Vichy Idéalia BB Cream

 photo VichyBB2_zps3598a546.png

Vichy is een van mijn favoriete gezichtsmerken, na het horen dat Vichy ook met een BB Cream kwam was ik meteen wel heel erg benieuwd. Zou hij net zo fijn zijn als de rest van hun producten. Nieuwsgierig teste ik dus deze nieuwe BB Cream. Want ik moet eerlijk zeggen, ik ben echt gek op BB Creams!

 photo VichyBB3_zpse1b17331.png

Wat me meteen opvalt is de strakke en mooie verpakking. Stiekem toch wel heel erg een zwak hebbend voor een mooie roze verpakking met zilveren accenten. Hij ziet er erg stijlvol uit en staat vol met beloftes. Hij belooft je huid goed te hydrateren en zichtbaar een verhelderend en egaler effect te geven. Ik ben benieuwd.

 photo VichyBB4_zpsaf4df845.png

De beloftes op een rijtje:

– verhelderd de huid meteen
– hydrateerd de huid
– verdoezeld te lijntjes
– verfijnt de huidstructuur
– bedekt de donkere plekken in de huid
– heeft een UVA & UVB bescherming (SPF15)
– is geschikt voor alle huidtypen
– bevat geen parabenen

Het eerste diepwerkende verhelderende bestanddeel Kombucha egaliseert niet alleen de teint, maar zorgt er ook, samen met direct corrigerende pigmenten en een UV-beschermingssysteem, voor dat de huidlagen minder grauw worden, waardoor een steeds jongere en frissere teint wordt onthuld. Ideaal. Wel word aangeraden als je een hele droge huid hebt een dagcrème eronder te gebruiken.

 photo VichyBB5_zps88e3ea57.png

De hypoallergene formule van deze BB Cream maakt hem voor iedereen geschikt. Zowel de vette huid, droge huid en de probleem huid. Ook bevat de formule geen parabenen, wat natuurlijk ook prettig is. Hij is er trouwens in twee kleuren, light en medium. Ik heb de light kleur (deze vind ik trouwens toch wel een tikkeltje donker uitvallen).

 photo VichyBB6_zpse431425b.png

Ingredientenlijst van de Vichy Idéalia BB Cream. Ziet er goed uit, zoals de verpakking al aangeeft zitten er inderdaad geen parabenen in en geen minerale oliën.

 photo VichyBB7_zps292c1b04.png

De verpakking vind ik ook erg handig in gebruik, naast dat het er mooi uitziet. Hij heeft een heel handig tuutje waar je makkelijk het product uit krijgt en ook niet meteen teveel. Het product komt er zonder enige moeite uit en daarna kan je het makkelijk aanbrengen op de huid. Omdat het zo een klein openingetje heeft heb je niet snel dat het gaat smeren en je een vieze verpakking krijgt.

 photo VichyBB8_zpsfe73dbff.png

De structuur is lekker romig en vloeibaar. Gewoon eigenlijk zoals een BB Cream of foundation hoort te zijn. Ook heeft hij een mooie kleur. Je kan het niet echt op de foto’s zien maar de BB Cream heeft ook een subtiele shimmer erin zitten. Ik vind dat persoonlijk voor een hele mooie gloed zorgen. Hij ruikt trouwens ook echt heerlijk, heel fris en een beetje zoet. Roken alle producten maar zo lekker.

 photo VichyBB9_zps26e4c586.png

Wat me wel meteen opviel is dat hij niet echt heel erg makkelijk over de huid heen verdeelde. Ik vond hem een beetje een cakey effect achterlaten. Niet echt heel erg maar het neigt er toch wel een beetje naar. Hij brengt nogal stroef aan op de huid en daar moet ik toch wel eventjes aan wennen. Zien jullie trouwens die mooie glans over mijn hand heen? Dat komt door de subtiele shimmer die erin zit.

 photo VichyBB_zps0e4d04cd.png

Mijn huid zonder de BB Cream met alleen wat mascara op. Zien jullie trouwens dat mijn huid weer helemaal rustig is, na het gebruik van de Philips VisaPure is het zoveel beter geworden weer!

 photo VichyBB1_zpsdd5e8055.png

En met de Vichy Idéalia BB Cream. Je moet hem echt goed uitwerken op het gezicht anders laat hij inderdaad een cakey effect achter. Ik vind de dekking medium maar wel prima de rode gedeeltes uit je huid weg te filteren. En de geur is echt heerlijk. Wel vind ik hem vettig aanvoelen op de huid na gebruik, daarom poeder ik hem meteen af zodat mijn huid lekker zacht aanvoelt en niet vettig. Hij heeft trouwens niet een vettige gloed, hij is wel mooi matte op de huid.

Ik vind dez BB Cream zelf heel erg fijn en een mooi effect hebben. Moest wel eventjes wat aandacht besteden aan het aanbrengen van deze BB Cream, maar dan vind ik hem wel heel erg mooi. Hij heeft een medium dekking, wat ik heel erg mooi natuurlijk vind. Als je echt voor wat meer dekking gaat zou ik deze toch skippen. Zelf vind ik hem trouwens wel iets aan de donkere kant. Ik draag hier de light maar hij is niet echt licht genoeg voor mij. Je ziet wel duidelijk kleur verschil met mijn hals en gezicht zelf.

De Vichy Idéalia BB Cream is voor € 23,95 te koop bij de Apothekers en online. Zelf vind ik het een beetje aan de dure kant, maar daar heb je wel een fijne BB Cream voor. Maar ik vind die persoonlijk van Miss Sporty die € 20,- goedkoper is niet onderdoen aan deze.

Dit vind je misschien ook leuk

28 reacties

 • Reply
  beautysomage
  26 mei 2013 at 15:25

  Het ziet eruit als een mooie BB cream, ik ben sowieso gek op de Vichy zonproducten, dus wie weet ga ik ‘m eens proberen :)

 • Reply
  Amy
  26 mei 2013 at 15:43

  Dit lijkt me echt een fijne BB cream, met eindelijk eens een degelijke dekking! Ideaal dus! :D

 • Reply
  martinaa89
  26 mei 2013 at 15:47

  ik vind dat hij je wel mooi staat!

 • Reply
  whatevergivesjoy
  26 mei 2013 at 15:50

  Staat je goed! Maar hmm, ik ga dan toch liever voor die van Miss Sporty ;-)

 • Reply
  iscreambeauty
  26 mei 2013 at 15:50

  Ik ben niet heel erg enthousiast geworden!!

 • Reply
  beamingbeauty
  26 mei 2013 at 15:52

  Fijne review! Jammer dat het zo prijzig is, dan denk ik dat ik toch maar eens die van Miss Sporty uit moet gaan proberen!

 • Reply
  Sofie
  26 mei 2013 at 15:55

  Ziet er prima uit :D

 • Reply
  Linh
  26 mei 2013 at 15:56

  Je huid ziet er super uit zonder bb cream of wat dan ook :O

 • Reply
  patriciakleijn
  26 mei 2013 at 15:57

  ziet er goed uit hoor..

 • Reply
  Kaylani
  26 mei 2013 at 16:06

  Lijkt me best een prima BB cream :)

 • Reply
  Sheela
  26 mei 2013 at 16:29

  Ik heb nog nooit iets van dit merk gebruikt maar het lijkt me wel een goed product x

 • Reply
  Axelle
  26 mei 2013 at 17:10

  klinkt goed!

 • Reply
  MySimplySpecial
  26 mei 2013 at 17:10

  Dat ziet er goed uit!

 • Reply
  femketje
  26 mei 2013 at 17:25

  Hmmz.. ik denk dat ik deze skip

 • Reply
  Bo
  26 mei 2013 at 18:34

  Klinkt goed! Hij staat je heel goed ook.

 • Reply
  stephanie
  26 mei 2013 at 18:44

  Klinkt erg goed. Heb altijd al wat van Vichy willen proberen.
  xx Stephanie (www.stephaniesstyleblog.blogspot.com)

 • Reply
  Kelly
  26 mei 2013 at 19:57

  Jammer dat lichte kleuren toch zo donker uitvallen!

 • Reply
  Hester
  26 mei 2013 at 20:36

  Hij ziet er wel goed uit, mooie foto die full face!

 • Reply
  Tara
  26 mei 2013 at 20:45

  Klinkt als een fijne BB cream!

 • Reply
  Jhemyla
  26 mei 2013 at 20:47

  Ik heb deze toevallig eergister in een review beschreven en die 2boeken vandaag in een review haha, toevallig! Ik ben wel tevreden over de BB cream maar vind die van Catrice beter.

 • Reply
  Maxime
  26 mei 2013 at 21:38

  Oeh misschien wat voor mij!

  XO

 • Reply
  Ashleey
  27 mei 2013 at 07:10

  hmm ben niet echt heel enthausiast.

 • Reply
  Kimberly
  27 mei 2013 at 07:44

  Ziet er best mooi uit!

 • Reply
  Kirsten
  27 mei 2013 at 08:17

  Ik vind hem er erg mooi uit zien!

 • Reply
  Dionne
  27 mei 2013 at 09:29

  Ziet er super mooie uit!

 • Reply
  stacey
  27 mei 2013 at 09:30

  ziet er heel goed uit

 • Reply
  Primrose beauty
  27 mei 2013 at 18:50

  Hij ziet er heel mooi uit. Hij stond trouwens ook al op mijn wishlist ;)

 • Reply
  Silke
  30 mei 2013 at 21:05

  Hij ziet er erg mooi uit. Had toevallig vandaag 3 samples ervan binnen, maar waren veel te donker voor mijn huid. ):

 • Laat een reactie achter