Waar je op moet letten als je een foundation koopt

Hoe vaak het mij wel niet overkomen is dat ik met een verkeerde foundation thuis kwam is niet meer op één hand te tellen. En dan heb ik het over dure foundations waar ik advies om heb gevraagd bij een make-up artist en foundations gewoon uit het schap bij de drogisterij. Vandaag laat ik jullie een aantal tips zien hoe je een miskoop wellicht kunt voorkomen.

Swatchen doen we allemaal op onze rug van de hand, maar voor foundation is dit helemaal niet goed. Je hand is namelijk veel donkerder dan je gezicht en hals. Test daarom foundation altijd op je kaaklijn, dan zie je meteen of het de juiste kleur is of niet. Als hij met je hand matcht is de kans groot dat hij veel te donker is voor je gezicht.

 photo Foundation6_zps9c4d6a85.png

Als er de kans voor is laat de foundation dan aanbrengen op je gezicht of doe het zelf gedeeltelijk met een tester. Ervaar hoe je de foundation vindt zitten. Plakt hij, geeft het een pannenkoek effect of trekt de kleur misschien helemaal bij. Zo kun je snel te weten komen of de foundation wat is ja of nee.

Na het aanbrengen kun je wel denken dat je in de winkel met het licht de goede kleur hebt, maar loop zeker eventjes naar buiten om het resultaat te bekijken. In het daglicht kan het ineens een hele andere kleur hebben! Ga dus eventjes naar buiten en kijk snel in een spiegel of de camera van je telefoon. Het is een hele snelle manier om een miskoop te voorkomen.

 photo Miracle5_zpsb076b7b4.png

Heb je de foundation helemaal aangebracht en ben je niet helemaal zeker van de kleur? Er is een handig – en misschien een beetje raar – trucje voor om te kijken of het met de hals matcht. Trek je gezicht naar achter zodat je een grote onderkin krijgt, zo is je gezicht en nek in één lijn en zie je meteen of de kleur aansluit of dat er een kleur verschil is.

Vraag advies als het kan! Misschien kan je dit niet zo snel bij de drogisterij doen maar vaak bij een parfumerie en bij de duurdere merken wel. Leg uit wat voor een huidtype je hebt en wat je wensen zijn, zij kunnen voor jou een geschikte foundation uitzoeken.

 photo Origins10_zps1758b055.png

Lees reviews, deze geven vaak een duidelijk beeld van een product. Natuurlijk heeft iedereen een andere soort huidtype, maar vaak wordt in een review wel aangeven wat een een type huid diegene heeft, als jij je daar in kunt vinden is het misschien wel een geschikte foundation voor jou.

Wil je online een foundation kopen, zoek dan eerst swatches op het internet op. Misschien is het voorbeeld op de website wel heel anders dan dat het in het echt is. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Dit vind je misschien ook leuk

27 reacties

 • Reply
  Charile
  6 oktober 2013 at 15:14

  Handig! Ik gebruik alleen geen foundation :)

 • Reply
  Aranka's Passies
  6 oktober 2013 at 15:15

  Slim artikel.. ik test m’n foundations altijd uit, maar ik denk dat er ook veel meiden zijn die het op de hand testen.

 • Reply
  Tara
  6 oktober 2013 at 15:16

  Handige tips! Volgens mij is een goede foundation vinden het moeilijkste wat er is!

 • Reply
  lonnie101
  6 oktober 2013 at 15:21

  Goeie tips. x

 • Reply
  Blissfulbeauty
  6 oktober 2013 at 15:23

  Handige artikel :) Al moet ik zeggen dat ik altijd een beetje huiverig ben de testers van de drogist op mijn gezicht te gebruiken. Volgens mij zitten er heel erg veel bacterien in die testers die ik liever niet op mijn gezicht smeer…

 • Reply
  nathalie
  6 oktober 2013 at 15:31

  erg goede tips!

 • Reply
  Selena
  6 oktober 2013 at 15:32

  Heel handig artikel!

 • Reply
  MySimplySpecial
  6 oktober 2013 at 15:47

  Het blijft lastig om geen verkeerde foundations te kopen.

 • Reply
  Eline
  6 oktober 2013 at 15:53

  Heel erg handig en fijn artikel!

 • Reply
  martinaa89
  6 oktober 2013 at 16:03

  Ik vind foundation kopen zonder uitproberen altijd lastig!

 • Reply
  Kelly
  6 oktober 2013 at 16:47

  Heel herkenbaar. Ik stond vorige week foundation op mijn kaaklijn uit te proberen toen een dame heel kattig zei dat ik het ook gewoon op de rug van mijn hand kon testen. Grappig genoeg was haar foundation duidelijk zichtbaar en idd te donker.

 • Reply
  Lisanne
  6 oktober 2013 at 17:01

  Fijn artikel! Gelukkig heb ik er weinig last van gehad. Ik laat mij goed adviseren en goed swatchen op mijn gezicht.

 • Reply
  misscraftsy
  6 oktober 2013 at 17:02

  Superhandig deze tips! Ik vraag me alleen af: als je je foundation gaat testen op de kaaklijn terwijl je daar al foundation hebt zitten, kun je dan nog wel goed zien of de kleur goed is?

 • Reply
  Beau
  6 oktober 2013 at 18:19

  Erg goed en handig artikel!

 • Reply
  Kirsten
  6 oktober 2013 at 19:13

  Ik ga proberen of ik hier wat aan heb .. ik heb namelijk ook altijd de verkeerde kleur en dat is zo zonde!

 • Reply
  Kimberley
  6 oktober 2013 at 19:15

  Goede tips! :)

 • Reply
  Marissa
  6 oktober 2013 at 19:40

  Handig!

 • Reply
  Femke
  6 oktober 2013 at 20:01

  Ik heb een extreem gevoelige huid waardoor ik al vaak miskopen doe wat substantie en ingrediënten betreft.. en omdat ik erg geel van ondertoon ben is foundation vrijwel altijd te flets. En inderdaad.. in de winkel is dit onmogelijk te zien. Handige tips!

 • Reply
  beautyjuf
  6 oktober 2013 at 20:08

  Wat een fijn artikel! Ik vind het kopen van een foundation het moeilijkste wat er is…

 • Reply
  femketje
  6 oktober 2013 at 20:17

  Erg handige tips! ♥

 • Reply
  Paola
  6 oktober 2013 at 20:35

  Ik heb zelf ook meerdere miskopen liggen en ik wordt steeds beter met het kopen van foundation, maar ik blijf het lastig vinden!

 • Reply
  Frances
  6 oktober 2013 at 21:08

  Als ik op zoek ben naar een nieuwe foundation laat ik mij altijd opmaken bij de drogist. Zij geven mij dan altijd het juiste advies over de perfecte kleur foundation voor mij.

 • Reply
  Jorine Dams
  6 oktober 2013 at 21:33

  goede tips, bedankt Aranka. je snapt nu vast wel waarom ik jou volg, dezelfde smaak qua kleur en geur en dezelfde huidtype hahaha

 • Reply
  Axelle
  6 oktober 2013 at 21:55

  handig!

 • Reply
  Michelle
  7 oktober 2013 at 07:38

  Handige tips, ik ga ook meerdere malen de fout in!

 • Reply
  beautycasebycaro
  7 oktober 2013 at 09:33

  Hele handige tips! Vooral bij drogisterij foundations is het zo moeilijk te bepalen welke kleur je nodig hebt, omdat je het niet echt kan testen.

 • Reply
  Lisa's Beautybabbels
  7 oktober 2013 at 20:24

  Wat een goed artikel!

 • Laat een reactie achter