Waar kan je Bepanthen voor gebruiken?

 photo Bephanten_zpscfd6890c.png

Van de week vroeg ik aan jullie wat zal helpen tegen mijn enorm schrale neus die erg gehavend was door het continu snuiten van mijn neus. Ik vroeg op twitter of iemand hier tips voor had. Jullie raadde massaal mij dus Bepanthen aan! Eenmaal gekocht dacht ik, jeetje wat moet ik met zo een grote tube! Gelukkig is het een wondermiddeltje voor veel doeleindes!

 photo Bephanten4_zpse0c9d258.png

Door de verkoudheid moest ik constant mijn neus snuiten en op den duur vond mijn neus dat niet meer grappig en ging helemaal vervellen wat branderige en schrale plekjes opleverde. Ik dacht het wel eventjes zacht te houden met een dagcrème, maar helaas dat brandde enorm! Bepanthen is gelukkig een hele basic crème die ik hier onder irritatie op kan smeren. En binnen twee dagen was mijn vervelde en schrale neus zo goed als weg!

 photo Bephanten2_zps996b73ed.png

Feitjes over Bepanthen:

Bepanthen zalf bevat een hoge concentratie Dexpanthenol (pro-vitamine B5). Deze stof dringt in de huid door en speelt een belangrijke rol bij het produceren van energie. Dit helpt het natuurlijke herstel van de huid.

Bepanthen zalf bevat een hoge concentratie vetten (65%). Deze vetten zorgen voor een doorzichtig beschermlaagje op de huid.  Aanwezig vocht verdampt minder snel. Dit is belangrijk voor een goed vochtgehalte van de huid.

Door de hoge concentratie aan vetten is de crème ook waterafstotend! Handig, zo hoef je niet steeds weer bij te smeren.

De zalf is zorgvuldig samengesteld zonder onnodige bestanddelen. Ingrediënten als geurstof en conserveringsmiddelen zijn voor een zalf overbodig. Zo kan de zalf goed worden gebruikt bij zeer gevoelige en kwetsbare huid.

 photo Bephanten3_zps22932a5d.png

Bepanthen is eigenlijk een klein wondermiddeltje tegen huidirritaties, ik denk dat iedereen dan ook wel een verpakking – behalve ik – thuis heeft liggen. Je kan het echt voor ontzettend veel dingen gebruiken zoals:

– Schrale huid na verkoudheid
– Exceem vettig houden
– Pasgezette tatoeage mee vettig houden
– De huid van je baby mee beschermen
– Droge uitslag vettig houden
– Kloven in je hakken insmeren
– Droge ellebogen zachtmaken
– Uitgedroogde nagelriemen mee invetten
– Huidstriemen tegen gaan
– Schilverige huid insmeren

 photo Bephanten1_zps041e3a58.png

Bepanthen heeft echt mijn hart gestolen, waarom wist ik nooit eerder van deze handige wonderzalf. Jullie zijn toppers dat jullie mij hieraan hebben geholpen! Dus ik ben wel eens benieuwd, waar gebruiken jullie Bepanthen voor? Staat het ook standaard bij jullie in de kast? Het is trouwens gewoon te koop bij elke drogisterijn. Ik had hem geloof ik voor iets meer dan 7 euro bij de Kruidvat weg.

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’ – Pinterest 

Dit vind je misschien ook leuk

41 reacties

 • Reply
  Marjolein - Beautylein.nl
  9 april 2014 at 09:00

  Wat fijn dat deze zalf je geholpen heeft om van je schrale neus af te komen. Dat is zo pijnlijk! Mooie foto’s heb je gemaakt, fijne review.

 • Reply
  Nikita
  9 april 2014 at 09:02

  Ik heb deze zalf ook in huis alleen is ie niet voor mij maar voor mijn zus ze had namelijk last ferme droge plekjes op haar voor hoofd helaas hielp de crème al niet meer achter een week, ik heb hem denk ik van de apotheek =)

  • Reply
   Elsa
   21 juni 2019 at 00:43

   Bepanthene is een wondermiddel. Als je een ontstekingswond hebt, waar dan ook.. smeer het 3 x pd op de aangedane plek. Het vuil trekt eruit en na 3 dagen is de wond genezen.

 • Reply
  Koalabeautymama
  9 april 2014 at 09:19

  Bepanthen is onmisbaar in ons huis! Voornamelijk is het een wondermiddel voor ons dochtertje tegen ruwe plekjes op de huid, maar smeer er ook mijn tattoo mee in. Werkt super! :)

 • Reply
  tamz050
  9 april 2014 at 09:21

  Dit is soms ook écht mijn wonderzalf!

 • Reply
  chucky1012
  9 april 2014 at 09:36

  Ik ken het van jaren geleden.
  Het wordt hoog tijd om het weer eens te kopen.
  Ik heb ook last van droge plekjes rond de neus waardoor het door het gebruik van deze zalf zal verdwijnen ;-)

 • Reply
  Paola
  9 april 2014 at 09:53

  Klinkt als een handig product. Zelf heb ik het nog nooit gebruikt.

 • Reply
  Marieke, bunniesandpeace
  9 april 2014 at 10:06

  Dat ga ik onthouden voor als ik weer flink verkouden ben. Klinkt als een enorm handig product :)

 • Reply
  Laura
  9 april 2014 at 10:20

  Klinkt goed allemaal dus misschien ook maar eens zo’n tube in huis halen! :)

 • Reply
  beautyjuf
  9 april 2014 at 10:27

  Wat een wondermiddeltje! Om eerlijk te zijn, kende ik het hele merk nog niet…Ik vraag me nu meteen af of het vergelijkbaar is met Sudocrème.

  • Reply
   Shirley
   9 april 2014 at 10:40

   Ik vind het beter dan Sudocreme…

  • Reply
   marjolein
   9 april 2014 at 11:43

   In sudocreme zit zink en dat zit in bepanthen niet. Dat is iig een verschil en voor mij belangrijk. Ik kan niet tegen zink(zalf). Het wordt wel vaak voor baby’s gebruimt net als sudocreme.

 • Reply
  inspiredbylifee
  9 april 2014 at 10:33

  Deze moet ik echt hebben! Als ik verkouden ben heb ik altijd zo pijn aan mijn neus omdat het zo schaal is en niks helpt.

 • Reply
  Cindy
  9 april 2014 at 10:43

  Ik hoorde van wat modellen dat ze het gebruikte als lippenbalsem. Als het goed genoeg is voor hun….

 • Reply
  Mariska
  9 april 2014 at 10:49

  Ik heb het toen ook gebruikt toen ik net mijn tattoos had laten zetten, goed spul ja.

 • Reply
  mijnbeautydiary
  9 april 2014 at 11:07

  Fijne review! Zelf heb ik Bepanthen nog nooit geprobeerd, maar de volgende keer dat ik verkouden ben, probeer ik hem uit ;)

 • Reply
  jana
  9 april 2014 at 11:24

  Bijna al mijn tattoos heb ik er mee ingesmeerd (wel met Bepanthol, de blauwe versie, maar Bepanthen is iets goedkoper dacht ik). In de winter en bij verkoudheden smeer ik het ook op en rond mijn droge neus, mondhoeken,… Zeer goed spul.

 • Reply
  Kaylani
  9 april 2014 at 11:38

  Ah ja Bepanthen is echt heel fijn! Toen ik mijn tattoo had laten zetten werd dit me aangeraden om mijn tattoo mee te verzorgen. Vervolgens heb ik het ook op allerlei andere droge plekjes gebruikt, wondermiddel!

 • Reply
  Jessica
  9 april 2014 at 12:07

  Ik heb ook geen tube in huis, en mijn ouders ook nooit gehad, dus je bent niet de enige haha. Ik gebruik voor dit soort dingen eigenlijk altijd het wonderpotje van Oriflame :)

 • Reply
  Blissfulbeauty
  9 april 2014 at 12:46

  Ja, dit hadden wij vroeger inderdaad in huis! In mijn middelbare schooltijd moest ik dagelijks 30 km fietsen en in de kou en regen van de winter resulteerde dat bij mij in een extreem droge huid met schilfertjes. Bepanthen hielp daar goed tegen

 • Reply
  Gera
  9 april 2014 at 12:57

  Ik gebruik het nog wel eens als ik een koortslip heb. Voor mijn gevoel geneest het sneller.

  • Reply
   saskia
   13 oktober 2015 at 08:23

   Ik heb het nu inderdaad ook op mijn koortslip gesmeerd en naar mijn idee verzacht het. Ik zit pas op dag1 met smeren, normaal word me lip ook heel dik en nu gebeurd dat nog niet. Ook voor mijn tattoo gebruikt en voor de pijnlijke neus van het vele sneuten. Ik zeg…. een wondermiddeltje!!

 • Reply
  Ceciel
  9 april 2014 at 13:11

  Fijn om te lezen dat het zo goed werkt! Ik vind het zelf ook een heel fijn product!

 • Reply
  Nina
  9 april 2014 at 13:19

  Klinkt erg fijn!

 • Reply
  pamela
  9 april 2014 at 14:08

  lijkt me een erg fijne creme voor mijn nagelriemen en voeten.

 • Reply
  Lys ModestMix
  9 april 2014 at 14:10

  Ik gebruik Bepanthen (of Bepanthol, ik twijfel nu) telkens op nieuwe tatoeages. Werkt ongelooflijk goed!

 • Reply
  TodaysLovely
  9 april 2014 at 15:34

  Erg nuttige informatie! ga het onthouden! top!

 • Reply
  Tess Evea
  9 april 2014 at 15:38

  Ik gebruik dit inderdaad zelf ook zo nu en dan, best fijn!

 • Reply
  diane
  9 april 2014 at 15:45

  Zo jammer al die spelfouten…

 • Reply
  IsabellaEliane
  9 april 2014 at 15:53

  Hij prikt inderdaad niet, erg fijn ! Ik kreeg hem van de tattooshop mee toen ik m’n tattoo ging laten zetten.

  X

 • Reply
  AA Beautyaddicts
  9 april 2014 at 16:04

  Klinkt als een goed product, misschien toch voor deze zekerheid is een in mijn kastje leggen…

 • Reply
  Hester
  9 april 2014 at 16:51

  Ik ken(de) het ook niet hoor! Toch handig, die bezoeksters :)

 • Reply
  MySimplySpecial
  9 april 2014 at 17:40

  Herkenbaar! Dit gaat op mijn boodschappenlijst.

 • Reply
  Joli
  9 april 2014 at 18:46

  Super idee! Heel naar als je neus open ligt. Ik had dit er niet opgesmeerd, maar ja.. waarom niet? Als het werkt?

 • Reply
  daantje loves to read
  10 april 2014 at 12:15

  Geweldig spul. Ik kende het niet tot ik kindjes kreeg. Geweldig hoe snel schrale billetjes en droge wangetjes genezen.

 • Reply
  Laura
  10 april 2014 at 17:29

  Ik gebruik het altijd als lippenbalsem! In een dag tijd zijn de meest droge en gescheurde rode lippen met velletjes totaal verdwenen als je het regelmatig smeert. Echt een super product!

 • Reply
  Kelly
  11 april 2014 at 21:26

  Ik gebruik daar altijd nivea voor!

 • Reply
  Rozie
  7 april 2017 at 21:17

  Heb hem gaan gebruiken naar aanleiding van de tv reclame .
  ik had eczeem op mijn oogleden en ze zagen er schilferige uit .ben het gaan gebruiken als ondersteuning en huidopbouw .
  Dat heeft prima geholpen en na een week zag de huid weer mooi uit .

 • Reply
  Anne-marie
  5 mei 2017 at 22:59

  Bij mij prikt het eerst echt vreselijk maar na even wachten gaat het prikken en de jeuk terzelfder tijd weg

 • Reply
  Willemijn
  7 mei 2017 at 13:14

  In Turkije werd Bepanthen mij aangeraden tegen een verbrande huid door de zon. Helpt enorm goed! Daarvoor had ik ‘m dus ook nooit in huis. Wel de reclame gezien, maar ik gebruikte altijd Nestosyl voor dit soort wondjes. Nestosyl stinkt behoorlijk. Bepanthen niet.

 • Reply
  Wia
  19 april 2018 at 10:47

  Mijn huid is rond het litteken na een knieprothese plaatsen zeer gevoelig. Kan er geen kleding, beddengoed op verdragen. Weet iemand of Bepanthen daar ook goed voor is?

 • Laat een reactie achter