Zoek
Sluit dit zoekvak.

Verhuisupdate #2: wat een werk

Hometour van ons appartement

De tweede update liet een tijdje op zich wachten, maar nu ik eindelijk de rust heb gevonden iets te typen komt hij er dan toch. Wat een drukke en vooral chaotische weken zijn het geweest. We kregen half december de sleutel van het nieuwe huis en sinds dien zijn we dag en nacht bezig geweest in ons nieuwe huis. Wegens omstandigheden van feestdagen en verjaardagen waren we genoodzaakt al voor kerst te verhuizen en dat ging niet in de koude kleren zitten.

Hometour van ons appartement

Een huis waar veel aan moet gebeuren in 1,5 week woonbaar maken was best een uitdaging en dat is ook niet helemaal gelukt. We wilden heel graag een nieuwe vloer maar daar was al van alles mis mee vanwege een enorm kleurverschil. Gelukkig is dat super opgelost en konden we die vloer retourneren en een nieuwe vloer uitzoeken. Gelukkig ziet deze nieuwe vloer er wel fantastisch uit! Het schilderwerk had ook veel meer voeten in aarde, alle merken claimen met 1 laag te dekken, maar er moesten toch echt overal 3 lagen op voordat het echt mooi egaal was. Ook het plafond was een drama, volgens mij is die wel 4 keer overnieuw geverfd…

We hebben met man en macht gewerkt om de muren, het plafond en de vloer in de woonkamer af te krijgen. De vloer is helemaal doorgelegd op de eerste verdieping en heeft nogal wat zaag en meetwerk gekost. De muren in de gang en hal hebben voorlopig even een frisse witte kleur maar moeten nog opnieuw gedaan worden. Voor nu zit er even een frisse kleur op, maar ze moeten wel weer gestript worden en opnieuw gedaan worden met glasvliesbehang omdat de kwaliteit niet denderend is.

De keuken hebben we helemaal van de kant gehad om opnieuw te verven en de kapotte apparaten te verwijderen. Tot onze schrik kwamen we er ook achter dat de vloer onder het keukenblok gewoon een gat was, wat opgevuld was met houtjes zodat de vaatwasser en dergelijke maar gewoon stond. Ook dat is dus helemaal van de kant geweest en een nieuwe vloer gestort. De voorraadkast onder de trap was een drama en hebben mijn ouders bloed, zweet en tranen in zitten om het weer netjes te krijgen. Het heeft nu een nieuwe vloer, alle treden zijn meerdere malen gelakt en de muur is voorzien van stuc, plamuur, voorstrijk en glasvliesbehang.

Hometour van ons appartement

De verhuizing verliep gelukkig soepeltjes en hadden een handige bus die mijn schoonvader had geregeld. We hebben zo veel mogelijk in de loze slaapkamers gezet – we hebben er toch 5 en gebruiken er maar 3 – zodat we dat op een ander moment konden uitzoeken. Het was even spannend of al onze meubels gingen passen, want in het appartement hadden we natuurlijk een enorme ruimte en deze woonkamer is maar 4,5 bij 8,5 meter. Maar zonder keuken dus het past allemaal perfect en we houden zelf veel ruimte over!

Hometour van ons appartement

De bank is alleen wel een beetje te groot voor de ruimte en draait helaas de verkeerde kant uit, maar het is gelukkig niet echt storend. Mila vind het trouwens geweldig om nu gelijk aan de vloer te wonen, ze kijkt haar ogen uit en haar favoriete plekje is toch wel de bank om lekker te kunnen loeren.

Hometour van ons appartement

Door de grote bank en enorme tv is onze zithoek best beperkt geworden, maar dat heeft ook wel zo zijn charmes. Het is lekker knus en geeft een warm gevoel met de accessoires als die straks allemaal een goede plek hebben gekregen.

Hometour van ons appartement

De kast onder de trap begint eindelijk vorm te krijgen! Hij moet alleen nog geverfd worden en de planken moeten er nog in.

Hometour van ons appartement

En zo leven we eigenlijk op dit moment, in één grote chaos, niets in ons huis is nog echt af. We woonkamer staat vol met spullen die ergens anders vandaan komen die gefixt moeten worden. De keuken moet nog af met de vloer en alles stellen voor de wasmachine en vaatwasser. De kasten moeten weer vastgezet worden en de koelkast en oven moeten een vaste plek krijgen. De voorraadkast moet dus nog geschilderd worden en de planken moeten hangen. De hal is redelijk af maar moet in de loop der tijd helemaal gedaan worden met glasvliesbehang. De wc is gelukkig wel af, maar ooit komt daar een nieuwe in. De badkamer moet grondig aangepakt worden, mijn kantoor is nog tijdelijk en gaat naar zolder als daar verwarming is aangelegd en onze slaapkamer moet nog geverfd worden, het fotobehang moet nog geplakt worden, de gordijnen moeten op maat gemaakt worden, onze inbouwkasten moeten gefixt worden en zo kan ik nog wel even doorgaan. Met andere woorden, er moet nog bizar veel gedaan worden.

Maar dat wisten we gelukkig allemaal van te voren en het huis is leefbaar. We zijn hier van plan heel wat jaren te blijven wonen dus als het goed is hebben we ruim de tijd om alles aan te pakken en alles naar onze smaak in te richten en te maken. We hebben alles gedaan met fantastische hulp van onze ouders, familie en vrienden. Voorlopig is het dus nog lang niet klaar maar zijn we wel op de goede weg!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

13 reacties

 1. Ik zit in precies dezelfde situatie. Begin december de sleutel en nu volop aan het klussen en verbouwen. Het zijn inderdaad hectische weken maar ik probeer er wel echt van te genieten! Jullie zijn al flink opgeschoten zeg!

 2. Komt allemaal goed meid, gewoon de schouders eronder! Het is zo pittig met werk en alles ernaast (hier dan ook nog een tweejarige om ons heen gehad..) maar het is het zo waard als alles klaar is ^^

 3. Wat fijn dat jullie zo goed op weg zijn! Het lijk mij pittig, maar ook erg waardevol. Je weet dat wat je erin stopt ook echt een mooie investering is. Heel veel succes met alles!

 4. het hoeft ook allemaal niet in 1 keer toch :D, beetje bij beetje vind ik altijd beter en geeft mooier resultaat dan ff wat snel doen hihih voor zover nu ziet het er iig heel leuk uit meis

 5. Zoiets kost inderdaad tijd maar dat hoort erbij, je kan niet verwachten dat zoiets in 2 weken af is. Wij hebben zelf verbouwd in 2015. 5 Maanden hebben wij in de zooi en kou gezeten en daarna duurde het nog lang voor alles af is en dat is het nog niet. Maar je krijgt er heeel wat moois voor terug dus het is het waard! Geloof trouwens wel dat je een huis hebt gekocht waar veel aan gedaan moest worden haha, oude huizen is toch ff wat anders dan nieuwere.

  Maar jullie zijn al een heel eind op weg, kom op! En lekker genieten.

 6. Jullie hebben nog wel veel te doen maar ik weet zeker dat het een prachtige plek wordt die jullie helemaal eigen kunnen maken :)

 7. Wat een werk! Maar een mooi nieuw paleisje voor jullie!
  Geniet ervan, stukje bij beetje kun je alles afwerken. En ik zie dat jullie ook een mooie wijk hebben gekozen ;)
  Geniet ervan samen!
  Liefs, Suzan

 8. Mooi hoor! Moet je eens kijken wat je allemaal al hebt gedaan joh! Over je zitgedeelte: misschien is het een idee om de tv op te hangen! Dan is de muur niet zo ‘leeg’, en ziet het er op het kastje niet zo vol uit. Dat wil ik ook echt graag in mijn volgende huis haha!

 9. Oh meid wat zal jij een rust ervaren als dit klaar is….
  Maar als het goed is kan je hier weer jaren mee vooruit.
  Verhuizen en klussen als je al wat ouder bent lijkt mij nml helemaal een drama.
  Ik zie wel eens van die oude mensjes en dan denk ik hoe gaan die dat in hemelsnaam fixen haha
  Vind het knap hoor, twee banen en een opknap huis….pfffttt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *