Search
Close this search box.

Urban Decay Naked Basics Palette

Op vakantie kwam ik een Sephora tegen en dan moet je natuurlijk wel eventjes binnenkijken! Het was niet zo een groot filiaal en hadden op zich niet echt boeiende merken, maar toch vond ik een schap van Urban Decay. Eigenlijk had ik alles al wat mijn hartje begeerde, maar toch kon ik het niet laten dit Urban Decay Naked Basics Palette mee naar huis te nemen, want ik ben nou eenmaal gek op natuurlijke en nude tinten!

De Urban Decay paletten zijn razend populair, volgens mij heeft elke beautyliefhebber er wel eentje in zijn stash zitten. Ze hebben een geweldige kwaliteit, prachtige kleuren en zijn vooral heel draagbaar voor overdag en je kan er eindeloos mee combineren. Een tijdje geleden van Urban Decay met het basics palette, een palette van in totaal zes verschillende kleuren die ideaal zijn als basis of voor een basic look.

Laat ik nou gek zijn op natuurlijke looks en natuurlijke tinten met goede make-up, daarom kon ik dit palette niet laten liggen en wist ik dat ik later spijt zou krijgen als ik hem liet liggen. Op de achterkant van de verpakking zie je de kleuren afgebeeld. Het zijn hele simpele en subtiele kleuren waarbij je heel mooi een subtiele look kan maken.

Het Urban Decay palette is een stuk kleiner dan de andere Naked paletten. Natuurlijk omdat er maar zes kleuren in zitten. Daarom is hij heel handig om mee te nemen onderweg of op reis. Heeft heeft een chique en stevige verpakking en hij voelt bijzonder aan, van dat zachte plastic als je weet wat ik bedoel. Als je hem koopt zit hij goed en stevig verpakt in een doosje.

Dan gaan we naar de binnenkant van dit prachtige palette kijken. Hij is misschien een beetje saai voor sommigen maar ik vind hem echt heel mooi. Dat komt omdat ik het fijn vind mooie subtiele kleuren te dragen voor naar het werk of als ik gewoon een afspraak heb met familie bijvoorbeeld.

Alle kleuren in het Urban Decay Naked Basic palette zijn matte, behalve Venus, dat is een prachtige shimmer highlighter. Foxy, W.O.S., Naked 2, Faint en Crave zijn matte kleuren met een hele goede pigmentatie – ik had ook niet anders van UD verwacht -. Dat vind ik dit palette zo bijzonder maken, dat hij echt van goede kwaliteit is met matte kleuren. Normaal zie je je matte kleuren vrijwel niet terug op de huid. Ook zijn de donkere bruine kleuren perfect te gebruiken als wenkbrauwpoeder.

De oogschaduws zijn heerlijk zacht maar in het begin brokkelen ze naar mijn idee wel heel erg. Ik weet niet of dat minder is wanneer je hem echt goed en veel gebruikt maar elke keer moest ik mijn kwasten wel goed aftikken en mijn palette schoon blazen.

De pigmenatie van de oogschaduwkleuren is erg goed! Ook al zie je ze niet echt terug op mijn huid, maar dat heeft er meer mee te maken dat de kleur zo dicht bij mijn huidskleur ligt. Gelukkig zie je meer resultaat op mijn ogen!

Subtiele look met de kleuren Venus, W.O.S., Naked 2 en Faint.

Full face, je ziet niet echt wat terug van de oogschaduw maar hij zit er toch echt natuurlijk!

Ik ben fan van het Urban Decay Naked Basics Palette, vooral omdat het echt een ideaal palette is voor overdag of naar het werk. Ook vind ik het een heel mooi palette om toe te voegen aan mijn stash met goed gepigmenteerde matte kleuren. Helaas is hij niet meer in Nederland in de winkel te koop maar er zijn gelukkig genoeg webshops die naar Nederland verzenden die Urban Decay verkopen. Ik heb hem rond de 25 euro gekocht bij de Sephora in Portugal en op het internet is hij ook rond die prijs te krijgen! Hebben jullie dit palette al in je stash zitten?

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

33 reacties

  1. Zo jammer dat we geen Sephora meer hebben, want dan had ik waarschijnlijk zelf direct met deze in mijn handen gestaan. Ik ben gek op de naturel looks en rock dat dus bijna ook elke dag. xxx Lucinda

  2. Ik heb dit palette al een hele tijd (eigenlijk sinds ‘ie net uit was) en gebruik het palette elke keer wanneer ik make-up op heb. Geweldig basic palette!

  3. Ik heb zelf een goede dupe van dit palette maar ik moet zeggen dat ik hem weinig gebruik. Ik kan niet zoveel met de kleurencombi, ik pak dan toch liever m’n naked 2 waar ik wat meer keuze mee heb haha!

  4. Deze had ik willen kopen maar hij was uitverkocht! Ik was ook in Portugal op vakantie en ben met de bus naar een winkelcentrum met een Sephora gegaan. Ze hadden wel naken 2 en 3 (die vind ik te metallic) maar van deze was alleen nog een tester aanwezig, jammer. Maar nu ik weet dat er een nb 2 komt vind ik het niet zo erg meer, die kleuren spreken mij wat meer aan. Hoewel ik nog niet zeker weet of ik die ga kopen. Ik heb het bronze goddess oogschaduw palet van Estee Lauder pas gekocht bij ici paris met 25% korting. Daar zitten 5 hele mooie matte tinten in en 3 glanzende. Ben er superblij mee, voorlopig koop ik geen oogschaduw meer.

  5. Zeker een mooi palette! Heel geschikt voor de nude of natural looks. Ik heb er nog steeds geen in mijn stash zitten van Urvan Decay, héél slecht!

  6. Toen ik tijdens mijn vakantie de Sephora binnenliep heb ik hem ook een paar keer in handen gehad. Uiteindelijk toch enkel voor het Smoked palette gegaan, maar ik wil ‘m nog steeds erg graag aanschaffen. Al wacht ik eerst nog even af tot de Naked Basics 2 uitkomt om daar de swatches en reviews van te lezen. Dan kan ik mijn keuze eindelijk maken! Mooie look heb jij er trouwens mee gemaakt. :)

  7. Vroeger vond ik dit geen bijzonder palette maar ik begin hem steeds meer te overwegen! Ik heb al heel veel neutrale oogschaduw maar het zijn amper matte kleurtjes, daarom is deze misschien wel een mooie toevoeging!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *