Vinted – mijn ervaring met de kledingverkoop app

Vinted mijn ervaring met de kledingverkoop app

Ik was mijn kledingkast weer eens aan het uitzoeken een tijdje geleden en kwam daarbij best mooie dingen tegen die zonde waren om weg te doen zonder daar iets voor terug te vragen. Op de reclame word je plat gegooid met de Vinted app dus ik besloot die eens te downloaden om mijn kleding en accessoires te verkopen.

Bron afbeelding: Shutterstock

Ik bedoel, het gezeur van Marktplaats ben ik wel een beetje zat. Negen van de tien keer komen ze de spullen niet ophalen, wordt er niet meer gereageerd of niet betaald. Tijd om iets anders te proberen, de Vinted app dus.

Hoe werkt Vinted?

 • Download de app, maak foto’s van je spullen en geef een prijs op
 • Als het artikel is verkocht, stuur je het binnen 5 dagen naar de koper. De koper betaalt de verzendkosten.
 • Het geld wordt naar je overgemaakt zodra de koper de ontvangst van het artikel bevestigt.

Klinkt heel simpel, maar ik heb wel meteen een aantal vragen. Is de dienst wel echt gratis? En wat nou als de koper niets bevestigd? Krijg je dan ook geen geld? Is de Vinted wel betrouwbaar?Goed, daar zal ik later op terug komen.

Voordelen van Vinted

 • Het is een gratis dienst, alleen als je wil opvallen moet je betalen (zie het als een advertentie)
 • Uploaden van items gaat heel makkelijk. Je maakt foto’s, voegt informatie toe en upload het
 • Mensen kunnen geen onzin biedingen doen, wanneer mensen op kopen drukken betalen ze ook echt het bedrag wat jij er voor wilt hebben.
 • Je kan betalen met creditcard, PayPal en iDEAL.
 • Binnen 5 dagen heb je het in huis
 • Je kunt makkelijk zoeken op merken en items
 • Verkopers krijgen een rating zo kun je zien of ze betrouwbaar zijn of niet

Nadelen van Vinted

 • Als de koper het ontvangst niet goedkeurt krijg je geen geld
 • Echt lage verzendkosten kan alleen via Mondial Relay, dat zit niet overal in Nederland. Via PostNL en dergelijke is de verzending best aan de prijs
 • Het kan verslavend werken, want er staan echt wel mooie dingen op in plaats van rommel
 • Op Internet staan veel negatieve reviews, dat maakt het wel spannend
 • Klantenservice laat de wensen over

Wat vind ik van Vinted?

Vinted – mijn ervaring met de kledingverkoop app

Ik had een aantal mooie items van Fabienne Chapot, Scotch & Soda en dergelijke die ik niet zomaar weg wilde doen dus die bood ik te koop aan. Vulde een prijs in en plaatste het online. Al snel werden mijn items verkocht en daarna verstuur je de pakketjes op de aangegeven manier.

Let op! Het verzenden van de Vinted pakketjes is best een ding waar het vaak mis mee gaat als ik het zo online lees (bij mij ging het toevallig wel goed).

Hoe werkt het?

 • Wanneer je het pakket afgeeft op het afgiftepunt krijg je een track & trace-code.
 • Deze code moet je invoeren in het scherm met verzendinstructies.
 • De verkoper en de koper kunnen beiden de verzending volgen in hun gesprek.
 • Als je van een van de bovenstaande verzendmethodes gebruikt, is het belangrijk dat je het verzendbewijs bewaard. Dit is een foto van het pakket waarop duidelijk het adres van jouw koper te zien is, én een foto van het verzendbewijs of het ticket dat je hebt ontvangen toen je het pakket verstuurde.
 • Als je de track & trace-code van je pakket niet invoert in het scherm met verzendinstructies, wordt de verkoop na 5 dagen automatisch geannuleerd.

Na verkoop kreeg ik het geld op in mijn Vinted portemonnee gestort en daarna kan ik het weer terugzetten op mijn rekening of nieuwe items mee kopen.

Lees ook: Mijn ervaringen met SHEIN

Bij mij is het een aantal keer goed gegaan, maar als ik zo alle reviews lees gaat het ook heel erg vaak mis en de klantenservice is nergens te bekennen. Het is een buitenlands bedrijf dus vaak krijg je ook Google Translate berichten terug, niet heel erg netjes. Qua betrouwbaarheid kan het dus een stuk beter.

Het blijft natuurlijk altijd spannend dingen via het internet verkopen, maar voor de verkoper vind ik het wel een nadeel dat je achteraf pas betaald krijgt. Het kan dus voorkomen dat je je kleding hebt verstuurd en daarna geen geld krijgt omdat de ander het niet accepteert.

Zelf zou ik denk ik niet zo snel meer iets via Vinted verkopen, ik breng het dan liever naar bijvoorbeeld een Appel en Ei die het voor mij verkoopt en dat ik er dan een klein bedrag voor krijg. Dat scheelt een hoop rompslomp of ik maak gewoon iemand er blij mee door het weg te geven.

Hebben jullie wel eens wat met Vinted gekocht of verkocht en wat waren jullie ervaringen?

Dit vind je misschien ook leuk

13 reacties

 • Reply
  Kimberley
  20 februari 2020 at 12:42

  Ik verkoop (en koop) zelf regelmatig via United Wardrobe, een vergelijkbare app. Heb 1x gehad dat iemand een bestelling maar niet verstuurde en ben toen netjes geholpen door de klantenservice en heb ook mijn geld terug gehad.
  Bij de verkoopprijs houd ik er zelf al rekening mee dat ik het verstuur via PostNL en dat word al automatisch verrekend met het bedrag dat jij ontvangt op je bankrekening van United wardrobe.

  • Reply
   Ingrid
   5 september 2021 at 13:21

   Ik heb spullen op vinted staan, maar verkoop niets.
   Het komt niet verder dan favoriete item en dan hoor ik niets. Ook als ik ze een chat stuur. Ik vindhet tot nu toe niets dat hele vinted. Sorty

 • Reply
  Olga
  20 februari 2020 at 13:05

  Heb al vaker gekocht en het gekochte artikel en de transactie werd zonder reden geannuleerd…niet leuk maar wel geld terug gekregen!

 • Reply
  Lien
  20 februari 2020 at 14:28

  Ik was ook van plan om binnenkort wat kleding weg te doen en wou Vinted eens uitproberen. Dus deze review komt goed van pas!

 • Reply
  chucky1012
  20 februari 2020 at 18:02

  Jij bent goed bezig om op deze manier jou kleding te verkopen die je niet meer past…. 👌🏽

  Xoxo

 • Reply
  Kelly
  20 februari 2020 at 18:32

  Ik vind het echt een waardeloze app helaas. Het gaat inderdaad altijd mis met pakketjes versturen, zo jammer. Vervolgens lossen ze niks op, echt waardeloos. Ik houd het lekker bij Marktplaats en United Wardrobe.

  • Reply
   Anne
   30 november 2020 at 22:20

   United Wardrobe gaat nu overgezet worden naar Vinted. DUS UW wordt nu Vinted….

 • Reply
  Marjolein
  20 februari 2020 at 19:26

  Ik hoor er ook gemengde verhalen over.. Ik heb United Wardrobe even geprobeerd maar zonder succes. Toen werd het maar weer good old Marktplaats (met al het gezeur van dien haha).

 • Reply
  Cecile
  21 februari 2020 at 12:48

  Ik heb mooie laarsjes verkocht via Vinted, iemand in Frankrijk heeft ze gekocht en betaald aan Vinted, maar na herhaalde vragen van mij, wanneer krijg ik nou het geld, nooit meer wat gehoord

 • Reply
  Melanie
  6 maart 2020 at 01:14

  Ik HAD de Vinted App ook, maar heb hem alweer verwijderd, dus mijn ervaring was ook niet goed. Veel buitenlanders die op mijn spullen reageerde en ook duidelijk niet de prijs die ik ervoor wilde (en die waren echt schappelijk hoor!), dus maar weer verwijderd. Vind het geen toevoeging! Ik blijf toch maar gewoon op Marktplaats; werkt toch beter

 • Reply
  snoopy herne
  28 juni 2020 at 23:58

  ik heb nog geen problemen ondervonden met vited fl van nuffel erna herne

 • Reply
  Andere kledingstijl proberen? Zo doe je dat! | byAranka.nl
  20 juli 2021 at 16:39

  […] Dit is een stuk goedkoper en natuurlijk ook beter qua duurzaamheid. Mijn favoriete platform is Vinted waar ontzettend veel kleding op staat en het kopen en verkopen super makkelijk gaat. Zelf heb ik al […]

 • Reply
  Mirte
  14 augustus 2021 at 11:37

  Ik heb vinted zelf ook het is vindt ik een best goeie app alleen jammer dat er veel mensen met andere talen op zitten wat dan moeilijker communiceren is maar veder prima app en je verdient er ook nog wat aan

 • Laat een reactie achter