Vet bevriezen met CoolSculpting – maar hoe werkt het eigenlijk?

Vet bevriezen met CoolSculpting – maar hoe werkt het eigenlijk?

Tegenwoordig zijn er heel wat manieren om weer in shape te komen en een van die manieren is CoolSculping, wellicht heb je er wel eens van gehoord? Met CoolSculpting bevriezen ze je vetcellen waardoor je uiteindelijk meer shape krijgt op de gebieden die je hebt behandeld. Omdat ik heel erg benieuwd naar deze methode was en jullie hierover ook veel vragen hadden ging ik langs bij de CoolSculpting truck en stelde al jullie en mijn vragen.

Vet bevriezen met CoolSculpting – maar hoe werkt het eigenlijk?

Bron afbeelding: CoolSculpting

Wat is CoolSculpting?

Cryolipolyse (zo heet de methode die CoolSculpting gebruikt) is een methode waarbij vetcellen door een behandeling met kou worden aangepakt. Het is een veilige en betrouwbare manier om van vet af te komen waarbij geen operatie of verdoving bij komt kijken. Coolsculpting werkt op basis van Cryolipolyse, namelijk door gecontroleerde koude worden vetcellen gekoeld tot ze kristalliseren. Vervolgens voert het lichaam de vetcellen geleidelijk af en plas je ze uiteindelijk uit.

De behandeling duurt per plaatsing 35 minuten en kan dus langer duren bij grotere oppervlaktes of als je aan beide benen of armen behandeld wilt worden. Na de behandeling kan je meteen weer doorgaan met je dagelijkse activiteiten en hoef je geen rust te houden.

Omdat de behandeling per gebied en persoon anders is, is er niet duidelijk een standaard programma aan te koppelen. Ben je geïnteresseerd in een CoolSculpting behandeling? Dan kun je een gratis en vrijblijvend consult aanvragen. Daar wordt gekeken naar de beste behandeling voor jou en wordt alles duidelijk besproken.

Volgen jullie mij al op Instagram?

Doet CoolSculpting pijn?

Dit is denk ik wel de meest gestelde vraag die ik heb gekregen door jullie. Doordat het vet bevroren wordt lijkt het misschien wat pijnlijk te zijn. Maar gelukkig is de behandeling niet pijnlijk, je huid wordt ook goed beschermd. De behandeling zelf voel je wel, je huid wordt namelijk vacuüm gezogen en je voelt de kou. Mij werd verteld dat je gevoel kan vergelijken met dat je koude handen hebt en dan met je handen onder een warme kraan gaat, een beetje dat tintelende gevoel.

Vet bevriezen met CoolSculpting – maar hoe werkt het eigenlijk?

Welke gebieden kun je behandelen?

CoolSculpting is voor heel veel plekken om het lichaam te gebruiken. Het zijn vaak gebieden waar het vet niet gemakkelijk weg gaat. Het gaat om de volgende gebieden:

 • Buik
 • Lovehandles
 • Kin
 • Binnenkant benen
 • Buitenkant benen
 • Binnenkant armen
 • Oksels
 • Knieën
 • Achter- en voorkant BH rol

Het is trouwens wel goed om erbij te vertellen dat CoolSculpting niet bedoeld is om af te vallen, je verliest er geen gewicht mee. CoolSculpting is echt bedoel om het lichaam meer vorm te geven en het te shapen.

Hoe lang duurt het voordat je resultaat ziet?

Na 12 weken heb je het uiteindelijke resultaat bereikt, maar wellicht zie je al eerder resultaat. Na die 12 weken krijg je een nacontrole en worden de resultaten besproken.

Vet bevriezen met CoolSculpting – maar hoe werkt het eigenlijk?

Hoe lang blijft het resultaat?

Het resultaat is blijvend, de vetcellen verdwijnen en komen ook niet meer terug. Heb je geen stabiel gewicht en ben je zogezegd aan het jojo-en, dan kunnen de overgebleven vetcellen groter worden (absorberen). Door het bevriezen van je vetcellen worden deze via je lymfesysteem afgevoerd en daarna plas je ze uit. Als je dus een stabiel gewicht hebt dan zou het resultaat blijvend zijn en blijft er 25% tot 35% vet weg op de desbetreffende plek.

Voor wie is CoolSculpting geschikt?

Hoe weet je of CoolSculpting voor jou geschikt is? In principe is het voor iedereen geschikt met een gezond gewicht en die stabiel zijn. Zoals ik al eerder zei is het geen methode om af te vallen maar om meer vorm te geven aan je lichaam. Wil je nog afvallen of ben je bezig met afvallen, aangeraden wordt dan eerst je streefgewicht te bereiken en stabiel te blijven.

Hoe duur is CoolSculpting?

CoolSculpting is wel een investering en het is best lastig daar een prijskaartje aan te hangen omdat iedereen andere behoeftes heeft. Maar waar je uit van kan gaan is 500 euro per plaatsing. Het ligt er dus aan of je met één behandeling klaar bent, of je meerdere plaatsingen nodig hebt (je buik is natuurlijk veel groter dan je kin) en dergelijke. Wil je een duidelijk beeld hebben van wat de behandeling voor jou gaat kosten, vraag dan een gratis en vrijblijvend consult aan.

Ik moet toegeven dat ik best nieuwsgierig ben geworden naar de CoolSculpting behandeling. Maar omdat ik niet stabiel van gewicht ben zou het voor mij op dit moment zonde zijn om de behandeling te doen. Ben jij nieuwsgierig geworden naar de CoolSculpting behandeling of wil je meer informatie over de behandeling, check dan de website. Op de website kun je trouwens ook een gratis en vrijblijvend consult aanvragen. Zou jij zo een behandeling overwegen.

Dit is een betaalde samenwerking met CoolSculpting

Dit vind je misschien ook leuk

10 reacties

 • Reply
  rachel
  19 februari 2019 at 09:54

  sorry maar dit valt bij mij onder de zogenaamde afslankpillen en poedertjes…..wat nooit werkt ;)

 • Reply
  Amélie
  19 februari 2019 at 22:59

  Volgens mij kan dit niet. Ben benieuwd wat een arts hier van zou zeggen.

  • Reply
   Aranka
   19 februari 2019 at 23:12

   Dat is allemaal na te lezen op internet, ook de Consumentenbond heeft een test gedaan met CoolSculpting!

 • Reply
  Mimi
  20 februari 2019 at 07:14

  Jammer dit. Dit staat voor mij haaks op jezelf accepteren hoe je eruit ziet. Liever gezond eten en wat meer beweging dan (veel) geld uitgeven voor zoiets. Wat doen vrouwen zichzelf toch aan.

 • Reply
  Liesbeth
  20 februari 2019 at 07:37

  Hun boodschap is: je zal je mooier, beter, gezonder, aantrekkelijker, succesvoller, etc voelen zonder die paar overtollige centimeters. Zo fout.
  Jammer dat zo’n toxisch voorbeeld van de kapitalistische dieetcultuur een plaats op jouw blog krijgt, zonder enige kritische kanttekeningen. Misschien nuttig om in de toekomst eens op terug te komen? Te bestuderen wat dieetcultuur is en waarom dit zo schadelijk is.

  • Reply
   Jelke
   20 februari 2019 at 14:21

   Helemaal mee eens!

 • Reply
  N.
  21 februari 2019 at 14:31

  Oeps, verkeerde rubriek gekozen! Is Advertorial. Hoewel dat tegenwoordig een Lifestyle lijkt te zijn inderdaad.

  • Reply
   Mariska
   22 februari 2019 at 11:47

   Ach ja, Aranka moet ook haar hypotheek betalen. Zij doet dat middels haar blog, jij waarschijnlijk voor een baas.

 • Reply
  Anja
  27 februari 2019 at 21:11

  Zo teleurgesteld. Je promoot continu een gezonde leefstijl en biedt ons mooie recepten en dan krijgen we zo’n post. Balen dat je zo de dieëtcultuur en het idee nooit goed genoeg te zijn als vrouw voor wilt zetten. Ik houd mijn geld liever in m’n zak, dan maar een paar kilo te zwaar met rolletjes en “onaantrekkelijk”.

 • Reply
  Dommeactie
  12 oktober 2019 at 18:59

  Het werd heel erg rood en brandde ! Dan en nacht ! Maandenlang ! Ik kon niets, niet fietsen, niet wandelen, niet sporten, niet in de zon ! Dag zomer !! Na 5 maanden werd t pas beter maar er bleef een vreselijk gerimpelde huid achter. Het is erger en lelijker dan ooit ?

 • Laat een reactie achter