Zoek
Sluit dit zoekvak.

Video: Lekkere pepernoten bakken (Kruidnoten)

 photo Kruidnoten1_zpseb91cbd4.png

Op mijn site zien jullie tegenwoordig een lekkere afwisseling van beauty, food en lifestyle. Iets waar ik heel erg blij mee ben en jullie ontzettend goed oppakken. Maar mijn YouTube kanaal stond nog vooral in het teken van beauty en ik vond dat het daar ook wel eens tijd werd voor food. Vandaar mijn eerste food video, ik vind het wel een beetje spannend, maar ik ga vandaag met jullie kruidnoten bakken! Kijk snel verder voor de video en het recept.

Wat heb je nodig?

100 gram zelfrijzend bakmeel
50 gram lichtbruine basterdsuiker
40 gram boter
2 el melk
halve el speculaaskruiden
snufje zout

 photo Kruidnoten4_zps6142a7d3.png

Als eerst voegen we alle ingrediënten bij elkaar in een kom en snijden de boter in kleine stukjes. Kneed het mengsel tot een mooie massieve bal. Verwarm ondertussen de oven alvast voor op 160 graden en bekleed het bakblik met bakpapier. Draai nu kleine balletjes van het deeg en leg deze op de bakplaat. Dit recept is goed voor een lekkere volle bakplaat van een grote oven. Bak daarna de kruidnoten gedurende 15 minuten af op 160 graden en laat ze afkoelen! En klaar zijn je kruidnoten, hmm!

 photo Kruidnoten2_zps915aabbf.png

 photo Kruidnoten3_zps5323347e.png

 photo Kruidnoten5_zpsc914a2bc.png

Eetsmakelijk! En dit is natuurlijk helemaal leuk om te doen met kleine kinderen of neefjes en nichtjes! Maar zelf vond ik het ook super leuk om te doen en het is helemaal niet moeilijk en ze zijn ook nog eens zo klaar, echt een aanrader!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

18 reacties

  1. leuk om te zien Aranka! Lekker! Is inderdaad wel een leuk idee om gewoon te doen voor sinterklaas! En zo’n weegschaal hebben wij ook, super handig inderdaad! :D

  2. dit vind ik vooral leuk om met een groepje kinderen te doen, die heb je dan ook voor een hele tijd zoet. Mijn moeder deed dit ‘vroegah’ ook heel vaak samen met mij. Echt leuk en heeeel lekker. xxx Lucinda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *