Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Vichy Idéalia BB Cream

 photo VichyBB2_zps3598a546.png

Vichy is een van mijn favoriete gezichtsmerken, na het horen dat Vichy ook met een BB Cream kwam was ik meteen wel heel erg benieuwd. Zou hij net zo fijn zijn als de rest van hun producten. Nieuwsgierig teste ik dus deze nieuwe BB Cream. Want ik moet eerlijk zeggen, ik ben echt gek op BB Creams!

 photo VichyBB3_zpse1b17331.png

Wat me meteen opvalt is de strakke en mooie verpakking. Stiekem toch wel heel erg een zwak hebbend voor een mooie roze verpakking met zilveren accenten. Hij ziet er erg stijlvol uit en staat vol met beloftes. Hij belooft je huid goed te hydrateren en zichtbaar een verhelderend en egaler effect te geven. Ik ben benieuwd.

 photo VichyBB4_zpsaf4df845.png

De beloftes op een rijtje:

– verhelderd de huid meteen
– hydrateerd de huid
– verdoezeld te lijntjes
– verfijnt de huidstructuur
– bedekt de donkere plekken in de huid
– heeft een UVA & UVB bescherming (SPF15)
– is geschikt voor alle huidtypen
– bevat geen parabenen

Het eerste diepwerkende verhelderende bestanddeel Kombucha egaliseert niet alleen de teint, maar zorgt er ook, samen met direct corrigerende pigmenten en een UV-beschermingssysteem, voor dat de huidlagen minder grauw worden, waardoor een steeds jongere en frissere teint wordt onthuld. Ideaal. Wel word aangeraden als je een hele droge huid hebt een dagcrème eronder te gebruiken.

 photo VichyBB5_zps88e3ea57.png

De hypoallergene formule van deze BB Cream maakt hem voor iedereen geschikt. Zowel de vette huid, droge huid en de probleem huid. Ook bevat de formule geen parabenen, wat natuurlijk ook prettig is. Hij is er trouwens in twee kleuren, light en medium. Ik heb de light kleur (deze vind ik trouwens toch wel een tikkeltje donker uitvallen).

 photo VichyBB6_zpse431425b.png

Ingredientenlijst van de Vichy Idéalia BB Cream. Ziet er goed uit, zoals de verpakking al aangeeft zitten er inderdaad geen parabenen in en geen minerale oliën.

 photo VichyBB7_zps292c1b04.png

De verpakking vind ik ook erg handig in gebruik, naast dat het er mooi uitziet. Hij heeft een heel handig tuutje waar je makkelijk het product uit krijgt en ook niet meteen teveel. Het product komt er zonder enige moeite uit en daarna kan je het makkelijk aanbrengen op de huid. Omdat het zo een klein openingetje heeft heb je niet snel dat het gaat smeren en je een vieze verpakking krijgt.

 photo VichyBB8_zpsfe73dbff.png

De structuur is lekker romig en vloeibaar. Gewoon eigenlijk zoals een BB Cream of foundation hoort te zijn. Ook heeft hij een mooie kleur. Je kan het niet echt op de foto’s zien maar de BB Cream heeft ook een subtiele shimmer erin zitten. Ik vind dat persoonlijk voor een hele mooie gloed zorgen. Hij ruikt trouwens ook echt heerlijk, heel fris en een beetje zoet. Roken alle producten maar zo lekker.

 photo VichyBB9_zps26e4c586.png

Wat me wel meteen opviel is dat hij niet echt heel erg makkelijk over de huid heen verdeelde. Ik vond hem een beetje een cakey effect achterlaten. Niet echt heel erg maar het neigt er toch wel een beetje naar. Hij brengt nogal stroef aan op de huid en daar moet ik toch wel eventjes aan wennen. Zien jullie trouwens die mooie glans over mijn hand heen? Dat komt door de subtiele shimmer die erin zit.

 photo VichyBB_zps0e4d04cd.png

Mijn huid zonder de BB Cream met alleen wat mascara op. Zien jullie trouwens dat mijn huid weer helemaal rustig is, na het gebruik van de Philips VisaPure is het zoveel beter geworden weer!

 photo VichyBB1_zpsdd5e8055.png

En met de Vichy Idéalia BB Cream. Je moet hem echt goed uitwerken op het gezicht anders laat hij inderdaad een cakey effect achter. Ik vind de dekking medium maar wel prima de rode gedeeltes uit je huid weg te filteren. En de geur is echt heerlijk. Wel vind ik hem vettig aanvoelen op de huid na gebruik, daarom poeder ik hem meteen af zodat mijn huid lekker zacht aanvoelt en niet vettig. Hij heeft trouwens niet een vettige gloed, hij is wel mooi matte op de huid.

Ik vind dez BB Cream zelf heel erg fijn en een mooi effect hebben. Moest wel eventjes wat aandacht besteden aan het aanbrengen van deze BB Cream, maar dan vind ik hem wel heel erg mooi. Hij heeft een medium dekking, wat ik heel erg mooi natuurlijk vind. Als je echt voor wat meer dekking gaat zou ik deze toch skippen. Zelf vind ik hem trouwens wel iets aan de donkere kant. Ik draag hier de light maar hij is niet echt licht genoeg voor mij. Je ziet wel duidelijk kleur verschil met mijn hals en gezicht zelf.

De Vichy Idéalia BB Cream is voor € 23,95 te koop bij de Apothekers en online. Zelf vind ik het een beetje aan de dure kant, maar daar heb je wel een fijne BB Cream voor. Maar ik vind die persoonlijk van Miss Sporty die € 20,- goedkoper is niet onderdoen aan deze.

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

28 reacties

  1. Ik heb deze toevallig eergister in een review beschreven en die 2boeken vandaag in een review haha, toevallig! Ik ben wel tevreden over de BB cream maar vind die van Catrice beter.

  2. Hij ziet er erg mooi uit. Had toevallig vandaag 3 samples ervan binnen, maar waren veel te donker voor mijn huid. ):

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *