Search
Close this search box.

Urban Decay Gwen Stefani Collection

Urban Decay Gwen Stefani Collection

Vanaf het moment dat ik het wist loop ik al te dagdromen bij de prachtige collectie van Gwen Stefani in samenwerking met Urban Decay. Helaas greep ik mis met het oogschaduw palette, maar het vervolg op de collectie kreeg ik ineens toegestuurd. Het leek wel een verlaat kerstcadeau. Ik kan je vertellen dat ik er als een kind zo blij mee ben, wat een bijzonder mooie producten. Misschien heb je het al tig keer voorbij zien komen, maar ik laat het je gewoon nóg een keer zien.

Urban Decay Gwen Stefani Collection

Urban Decay en Gwen Stefani werken samen om een prachtige limited edition collectie op de markt te brengen. Met kerst hadden we natuurlijk al het prachtige oogschaduw palette, nu komt er gewoon nog even een palette met blush bij. Maar dat is zeker niet het enige er zijn ook nog een aantal kleuren lipstick, lip potlood en een wenkbrauw kitje. Ik laat jullie een aantal producten uit de collectie zien die nu te koop is. Maar wees wel snel, ik denk dat ze snel zullen gaan.

Urban Decay Gwen Stefani Collection

Urban Decay x Gwen Stefani Collection:

  • Blush Palette – € 45,00
  • Brow Box – € 36,40
  • Lip Pencil – € 20,40
  • Lipstick – € 24,70

Urban Decay Gwen Stefani Collection

De verpakkingen zien er echt fantastisch uit. Ze zijn gemaakt van zwart of wit plastic en stoere gouden accenten. Normaal ben ik niet zo een fan van goud, maar in combinatie met Gwen is het natuurlijk de ‘gouden combinatie’. De verpakkingen zijn van stevig plastic gemaakt en voelen kwalitatief gewoon sterk aan. Het palette is natuurlijk vrij aanwezig tussen alle losse blushes in mijn stash, maar dan heb je wel iets.

Urban Decay Gwen Stefani Collection

Het blush palette heeft zes verschillende kleuren, die allemaal totaal anders zijn. De ene kleur heeft shimmer, de andere is mat, de ene is koel en de andere heeft een warme ondertoon. Je kunt dus zeker uit de voeten met dit palette en voor iedereen zit er wel wat tussen.

Urban Decay Gwen Stefani Collection

Je kunt alle kanten op met dit palette, je kunt de kleuren apart van elkaar gebruiken, maar met de contour trend is ook rekening gehouden. Zo zitten er ook donkere kleuren tussen en kleuren die perfect als highlighter kunnen.

Urban Decay Gwen Stefani Collection

Cherry is een hele lieve roze kleur, niet echt een kleur waarbij ik denk als ik Cherry hoor. Deze kleur is matte en heeft een koele ondertoon maar is wel heel goed gepigmenteerd. Easy is echt de knaller van het palette met een prachtige gouden shimmer. Pas wel op dat je deze subtiel aanbrengt, hij knalt echt van je wangen af. Angel is een soort van gouden kleur die op de wangen meer een warme highlighter is dan een blush.

Urban Decay Gwen Stefani Collection

Op de onderste rij vinden we wat donkerdere en warme kleuren. Lo-Fi is daarom ook perfect om als bronzer te gebruiken, fijn is dat deze ook geen shimmer heeft. Hush is echt een donkere blush met lekker veel glans, ideaal om je wangen een zomers tintje te geven. OC is een peach kleur die niet tot zijn recht komt op je wangen, hij is heel subtiel. Dat vind ik wel jammer.

Urban Decay Gwen Stefani Collection

Een tijdje geleden liet ik jullie ook al de Gwen Stefani 714 lipstick zien, een prachtige matte kleur. Nu heb ik ook nog de Spiderweb ontvangen wat bijna exact dezelfde kleur is, maar dan glanzend. Hou je dus van klassiek rood met een glans, dan is Spiderweb iets voor jou. Maar ben je meer van de matte lipstick dan ga je voor de 714. Ik vertelde dat ik de 714 erg stroef vond, maar Spiderweb glijdt echt met het grootste gemak over mijn lippen heen.

Urban Decay Gwen Stefani Collection

Bij elke kleur lipstick hoort een bijpassend lip potlood. Ik kreeg de kleur Ex-Girlfriend wat een bijzondere nude kleur is. Ik vind hem echt ontzettend mooi en tekent heel erg fijn bij. Ik vind hem zelfs zo mooi dat ik twijfel om de lipstick te kopen.

Urban Decay Gwen Stefani Collection

Swatches van de beide lipsticks en lip potlood. Je ziet meteen dat de pigmentatie dik in orde is en gewoon erg goed van kwaliteit is. Zo zien we het natuurlijk graag. Maar aan de andere kant, ik had ook niet anders verwacht.

Urban Decay Gwen Stefani Collection

Dan hebben we ook nog dit schattige kitje voor je wenkbrauwen. Het zit eruit als het blush palette maar dan in het mini en een stuk dikker. Dat komt omdat het doosje twee verschillende lagen heeft. Eentje met poeders en eentje met tools. Gwen is natuurlijk blond en daarom is dit palette ook speciaal voor blondines. Heb je geen blonde wenkbrauwen? Geen paniek, in het vaste Urban Decay assortiment zitten de overige kleuren.

Urban Decay Gwen Stefani Collection

Als we het palette open maken zie je twee verschillende kleuren wenkbrauw poeder en een wax om je wenkbrauwen mee in model te brengen. Ik vind de kleuren mooi donker met een assige ondertoon. Maar ik vind ze niet meteen bij een blondine passen, dit zou voor mij ook een goede kleur zijn, terwijl ik echt zwarte wenkbrauwhaartjes heb. Maar goed, ik gebruik dan wel de donkerste kleur uit het palette.

Urban Decay Gwen Stefani Collection

In het onderste vakje vind je nog twee handige kwastjes en een pincet. De kwaliteit van het pincet is natuurlijk niet te vergelijken met een Tweezerman, daar is die ook veel te klein voor. Maar toch doet hij goed zijn werk en kan ik makkelijk de wat grotere haartjes er mee weg halen. De twee kwastjes zijn hetzelfde en zijn schuin afgesneden en werken perfect. Een ideaal kitje dus om mee te nemen onderweg.

Urban Decay Gwen Stefani Collection

Wat me meteen opvalt is dat de poeders ontzettend goed gepigmenteerd zijn, dat had ik eigenlijk niet verwacht. Normaal hebben de wenkbrauwproducten een wat subtielere pigmentatie maar daar merk je hier niets van. De poeders zijn wel heel zacht waardoor hij vrij veel poeder los laat als je er met een kwastje in dipt.

Urban Decay Gwen Stefani Collection

Urban Decay Gwen Stefani Collection

Zien de producten er niet prachtig uit zo in zijn totaliteit? Het is wel echt een aanwinst voor je stash hoor. Laten we snel naar de full-face foto’s gaan.

Urban Decay Gwen Stefani Collection

Hier heb ik Cherry heel subtiel als blush aangebracht omdat hij best heftig is en Angel als highlighter. Cherry geeft echt hele lieve wangetjes en van Angel zie ik eigenlijk niet zo veel terug, jammer.

Urban Decay Gwen Stefani Collection

Easy heb ik ook geprobeerd subtiel aan te brengen maar dat is gewoon echt een knal kleur! De volgend keer nog iets zachter aanbrengen. Hier heb je dus maar echt heel weinig van nodig.

Urban Decay Gwen Stefani Collection

Hier heb ik Lo-Fi als een soort van bronzer aangebracht die ik echt ontzettend mooi vind. In combinatie met Hush al helemaal. Top combinatie!

Urban Decay Gwen Stefani Collection

Het lip potlood Ex-Girlfriend heb ik hier maar even helemaal gebruikt op mijn lippen op te vullen. Hij lijkt hier op de foto meer oranje dan dat hij in het echt is. Maar ik vind het een erg toffe kleur. Ook mijn wenkbrauwen heb ik gedaan met het palette.

Urban Decay Gwen Stefani Collection

Dan hebben we natuurlijk nog de glanzende klassieke rode kleur in Spiderweb. Ik vind hem vrij heftig en aanwezig, daar moet je wel van houden. Ik zelf vind hem iets te heftig, maar ik snap dat mensen dit erg mooi vinden!

Urban Decay Gwen Stefani Collection

Dat was hem dan, een groot deel van de prachtige Gwen Stefani collectie van Urban Decay. De collectie is nu te koop bij geselecteerde ICI Paris XL filialen en natuurlijk online in hun webshop. Twijfel niet al te lang, want de collectie is limited edition en komt daarna niet meer terug. Hebben jullie iets bemachtigd van de Gwen Stefani collectie?

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

25 reacties

  1. Wow, super goede en duidelijke review. Mooie foto’s! Ik vind het een mooie collectie maar ga er niet perse wat van kopen. (ik heb juist net een heleboel weggedaan, haha!)

  2. Je hebt idd echt mooie foto’s laten zien hier ook bij de swatch dat ik helemaal verliefd wordt op dit palette. Ik vind ze al lang mooi. Ex girlfriend is ook een prachtige kleur.

  3. Ik vond het echt een prachtige samenwerking en ik ben heel blij dat ik het blushpalette in mijn collectie heb. Van mij mogen Urban Decay en Gwen nog wel meer producten uitbrengen samen!

  4. Oh, die rode lipstick vind ik ook iets te heftig! Zoiets zou mij echt niet staan, haha. Het palette vind ik daarentegen echt wel een beauty <3

  5. Is ook een prachtige collectie. Een waarschuwing voor de lipstick ex girlfriend. Deze is namelijk sheer en niet zo dekkend als de creamy varianten in deze collectie. Met lipliner is hij wel heel mooi. Xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *