Zoek
Sluit dit zoekvak.

Waar kan je Bepanthen voor gebruiken?

 photo Bephanten_zpscfd6890c.png

Van de week vroeg ik aan jullie wat zal helpen tegen mijn enorm schrale neus die erg gehavend was door het continu snuiten van mijn neus. Ik vroeg op twitter of iemand hier tips voor had. Jullie raadde massaal mij dus Bepanthen aan! Eenmaal gekocht dacht ik, jeetje wat moet ik met zo een grote tube! Gelukkig is het een wondermiddeltje voor veel doeleindes!

 photo Bephanten4_zpse0c9d258.png

Door de verkoudheid moest ik constant mijn neus snuiten en op den duur vond mijn neus dat niet meer grappig en ging helemaal vervellen wat branderige en schrale plekjes opleverde. Ik dacht het wel eventjes zacht te houden met een dagcrème, maar helaas dat brandde enorm! Bepanthen is gelukkig een hele basic crème die ik hier onder irritatie op kan smeren. En binnen twee dagen was mijn vervelde en schrale neus zo goed als weg!

 photo Bephanten2_zps996b73ed.png

Feitjes over Bepanthen:

Bepanthen zalf bevat een hoge concentratie Dexpanthenol (pro-vitamine B5). Deze stof dringt in de huid door en speelt een belangrijke rol bij het produceren van energie. Dit helpt het natuurlijke herstel van de huid.

Bepanthen zalf bevat een hoge concentratie vetten (65%). Deze vetten zorgen voor een doorzichtig beschermlaagje op de huid.  Aanwezig vocht verdampt minder snel. Dit is belangrijk voor een goed vochtgehalte van de huid.

Door de hoge concentratie aan vetten is de crème ook waterafstotend! Handig, zo hoef je niet steeds weer bij te smeren.

De zalf is zorgvuldig samengesteld zonder onnodige bestanddelen. Ingrediënten als geurstof en conserveringsmiddelen zijn voor een zalf overbodig. Zo kan de zalf goed worden gebruikt bij zeer gevoelige en kwetsbare huid.

 photo Bephanten3_zps22932a5d.png

Bepanthen is eigenlijk een klein wondermiddeltje tegen huidirritaties, ik denk dat iedereen dan ook wel een verpakking – behalve ik – thuis heeft liggen. Je kan het echt voor ontzettend veel dingen gebruiken zoals:

– Schrale huid na verkoudheid
– Exceem vettig houden
– Pasgezette tatoeage mee vettig houden
– De huid van je baby mee beschermen
– Droge uitslag vettig houden
– Kloven in je hakken insmeren
– Droge ellebogen zachtmaken
– Uitgedroogde nagelriemen mee invetten
– Huidstriemen tegen gaan
– Schilverige huid insmeren

 photo Bephanten1_zps041e3a58.png

Bepanthen heeft echt mijn hart gestolen, waarom wist ik nooit eerder van deze handige wonderzalf. Jullie zijn toppers dat jullie mij hieraan hebben geholpen! Dus ik ben wel eens benieuwd, waar gebruiken jullie Bepanthen voor? Staat het ook standaard bij jullie in de kast? Het is trouwens gewoon te koop bij elke drogisterijn. Ik had hem geloof ik voor iets meer dan 7 euro bij de Kruidvat weg.

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’ – Pinterest 

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

41 reacties

 1. Wat fijn dat deze zalf je geholpen heeft om van je schrale neus af te komen. Dat is zo pijnlijk! Mooie foto’s heb je gemaakt, fijne review.

 2. Ik heb deze zalf ook in huis alleen is ie niet voor mij maar voor mijn zus ze had namelijk last ferme droge plekjes op haar voor hoofd helaas hielp de crème al niet meer achter een week, ik heb hem denk ik van de apotheek =)

  1. Bepanthene is een wondermiddel. Als je een ontstekingswond hebt, waar dan ook.. smeer het 3 x pd op de aangedane plek. Het vuil trekt eruit en na 3 dagen is de wond genezen.

 3. Bepanthen is onmisbaar in ons huis! Voornamelijk is het een wondermiddel voor ons dochtertje tegen ruwe plekjes op de huid, maar smeer er ook mijn tattoo mee in. Werkt super! :)

 4. Ik ken het van jaren geleden.
  Het wordt hoog tijd om het weer eens te kopen.
  Ik heb ook last van droge plekjes rond de neus waardoor het door het gebruik van deze zalf zal verdwijnen ;-)

 5. Dat ga ik onthouden voor als ik weer flink verkouden ben. Klinkt als een enorm handig product :)

  1. In sudocreme zit zink en dat zit in bepanthen niet. Dat is iig een verschil en voor mij belangrijk. Ik kan niet tegen zink(zalf). Het wordt wel vaak voor baby’s gebruimt net als sudocreme.

 6. Deze moet ik echt hebben! Als ik verkouden ben heb ik altijd zo pijn aan mijn neus omdat het zo schaal is en niks helpt.

 7. Bijna al mijn tattoos heb ik er mee ingesmeerd (wel met Bepanthol, de blauwe versie, maar Bepanthen is iets goedkoper dacht ik). In de winter en bij verkoudheden smeer ik het ook op en rond mijn droge neus, mondhoeken,… Zeer goed spul.

 8. Ah ja Bepanthen is echt heel fijn! Toen ik mijn tattoo had laten zetten werd dit me aangeraden om mijn tattoo mee te verzorgen. Vervolgens heb ik het ook op allerlei andere droge plekjes gebruikt, wondermiddel!

 9. Ik heb ook geen tube in huis, en mijn ouders ook nooit gehad, dus je bent niet de enige haha. Ik gebruik voor dit soort dingen eigenlijk altijd het wonderpotje van Oriflame :)

 10. Ja, dit hadden wij vroeger inderdaad in huis! In mijn middelbare schooltijd moest ik dagelijks 30 km fietsen en in de kou en regen van de winter resulteerde dat bij mij in een extreem droge huid met schilfertjes. Bepanthen hielp daar goed tegen

  1. Ik heb het nu inderdaad ook op mijn koortslip gesmeerd en naar mijn idee verzacht het. Ik zit pas op dag1 met smeren, normaal word me lip ook heel dik en nu gebeurd dat nog niet. Ook voor mijn tattoo gebruikt en voor de pijnlijke neus van het vele sneuten. Ik zeg…. een wondermiddeltje!!

 11. Ik gebruik het altijd als lippenbalsem! In een dag tijd zijn de meest droge en gescheurde rode lippen met velletjes totaal verdwenen als je het regelmatig smeert. Echt een super product!

 12. Heb hem gaan gebruiken naar aanleiding van de tv reclame .
  ik had eczeem op mijn oogleden en ze zagen er schilferige uit .ben het gaan gebruiken als ondersteuning en huidopbouw .
  Dat heeft prima geholpen en na een week zag de huid weer mooi uit .

 13. Bij mij prikt het eerst echt vreselijk maar na even wachten gaat het prikken en de jeuk terzelfder tijd weg

 14. In Turkije werd Bepanthen mij aangeraden tegen een verbrande huid door de zon. Helpt enorm goed! Daarvoor had ik ‘m dus ook nooit in huis. Wel de reclame gezien, maar ik gebruikte altijd Nestosyl voor dit soort wondjes. Nestosyl stinkt behoorlijk. Bepanthen niet.

 15. Mijn huid is rond het litteken na een knieprothese plaatsen zeer gevoelig. Kan er geen kleding, beddengoed op verdragen. Weet iemand of Bepanthen daar ook goed voor is?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *