Urban Decay Naked Ultimate Basics Palette

Urban Decay Naked Ultimate Basics Palette

Ik werd nog net niet gek toen ik er achter kwam dat Urban Decay met een nieuw Naked palette uit komt. Ik kan dan ook schaamteloos toegeven dat ik een echte Urban Decay Naked fan ben en dan ook bijna alle producten uit deze serie in mijn bezit heb. Maakt niet uit waar over de wereld ik ze vandaan moet halen, ik moet ze gewoon hebben. Omdat dit gewoon mijn kleuren en finishes zijn, gewoon lekker neutraal. Speciaal voor de feestdagen komt dit Urban Decay Naked Ultimate Basics Palette uit met 11 verschillende matte tinten en één glanzende.

Urban Decay Naked Ultimate Basics Palette

Urban Decay, één van de ik weet niet hoeveel make-up merken die altijd mijn hart weer weet te stelen. Het maakt niet uit met wat voor een product ze op de markt komen, ik ben er altijd verliefd op en moet het hebben. En ik kan je vertellen dat niet veel merken dat bij mij voor elkaar krijgen, zeker niet als er ook nog eens een flink prijskaartje aan hangt. Ik ben namelijk gek op luxe, maar het moet wel betaalbaar en leuk blijven.

Urban Decay Naked Ultimate Basics Palette

Het Urban Decay Naked Ultimate Basics Palette zit in een knallend en opvallend doosje met een prachtige glans en mooie opdruk. Ik dacht eerst dat het palette veel groter zou zijn, maar het palette is eigenlijk vrij klein en handzaam, het is namelijk net iets groter dan je handpalm. De pans van de oogschaduws zijn trouwens wel even groot als alle andere Naked palette oogschaduw pans.

Urban Decay Naked Ultimate Basics Palette

Het Naked Ultimate Basics is het eerste vierkante Naked palette en ik vind hem er geweldig uit zien! Urban Decay is helemaal losgegaan op dit slanke, gouden design met glanzende en matte belijning rond het logo. Het palette is gevuld met een grote spiegel en dubbelzijdige make-up kwast waardoor je alles bij elkaar hebt om in no-time Naked te gaan, zoals het merk het zelf noemt.

Urban Decay Naked Ultimate Basics Palette

Ik vind het palette er echt prachtig uitzien, zeker een mooie aanwinst voor mijn stash. Het is niet alleen een prachtig palette aan de binnenkant, maar de buitenkant mag er ook echt wezen. Het is gemaakt van stevig en degelijk plastic en sluit door middel van een magneet.

Urban Decay Naked Ultimate Basics Palette

En als ik het palette dan open maak ben ik meteen verliefd, wat een prachtige inhoud – helaas kwam mijne iets kapot aan vandaar de twee gebroken oogschaduw’s, maar dat doet niets af van het palette – met 12 verschillende en nieuwe oogschaduw kleuren. Het is dus niet een palette met bestaande Urban Decay kleuren bij elkar gevoegd. Alle tinten zijn nieuw en maken daardoor een heel nieuw palette.

Urban Decay Naked Ultimate Basics Palette

Urban Decay wil een palette maken dat bij iedereen perfect staat en matcht. Daarom is dit palette bruikbaar voor huidtinten met een koelere ondertoon, tot olijfkleurig of donker, met andere woorden, iedereen kan het gebruiken. De kleuren zijn niet alleen prachtig, ze hebben ook nog eens een hele goede kwaliteit. Urban Decay maakt gebruik van het Pigment Infusion System. Dit is een mix van ingredienten die de oogschaduw een fluweelachtige textuur, optimale mengbaarheid, intense pigmentatie en langdurig kleurresultaat geeft.

Urban Decay Naked Ultimate Basics Palette

Nog even een close-up van de kleuren van het palette natuurlijk nog even, en de kleuren goed uitgelegd:

 • BLOW – demi-matte licht nude
 • NUDIE – matte zachte nude roze
 • COMMANDO – matte licht taupebruin
 • TEMPTED – matte lichtbruin
 • INSTINCT – matte medium roze-taupe
 • LETHAL – matte roodachtig bruin
 • PRE-GAME – matte bleekgeel
 • EXTRA BITTER – matte gebrand oranje
 • FAITH – matte medium warmbruin
 • LOCKOUT – matte diep neutraalbruin
 • MAGNET – smoky gray matte
 • BLACKJACK – matte warm zwart

De oogschaduws voelen zijdezacht aan en geven meteen ontzettend veel kleur af, er zijn maar weinig merken die dat zo goed doen als Urban Decay. De pigmentatie van het palette is echt top, zeker als we het hebben over de pigmentatie van matte kleuren. Daar hebben goedkopere merken vaak nogal moeite mee.

Urban Decay Naked Ultimate Basics Palette

Swatches van de bovenste rij met een prachtige pigmentatie. De diversiteit is niet heel groot, maar wel aanwezig.

Urban Decay Naked Ultimate Basics Palette

En swatches van de onderste rij die ook fantastisch is! De donkere kleur wilde niet helemaal goed pakken als swatch omdat hij gebroken was, maar hij is echt heel goed gepigmenteerd. Pre-Game zie je niet heel goed omdat de kleur ontzettend dicht bij mijn huidskleur ligt. Maar weer prachtige kleuren en goede balans tussen warme en koele tinten.

Urban Decay Naked Ultimate Basics Palette

Urban Decay Naked Ultimate Basics Palette

En een simpele look met het palette! Ik heb hier Commando over het hele ooglid gebruikt, Instinct in de crease, de buitenste ooghoeken aangezet met Lethal en de binnenste ooghoeken uitgelicht met Blow. Onder de wenkbrauwen heb ik trouwens Pre-Game gebruikt. De kleuren brengen gemakkelijk aan en blenden heel simpel met elkaar zonder kleur te verliezen. Dit is gewoon een palette waar je blij van wordt, het heeft gewoon alles.

Urban Decay Naked Ultimate Basics Palette

Ben je op zoek naar een compleet en kwalitatief goed matte oogschaduw palette? Dan zit je met het nieuwe Urban Decay Naked Ultimate Basics Palette zeker aan het goede adres, als je er tenminste iets voor wilt betalen. Het palette ligt namelijk vanaf 10 oktober bij geselecteerde ICI Paris XL filialen in de schappen en natuurlijk online voor € 51,90. Niet goedkoop, maar het zeker waard als je het mij vraagt. Goede dupes van matte paletten zijn er gewoon amper dus wil je echt kwaliteit, dan zou je wat dieper in de buidel moeten tasten. Ik ben er in ieder geval erg blij mee!

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

22 reacties

 • Reply
  Yvonne
  7 oktober 2016 at 07:06

  Ik heb helaas niet 1 palette van UD. Wel dupes van W7 maar dat is vermoedelijk niet zo fijn als het echte werk. De kleuren van dit palette zijn inderdaad erg universeel en compleet! Mooi! Er stond al een palette van The Balm op mijn lijstje, maar ik vrees dat mijn wishlist nu weer langer wordt. ?

 • Reply
  priscilla
  7 oktober 2016 at 07:52

  Wat een prachtig palette! Ik heb eigenlijk nog geen enkel palette van UD -shame on me- , maar ik denk dat dit palette mij het meest aanspreekt.

 • Reply
  Mariëlle
  7 oktober 2016 at 08:22

  Ik vind het een mooi en kwalitatief goed palette maar ik gebruik zulke tinten gewoon niet zo vaak!

 • Reply
  Lindsey Beljaars
  7 oktober 2016 at 08:27

  Een prachtig nude palette als je het mij vraagt!!

 • Reply
  svenja
  7 oktober 2016 at 08:43

  Wat een pareltje weer van UD! Mooie basic kleuren en het pigment ziet er ook erg goed uit. Dit is absoluut eentje die op mijn wishlist komt te staan!

 • Reply
  Vanessa
  7 oktober 2016 at 08:48

  Dit is zeker een mooie palette. Mooi doosje en goede pigmentatie!

 • Reply
  nicolished
  7 oktober 2016 at 09:30

  Ik vind het palette er echt goed uitzien!

 • Reply
  Eva
  7 oktober 2016 at 09:39

  Ik heb hem al bij andere bloggers gezien en ook nu weer vind ik hem prachtig! Goede kwaliteit. Ja ik wil hem ook!

 • Reply
  Loes | Gewoon iets met Loes
  7 oktober 2016 at 09:58

  Ik zie ‘m nu een aantal keer voorbij komen op verschillende beautyblogs en ik moet zeggen: ik word er steeds enthousiaster van! Mooi dat het zo’n basic palette is, fijn voor alledag als het ware. Het is geen goedkoop palette, maar daar krijg je dan ook kwaliteit voor!

 • Reply
  Mieke | mieksmind
  7 oktober 2016 at 10:35

  Mooie basic kleuren. Ik heb alleen al een aantal matte kleuren in mijn stash en dan vind ik deze toch wat te prijzig om nog eens toe te voegen. Hij ziet er wel mega mooi uit! de vormgeving is weer prachtig. Good job Urban Decay! Mooi palette

 • Reply
  rachel
  7 oktober 2016 at 11:17

  nou ik ben daar wel 51 euro gek voor hoor haha wat een mooie zeg :D

 • Reply
  femketje
  7 oktober 2016 at 11:33

  deze staat op m’n wishlist :D

 • Reply
  Andréa
  7 oktober 2016 at 11:56

  Heel mooi palette! Ik heb al genoeg matte kleuren, dus ik denk dat ik deze oversla ;)
  x

 • Reply
  Wies | Nature of Happiness
  7 oktober 2016 at 13:04

  Wat een prachtig palette! Oogschaduw van Urban Decay is zo fijn, en de verpakking is ook echt mooi!

 • Reply
  chucky1012
  7 oktober 2016 at 14:32

  Wauw, prachtige teinten die super goed gepigmenteerd zijn.
  Mooie look.

  Xoxo

 • Reply
  My Little Happiness
  7 oktober 2016 at 15:22

  O wauw hij is inderdaad erg mooi! Ik vind de kleur die kapot is erg mooi. Goed pigment en nog steeds hoog op de wishlist hihi

 • Reply
  Maaike
  7 oktober 2016 at 17:21

  Wat fijn dat ze mooi gepigmenteerd zijn en ze zien er ook erg zacht uit. Mooi palette dus!

 • Reply
  Manon Boerakker
  7 oktober 2016 at 17:21

  Ik vind het een mooie nude palette

 • Reply
  Sara
  7 oktober 2016 at 19:35

  Oef.. wel ontzettend jammer van de gebroken oogschaduws. Maar het palette ziet er uit als een heel erg fijn palette. Zo eentje die je voor iedere gelegenheid kunt gebruiken.

 • Reply
  Jana
  7 oktober 2016 at 20:00

  Een heel erg mooi palette als je opzoek naar goede matte oogschaduws. De prijs valt ook nog goed mee :D

 • Reply
  Mariska
  7 oktober 2016 at 20:17

  Dit is inderdaad wel echt een heel mooi palette! Ziet er mooi uit en de kleuren zijn ook mooi.

 • Reply
  Milotte
  9 oktober 2016 at 20:17

  Ik heb geen enkel pallet van Urban Decay. Dit pallet ziet er goed uit.

 • Laat een reactie achter