W7 Genius Feather Light Foundation

W7 Genius Feather Light Foundation

W7 stuurde me laatst weer een grote doos met allemaal nieuwe make-up producten op. Onder andere ook deze Genius Feather Light foundation. Ik ben fan van de lichte foundations die zo dun zijn als water. Waarom? Ze zien er gewoon ontzettend natuurlijk uit op de huid en geven een lichte dekking, precies wat ik nodig heb. Daarom was ik heel erg benieuwd naar deze budget variant van W7.

W7 Genius Feather Light Foundation

De lichte foundation is niet geliefd onder iedereen, want als je een dekkende foundation zoekt ben je bij deze foundation niet aan het goede adres. Het is dus precies wat ik zoek, ik heb een vrij egale huid die niet echt dekking nodig heeft. En een natuurlijke finish vind ik erg prettig, ik wil niet rondlopen met een foundation masker.

W7 Genius Feather Light Foundation

Veel informatie over de foundation kan ik niet vinden, maar misschien spreekt het ook wel een beetje voor zich. Een foundation is een foundation en de verpakking geeft natuurlijk aan dat het een lichte foundation is voor op de huid. Ik heb al meerdere dunne foundations getest maar elke keer vond ik de verpakking niet ideaal. Ik ben blij dat W7 voor een handig pipetje heeft gekozen. Alhoewel dat wel weer lastig is met de laatste restjes.

W7 Genius Feather Light Foundation

Handig is dat we op deze foundation meteen de ingrediënten vinden. Bij andere foundations staat dat er niet op of je moet onder tig stickers zoeken. Deze foundation is vooral op basis van siliconen als ik zo naar de ingrediënten kijk.

De foundation is er trouwens in vijf verschillende kleuren:

 • Buff
 • Natural Beige
 • Natural Tan
 • Sand Beige
 • True Beige

W7 Genius Feather Light Foundation

Ik heb de kleur Natural Beige en op het eerste gezicht in de verpakking ziet de kleur er prima uit. Het flesje ziet er voor de rest best chique uit met een glazen flacon en een chique pipetje. Het flesje heeft ook 30 ml wat ik netjes vind. Wel merk ik wel dat dunne foundations een stuk minder zuinig in gebruik zijn. Vooral als je het gebruikt in combinatie met een kwast of spons.

W7 Genius Feather Light Foundation

Als je het pipetje uit de verpakking haalt vind ik het er eerlijk gezegd een beetje vies uitzien. Ik ben benieuwd hoe het eruit ziet met intensief gebruik, volgens mij gaat de hals er dan ontzettend smerig uit zien en ‘lekken’. Deze foto is gemaakt na 3 keer de foundation te hebben gedragen en de hals ziet er nu al niet meer zo fris uit zoals je op de achtergrond kan zien.

W7 Genius Feather Light Foundation

Maar de foundation ziet er op het eerste gezicht wel goed en mooi uit. Ben benieuwd hoe het er uit gaat zien op het gezicht.

W7 Genius Feather Light Foundation

Tijdens het uitsmeren merk ik wel dat de foundation een beetje oranje bruin begint uit te slaan, jammer.

W7 Genius Feather Light Foundation

En inderdaad, op de huid is hij ineens veel te donker. Jammer want dit is de één na lichtste kleur en is echt veel te donker zo op mijn hand. Dan vrees ik al helemaal voor mijn gezicht. Maar je kunt zo wel zien dat hij netjes en egaal verdeelt over de huid.

W7 Genius Feather Light Foundation

Mijn gezicht zonder enige make-up.

W7 Genius Feather Light Foundation

Mijn gezicht met de W7 Genius Feather Light Foundation. Omdat hij zo een lichte dekking heeft valt de kleur uiteindelijk nog wel mee. Het is niet helemaal mijn kleur, maar gelukkig is er nog een lichtere optie mocht ik hem zelf willen aanschaffen. Hij dekt niet ontzettend goed, maar haalt de roodheden in mijn gezicht wel weg.

W7 Genius Feather Light Foundation

En met alle make-up op ziet het er eigenlijk prima en ontzettend goed uit. De foundation ligt heel natuurlijk op de huid en je ziet hem haast niet zitten. De houdbaarheid is niet fantastisch voor mijn vette huid. Na een paar uur begin ik alweer te glimmen, maar dat ga ik uiteindelijk toch doen met elke foundation. Maar W7 belooft ook helemaal niets qua houdbaarheid of iets dergelijks.

W7 Genius Feather Light Foundation

Ik vind de W7 Genius Feather Light Foundation een fijne foundation met een goede prijs van € 6,05. Als je opzoek bent naar een licht dragende foundation met een subtiele dekking is het zeker iets voor jou. Ben je op zoek naar echte dekking en een foundation die de hele dag muurvast blijft zitten kun je deze foundation beter overslaan. W7 is onder andere te koop bij de Op = Op Shop en online in verschillende webshops.

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

16 reacties

 • Reply
  Marjolein
  9 februari 2016 at 06:34

  Ik ben op zich wel fan van dit soort licht dekkende foundations, maar gok dat de lichtste kleur voor mij nog steeds veel te donker zal zijn. En die verpakking lijkt me ook heel snel vies worden, meh!

 • Reply
  chucky1012
  9 februari 2016 at 07:14

  Wat ziet dat er goed uit!
  Daar ben ik naar op zoek.
  Ik ga snel eens een kijkje nemen in de winkel die dit verkoopt!

 • Reply
  Sandra
  9 februari 2016 at 07:38

  De verpakking ziet er best wel mooi uit! De foundations van W7 hebben voor mij helaas een te roze ondertoon…

 • Reply
  jeapiebel
  9 februari 2016 at 07:53

  Dat hij de roodheid van jouw gezicht dekt. De foundation ligt heel natuurlijk op de huid en je ziet hem haast niet zitten. Dat de houdbaarheid niet zolang voor je vette huid is, is wat minder. Maar het totaal plaatje ziet er best goed uit.

 • Reply
  Liset - Beautydagboek
  9 februari 2016 at 08:59

  Ik vind zo’n flesje er best leuk uitzien! Toch lijkt mij zo’n pipetje nogal een kliederboel worden :). Het effect is natuurlijk, maar voor mij niet dekkend genoeg. Ik draag òf geen foundation of een compleet dekkende, haha ;).

 • Reply
  eva
  9 februari 2016 at 09:01

  Op zich een hele lichte dekking waar ik wel van houd! Het pipetje vind ik dan weer minder handig…

 • Reply
  Lindsey Beljaars
  9 februari 2016 at 11:21

  Klinkt goed, ik ben wel van de lichtdekkende foundations!

 • Reply
  Bianca
  9 februari 2016 at 11:53

  Deze foundation ziet er wel goed uit en ook nog eens een leuke prijs x

 • Reply
  Mariëlle
  9 februari 2016 at 13:29

  Mmm fijne review, ik houd zeker van een goede dekking dus ik pas!

 • Reply
  manon
  9 februari 2016 at 13:40

  Ik hou wel van een lichte dekking! Ben wel benieuwd geworden!

 • Reply
  Elles
  9 februari 2016 at 13:56

  Ik ben het helemaal met je eens. Liever een minder goed dekkende foundation dan een foundation dat haast cement lijkt. Hij lijkt me wel goed maar hij is inderdaad net iets te donker.
  Liefs,
  Elles

 • Reply
  beautifulday4makeup
  9 februari 2016 at 17:34

  Ik krijg het gevoel dat hij een soort grijzige filter op je huid legt. Dat vind ik zelf minder

 • Reply
  Inaya
  9 februari 2016 at 19:47

  Ik ben niet echt onder de indruk van dit product…

 • Reply
  Manon
  9 februari 2016 at 20:26

  Ik denk dat deze al veel te donker zal zijn voor mij, helaas! Maar ik vind hem eigenlijk ook niet heel speciaal.

 • Reply
  Jessica
  11 februari 2016 at 18:30

  Jammer dat hij ietsje te donker is. Zelf gebruik ik geen foundation. Het pipetje lijkt me wel heel onhandig.

 • Reply
  Offerhaus
  16 december 2018 at 10:26

  Ik vraag mij af waarom men altijd vernieuwend moet zijn. Ik had dit merk foundation en zowel de kleur als de make up beviel me heel goed. Toen ik dus een nieuwe nodig had was de collectie vernieuwd en de kleur niet meer aanwezig. Omdat ik zo dom was het oude flesje weg te gooien weet ik niet meer precies wat de kleur van het oude was maar wel dat het o.a. ’tan’ was. Kan ik die nu nergens meer kopen?

 • Laat een reactie achter