Search
Close this search box.

Urban Decay De-Slick Complexion Primer

Urban Decay De-Slick Complexion Primer

Al een hele tijd was ik aan het twijfelen om deze primer te kopen. Ik hoorde er veel goede verhalen en was erg benieuwd of deze primer mijn vette huid kon temmen. Ik begin mij er steeds meer aan te ergeren en het lijkt alsmaar erger te worden, mijn vette en glimmende huid. Mijn foundation smelt na een uur al weg en na een paar uur is er niets meer van over. Tijd om er wat aan te doen en ik gooide deze dure primer in mijn winkelmandje.

Urban Decay De-Slick Complexion Primer

Ik ben gek op het merk Urban Decay, ze hebben prachtige make-up producten die vaak echt van hele goede kwaliteit zijn. De producten zijn zelf altijd best stoer en edgy, ben er zelf niet heel erg fan van, maar het weet mij zeker wel te boeien. Ze laten met hun producten zien dat je echt wel buiten je comfortzone mag stappen. Ik ben sowieso fan van de oogschaduw primer van het merk, dus ik was erg benieuwd naar deze primer voor het gezicht.

Urban Decay De-Slick Complexion Primer

Deze lichte, olie-absorberende primer belooft de glimmende huid onder controle te houden. Hij zorgt ervoor dat make-up makkelijker aanbrengt en gedurende de dag blijft zitten. Op de verpakking vind je ook nog een paar handige stappen hoe je de primer het beste kan aanbrengen. Maar dat lijkt mij wel vrij logisch, op een schoon gezicht onder je gewone make-up.

Urban Decay De-Slick Complexion Primer

Hier vind je een lijst van de ingrediënten. De formule is vrij van olie en parabenen en bevat high-tech matterende ingrediënten.

Urban Decay De-Slick Complexion Primer

De verpakking van de primer zelf vind ik er heel erg mooi uitzien. De huls is doorzichtig en je ziet meteen dat de primer een nude kleur heeft die doorzichtig belooft op te drogen. Wat mij ook meteen opvalt is dat de verpakking best aan de grote kant is. Je betaalt wat voor deze primer, maar je krijgt er ook echt wat voor terug, want in de verpakking zit maar liefst 28 ml wat ongeveer gelijk staat aan de inhoud van een foundation.

Urban Decay De-Slick Complexion Primer

De flacon heeft een heel handig pompje waarmee je de primer gemakkelijk uit de verpakking krijgt. Je hebt maar een beetje primer nodig voor je gezicht dus hij is ook nog eens zuinig in gebruik. Ik doe er nog wat zuiniger mee omdat ik hem alleen maar op mijn t-zone aanbreng.

Urban Decay De-Slick Complexion Primer

De primer voelt heel gek aan. Ik ben primers gewend die heel vettig en naar siliconen voelen. Deze voelt heel droog en juist een beetje korrelig aan, heel apart. Maar dat is natuurlijk ook de bedoeling als hij mijn vette huid wil temmen.

Urban Decay De-Slick Complexion Primer

De primer smeert makkelijk uit maar je moet er wel goed op letten dat je hem echt heel erg goed uitsmeert. Doe je dat niet kan hij wel wit uitslaan op het gezicht en dat wil je niet. Ik breng hem aan onder mijn foundation en smeer hem goed uit over mijn t-zone en laat hem goed opdrogen. Vervolgens voelt mijn gezicht heel droog en een soort van poederig aan, heel apart.

Urban Decay De-Slick Complexion Primer

Maar dan natuurlijk de vraag, werkt deze primer? Laat ik voorop stellen dat ik wel echt een hele vette huid heb en niet een klein beetje een vette huid. Maar ik merk wel duidelijk verschil, mijn huid blijft echt veel langer mooi gematteerd. Wel merk ik aan het eind van de dag dat ik weer ga glimmen maar dat is een stuk minder dan zonder primer. Ik ben dus best tevreden met het resultaat maar ik vind € 34,00 best wel veel voor een primer die helaas geen wonderen verricht. Ik vind hem fijn, maar weet niet of ik hem nou weer meteen zou kopen. Urban Decay is onder andere bij de ICI Paris XL en de Hudson Bay te koop.

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

12 reacties

  1. Ik weet dat mijn tip niet handig is voor jou als beautyblogger, maar voor alle anderen wel. Probeer de geperste minerale foundation eens van Mineralissima. Als je die met een kabuki aan brengt kun je zelf bepalen hoe dekkend je m wilt.

    Juist als je een vette huid hebt is dit ideaaaal spul. Want door je eigen huidoliën versmelt hij met je huid en blijft echt heel erg mooi. Primer niet nodig. Evt fixeren kan, maar ook dat hoeft niet.

    Echt, oprecht een supertip.

  2. Aranka, heb je ooit een primer gevonden die wel écht goed werkt? Eentje die je mij zou aanbevelen? Sinds in mijn huidje savonds insmeer met olien (vette huid geeft vet af als reactie op vochttekort , in de regel, voor degene die dit nog niet wist) mijn vette glimmende huid wel minder maar nu nog ga ik na een aantal uur glimmen. Ik heb nog geen howly-grail primer gevonden.. :(

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *