Search
Close this search box.

Ver buiten je comfortzone treden

Ver buiten je comfortzone treden

Als jullie dit lezen sta ik op het punt om ‘alleen’ naar Zuid-Afrika te vertrekken. Een idee dat redelijk spontaan in mijn op kwam om het maar écht te gaan doen. Natuurlijk had ik het er wel vaker over gehad, maar dacht maar niet dat deze held op sokken dat echt zou gaan doen. Want ik heb vliegangst, ik ben snel bang alleen en vind vreemde omgevingen vaak erg spannend. Maar ik ga het allemaal doen, met knikkende knieën.

Wanneer ik dit schrijf is het één week voor vertrek en ik ben er nog redelijk kalm onder. Misschien ben ik er bewust nog niet zo mee bezig omdat ik van mijzelf weet dat ik het doodeng vind en letterlijk peentjes zal zweten vandaag de dag wanneer dit online komt. Ik treed vandaag echt buiten mijn comfortzone en niet zo een beetje ook.

Ik ben iemand die van veilige en bekende situaties houdt. Ik begeef me niet graag op ‘glad ijs’ en push mijzelf daar ook totaal niet in. Ik vind het allemaal wel prima zo en hou niet zo van uitdagingen. Maar als je wat in het leven wil, dan moet je soms ook dingen doen die ver uit je comfortzone liggen en dat vind ik spannend, heel spannend.

Een reis naar Zuid-Afrika, ik had nooit gedacht dat ik dat zou gaan doen. Ten eerste, ik heb een hekel aan vliegen, ik vind het verschrikkelijk. Gelukkig heb ik maar drie vluchten naar mijn uiteindelijke bestemming en dat maakt mij echt niet minder zenuwachtig. Ik vlieg eerst van Amsterdam naar Parijs, van Parijs van Johannesburg en van Johannesburg naar Port Elizabeth. Had ik er trouwens ook al bijgezegd dat ik met een A380 vlieg? Dat ding is zo groot dat ik niet eens snap hoe dat slagschip in de lucht kan blijven hangen. Tel daar bij op dat ik bang voor opstijgen, landen en turbulentie ben en het feest is compleet. Gelukkig vlieg ik met Linda heen voor de afleiding, maar ik zie als een berg op tegen de terugreis die ik echt helemaal alleen doe.

Goed en dan is deze held op sokken in Zuid-Afrika. En wat doe je voor vertrek, dan ga je natuurlijk op Google kijken en ervaringen inwinnen. En wat komt daar als eerst naar boven, Zuid-Afrika is gevaarlijk en crimineel… Top, fijn! Dat kan deze held op sokken wel gebruiken. Zwaaien met mijn iPhone en camera is er dus niet bij je moet opletten. Logisch eigenlijk wel, maar toch geeft het een spannend gevoel in mijn onderbuik. Stel je voor dat ze nou komen als ik slaap. Ik vind thuis alleen slapen al verschrikkelijk, wat nou in een vreemd land, een vreemd bed en een hele andere ‘cultuur’.

En dan hebben we nog het stukje onzekerheid over mijzelf. Dring ik me niet teveel op, ben ik niet te aanwezig, pas ik me wel genoeg aan. Ik ben een pleaser en vind het fijn naar de pijpen te dansen zoals dat verwacht wordt, maar doe ik dat wel goed genoeg? Dit zijn allemaal maar gekke hersenspinsels die op dit moment door mijn hoofd razen. Ik maak mezelf gek, onzeker en bang.

Maar gelukkig kan ik deze gevoelens tegenwoordig heel goed relativeren. Vliegen is de veiligste manier om je te vervoeren. De criminaliteit is er, maar als ik me gewoon netjes gedraag en overal op voorbereid ben dan gebeurt er heus niets. En ik weet van mijzelf dat ik een persoon ben dat zich goed kan aanpassen en geen ruzie veroorzaakt, dus dat komt helemaal goed. Maar toch blijft dat stemmetje in mijn hoofd klinken en borrelt de onzekerheid weer op. Ik vind deze hele reis, belevenis en levenservaring maar eng, maar het is goed voor mij en mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik weet zeker dat ik over 3 weken terug kijk op een tijd die ik nooit meer zal vergeten, dat ik trots ben op mijzelf dat ik het heb gedaan en dat ik een dikke vette wens van mijn bucketlist kan strepen.

Zuid-Afrika, here I come!

Even van huishoudelijke aard, ik heb amper internet tot mijn beschikking dus er zullen wellicht geen dagboeken online komen. Ik heb mijn hele vakantie vooruit gepland dus er komen gewoon elke dag artikelen online. Mochten jullie alles op de voet willen volgen, dan kun je me volgen op Instagram en daarna op YouTube voor alle vlogs.

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

12 reacties

  1. Veel plezier, je komt op mij juist over alsof iemand die juist veel bijzondere dingen doet, door de persreisjes en dagen waar je naar toe gaat. Misschien moet je de reis naar Zuid Afrika ook op die manier benaderen. Ik weet zeker dat je er ontzettend van zult genieten en dat je een stuk sterker door terugkomt!! Geniet er lekker van en met de onveiligheid valt het wel mee als je maar bewust rondloopt, niet showen met camera’s, niks voor de voorruit laten liggen. Wij zijn er nu 3x geweest en bij ons is er nooit iets gebeurt. Nogmaals geniet ervan, stiekem ben ik knetter jaloers. Liefs Marlous

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *