Zoek
Sluit dit zoekvak.

Vaseline Body Serums

 photo Vaseline Body Serums_zpsqognt3hi.png

Ik ben groot fan van de Vaseline Spray & Go, of eigenlijk Continuous Spray want zo heet het nu. Vaseline heeft nu weer iets nieuws, Body Serums. Daarbij denk ik aan lekkere zachte gel-achtige crèmes die snel intrekken en een heerlijk zachte huid achterlaten. Want dat doet een serum voor mijn gezicht ook meestal. Op de verpakking staat groot dat deze producten 10 keer krachtiger zijn dan andere vergelijkbare producten. Ik ben benieuwd.

 photo Vaseline Body Serums1_zpsxldqecqj.png

Vaseline is één van die merken die een speciaal plekje bij mij heeft. Ik weet niet waarom, maar over het algemeen vind ik de producten van Vaseline erg fijn en gebruik ze bijna elke dag met plezier. Het gewone ordinaire potje Vaseline gaat overal met me mee en de Continuous Spray is ook niet weg te denken uit onze badkamer. Niet alleen ik, maar ook Danny vind het fijn in gebruik omdat het zo makkelijk is en snel intrekt. Maar nu komen daar dus drie nieuwe body serums bij.

 photo Vaseline Body Serums2_zpshq2eyyzv.png

We verzorgen als het goed is ons gezicht heel goed. Een goede reiniging, een serum hier en een dagcrème daar. Maar waarom letten we eigenlijk niet zo goed op de rest van onze huid. Ik moet toegeven, mijn gezicht behandel ik iedere dag heel uitgebreid en ik mag trots op mezelf wezen als ik me 1 keer per week insmeer met een ander verzorgend product voor de rest van mijn huid. Met andere woorden, de lichaamshuid word minder intensief behandeld. Dit, ondanks dat het lichaam het hele jaar door wordt blootgesteld aan kraanwater, zeep, uv-straling, vrieskou en bijvoorbeeld centrale verwarming. De lichaamshuid is dag en nacht aan het werk om schadelijke invloeden van buitenaf te weren en verdient daarom dezelfde krachtige verzorging als de gezichtshuid.

 photo Vaseline Body Serums3_zpsedegtcj6.png

Vaseline introduceert nu serums die speciaal zijn ontwikkeld om het gehele lichaam te verzorgen. Deze body serums bevatten zeer geconcentreerde, herstellende ingrediënten die de droge beschadigde huid verzachten en helpen herstellen. Met als resultaat een satijnzachte, verzorgde huid. De Vaseline serumlijn bestaat uit drie varianten: Advanced Relief, Radiance Restore en Deep Repair.

 photo Vaseline Body Serums5_zpso338uuah.png

De verpakking van de body serums ziet er mooi en chique uit. Het is wel heel erg herkenbaar Vaseline ingericht en dat vind ik ook wel weer leuk. De herkenbare kleuren en vormgeving maken het echt een Vaseline product. De flessen zijn lekker groot met zijn 200 ml inhoud en zijn makkelijk in gebruik. Even knijpen en er komt genoeg product uit de verpakking die je gemakkelijk direct op de huid kan aanbrengen of op je hand.

 photo Vaseline Body Serums4_zpsbfqscdmw.png

Waarom geen serum voor de rest van de huid dacht Vaseline. Voor het gezicht is het ontzettend populair en bijna niet meer weg te denken, dan moet dat voor de rest toch ook kunnen?  De Vaseline serums bevatten bijzondere formules die de droge, beschadigde huid hydrateren en helpen herstellen. Dit doen ze door middel van PPAR Activators, die dringen diep door in de huid waar ze de natuurlijke vernieuwingscyclus van de huid activeren en daarmee de aanmaak van natuurlijke oliën en eiwitten stimuleren. Vaseline Jelly, dit vormt een beschermingslaag op het huidoppervlak die vochtverlies tegengaat. En Elastomeren, deze zorgen voor een satijnzacht, rijk en soepel gevoel. Met andere woorden, het is dus echt een product voor mensen die het echt nodig hebben met een droge huid.

 photo Vaseline Body Serums6_zpswxydxdnl.png

Ingrediëntenlijst van de Advanced Relief. Elke variant heeft trouwens een iets andere ingrediëntenlijst, maar de basis is hetzelfde. Alle drie de geuren hebben een unieke geur die is gemaakt door parfumexpert Ann Gottlieb.

 • Advanced Relief – bevat een zachte geur van rozen, jasmijn en amber, gemengd met verfijnd vanillearoma, sandelhout en patchouli, aangevuld met topnoten van peer en appel.
 • Deep Repair – wordt gekenmerkt door een klassiek parfum met basisnoten van patchouli en sandelhout en middel- en topnoten van amber, jasmijn en citrusvruchten.
 • Radiance Restore – bevat diepe, rijke aroma’s van cacaoboter, vanille, kokosnoot en topnoten van zwarte bes en ananas.

De drie varianten hebben trouwens ook allemaal een iets andere werking. De gele Deep Repair is eigenlijk het basis product, dan hebben we de bruine Rediance Restore die verrijkt is met pure cacao boter en als laatst de Advanced Relief, die ook geschikt is voor de hele gevoelige en droge huid.

 photo Vaseline Body Serums7_zpsgyfyd50g.png

Van links naar rechts zie je: Advanced Relief, Deep Repair en Radiance Restore. Ik heb bij het beeld van een serum altijd een luchtig en lichte structuur in mijn hoofd. Maar dat is dit helemaal niet. Het is best een zware en dikke crème, daarmee had ik me toch iets anders voorgesteld. Alle drie de producten ruiken echt heerlijk, lekker fris. Alle drie hebben ze wel echt een andere geur, die je zeker even moet ruiken in de winkels.

 photo Vaseline Body Serums8_zpsxpgxlh6z.png

Als je de crèmes gaat uitsmeren zie je dat ze allemaal even dik van structuur zijn. Ze voelen vooral erg vettig aan als ik het zo mag omschrijven. De crème verdeelt zich makkelijk over de huid en trekt ook snel in. Alleen ik vind het wel jammer dat er een plakkerig en vettig laagje achterblijft waarvan je echt last hebt met je kleding aantrekken. Dit is echt zo een gevoel waardoor ik geen body producten gebruik. Ik merk wel op mijn armen dat het na een half uur beter gaat aanvoelen. De plakkerige en vette laag is weg en nu voelt mijn huid echt zijdezacht aan en het ruikt ook nog eens erg lekker.

 photo Vaseline Body Serums9_zpskjjfunl6.png

Ik denk dat deze producten vooral heel erg geschikt zijn voor mensen met een droge huid die echt wat meer verzorging nodig hebben. Zelf heb ik totaal geen droge huid dus misschien bleef het bij mij daarom zo lang op de huid liggen. Als ik een favoriet moest kiezen ging ik voor de gele variant want die is het meest basic voor mij en heeft echt een heerlijke geur. De flessen hebben een inhoud van 200 ml en worden verkocht met een adviesprijs van € 9,99. Ik vind tien euro eigenlijk best veel voor een ‘body lotion’, maar een serum kost inderdaad altijd meer. De nieuwe Vaseline Body Serums zijn gewoon bij de drogisterij te koop.

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

18 reacties

 1. Deze producten zou ik niet snel kopen, ben niet zo’n van van dit merk en ik vind het nog al aan de prijs. Ik wil je een compliment geven voor de foto’s.

 2. Zo te lezen is dit een fijn product
  Inderdaad wel duur, maar vaak is er wel een aanbieding ergens
  Ik vind alle Vaseline producten best prijzig voor een gewoon basic product als ze niet in de aanbieding zijn
  Fijne review weer

 3. Ik vind het altijd zo raar dat producten voor de gevoelige huid parfum bevatten. Dat is juist waar de meeste mensen op reageren. Bij sanex was dat al het geval en nu bij vaseline weer. Ik sla dus even over, jammer hoor!

 4. Oeh, ik denk dat mijn huidje hier wel naar snakt als het winter is. Dan is deze namelijk zo ontzettend droog :-( Je hebt me in ieder geval nieuwsgierig gemaakt naar de geuren! Jammer dat ‘ie een ietwat plakkerig laagje achterlaat. Anderzijds, de body butters van The Body Shop doen dat soms ook en dat vind ik persoonlijk ook niet storend.

 5. Misschien wel de moeite waard om deze van de herfst/winter uit te gaan proberen om m’n enorm droge bovenarmen en onderbenen. Dat plakkerige vind ik niet erg, smeer me in na t douchen ’s avonds en daarna lekker m’n badjasje aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *