Zoek
Sluit dit zoekvak.

Vakantie op Texel, wat moet je doen?

Vakantie

Of we dit jaar weer op vakantie kunnen naar het buitenland valt te betwijfelen, maar gelukkig heeft Nederland genoeg prachtige plekken om vakantie te vieren. Een van die prachtige plekken zijn van Waddeneilanden. Zelf heb ik ze nog niet allemaal gehad, maar ik zou erg graag nog een aantal eilanden willen toevoegen aan mijn te bezoeken plekken. Texel, daar ben ik wel geweest en wil ik je graag meer over vertellen!

Texel vakantie

Leuke uitjes op Texel

Als je besluit naar Texel op vakantie te gaan hoef je je zeker niet te vervelen. Ook niet wanneer eventueel de restaurants of winkels gesloten zijn. Texel heeft ontzettend veel mooie natuurlijk waar je gewoon in de open lucht van kan genieten. Parkvakanties maakte een mooi overzicht met de mooiste bezienswaardigheden en uitjes op Texel. Ik zal mijn persoonlijke favorieten met jullie delen.

Vakantie

Het strand en vuurtoren van Texel

Als je op Texel bent kun je natuurlijk een bezoekje aan het strand niet missen. Daarnaast heeft Texel ook een prachtige vuurtoren die je ook kunt beklimmen voor een prachtig uitzicht. De stranden zijn kilometers lang en ontzettend breed. Prachtig om een lange wandeling te maken en lekker uit te waaien.

Natuurgebied De Slufter

Het mooiste natuur gebied is natuurgebied De Slufter op Texel. Deze vind je aan de rechterkant van het eiland. Het natuurgebied is open voor prachtige wandelingen door de duinen, grassen en over het strand. Ook vind je hier veel dieren zoals vogels. Ik kan mij herinneren dat ik dit een van de mooiste natuurgebieden van Nederland vond waar ik ooit geweest was.

Vakantie

Dorpjes Den Burg & De Koog

Twee bekende dorpen op het eiland zijn Den Burg en De Koog. Beide dorpen hebben een gezellig centrum met allerlei boetiekjes en restaurantjes. Het is natuurlijk wel afwachten of we daar weer gebruik van mogen maken, maar ik gok dat dat in de loop van het jaar wel weer kan. In Den Burg hebben ze echt super leuke boetiekjes waar je je wel een tijdje kan vermaken. De Koog is echt de badplaats van Texel met vooral veel gezellige strandtentjes en restaurantjes. Aanrader om dus een lekker hapje te eten of een drankje te doen en te genieten van het prachtige uitzicht.

De Lammetjesfietsroute

Texel staat natuurlijk bekend om het Texels wol, en wol komt van schapen. Het eiland Texel telt heel wat schapen en er is zelfs een lammetjesfietsroute. Natuurlijk moet je die wel in het voorjaar rijden, anders zijn er geen lammetjes. Maar het voorjaar komt eraan en dat is zeker een hele leuke tip die ik je wil meegeven.

Vakantie

Verblijven op Texel

Op Texel kun je vooral vakantiehuisjes huren, dit kun je particulier doen of op een groot park. Parkvakanties bied een ruim aanbod aan vakantie parken op Texel en in de rest van Nederland mocht je het toch ergens anders willen zoeken. Wat zijn jullie vakantieplannen dit jaar?

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

3 reacties

  1. Leuk om te lezen! Wij hadden vorig jaar als enige vakantie een weekje Texel. Door het duingebied fietsen vonden wij heel mooi (wel zwaar met de wind). Verder zijn we ook naar een lammetjes knuffelen boerderij geweest. Ook leuk om eens te doen. En Ecomare was erg leuk!

  2. Texel is Nederland in een notendop. Bos, weide, strand, dijk, dorpjes, haven, natuurgebied. Mooie campings in de duinen of camperen bij de boer. Hitels en vakantieparken met allerlei faciliteiten. Voor ons is het elke keer thuis komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *