Urban Decay Moondust Palette

Urban Decay Moondust Palette

Een palette waar ik heel erg benieuwd naar was, was het Moondust palette van Urban Decay. Niet omdat de kleuren me meteen heel erg aanspraken, want laten we eerlijk wezen, het is wel een palette dat niet in mijn comfortzone ligt. Maar wel een palette die heel bijzonder is en daar gaat mijn beautyhart sneller van kloppen. De kleuren, finishes, het duochrome effect en de glitters. Het is hét palette dat je als beautyliefhebber moet hebben gezien en getest.

Urban Decay Moondust Palette

Mijn hart maakte dan ook wel even een sprongetje toen het palette bij mij binnen kwam. Het is werkelijk waar de meest opvallende en bijzondere verpakking die ik in tijden heb gezien. Het palette geeft een galaxy effect dat natuurlijk heel erg tof is. Het woord Moondust glanst in tig kleuren naar je en de verpakking zou natuurlijk niet compleet zijn met een flinke dosis glitter en glans. Dit is nou echt een verpakking waar je uren naar kan staren zonder dat het gaat vervelen.

Urban Decay Moondust Palette

De achterkant van de verpakking geeft nog meer dimensie aan het product. De kleuren van de oogschaduw staan hier afgebeeld, inclusief de bijbehorende glitters, super tof gedaan! Urban Decay geeft graag wat meer uitleg over haar 3D metallic kleuren en dat mag met trots, want ze zijn heel bijzonder.

Urban Decay Moondust Palette

Urban Decay is echt helemaal losgegaan met de glitterende gunmetal (zoals ze het zelf noemen) verpakking. Het was namelijk de bedoeling dat het net zo betoverend als de tinten binnenin zou zijn. De bovenkant van het palette heeft een spiegelend ‘Moondust’ logo en de spiegel aan de binnenkant maakt het makkelijk om ook onderweg toe te geven aan je glitter-obsessie.

Urban Decay Moondust Palette

Wellicht kennen jullie ook de losse Moondust oogschaduws van Urban Decay, deze zijn een groot succes omdat het vrij uniek is en echt voor de beautyliefhebber weggelegd is. De Moondust oogschaduws bevatten ultrafijne lichtweerkaatsende glitters voor een heel bijzonder effect en een nog nooit eerder vertoonde innovatie op het gebied van oogschaduw. Na het succes van de losse oogschaduws is het dus geen verrassing dat Urban Decay met een heel palette komt met allemaal nieuwe tinten!

Urban Decay Moondust Palette

Als ik het palette open moet ik echt even een momentje voor mezelf nemen om even goed naar deze prachtige tinten en kleuren te kijken. En vooral met het palette bewegen om alle verschillende lichtinvallen te zoeken en te kijken hoe de kleuren daar als een kameleon op reageren. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, dit palette betoverd je echt.

Urban Decay Moondust Palette

Door de fans van Urban Decay is er om gesmeekt, een Moondust palette, dus hier is ‘ie. Urban Decay wilde het accent op blauw en groen liggen met dit palette en dat is gelukt. Het is een hele bijzondere oogschaduw die je niet vaker ergens zult tegenkomen. Vaak is het of alleen kleur, of intense glitters, of alleen duochrome. Deze oogschaduws hebben het alle drie door een geheime technologie van het merk. Urban Decay raadt het aan de oogschaduws met een vochtige kwast aan te brengen voor het meest intense effect en uit te blenden met een droge kwast.

Urban Decay Moondust Palette

Het palette bevat acht verschillende tinten die prima met elkaar te combineren zijn, maar je zou het bijvoobeeld ook als basiskleur in een normale look kunnen gebruiken om het net even iets extra’s te geven. De kleuren zijn:

 • SPECTER – zachtroze met glitters
 • ELEMENT – perzik met roze ondertoon en glitters
 • MAGNETIC – Paars met blauwe glitters
 • LIGHTYEAR – levendig groen met glitters
 • GRANITE – gunmetal met gekleurde glitters
 • LITHIUM – bruin met lichtweerkaatsende glitters
 • VEGA – felblauw met glitters
 • GALAXY – rookachtig blauwgrijs met lichtweerkaatsende glitters

Urban Decay Moondust Palette

Hier zie je de bovenste rij met de kleuren Specter, Element, Magnetix en Lightyear. Vaak zie je bij dit soort oogschaduws dat je vooral de glitters erg goed ziet, maar het pigment van de kleur ver te zoeken is. Dat is bij dit palette alles behalve, de kleuren knallen echt van mijn huid af, wauw!

Urban Decay Moondust Palette

En dan de onderste rij met de kleuren Granite, Lithium, Vega en Galaxy. Ik raak echt betoverd als ik naar deze kleuren kijk, wat zijn ze ook zeg. Mijn persoonlijk favoriet is Galaxy, wat een bijzondere kleur!

Urban Decay Moondust Palette

Urban Decay Moondust Palette

Ik kon natuurlijk niet wachten om met de kleuren aan de slag te gaan, dit moet ik gewoon testen. Op het hele ooglid heb ik de kleur Vega aangebracht, in de crease Galaxy en in de binnenste ooghoeken Specter om het even wat zachter te maken. De kleuren zijn echte knallers en het glitter spat er echt vanaf. Dit is echt hét palette voor glitter liefhebbers en is straks een gouden match met de feestdagen.

Alleen ik heb wel twee kleine puntjes van kritiek. De fall-out van glitters kun je bijna niet tegengaan, maar je zit er toch wel redelijk onder, daar moet je wel op letten. En tijdens het blenden vervaagt de basiskleur toch wel, ook vind ik dat je hem op het oog best wel moet opbouwen in intensiteit. Maar ik heb het ook met een droge kwast gedaan, misschien is het wel mijn eigen fout.

Urban Decay Moondust Palette

Eindconclusie? Ik vind het een geweldig palette, vooral door de glitters en de prachtige effecten. Maar ik snap dat niet iedereen warm loopt voor een palette als dit. Het moet je natuurlijk wel liggen en je moet het aandurven om met een vrij gewaagde look over de straat te gaan. Ik ben in ieder geval nog een tijdje verliefd. Het Urban Decay Moondust Palette is voor € 50,00 exclusief bij ICI Paris XL en in hun webshop. Wat vinden jullie van dit unieke en bijzondere palette?

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

28 reacties

 • Reply
  chucky1012
  27 oktober 2016 at 06:05

  Wauw, zulke goed gepigmenteerde kleuren!
  Prachtige make-up look.
  Deze palette ga ik zeer zeker op mijn wishlist zetten om kado te krijgen voor de feestdagen….

  Xoxo

 • Reply
  Susan
  27 oktober 2016 at 07:06

  Mooi palette! Je hebt er ook prachtige foto’s van gemaakt.

 • Reply
  Yvonne
  27 oktober 2016 at 07:14

  Ik zou dit inderdaad niet zo snel aanschaffen; ik mis donkere, warmere tinten. Dit soort felle kleuren zou ik alleen gebruiken voor een kleuraccentje hier en daar. Bovendien kan ik niet veel glans op mijn ogen hebben, ik ben tenslotte geen 18 meer. ? Maar je hebt er toch een mooie smokey-achtige look van weten te maken zeg!

 • Reply
  Maaike
  27 oktober 2016 at 07:19

  Van die verpakking word je toch gelijk hebberig?! Maar eerlijk is eerlijk, ik denk niet dat ik het vaak zou gebruiken. Dus dan maar kijken naar de foto’s ?

 • Reply
  Shasadee
  27 oktober 2016 at 07:30

  Prachtige kleuren maar doet me wel heel erg denken aan het Galaxy palette van BH cosmetics.

 • Reply
  Lindsey Beljaars
  27 oktober 2016 at 08:28

  Wauw, wat een fantastisch palette!

 • Reply
  Mariëlle
  27 oktober 2016 at 08:57

  Ik vind dit zo’n vet palette, echt heel gaaf!!

 • Reply
  femketje
  27 oktober 2016 at 09:24

  deze staat nog steeds op mijn wishlist :D

 • Reply
  rachel
  27 oktober 2016 at 09:25

  vind het een mooi palette alleen niet mijn kleurtjes :(

 • Reply
  Varenka
  27 oktober 2016 at 09:57

  Ik ben te oud met mijn 44 jaar voor dit pallet (denk meteen aan hotter than my daughter) maar mooi is ie zeker!

 • Reply
  Svenja
  27 oktober 2016 at 10:02

  Wauw, wauw en nog eens wauw! Wat een prachtige kleuren en intense pigment. Ook de glitters erin vind ik helemaal geweldig. Toppertje weer van UD <3

 • Reply
  Notesofhappiness
  27 oktober 2016 at 10:17

  Ik vind de kleuren wel echt heel erg gaaf! Jammer van de fallout, maar dat krijg je meestal met glitters. Wel heel erg gaaf verwerkt in een look, zeker voor feestjes.

 • Reply
  Kelly
  27 oktober 2016 at 11:06

  Ik vind ‘m prachtig, maar besloot hem niet aan te schaffen omdat ik ook veel las over de fall-out. Heel jammer, maar wel begrijpelijk bij zo’n glitterbom.
  Vind je look trouwens wel onwijs mooi, staat je goed! Heel erg knallend. :)

 • Reply
  Sandra
  27 oktober 2016 at 11:21

  Wauw wat gaaf zeg, prachtig voor de feestdagen!

 • Reply
  Jhemyla Van Es
  27 oktober 2016 at 11:53

  Het zijn ook niet mijn kleuren, maar de pigmentatie is wel echt geweldig.

 • Reply
  Wendy
  27 oktober 2016 at 14:25

  Mooi palette, maar ik ben vooral benieuwd naar je review van the Full Spectrum Palette (Urban Decay). Weet jij of je deze ook gaat reviewen?

  • Reply
   Aranka
   27 oktober 2016 at 15:00

   Ik hoop het! Hij is nog niet verkrijgbaar in Nederland en ik weet niet van te voren wat ik opgestuurd krijg of niet. Fingers crossed dus!

 • Reply
  Loes | Gewoon iets met Loes
  27 oktober 2016 at 15:40

  Wauw wauw wauw, wat een prachtig palette! Wat een kleuren en pigmentatie, prachtig om te zien!!

 • Reply
  Juliette - Tjuly
  27 oktober 2016 at 15:43

  Het is wel echt een heel gaaf palette!

 • Reply
  Merel
  27 oktober 2016 at 17:29

  Het is ook meer een topping dan dat je het gebruikt als basis.

 • Reply
  Sara
  27 oktober 2016 at 19:15

  Sowww, ik vind vooral Galaxy & Magnetic echt fantastisch. Wat een knallers van kleuren heeft dit palette zeg. Wel wat te gewaagd voor mij, maar voor de echte ooglookfanaat is dit een musthave.

 • Reply
  Danielle
  27 oktober 2016 at 19:33

  De kleuren vind ik geweldig, maar dan liever zonder glitters, mat en met satin finish…Net als Yvonne hierboven, ben ik ook geen 18 meer, zelfs geen dertiger meer, maar 40+ en glitters gaan gewoon aan het eind van de dag als je huid droger wordt (ja, dat gebeurt bij 40+ ers :-D), in de lijntjes zitten en dat is gewoon niet mooi. Graag een palet met zulke kleuren, maar dan zonder glitters, dan gaat ie meteen op de wishlist!

 • Reply
  cindy1969
  27 oktober 2016 at 21:37

  Jeetje, ben ook een 40 plusser, zelfs 47, maar dan ben je toch niet te oud voor zoiets? En niet bij iedere 40 plusser wordt de huid droog ;-) Heb nog steeds een ontzettend vette huid. (en daarmee gelukkig ook geen rimpels)
  Het zal wel van de persoon afhangen denk ik.
  2 weken geleden dit palette gekocht, ben een echte UD fan, en gebruik dit palette graag.

 • Reply
  nicolished
  27 oktober 2016 at 23:14

  Ik ben echt helemaal verliefd op de look die je hebt gemaakt met dit palette! Prachtig.

 • Reply
  La Dolce Evita
  28 oktober 2016 at 10:45

  Wow wat een explosie van kleuren!! Element springt er voor mij het meest uit..

 • Reply
  Nicole Sczasny
  28 oktober 2016 at 15:11

  Wow wat een speciale kleuren! De look staat je ook erg mooi.

 • Reply
  beautifulday4makeup
  30 oktober 2016 at 00:28

  Wauw, dat zijn echt moiie kleuren. Door je swatches kriebelen mijn vingers om er looks mee te creëren

 • Reply
  Mariska
  2 november 2016 at 13:14

  Super mooi palette! :)

 • Laat een reactie achter