Search
Close this search box.

Urban Decay Backtalk Eye & Face Palette

Urban Decay Backtalk Eye & Face Palette

Toen ik zag dat Urban Decay Backtalk Eye & Face Palette aankondigde was ik meteen enthousiast. Backtalk is namelijk een hele bekende kleur lipstick van Urban Decay waar ik helemaal verliefd op ben. Op het succes van deze roze lipstick borduren ze voort met een eigen eye & face palette. Je kunt je voorstellen dat ik dus ook super enthousiast was toen ik hem binnen kreeg. Ik laat jullie hem graag zien!

Lees ook: Urban Decay All Nighter Foundation

Urban Decay Backtalk Eye & Face Palette

Volgen jullie mij al op Instagram?

Aller eerst ziet het palette er natuurlijk geweldig uit. Urban Decay heeft natuurlijk altijd sprekende verpakkingen en deze doet daar ook zeker aan mee. Aan de verpakking is te zien dat het palette paarse, roze en bessenachtige tinten heeft. Het palette is gemaakt van karton (dat vind ik wel een beetje jammer) en is vrij dik omdat er natuurlijk twee kanten aan zitten, eentje met oogschaduw en eentje met poeders voor het gezicht. Tussen de twee kleuren zit ook nog een spiegel waardoor het palette extra dik wordt. Een heel erg compact palette om mee te nemen is het dus niet.

Urban Decay Backtalk Eye & Face Palette

Urban Decay Backtalk Eye & Face Palette

Op de verpakking van het Urban Decay Backtalk Eye & Face Palette vinden we nog meer de kleuren uitgelegd op de achterkant. Het gaat om acht kleuren oogschaduw en vier kleuren poeder voor het gezicht die bijpassend zijn aan de oogschaduw kleuren. Ik vind het altijd handig dat je meteen de kleuren ziet die in het palette zitten op de achterkant van de Urban Decay verpakkingen.

Lees ook: Urban Decay Moondust Palette

Urban Decay Backtalk Eye & Face Palette

En dan is dit het Urban Decay Backtalk Eye & Face Palette als je hem open klapt. Aan de ene kant zie je vier gezichtspoeders en aan de andere kant acht kleuren oogschaduw. In het midden zit nog een dubbele spiegel waarmee je even goed naar jezelf kunt kijken. Je kunt het spiegeltje er trouwens ook helemaal uithalen zodat je precies de spiegel kan houden waar jij het nodig hebt.

Urban Decay Backtalk Eye & Face Palette

Urban Decay Backtalk Eye & Face Palette

Urban Decay Backtalk Eye & Face Palette Swatches

Dit is de kant met de kleuren oogschaduw, ze hebben allemaal een warme roze, paarse of bessen tint. Van links naar rechts zie je de kleuren 3 Sheets, Bare, Curve, Backtalk, Shade, Attitude, WTF en 180. De kleuren hebben afwisselend een matte en glanzende finish en dekken allemaal erg goed. Maar eerlijk gezegd had ik ook niets anders verwacht bij het merk. De oogschaduws zijn zacht en brengen makkelijk aan op het ooglid zonder kleur tijdens het blenden te verliezen.

Urban Decay Backtalk Eye & Face Palette

Urban Decay Backtalk Eye & Face Palette

En aan de andere kant hebben we vier poeders die voor het gezicht gebruikt kunnen worden. Van links naar rechts zie je de kleuren: Cheap Shot, Double Take, Low Key en Party Pool. Het zijn twee blushes en twee highlighters. Ik vind de kleuren vrij heftig gekozen eerlijk gezegd en het zijn ook niet meteen de kleuren die ik zou kiezen voor mijn gezicht. De pigmentatie is vrij heftig waardoor ik ervoor kies ze heel subtiel aan te brengen op mijn gezicht.

Lees ook: Urban Decay Naked Petit Heat Palette

Urban Decay Backtalk Eye & Face Palette

Urban Decay Backtalk Eye & Face Palette

Urban Decay Backtalk Eye & Face Palette

En hier de look met het oogschaduw palette en de poeders op het gezicht heel subtiel aangebracht. De ooglook heb ik gemaakt met de kleuren links in het palette en op het oog vallen de kleuren wel een stuk lichter uit dan ik dacht, maar gelukkig wel erg mooi. De poeders voor op het gezicht blenden mooi in de huid en de highlighter glanst prachtig, zeker een aanrader!

Urban Decay Backtalk Eye & Face Palette

Urban Decay Backtalk Eye & Face Palette Conclusie van de Review

Ik vind het Urban Decay Backtalk Eye & Face Palette echt een prachtig palette, maar of ik hem er in de praktijk vaak bij zal pakken weet ik niet. De kleuren zijn prachtig, maar misschien net een beetje te heftig voor mij. Ik neig toch liever naar de roze kleuren van de Naked paletten. Het Urban Decay Backtalk Eye & Face Palette kost € 53,00 en is onder andere bij de ICI Paris XL en Hudson’s Bay te koop.

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

8 reacties

  1. Het palette ziet er echt heel goed uit maar de kleuren spreken me niet heel erg aan. Ook vind ik de variatie in kleuren niet zo pakkend.

  2. Ik vind het vreemd dat je bij een palette van 53 euro vaststelt dat de oogschaduwkleuren lichter uitvallen dan je verwacht. De kleuren voor het gezicht vind ik niet zo geschikt voor een everyday look. Voor zo’n bedrag heb ik liever een palette waar je meer kanten mee uit kunt.

  3. Ik denk dat er zoveel meer in dit pallet zit dan we nu zien, want ik zie mooie looks op internet waardoor ik wel denk: hebben!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *