Urban Decay Naked Basics vs. W7 In The Mood

 photo Urban Decay Naked Basics vs W7 In The Mood_zpsqgcab9ly.png

Vorige week liet ik jullie de nieuwe W7 paletten zien die exacte dupes moesten zijn van de Urban Decay Naked Basics paletten. Alleen dat is altijd maar een aanname, ik was wel benieuwd hoeveel ze echt op elkaar lijken. Toevallig heb ik het Naked Basics palette in mijn bezit en vond het wel leuk om ze met elkaar te vergelijken. Is het echt een goede dupe of lijkt hij er gewoon verdacht veel op. Ik laat het jullie zien!

 photo Urban Decay Naked Basics vs W7 In The Mood3_zps2tcwocsx.png

Qua prijs en uitstraling zijn het twee hele verschillende producten. Urban Decay is natuurlijk een veel duurder merk en daar krijg je qua luxe en uitstraling ook zeker iets voor terug als je het mij vraagt. W7 is een leuk budget merk met een wat goedkopere uitstraling, dat zie je meteen terug aan het goedkoop ogende blikje. Het oog wil natuurlijk ook wat, maar eigenlijk gaat het meer om de inhoud.

 photo Urban Decay Naked Basics vs W7 In The Mood1_zpsv8jif5h8.png

Als we de doosjes open maken zien we twee paletten die wel heel erg veel op elkaar lijken qua inhoud. Beiden hebben ze zes verschillende nude tinten om een perfecte subtiele look mee te maken. Het Urban Decay doosje is een stuk kleiner en handzamer dan het W7 doosje, dus daar scoort Urban Decay al punten mee. Maar qua kleur kunnen we alleen maar zeggen dat ze bijna exact hetzelfde zijn.

 photo Urban Decay Naked Basics vs W7 In The Mood2_zpsssas6opt.png

Als we het hebben over verkrijgbaarheid dan wint het W7 palette het toch wel. Die is te koop in veel Nederlandse webshops en zelfs gewoon in de winkel. Urban Decay moet je echt uit het buitenland bestellen of halen, want helaas word het niet meer in Nederland verkocht.

 photo Urban Decay Naked Basics vs W7 In The Mood4_zpsakosdshj.png

Qua structuur zijn de oogschaduws wel heel anders van elkaar. Beiden zijn ze heel erg zacht en romig en komt veel product vanaf. Alleen Urban Decay doet dat niet met heel veel losse poeder en W7 wel, daar komt echt heel veel losse poeder bij vrij en dat vind ik wel jammer. Goed, dat zal ook wel een stukje kwaliteitsverschil zijn. Het werkt iets minder prettig maar zeker niet onprettig.

 photo Urban Decay Naked Basics vs W7 In The Mood5_zpszaugudgv.png

Als we de paletten dan echt onder elkaar houden zie je pas echt dat het kleurverschil minimaal is. Alleen de zwarte kleur van Urban Decay schiet buiten de toon, deze is echt een stuk zwarter. Maar de ervaring leert dat budget paletten behoorlijk veel moeite hebben met een goede zwarte kleur.

 photo Urban Decay Naked Basics vs W7 In The Mood7_zpshwoc2hny.png

Swatches van de eerste drie kleuren van beide paletten. Links is de kleur van het W7 palette en rechts de kleur van het UD palette. Hier moet je wel echt even goed kijken om kleur te zien. Omdat deze tinten zo licht zijn zie ik eigenlijk haast geen verschil. Hierbij kan je dus wel stellen dat het een echte dupe is. De kleurnuances wijken iets van elkaar af, maar echt verschil zie ik niet.

 photo Urban Decay Naked Basics vs W7 In The Mood8_zpshptxsejz.png

En dan de laatste drie kleuren, links zie je weer W7 en rechts UD. Bij de eerste twee kleuren kan je het verschil haast niet zien, die lijken echt op elkaar. Maar als we dan naar de zwarte kleur gaan kijken zie je wel degelijk verschil. W7 zet een grijzige waas neer waar een knallende zwarte kleur van UD tegenover staat. Hierbij kan je als enige echt goed het verschil zien, de rest van de kleuren zijn vrijwel gelijk aan elkaar.

 photo Urban Decay Naked Basics vs W7 In The Mood6_zpschty9ql5.png

Wat mij betreft heeft W7 een prachtig dupe palette neergezet. Alleen de zwarte kleur komt er niet bij in de buurt, als je dus een goede zwarte kleur zoekt kun je beter voor het Urban Decay palette kiezen. Als het over de prijs gaat verschillen ze ook nog al van elkaar. Voor het W7 palette betaal je € 5,99 en voor het Urban Decay palette € 26,65. Volgens mij is de keuze dan snel gemaakt, of je wil voor de real deal gaan. Vinden jullie het een geslaagde dupe?

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

35 reacties

 • Reply
  Anneloes
  8 april 2015 at 06:16

  Ik heb al vaker van die Naked Dupes gehad van W7 (vooral om eens te testen/vergelijken op mijn blog), maar ik vind Urban Decay eigenlijk altijd zoveel fijner werken dat het palette wat mij betreft absoluut de moeite waard is om te kopen! Ik moet er dan wel bij zeggen dat ik zelf geen probleem heb met het kopen van duurdere oogschaduwpalettes :) anders zijn de palettes van W7 inderdaad een mooi alternatief!

 • Reply
  lucindainwonderland
  8 april 2015 at 07:03

  Als je dit zo naast elkaar ziet dan is er echt minimaal verschil, zoals je zelf ook al zegt… tot je bij het zwart uit komt. Ik vind het alsnog erg netjes gedaan van W7. xxx Lucinda

 • Reply
  chucky1012
  8 april 2015 at 07:11

  Het verschil is zo minimaal dat ik dan toch voor de goedkope zal gaan
  ;-)

 • Reply
  Margot
  8 april 2015 at 07:30

  Wat een goed alternatief zeg! Fijne vergelijking.

 • Reply
  Iris | Todayslipstick
  8 april 2015 at 07:34

  Zelf heb ik het UD Naked Basics 2 palette, die ik elke dag gebruik. Ik zou graag ook Naked Basics (1) willen, maar ik ga denk ik maar voor de goedkope versie. Wel jammer dat de zwart niet goed gepigmenteerd is, die van UD is echt intens zwart. Fijne review.
  Liefs, Iris

 • Reply
  Sandra (beautybysandra)
  8 april 2015 at 07:45

  Het is echt bijna geen verschil op de zwarte kleur na, maar die heeft iedereen toch al in zijn stash zitten toch? Het Naked Basics palette sprak me alleen al nooit echt aan. dus deze laat ik ook maar even liggen.

 • Reply
  Nicolish
  8 april 2015 at 08:02

  Wat leuk dat ze zoveel op elkaar lijken. Goede dupe!

 • Reply
  Dagmar
  8 april 2015 at 08:02

  Wauw wat een te gekke vergelijking en mooi artikel! Heel leuk om deze twee zo naast elkaar te zien. Super gedaan!

 • Reply
  Lydia
  8 april 2015 at 08:21

  Super dat je deze specifieke vergelijking hebt gemaakt, mijn keuze staat nu wel vast. Ik kies de W7

 • Reply
  Denise
  8 april 2015 at 08:36

  Wat een top artikel, inderdaad een fantastische dupe! Jammer van de zwarte kleur, maar ach.. Die heb je vast in een ander palette zitten :-)

 • Reply
  Marjolein
  8 april 2015 at 08:41

  Oh wow, dat ziet er helemaal niet slecht uit! Al zou ik toch eerder voor die van Urban Decay gaan denk ik, vanwege de compacte verpakking. Fijne vergelijking!

 • Reply
  Tessa
  8 april 2015 at 08:47

  wauw wat een goede dupe, ik hoop dat die van W7 snel bij de op=op te vinden is :)

 • Reply
  Benay Vaneese
  8 april 2015 at 08:50

  Goede vergelijking. Ik laat deze alleen schieten. Heb al zoveel nude paletten en denk dat deze kleuren net even te licht zijn voor mijn huidskleur.

 • Reply
  beautifulday4makeup
  8 april 2015 at 09:00

  Dat is een een impressionante dupe zeg!

 • Reply
  Lotte
  8 april 2015 at 09:05

  Het is inderdaad een mooie dupe! Ik wilde eerst de ‘real deal’ kopen maar ga nu denk ik toch voor de budget variant :)

 • Reply
  Sofie
  8 april 2015 at 09:27

  Wauw, ik zou zeker voor de dupe gaan!

 • Reply
  Bianca
  8 april 2015 at 09:28

  Handig zo’n dupe! Toch zou ik wel eens het echte UD palette willen bestellen x

 • Reply
  Shaz
  8 april 2015 at 09:41

  Goede dupe, maar ik zou toch voor de real deal gaan.

 • Reply
  brightmorningdew
  8 april 2015 at 09:56

  Ik zou vanwege de zwarte kleur dan toch voor UD gaan.. ik haat het als de donkere kleuren in een pallette geen goed pigment hebben..!

 • Reply
  alexa
  8 april 2015 at 10:01

  alleen jammer dat die zwarte zo achter blijft al vind ik de verpakking van de echte wel een stuk mooier die ander is echt een koekblik..

 • Reply
  Diolifestyle
  8 april 2015 at 10:42

  Wauw! Wat een klein verschil! Zou je niet verwachten!

 • Reply
  Tedje
  8 april 2015 at 10:56

  Ik heb het Basics palette en ben er zo blij mee! Ideaal om mee te nemen overal naartoe :)

 • Reply
  Kirsten
  8 april 2015 at 10:56

  Zelf heb ik het palette van UD, ik gebruik hem best vaak maar mocht je nou niet ‘zoveel’ geld willen uitgeven dan is het wel een leuk alternatief.

 • Reply
  Amelie
  8 april 2015 at 10:58

  Ik vond zelf dat er ook wel vrij veel verschil ik kwaliteit zit, W7 is echt extreem kruimelig

 • Reply
  manon
  8 april 2015 at 11:31

  Achja de zwarte gebruik ik toch niet haha, ik heb allebei de dupes gekocht, ben er blij mee!

 • Reply
  Anna
  8 april 2015 at 11:35

  Hele mooie kleuren!

 • Reply
  Cindy | Life meets Beauty
  8 april 2015 at 11:47

  Jammer van de kleur zwart, maar verder echt een perfecte dupe. Wat heerlijk voor dat prijsje!

 • Reply
  Shop It and Pop It
  8 april 2015 at 13:17

  Ik zou voor de goedkopere versie gaan! Hoeveel W7 of andere oogschaduw pallete kan je kopen voor dat ene Urban Decay palette en als het om de naam draait nou ik heb liever veel mooie oogschaduw van dan misschien iets mindere kwaliteit dan weinig mooie oogschaduws voor 30 euro ofzo haha
  Liefs Shop It and Pop It

 • Reply
  Nicole
  8 april 2015 at 13:20

  Super goede dupe! Ik zou zelf voor de goedkope gaan, omdat ik deze kleuren eigenlijk niet zoveel gebruik, meer om een mooie overgang te krijgen voor donkere kleuren.

 • Reply
  Yvonne
  8 april 2015 at 17:45

  Ik vind de dupe goed! Maar ik zou voor geen van de twee paletten gaan. ;-) Te veel lichte kleuren tov de hoeveelheid donkerdere kleuren.

 • Reply
  mariëlle
  8 april 2015 at 17:48

  Wat een super leuke vergelijking! Ik heb het in the mood palette ook, dat is even genoeg haha

 • Reply
  Do
  8 april 2015 at 19:04

  Fijne review, maar ik ga dan toch liever voor het palette van Urban Decay. Ik vind de kwaliteit van de paletten van hen toch wat beter én ik vind de vormgeving toch net wat mooier :)

 • Reply
  Bianca - Miss Langhaar
  8 april 2015 at 21:34

  Wauw, die zien er weer erg goed uit! Ik ben benieuwd wat de volgende dupe wordt, hopelijk het kleurrijke electric palette :)

 • Reply
  Melana
  9 april 2015 at 15:33

  Mooi zeg!

 • Reply
  Suzanne
  19 april 2015 at 21:55

  Mooie review!

 • Laat een reactie achter