Search
Close this search box.

Urban Decay Eyeshadow Primer Potion

 photo Urban Decay Primer Potion4_zpslfyse7xl.png

Stipt op nummer 1 met een gedeelde plaats staat de Urban Decay Eyeshadow Primer Potion. Als je aan iemand vraagt welke oogschaduw basis je echt moet hebben is de kans bijna 50/50 dat er de Urban Decay Eyeshadow Primer Potion wordt aangeraden of de Too Faced Eyeshadow Insurance. Ik ben al jaren fan van die van Too Faced en wilde nu wel eens die van Urban Decay proberen. Is deze net zo fantastisch?

 photo Urban Decay Primer Potion_zpsnvapjjab.png

Waarschijnlijk weten jullie het antwoord wel en ik ook, want het is niet de eerste keer dat ik hem gebruik. Ooit, een aantal jaren geleden had ik een kleine verpakking van de Urban Decay Primer Potion, toen nog met een spons applicator, kunnen jullie je dat nog herinneren? Tegenwoordig heeft het een handige tube. Of nouja handig, eigenlijk vond ik het beide heel prettig werken. Maar de inhoud is hetzelfde gebleven, daar gaat het natuurlijk allemaal om.

 photo Urban Decay Primer Potion1_zps9bghyh70.png

Primer Potion heeft in totaal drie verschillende tinten, een transparante, dat is de Original en dan zijn er nog Sin en Eden. Deze hebben een mooie subtiele glitter. Veel mensen zijn daar ook groot fan van, maar doe mij maar een lekker transparante kleur zodat hij overal bij past.

 photo Urban Decay Primer Potion2_zpsjnmd0glt.png

Nou de verpakking geeft het al aan, het is Urban Decay’s nummer 1 product. Dat zegt waarschijnlijk al heel wat voor een populair merk zoals Urban Decay. Het belooft je make-up gedurende 24 uur perfect op zijn plek te laten zitten zonder te creasen. Het is een lichtgewicht formule die je niet voelt zitten. Ook heeft de nieuwe verpakking 10% meer inhoud, kijk dat is fijn! (wellicht zal hij ook 10% duurder zijn geworden, maar daar zeggen ze waarschijnlijk niets over ;)).

 photo Urban Decay Primer Potion3_zpszqo0cx2l.png

De Urban Decay Eyeshadow Primer Potion heeft een leuke en opvallende verpakking. Metallic paars met een mysterieuze dop. De tube is flexibel waardoor je er gemakkelijk het product uit kan krijgen. Het spuitmondje is klein waardoor je niet te veel product gebruikt. Want je hebt echt maar heel weinig nodig. Ik denk dat een speldenkop genoeg is voor één oog en misschien wel voor beiden. Hieronder had ik ruim genoeg voor twee ogen. De verpakking sluit gemakkelijk en het is een handzaam formaat. De verpakking bevat 11 ml wat net zoveel is als van Too Faced. Met dat tubetje doe ik ongeveer 2 jaar, dus deze zal niet sneller op gaan. Het is dus even een investering, maar je doet er wel ontzettend lang mee.

 photo Urban Decay Primer Potion6_zpssjdjjaea.png

Qua structuur verschillen Urban Decay en Too Faced eigenlijk niet van elkaar. Het is een wat romige structuur dat meteen samen smelt met de huid als je het uitsmeert. Het voelt daarna een beetje stroef aan, heel gek. Maar natuurlijk ideaal voor het aanbrengen van oogschaduw. Het product werkt makkelijk, vlekt niet en brengt super aan met de vingertoppen. Maar dan nu de grote vraag, blijft mijn oogschaduw de hele dag perfect zitten?

 photo Urban Decay Primer Potion7_zpsjtxrsatr.png

Hier heb ik mijn oogschaduw aangebracht, in de ochtend voor een dagje weg.

 photo Urban Decay Primer Potion8_zpskyq1blht.png

En zo ziet mijn oogschaduw eruit na een dagje Amsterdam in de volle zon op een boot. Helaas heeft mijn oogschaduw, maar eigenlijk vooral de eyeliner het niet overleefd. De oogschaduw zit er eigenlijk nog perfect op. Behalve aan de rechterkant, daar is hij wel iets in de lijntjes getrokken. En die eyeliner, tsja dat is klote, maar dat heb ik tegenwoordig ook met mijn Too Faced oogschaduwbasis, helaas…

 photo Urban Decay Primer Potion5_zpsvqhrgcy4.png

Als ik heel kritisch moet kijken en ook af ga van mijn vorige meningen, dan vind ik zelf de Too Faced basis net een stukje beter. Met mijn vette huid en hele vette oogleden houdt die het net wat langer vol bij mij. Máár, dit is wel zeker een oogschaduwbasis die op de tweede plek komt en ook erg goed is. Ik heb zelf echt hele vette oogleden die waarschijnlijk de rest van jullie niet heeft. Dit is wel echt een pareltje van Urban Decay en ik snap het wel.

Vanaf volgende week is Urban Decay weer in Nederland te koop online bij de ICI PARIS XL. Ook komt het naar één winkel eind juni, de ICI PARIS XL in de Kalverstraat en eentje in België. De prijs € 19,60 zijn voor 11 ml.

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

29 reacties

 1. Ik vind deze ook ontzettend fijn! Gebruik er inmiddels al een flinke tijd de mini variant van (die bij een van hun palettes zat) en na een dik half jaar is die nog steeds niet op.

 2. Hmm ik ben op zoek naar een nieuwe primer voor op mijn ooglid. Ik gebruik op dit moment een primer van E.L.F. Ik heb al meerdere reviews gelezen over de Urban Decay primer en was ervan overtuigd dat ik deze ging proberen. Ik heb echter hetzelfde ‘probleem’ als jou en vrij vettige oogleden.. Tnx voor je review.. en de goede toevoeging m.b.t. vettige oogleden, zeker reden om een na te denken of ik nu niet voor Too Faced moet gaat :-).

  1. Die werkt bij mij dus totaal niet, enkel de primer van urban decay. Heb een droge huid maar heel vette oogleden.

 3. Ik gebruik nu de eyeshadow primer van NARS, die vind ik erg prettig. Maar als die op is dan is deze zeker een kandidaat om het over te nemen! Zeker nu UD weer makkelijk verkrijgbaar zal zijn!

 4. Ik vind hem zelf heel fijn, maar mijn oogleden zijn ook niet extreem vettig. Gebruik je al een goede waterproof gelliner? Als ik dat doe gaat mijn eyeliner niet stempelen, maar die stiftjes geven bij mij ook snel af, waterproof of niet…

 5. Ik wil deze nog heel erg graag hebben! Ik heb er veel goede verhalen over gehoord en dit is de eerste review met iets wat kritische noten vanwege het uitlopen! Fijn dat je ook de mindere punten benoemd en ik ben erg benieuwd naar mijn ervaring als die online te koop is 26 mei!

 6. Zelf heb ik ook hele vette oogleden. Ik gebruik nu een paint pot van MAC, maar hier ben ik ook nog niet zo tevreden over. Ik twijfel toch wel heel erg om weer mijn geliefde Too Faced Shadow Insurance aan te schaffen. :)

 7. Ik heb ook last van vettige oogleden en de UD primer werkt juist heel goed bij mij. In het verleden heb ik ook Too Faced geprobeerd, maar dat ging zo snel creasen.

 8. Oh, hehe, wat fijn om te weten waar Urban Decay ook echt in de winkel komt. Leuk, ik ga zeker langs ICI PARIS XL in de Kalverstraat om alles eens op mijn gemakje te bekijken. Misschien een aanrader voor je hele vette oogleden: NARS Smudge Proof Eyeshadow Base. Ik heb deze zelf ook en die is echt ontzettend goed om alles op z’n plaats te houden. Want je eyeliner, jeetje, dat dat zó gaat vlekken? Ik heb daar zelf nooit last van, Too Faced werkt voor mij ook perfec – alles zit van het begin tot het einde zoals het hoort. NARS heeft een iets ‘droger’ effect dus misschien is dat voor jou juist een uitkomst :)

 9. Fijne review. Voor mij werkt deze ook niet helemaal geweldig aangezien mijn oogleden gewoon te vet zijn. Wel echt rot van je eyeliner. Ik heb het zelfde maar dan met mascara. Het geeft altijd af, waterproof of niet.

 10. Ik vind ’t een goeie primer. Misschien NET niet zo goed als de Too Faced Primer maar hij komt echt wel erg in de buurt voor mij.

 11. Als je moet kiezen welke vind je dan beter deze van UD of die van MAC die je een tijdje geleden had laten zien? Ik twijfel namelijk tussen die twee en heb zelf ook last van vette oogleden x

 12. De prijs vind ik eigenlijk heel erg meevallen dan! Helemaal als het zo lang mee gaat en het daadwerkelijk goed zijn werking doet. Deze ga ik zeker aanschaffen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *