van elkaar), maar dat gaat je niet lukken met een glasvijl. Een glasvijl kan je alleen gebruiken door in één richting te vijlen. Eigenlijk maar goed ook, want dat is de allerbeste manier om je nagels te vijlen en goed te houden.

Ben je eenmaal gewend aan deze manier van vijlen, dan wil je niets anders meer.  De vijl glijdt echt over je nagels heen en laat perfect afgewerkte nagels achter zonder vervelende randjes en haakjes.

Wat wel een minpuntje is aan de glasvijl, is dat hij natuurlijk erg breekbaar is. Berg hem daarom goed op of doe hem in het hoesje waarmee hij is geleverd.

Glasvijlen zijn wel een stukje duurder dan gewone vijlen, maar ze zijn het echt waard voor je nagels! Probeer het eens, ik weet zeker dat je het verschil duidelijk merkt! Wil je graag een glasvijl kopen maar er niet teveel geld aan uitgeven? Kijk dan eens bij de Hema, het Essence schap en Casuelle heeft ook goedkope glasvijlen.

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

29 reacties

 1. Ik vijl altijd met een ijzeren maar ga dan wel lekker heen en weer. Ik weet dat het helemaal niet goed is en heb ook regelmatig last van de bovenste nagelrand die omgeklapt is, maar als je maar één kant op vijlt heb ik het idee dat je helemaal geen kracht kan zetten en uren bezig bent. Misschien is een glasvijl toch wel beter… ^^
  Vijl jij je nagels trouwens altijd als je nagellak op hebt? Dat doe ik echt nooit, haha!

 2. ik heb onlangs in praag een hele mooie glasvijl gekocht bezet met echte swarovski steentjes, voor amper omgerekend 6 euro :)

 3. Ik vind een glasvijl juist veel minder fijn! Ik vind zo’n ijzeren / metalen ook niet fijn, gewoon zo’n
  “papieren” achtige haha!

 4. ik gebruik ook een glasvijl en ik heb al eens gehad dat er eentje kapot is gevallen spijtig :(
  Ik gebruik de grovere vijl als ik een stuk van mijn nagel moet afvijlen, maar daarna vijl ik toch altijd een stukje met de glasvijl.
  Ik moet wel nog oefenen om in 1 richting te vijlen, vind dat een beetje moeilijk XD

 5. Ik heb net dezelfde vijl! Ik vind hem zo fijn en inderdaad glasvijlen werken beter, ik wil niet meer terug naar de “normale” vijlen zegmaar.

 6. Ik wissel af! Soms gebruik ik ook eerst een gewone – wel een goede vijl – en daarna een glasvijl. Je merkt het verschil zo erg goed!

  1. Kruidvat heeft nu van eigen merk een grote en een kleine in 1 verpakking voor 2,99 :) dus ik begin er ook maar eens aan! Hoop dat m’n nagels me gaan bedanken :)

 7. Ik ben ook helemaal dol op mijn glasvijl. Ik heb er trouwens één van de Hema. Best een aanrader ! Die van mij heb ik al vaak (lees: heeeel vaak) laten vallen en hij is nog steeds niet gebroken.

 8. Ik heb een Milano glasvijl van GlasvijlShop, die is ook echt super, volgens mij dezelfde kwaliteit als die van Herome hoor en trouwens wel aan 2 kanten te gebruiken.

 9. Heb ook een glasvijl, heb hem gekocht met nog 3 anderen vijlen (polijstvijlen) gekocht bij de Aldi voor 5 euro.
  Het enige nadeel is dat als je ze laat vallen ze kapot gaan, en ik laat echt alles vallen, xD. Die is nu kapot, gebruik hem nog wel hij is alleen nu heel klein.

 10. Een vriendin van mij vijlt ook altijd met een glasvijl. Ze is er gek op en is ook helemaal precies met nagels. Ik had altijd een ijzeren vijl, maar heb vandaag een mooie (van roze naar paars overlopende) glazen nagelvijl gekocht bij de hema en hij bevalt goed! Ik heb zelf ook wat moeite om 1 kant op te vijlen, maar je nagels worden er heel mooi van! :)

 11. Heb sinds kort ook een glasvijl , heeft me 12 euro gekost bij de apotheek. Maar is zijn geld echt waard , je kan niet meer verkeerd vijlen en hebt ook niet meer van die vervelende haakjes aan je nagels. Ik zou geen andere meer willen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *