Search
Close this search box.

Vichy Micellaire Reinigingslotion

Jullie kennen vast allemaal het apothekers merk Vichy wel van de reclame. Vichy is een Frans merk waar ik altijd heel erg tevreden over ben. Vooral over de Normaderm lijn. Die ik altijd trouw gebruikte toen ik nog niet zo met make-up bezig was maar het gewoon fijn vond om producten te gebruiken die voor mijn jonge huid zorgen en mijn bijbehorende oneffenheden. Nu mijn huid wat ouder is gebruik ik geen Normaderm meer, maar was ik wel heel erg benieuwd naar deze reinigingslotion.

Leuk een micellaire reiniger, maar wat is het nou eigenlijk? Een micellaire reiniger is een reiniger op waterbasis waar micellen in zitten. Deze zorgen ervoor dat dat vet en vuil aan zich gebonden worden. Breng dus een beetje hiervan aan op een watje en als je daarmee dan over je gezicht heen gaat hecht alles aan dat watje met reiniging en maakt het je gezicht goed schoon!

Deze reinigingslotion is een lotion die voor de gevoelige huid en ogen is. Waar ik ontzettend blij mee ben, want de huid rondom mijn ogen is erg gevoelig en zelf draag ik ook lenzen dus vind het altijd fijn als het een mild product is. Soms heb ik wel eens producten die zo irriteren en dat het soms in mijn ogen terecht komt. Met lenzen in wil je dat echt niet hebben, want dat doet echt ontzettend pijn. Daarom kies ik altijd voor een milde reiniging die niet irriteert (of althans die het belooft, je weet het nooit van te voren).

De ingrediënten zien er goed uit, geen alcohol of iets dergelijks!

Deze drie in één reiniger belooft drie dingen te doen. Namelijk het reinigen van je gezicht, het verwijderen van je make-up en het kalmeren van de huid. Natuurlijk heb ik dat uitgebreid getest en jullie hebben deze reiniger al in een filmpje voorbij zien komen en toen had ik er al een oordeel over. Deze reiniger is erg fijn en inderdaad mild voor de huid. Ik heb geen last van mijn lenzen of een geïrriteerde huid na het gebruikt van dit product. Ook maakt het mijn huid goed schoon en vrij van make-up. Ik moest wel even wennen dat dit product de make-up eerst een beetje verplaatst om het zo maar te zeggen en dan pas opgenomen wordt door het watje.

De dop is ook erg handig. Je kan hem makkelijk open maken en dan je watje erover heen halen en dan voorzichtig in de fles knijpen voor een gewenste hoeveelheid op je watje om je gezicht mee schoon te maken.

Dit komt eraf na het schoonmaken van één oog met alleen mascara, hij haalt het er dus prima vanaf en er blijven ook geen restjes zitten. Ook na het reinigen van de huid laat deze lotion niet een vieze of trekkerige laag op je gezicht achter wat ik zelf echt ontzettend fijn vind. Soms heb ik wel eens reinigers gehad die na het reinigen een vieze of vettige laag achterlaten of zelfs een heel trekkerig of branderig gevoel. Maar dat doet deze reiniger gelukkig niet.

Ik ben dus erg tevreden over deze reiniger, maar moet wel eventjes wennen aan dat hij eerst mijn make-up een beetje verplaatst en dan pas weer opneemt. De reiniger kost € 10,80 wat misschien een beetje aan de dure kant is, maar hij is echt ontzettend fijn en goed voor de gevoelige huid. Je kan Vichy bij de apotheek kopen zonder recept en online bij diverse webwinkels.

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

13 reacties

  1. Ah, wat ontzettend fijn dat hij zo goed voor je huid bestemd is! Een echte aanrader dus.. Alleen hij is inderdaad aan de dure kant, is ie dan ook zuinig in gebruik? Ben ik wel eventjes benieuwd naar! Verder klinkt ie echt zo goed!

  2. Ik gebruik deze make reiniger al jaren! Het is zo ontzettend fijn spul! ik kom af en toe in me oog er mee, maar het begint niet te prikken! Ze hebben dit spul ook in flessen met een pompflacon. die zijn helaas wel maar beperkt verkrijgbaar omdat het bij bepaalde periodes ofzo hoorde.

  3. Klinkt prima! Lijkt me wel raar dat ie het eerst verplaatst en dan pas opneemt!
    Maar klinkt wel fijn voor gevoelige ogen indeed :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *