Search
Close this search box.

Urban Decay Full Spectrum Palette

Urban Decay Full Spectrum Palette

We gaan letterlijk en figuurlijk knallend het jaar uit met Urban Decay. Deze maand lanceert het merk het Full Spectrum palette met 21 kleuren oogschaduw met alles behalve een subtiele tint. Hou je van kleur, wil je eens een keer wat anders en durf je een gewaagde look te dragen? Dan is dit palette echt iets voor jou. De kwaliteit is zoals we gewend zijn weer fenomenaal en het is gewoon een prachtig palette.

Urban Decay Full Spectrum Palette

Als je verslaafd bent aan kleur, weet je dat je bij Urban Decay aan het juiste adres bent. Urban Decay introduceert het limited-edition Full Spectrum Eyeshadow Palette, met 21 tinten iconische oogschaduw (het grootste UD oogschaduw palette tot nu toe!). Van felle knalkleuren tot mat wit. De tinten zijn gerangschikt op kleurfamilie, waardoor er een ombré regenboog van roze, oranje, gele, groene, blauwe, paarse, zwarte en witte tinten ontstaat.

Urban Decay Full Spectrum Palette

Het palet zit weer verpakt in een prachtige doos met op de achterkant duidelijke de kleuren weergegeven die in dit palet zitten. Het palet is gevuld met 18 volledig nieuwe tinten, drie exclusieve kleuren uit eerdere palettes en een grote diversiteit aan finishes blijf je eindeloos combineren. Als ik alleen naar de achterkant kijk kan ik al tig verschillende uitgesproken looks bedenken.

Urban Decay Full Spectrum Palette

Qua design aan de buitenkant heeft het palet wel iets weg van de VICE paletten van het merk, maar toch is deze weer heel anders en knallen de kleuren er vanaf. Het is inderdaad een vrij groot en dik palette, maar niet groter dan het VICE palette. Het verschil is alleen dat dit palette vierkant is en het VICE palette rechthoekig.

Urban Decay Full Spectrum Palette

En dit is het palette aan de binnenkant, wat een prachtige en intense kleuren. Zoals je kan zien zitten er drie kleurenfamilie’s in. De bovenste rij heeft de donker tinten. De middelste rij vooral matte tinten en de onderste rij glanzende felle kleuren. En van boven naar beneden zijn het allemaal dezelfde kleuren maar dan met een andere finish, super gaaf gedaan!

Urban Decay Full Spectrum Palette

Het palet wordt compleet gemaakt met een dubbele kwast die beter is dan bijvoorbeeld een sponsapplicator, maar alsnog vind ik hem niet echt geweldig. Maar voor onderweg is het wel handige en multifunctionele kwast. Ook heeft het palet nog een enorme spiegel die over de hele deksel aan de binnenkant zit.

Urban Decay Full Spectrum Palette

Ik stel jullie graag voor aan de kleuren:

 • ALCHEMY – diep satijnachtig fuchsia
 • WARNING – metallic diep koper
 • MIDNIGHT BLAZE – mat zwart met goudgele glans
 • HUNDRED – metallic diepgroen
 • MINX – mat diepblauw met parelglans
 • DELIRIOUS – mat diep pruimkleurig paars met subtiele parelglans
 • PLATONIC – matzwart met lichtweerkaatsende glitters
 • GOSSIP – fel metallic roze met subtiele parelglans
 • SEIZE – metallic fel koraal met subtiele parelglans
 • CALAVERA – mat felgeel met subtiele parelglans
 • HATTER – levendig groen met fijne glitters
 • BLINDSIDED – mat felblauw  met parelglans
 • SKETCH – metallic mediumpaars
 • ICED – zilverglanzende oesterkleur
 • PARANOIA – zacht metallic blauwroze
 • JONES – metallic oranje met subtiele parelglans
 • GOLDMINE – metallic geelgoud
 • MEAN – metallic  felgroen
 • METAMORPHOSIS – levendig blauw met fijne glitters
 • FADED – lavender with gold shimmer
 • BUMP – mat wit

Urban Decay Full Spectrum Palette

De bovenste rij met de kleuren: Alchemy, Warning, Midnight Blaze, Hundred, Minx, Delirious en Platonic. Het zijn de wat donkere kleuren die ik perfect bij een kerstlook vind passen. De kleuren knallen echt van de huid af, wat een pigmentatie.

Urban Decay Full Spectrum Palette

Bij de tweede rij moet je eerder je zonnebril opzetten, wat een gave en knallende kleuren zijn dit. Van links naar rechts zie je: Gossip, Seize, Calavera, Hatter, Blindsided, Sketch en Iced.

Urban Decay Full Spectrum Palette

De onderste rij is wat subtieler qua kleur, maar nog steeds erg aanwezig en kleurrijk. Van links naar rechts zie je de kleuren: Paranoia, Jones, Goldmine, Mean, Metamorphosis, Faded en Bump.

Urban Decay Full Spectrum Palette

Urban Decay Full Spectrum Palette

En dan natuurlijk de look waar ik al mijn creativiteit in heb gestopt met heel wat kleuren van het palette. In de binnenste ooghoeken heb ik Calavera gebruikt. Over het hele ooglid Mean en in de crease Blindsided. In de buitenste ooghoeken heb ik subtiel Hatter aangezet. Onder mijn wenkbrauwen zit Bump en onder mijn ogen vind je de kleur Minx die ik ook naar boven heb uitgewerkt.

Urban Decay Full Spectrum Palette

Ik ben niet iemand die felle oogschaduw kleuren er altijd bij pakt, maar ik moet toegeven dat dit palet wel heel erg mooi is en de kwaliteit weer geweldig is. De oogschaduws zijn romig en geven prachtig veel kleur af. Er zitten echt hele mooie en unieke kleuren in en dat maakt het palet extra speciaal. Het Urban Decay Full Spectrum Palette kost € 54,00 en is vanaf nu te koop bij de ICI Paris XL in geselecteerde filialen en natuurlijk online in hun webshop.

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

16 reacties

 1. Wauw, wat een onwijs mooie en intense kleuren! Het pigment is, zoals gewend van UD, weer top! De look die je hebt gemaakt vind ik ook heel gaaf. Zelf zou ik dit palette niet zo snel aanschaffen omdat ik nooit felle kleuren draag, maar tof is het palette zeker!

 2. Wauw!! Wat een prachtig palette en wat heb je een geweldige look gemaakt zeg! Staat prachtig bij je bruine ogen!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *