Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Urban Decay Naked Basics vs. W7 In The Mood

 photo Urban Decay Naked Basics vs W7 In The Mood_zpsqgcab9ly.png

Vorige week liet ik jullie de nieuwe W7 paletten zien die exacte dupes moesten zijn van de Urban Decay Naked Basics paletten. Alleen dat is altijd maar een aanname, ik was wel benieuwd hoeveel ze echt op elkaar lijken. Toevallig heb ik het Naked Basics palette in mijn bezit en vond het wel leuk om ze met elkaar te vergelijken. Is het echt een goede dupe of lijkt hij er gewoon verdacht veel op. Ik laat het jullie zien!

 photo Urban Decay Naked Basics vs W7 In The Mood3_zps2tcwocsx.png

Qua prijs en uitstraling zijn het twee hele verschillende producten. Urban Decay is natuurlijk een veel duurder merk en daar krijg je qua luxe en uitstraling ook zeker iets voor terug als je het mij vraagt. W7 is een leuk budget merk met een wat goedkopere uitstraling, dat zie je meteen terug aan het goedkoop ogende blikje. Het oog wil natuurlijk ook wat, maar eigenlijk gaat het meer om de inhoud.

 photo Urban Decay Naked Basics vs W7 In The Mood1_zpsv8jif5h8.png

Als we de doosjes open maken zien we twee paletten die wel heel erg veel op elkaar lijken qua inhoud. Beiden hebben ze zes verschillende nude tinten om een perfecte subtiele look mee te maken. Het Urban Decay doosje is een stuk kleiner en handzamer dan het W7 doosje, dus daar scoort Urban Decay al punten mee. Maar qua kleur kunnen we alleen maar zeggen dat ze bijna exact hetzelfde zijn.

 photo Urban Decay Naked Basics vs W7 In The Mood2_zpsssas6opt.png

Als we het hebben over verkrijgbaarheid dan wint het W7 palette het toch wel. Die is te koop in veel Nederlandse webshops en zelfs gewoon in de winkel. Urban Decay moet je echt uit het buitenland bestellen of halen, want helaas word het niet meer in Nederland verkocht.

 photo Urban Decay Naked Basics vs W7 In The Mood4_zpsakosdshj.png

Qua structuur zijn de oogschaduws wel heel anders van elkaar. Beiden zijn ze heel erg zacht en romig en komt veel product vanaf. Alleen Urban Decay doet dat niet met heel veel losse poeder en W7 wel, daar komt echt heel veel losse poeder bij vrij en dat vind ik wel jammer. Goed, dat zal ook wel een stukje kwaliteitsverschil zijn. Het werkt iets minder prettig maar zeker niet onprettig.

 photo Urban Decay Naked Basics vs W7 In The Mood5_zpszaugudgv.png

Als we de paletten dan echt onder elkaar houden zie je pas echt dat het kleurverschil minimaal is. Alleen de zwarte kleur van Urban Decay schiet buiten de toon, deze is echt een stuk zwarter. Maar de ervaring leert dat budget paletten behoorlijk veel moeite hebben met een goede zwarte kleur.

 photo Urban Decay Naked Basics vs W7 In The Mood7_zpshwoc2hny.png

Swatches van de eerste drie kleuren van beide paletten. Links is de kleur van het W7 palette en rechts de kleur van het UD palette. Hier moet je wel echt even goed kijken om kleur te zien. Omdat deze tinten zo licht zijn zie ik eigenlijk haast geen verschil. Hierbij kan je dus wel stellen dat het een echte dupe is. De kleurnuances wijken iets van elkaar af, maar echt verschil zie ik niet.

 photo Urban Decay Naked Basics vs W7 In The Mood8_zpshptxsejz.png

En dan de laatste drie kleuren, links zie je weer W7 en rechts UD. Bij de eerste twee kleuren kan je het verschil haast niet zien, die lijken echt op elkaar. Maar als we dan naar de zwarte kleur gaan kijken zie je wel degelijk verschil. W7 zet een grijzige waas neer waar een knallende zwarte kleur van UD tegenover staat. Hierbij kan je als enige echt goed het verschil zien, de rest van de kleuren zijn vrijwel gelijk aan elkaar.

 photo Urban Decay Naked Basics vs W7 In The Mood6_zpschty9ql5.png

Wat mij betreft heeft W7 een prachtig dupe palette neergezet. Alleen de zwarte kleur komt er niet bij in de buurt, als je dus een goede zwarte kleur zoekt kun je beter voor het Urban Decay palette kiezen. Als het over de prijs gaat verschillen ze ook nog al van elkaar. Voor het W7 palette betaal je € 5,99 en voor het Urban Decay palette € 26,65. Volgens mij is de keuze dan snel gemaakt, of je wil voor de real deal gaan. Vinden jullie het een geslaagde dupe?

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

35 reacties

 1. Ik heb al vaker van die Naked Dupes gehad van W7 (vooral om eens te testen/vergelijken op mijn blog), maar ik vind Urban Decay eigenlijk altijd zoveel fijner werken dat het palette wat mij betreft absoluut de moeite waard is om te kopen! Ik moet er dan wel bij zeggen dat ik zelf geen probleem heb met het kopen van duurdere oogschaduwpalettes :) anders zijn de palettes van W7 inderdaad een mooi alternatief!

 2. Als je dit zo naast elkaar ziet dan is er echt minimaal verschil, zoals je zelf ook al zegt… tot je bij het zwart uit komt. Ik vind het alsnog erg netjes gedaan van W7. xxx Lucinda

 3. Zelf heb ik het UD Naked Basics 2 palette, die ik elke dag gebruik. Ik zou graag ook Naked Basics (1) willen, maar ik ga denk ik maar voor de goedkope versie. Wel jammer dat de zwart niet goed gepigmenteerd is, die van UD is echt intens zwart. Fijne review.
  Liefs, Iris

 4. Het is echt bijna geen verschil op de zwarte kleur na, maar die heeft iedereen toch al in zijn stash zitten toch? Het Naked Basics palette sprak me alleen al nooit echt aan. dus deze laat ik ook maar even liggen.

 5. Oh wow, dat ziet er helemaal niet slecht uit! Al zou ik toch eerder voor die van Urban Decay gaan denk ik, vanwege de compacte verpakking. Fijne vergelijking!

 6. Goede vergelijking. Ik laat deze alleen schieten. Heb al zoveel nude paletten en denk dat deze kleuren net even te licht zijn voor mijn huidskleur.

 7. Het is inderdaad een mooie dupe! Ik wilde eerst de ‘real deal’ kopen maar ga nu denk ik toch voor de budget variant :)

 8. Zelf heb ik het palette van UD, ik gebruik hem best vaak maar mocht je nou niet ‘zoveel’ geld willen uitgeven dan is het wel een leuk alternatief.

 9. Jammer van de kleur zwart, maar verder echt een perfecte dupe. Wat heerlijk voor dat prijsje!

 10. Ik zou voor de goedkopere versie gaan! Hoeveel W7 of andere oogschaduw pallete kan je kopen voor dat ene Urban Decay palette en als het om de naam draait nou ik heb liever veel mooie oogschaduw van dan misschien iets mindere kwaliteit dan weinig mooie oogschaduws voor 30 euro ofzo haha
  Liefs Shop It and Pop It

 11. Super goede dupe! Ik zou zelf voor de goedkope gaan, omdat ik deze kleuren eigenlijk niet zoveel gebruik, meer om een mooie overgang te krijgen voor donkere kleuren.

 12. Fijne review, maar ik ga dan toch liever voor het palette van Urban Decay. Ik vind de kwaliteit van de paletten van hen toch wat beter én ik vind de vormgeving toch net wat mooier :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *