Urban Decay Gwen Stefani 714 Lipstick

Urban Decay Gwen Stefani 714 Lipstick

Het is ons allemaal vast niet ontgaan, de samenwerking tussen Urban Decay en Gwen Stefani. Als eerst kwam er een prachtig oogschaduw palette, en nu is er ook nog een fantastisch blush palette. Maar dat is niet alles, want Gwen staat natuurlijk bekend om haar prachtige rode en opvallende lippen. Daarom zijn er ook nog eens 6 bijzondere lipsticks uitgebracht onder Gwen Stefani’s naam. Ik laat jullie de mat rode 714 zien.

Urban Decay Gwen Stefani 714 Lipstick

Alle producten van de Gwen Stefani zitten verpakt in een opvallende witte verpakking met gouden versieringen, past helemaal bij haar. Ik vind de verpakkingen er erg luxe en stoer uitstaan, naar mijn idee past het helemaal bij de sfeer.

Urban Decay Gwen Stefani 714 Lipstick

Op de achterkant van de verpakking van de lipstick vind je een leuk verhaaltje over het product en de samenwerking. Nog even een leuk woordje wat in het persbericht stond. “Gwen knows how to rock a bold lip. Gelukkig was ze bereid om haar ultieme lipstickfantasie met ons te delen zodat we de perfecte tinten en ideale texturen konden ontwikkelen. Als echte beauty junkie testte ze wel 50 tinten tijdens onze try-on sessie! Ze heeft allerlei kleuren geprobeerd, maar dit zijn haar hand-picked must-haves. Een lineup van zes nieuwe kleuren.”

Urban Decay Gwen Stefani 714 Lipstick

In totaal zijn er dus zes verschillende kleuren en ik was wanhopig opzoek naar de naam van deze lipstick, maar blijkbaar heet hij gewoon 714 en alle andere kleuren hebben wel een leuke naam. Alle namen zijn geïnspireerd om momenten van Gwen’s carrière.

Urban Decay Gwen Stefani 714 Lipstick

Als we het doosje open maken zie ik meteen dat er veel liefde in de verpakking is gestoken. Ook de binnenkant heeft een leuke opdrukking gekregen. Ik word hier toch echt wel blij van.

Urban Decay Gwen Stefani 714 Lipstick

De lipstick huls zelf is net even wat anders dan de verpakking, maar natuurlijk in grote lijnen wel hetzelfde. De lipstick heeft namelijk een zwarte basis in plaats van wit. Ik vind de huls er echt ontzettend gaaf uitzien, maar je moet er natuurlijk wel van houden. Het richt zich met deze verpakking echt op de wat jongere en stoerdere doelgroep. Ik zie nog niet zo snel mijn moeder met deze lipstick van Gwen lopen. Terwijl de kleur wel heel geschikt is voor alle leeftijden.

Urban Decay Gwen Stefani 714 Lipstick

De lipstick is zelf heel mooi en klassiek diep rood, erg mooi. Het is geen bijzondere kleur, maar wel een heel geliefde kleur. Wat meteen ook erg gaaf is aan deze lipstick is dat hij matte is. Alleen deze lipstick is trouwens matte, de andere zes hebben een glanzende finish.

Urban Decay Gwen Stefani 714 Lipstick

De huls is gemaakt van ontzettend degelijk en stevig plastic en ziet er top uit. Op de huls is subtiel het Urban Decay logo gedrukt, net zoals in de lipstick zelf, ziet hij er niet fantastisch uit als je een groot rood liefhebber bent? Alle kleuren bevatten het Pigment Infusion System – wat voor een supercrèmige textuur, perfecte kleurdekking en rijk resultaat zorgt.

Urban Decay Gwen Stefani 714 Lipstick

De lipstick heeft inderdaad een prachtige kleur en een rijke pigmentatie. Wel merk ik dat ik de matte versie niet zo crèmig vind, ik vind hem meer hard en droog. Daardoor trekt hij ook heel erg en brengt niet netjes en egaal aan. Zoals je ziet slaat hij hier ook al stukjes huid over.

Urban Decay Gwen Stefani 714 Lipstick

Ook op de lippen vond ik hem lastig en trekkend aanbrengen, waardoor ik soms een streep kreeg die ik helemaal niet wilde. Ik denk dat je deze lipstick dus het beste met een kwastje kunt aanbrengen. Wel droogt hij mooi matte op en blijft goed zitten!

Urban Decay Gwen Stefani 714 Lipstick

En als je natuurlijk van rode lipstick houdt is dit een geweldige kleur. Alleen ik ben niet zo gedurfd dat ik zo over straat ga, vind het wel erg heftig.

Urban Decay Gwen Stefani 714 Lipstick

Ik had nog niet eerder een lipstick van Urban Decay getest en eerlijk gezegd ben ik wel enthousiast, maar voor die € 24,90 niet meer zo. Ik vind de pigmentatie en de kleur echt top, geweldig. Maar hij brengt heel droog en trekkerig aan en dat zorgt er toch wel voor dat ik hem minder snel zou pakken (afgezien dat het mijn kleur niet zo is). Ik zou voor dat geld dan toch liever voor een andere lipstick gaan. De Urban Decay collectie van Gwen Stefani is vanaf half februari te koop bij geselecteerde ICI Paris XL filialen en natuurlijk in hun webshop.

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

24 reacties

 • Reply
  chucky1012
  4 februari 2016 at 15:14

  Het is een goed gepigmenteerde kleur en het staat je goed!
  Mooie huls en prachtige verpakking.

 • Reply
  Lindsey Beljaars
  4 februari 2016 at 15:46

  Hele mooie kleur! Ik heb een lipstick uit de Matte Revolution Collectie en die is echt alles behalve droog en stroef. Heel erg fijn en mega matte. Deze ziet er inderdaad een stuk droger uit helaas!

 • Reply
  Mariska
  4 februari 2016 at 15:56

  Jammer dat hij wat plekjes overslaat, maar ik vind hem wel super mooi!

 • Reply
  Manon
  4 februari 2016 at 16:17

  Gave kleur is dit

 • Reply
  Veerle
  4 februari 2016 at 16:18

  Staat je super goed!

 • Reply
  Suzan
  4 februari 2016 at 16:33

  Staat je goed aranka!! Ik ben erg benieuwd naar de andere kleuren, leuk deze lijn!

 • Reply
  Evelien
  4 februari 2016 at 16:44

  Prachtige kleur en die verpakking is mooooi! Maar de kwaliteit voor die prijs vind ik toch wel jammer.

 • Reply
  Bertine
  4 februari 2016 at 16:46

  zo, dat is inderdaad een hele heftige kleur!!

 • Reply
  Mariëlle
  4 februari 2016 at 17:56

  Zeker met carnaval voor de deur draag ik rood, ik heb er niet zoveel schrik van. Ik vind het een hele mooie kleur!

 • Reply
  Jana
  4 februari 2016 at 17:56

  Ik vind hem mooi maar zou zelf toch eerder voor de nudekleur uit de collectie kiezen. Het blushpalette heb ik al en het is zó mooi!

 • Reply
  Mieke | Mieksmind
  4 februari 2016 at 18:25

  Nee dit is niet helemaal mijn ding. Ik vind het blush palette echt awesome, heel mooi! Die zou ik zo willen.

 • Reply
  BeautyOpinie
  4 februari 2016 at 18:30

  Ik vind dit echt een prachtige kleur rood en vind hem je ook nog eens harstikke goed staan! Daar moet je gewoon mee over straat gaan ;) het staat je prachtig. Jammer alleen dat ‘ie niet zo makkelijk aanbrengt, dan haak ik meestal al snel af.

 • Reply
  Elsbet | La Vie Pure
  4 februari 2016 at 18:30

  Ik hou van rode lipstick, maar deze vind ik toch nét iets te fel!

 • Reply
  Kelly
  4 februari 2016 at 18:57

  Oeh, hij is heftig. Vind hem jou trouwens onwijs goed staan, helaas kan ik zo’n kleur dan weer níet goed hebben.

 • Reply
  Kelly
  4 februari 2016 at 18:58

  Oh ik vind dit eigenlijk wel een hele toffe en gedurfde kleur. Ik denk dat ik er wel mee over straat zou gaan

 • Reply
  Eva
  4 februari 2016 at 19:06

  Oeh mooie kleur hoor! Ik houd hier wel van. Het palette heb ik al en dit zou een mooie aanvulling zijn!

 • Reply
  Catherine
  4 februari 2016 at 19:40

  Wat een prachtige lipstick zeg! Ik vind de verpakking zo gaaf!

 • Reply
  femketje
  4 februari 2016 at 21:29

  prachtige tint, staat je mooi!

 • Reply
  Iffy Alvi
  4 februari 2016 at 23:51

  Wauw, super mooi! Ik hou ervan.

  XO

 • Reply
  Tessa
  5 februari 2016 at 10:29

  Dit staat je echt supermooi :D

 • Reply
  Rachel
  5 februari 2016 at 13:27

  je kan rood heel goed hebben, het doosje van de lipstick ziet er ook zo leuk uit!

 • Reply
  Nicole
  7 februari 2016 at 10:59

  Oeh wauw wat een plaatje is het zeg. Ik ben echt verliefd op de Urban Decay x Gwen Stefani collectie.

 • Reply
  beautifulday4makeup
  7 februari 2016 at 12:52

  Ik vind dit echt een van de mooiste samenwerkingen die ze ooit eerder deden.

 • Reply
  Stephanie
  11 februari 2016 at 15:40

  Ik heb wonderland en firebird. Deze zijn prachtig dekkend, creamy en blijven goed zitten. Ook de kleurtjes zijn helemaal tof. 714 vind ik ook een hele mooie staat jou ook echt prachtig. Jammer dat hij zo trekt en droog is. Dat is de reden dat ik deze niet zal aanschaffen. Goede review!

 • Laat een reactie achter