Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Vier de liefde in het buitenland

Het staat weer voor deur: de dag van de liefde! Valentijnsdag is bijna hier en wat is er nu leuker dan met je geliefde een trip te maken? En ook als je geen relatie hebt is het heel leuk om met een vriendin of je moeder een kleine reis te maken om jullie liefde voor elkaar te vieren. Maar waarheen? Daar ga ik je bij helpen!

De stad van de liefde, of toch?

Als je dan toch met je geliefde een city-trip gaat doen, dan is er natuurlijk maar één voor de hand liggende keuze: Parijs. Niet geheel onverdiend wordt het de stad van de liefde genoemd.
Toch zijn er nog zoveel meer leuke keuzes in Frankrijk waarbij je niet struikelt over de verliefde stelletjes overal. Heb je wel een gehoord van Nice? Deze prachtige stad in het zuiden van Frankrijk ligt aan de zee, perfect dus voor strandwandelingen en de boulevards zijn enorm gezellig.

Eerst ‘s ochtends parkeren Schiphol en in twee uurtjes vlieg je naar deze prachtige stad. Lopen over de Promenade d’Anglais, winkelen in de Oude Stad Nice of la Colline du Château bezoeken, het is een prachtige plek en ideaal voor een paar dagen eropuit!

It’s London, baby!

Het enthousiasme waarmee Joey in Friends over Londen praat, zo enthousiast zijn wij ook over deze stad. Zeker ook om de liefde te vieren is Londen een ideale bestemming, want hoe romantisch is het om samen in the London Eye te zitten en over deze stad heen te kijken. Daarnaast zijn er nog zoveel bezienswaardigheden dat je haast niet uitgekeken raakt. En je wil toch ook wel proberen om de koninklijke wachten voor het Buckingham Palace uit hun concentratie te krijgen?

Gouden stad van Tsjechië

Eén van de mooiste steden van Europa, zo wordt Praag ook wel genoemd. Met de karakteristieke gouden daken, de romantische smalle straatjes en de talloze monumenten valt hier altijd wel iets te beleven. Vanaf Eindhoven Airport is het een korte vlucht en je staat zo middenin de prachtige paleistuinen van waaruit je uitzicht hebt over een groot deel van Praag. Zijn tuinen niet helemaal jouw ding, dan kan je altijd nog van het uitzicht genieten vanaf een rondvaartboot. Praag is in ieder geval een pareltje voor jouw citytrip om de liefde te vieren. Vergeet niet van tevoren te reserveren voor het parkeren Eindhoven airport.

Waar je ook besluit de liefde te vieren, elk van deze steden is een bezienswaardigheid op zich. En als je het van tevoren regelt, scoor je ook nog eens punten bij jouw vriend of vriendin. We raden je dan ook zeker aan om deze Valentijnsdag van de kans gebruik te maken om dit lekker in het buitenland te vertoeven!

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *