Search
Close this search box.

Vijf leuke manieren om Sinterklaas te vieren

Vijf leuke manieren om Sinterklaas te vieren

Sinterklaas is alweer in het land en de Zwarte Pieten zijn druk op zoek naar de leukste cadeautjes voor iedereen. Ben je nog aan het twijfelen of je Sinterklaas gaat vieren of hoe je Sinterklaas gaat vieren? Ik heb een paar leuke tips voor je hoe je Sinterklaas kunt vieren, van simpel lootjes trekken tot een leuk dobbelspel.

Lootjes trekken

Dit is wel de bekendste manier om Sinterklaas te vieren. De familie of je vrienden komen een gezellige avond bij elkaar en iedereen maakt een lijstje met zijn wensen daar op. Alle lootjes doe je in een pot en iedereen grabbelt een lootje. Natuurlijk is het de bedoeling dat je dan koopt wat op het lootje staat en er 5 december een gezellige avond van maakt!

Dobbelspel

Er zijn natuurlijk vele soorten dobbelspellen en regels maar deze vind ik zelf altijd heel erg leuk. Iedereen koopt twee cadeautjes voor het afgesproken bedrag en pakt deze in, zodat je niet kan zien wat er in zit. Iedereen pakt daarna willekeurig twee cadeautjes en dan kan het dobbelen beginnen. Voor het dobbelen pak je eerst de cadeautjes uit om te zien wat het is. Spreek van te voren een tijd af hoe lang jullie gaan dobbelen, aan het eind houdt iedereen zijn cadeautjes die over zijn gebleven bij jezelf.

6 – Mag een cadeau uitzoeken tot ze op zijn en alle pakjes in het spel zitten dan is 6 gewoon 6 personen doorgeven.
5 – Alle pakjes gaan 5 plaatsen naar links
4 – Alle pakjes gaan 4 plaatsen naar rechts
3 – Geef je pakje aan je linkerbuurman/vrouw
2 – Geef je pakje aan je rechterbuurman/vrouw
1 – Geef je pakje aan een willekeurig iemand.

Je kan het natuurlijk ook het spel uitbreiden met opdrachten die je naar eigen invulling kan doen, om het wat spannender en gezellig te maken!

Sinterklaas Verstoppertje

Misschien niet echt gepast voor de grote mensen, maar als je het met een grote groep kleine kinderen viert is het heel erg leuk de cadeautjes door het hele huis te verstoppen. Koop kleine en leuke cadeautjes bij de Action en verstop deze door het hele huis, ik weet zeker dat de kinderen daar veel plezier aan hebben! Met Pasen zijn de eitjes toch ook altijd een succes?

Speel je lievelingsspel

Het is altijd heel erg gezellig om een spelletje te spelen en vooral met een grote groep. Speel je favoriete spel en verbind hier bijvoorbeeld regels aan wanneer je een cadeautje kan verdienen. Bijvoorbeeld wanneer je het spel wint krijg je iets of als je op een bepaald vakje komt. Een leuke en uitdagende manier om je cadeautjes bij elkaar te verdienen, super leuk!

Gezellige hapjes avond

Sinterklaas is altijd weer een goed excuus om de hele familie op te zoeken. Zijn er geen kleine kinderen meer bij dan hoef je niet meteen aan cadeautjes te doen. Maak er gewoon een gezellige avond van. Als iedereen wat lekkers meeneemt met een Sinterklaas knipoog kun je er natuurlijk een hele gezellige avond van maken. Iemand neemt wat lekker te drinken mee, iemand lekkere snacks of ga gezellig met z’n allen eten met allemaal zelfgemaakte hapjes warm eten. Om het nog gezelliger te maken kan je natuurlijk ook kleine presentjes meenemen.

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

19 reacties

  1. Superleuke ideetjes! Wij vieren het hier helaas niet meer; maar ik ben ooit bij gezinnen thuis geweest waar het echt één gezellige boel was!

  2. Hele leuke ideetjes! Wij vieren tegenwoordig eigenlijk geen Sinterklaas meer. Het enige wat we doen is met z’n alle wat uitgebreider eten en ’s avonds samen tv kijken. Vroeger deden we altijd lootjes.

  3. Ik vind Sinterklaas zo’n leuk feest. Zeker nu onze zoon van 3 het dit jaar echt “bewust” meemaakt. Ik heb al volop Sinterklaas inkopen gedaan, de cadeautjes moeten nog mooi worden ingepakt en de lekkere hapjes worden voorbereid. Kan niet wachten tot het heerlijke avondje is gekomen.

  4. Dobbelen vind ik altijd het leukste om te doen met de cadeautjes. Wij zetten er altijd een kookwekker (of telefoonalarm) bij en ik vind het altijd super leuk om te doen, ookal gaat het om kleinigheidjes natuurlijk. Echt leuk dat die gezelligheid er weer aan komt. xxx Lucinda

  5. Wij vieren geen sinterklaas. Mn opa is jarig, dus daar ga ik langs.. verder een normale dag! Met kerst trekken we wel lootjes en doen we cadeautjeees!

  6. Oooh dat dobbelspel heb ik ook gedaan vorig jaar, met kerst dan. Zeer geslaagd, want ik ging naar huis met de meeste kadootjes, gnagna!

  7. Leuke ideeen die je geeft. Wij deden altijd het dobbelspel, maar we waren het na een paar keer wel echt zat haha. Beetje jammer ook dat je vaak toch naar huis gaat met cadeautjes waar je niet veel aan hebt! Dus hebben we dit jaar weer lootjes getrokken, net zo gezellig maar óók met leuke cadeau’s haha :)

  8. Ik kom uit een gezin van vier, waar we voor elk gezinslid 1 cadeautje moeten kopen onder de 10 euro. Als spel doen wij twister en de gene die dan wint mag zijn/haar 1e cadeautje uitkiezen en uitpakken en dan begint het spel opnieuw. Heel erg grappig en vooral gezellig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *