Search
Close this search box.

Urban Decay All Nighter Waterproof Longwear Liquid Foundation

Urban Decay All Nighter Waterproof Longwear Liquid Foundation

Als ik ergens benieuwd naar was de afgelopen tijd op cosmetica gebied was het wel deze nieuwe foundation van Urban Decay. Ik hoor er alleen maar lyrische verhalen over en dit moet dé foundation zijn voor een vette huid. Hij heeft namelijk een goede dekking, belooft de hele dag én nacht – vandaar de naam – te blijven zitten en heeft een matte finish. Het is bijna alles wat ik in een foundation zoek en ik ben groot fan van Urban Decay. Als dit geen match made in heaven is weet ik het ook niet meer.

Urban Decay All Nighter Waterproof Longwear Liquid Foundation

Ik heb ik weet niet hoeveel blogs gelezen uit zowel Nederland als het buitenland en iedereen is enthousiast, ik moest deze foundation gewoon hebben! Ik heb nog steeds last van een vette huid en ik vind dat soms best wel lastig. Een goede foundation uitzoeken is daarom een opgave. De ene is zo van mijn gezicht verdwenen of een dekkende foundation smelt weg en laat alleen maar vlekken achter. Het is gewoon een lastig verhaal, want ik wil ook dat het mijn gezicht enigszins matte houdt. Nou volgens mij zit ik dan met deze foundation aan het goede adres.

Urban Decay All Nighter Waterproof Longwear Liquid Foundation

De verpakking ziet er natuurlijk weer fantastisch en fenomenaal uit, zoals eigenlijk alle verpakkingen van de Urban Decay producten, dat maakt het ook zo een leuk merk! Voor deze foundation is gekozen voor een glanzende en zilveren verpakking die ik erg pakkend vind. Het is zeker even iets anders dan een standaard glazen potje die je vrijwel altijd bij foundations ziet.

Urban Decay All Nighter Waterproof Longwear Liquid Foundation

Op het doosje wordt nog even duidelijk gemaakt wat deze foundation belooft te doen. Maar misschien is het leuker om de volledige uitleg van Urban Decay hier even neer te zetten. Ze hebben zulke leuke en pakkende teksten:

“Wat is er bijzonder aan All Nighter? Onze waterproof, olie-absorberende formule levert complete dekking die de HELE nacht blijft zitten, met een moderne matte finish. Bereik dat geperfectioneerde effect waarvan je nooit had gedacht dat het haalbaar was – voor een huid die er geweldig uitziet en er zo uit blijft zien. Perfect voor nachtelijke avonturen of andere schandalige activiteiten, maar ook comfortabel genoeg om overdag te dragen. All Nighter Liquid Foundation bevat een GIGANTISHE hoeveelheid pigment (drie keer meer dan Naked Skin Liquid Makeup!) dus met een klein beetje kom je een heel eind. Het resultaat is prachtig!”

Urban Decay All Nighter Waterproof Longwear Liquid Foundation

De foundation komt maar liefst in 24 (!) verschillende kleuren zodat er voor iedereen wel een juiste match tussen zit. Ook in Nederland is het complete kleuren assortiment te koop. De kleuren zijn:

 • 0.5 – Zeer licht porselein met subtiele roze ondertoon
 • 1.0 – Zeer licht bisque met zachte warme ondertoon
 • 1.5 – Zeer licht bisque met subtiele roze ondertoon
 • 2.0 – Zeer licht met zachte warme ondertoon
 • 2.5 – Zeer licht met subtiele roze ondertoon
 • 3.0 – Licht met zachte warme ondertoon
 • 3.25 – Licht met neutrale ondertoon
 • 3.5 – Licht met subtiele roze ondertoon
 • 4.0 – Medium-licht met zachte warme ondertoon
 • 4.5 – Medium-licht beige met subtiele roze ondertoon
 • 5.0 – Medium met zachte warme ondertoon
 • 5.5 – Medium met subtiele roze ondertoon
 • 6.0 – Medium beige met zachte warme ondertoon
 • 6.5 – Medium beige met subtiele roze ondertoon
 • 7.0 – Medium-donker met zachte warme ondertoon
 • 7.5 – Medium-donker met subtiele roze ondertoon
 • 7.75 – Medium-donker met gouden ondertoon
 • 8.0 – Donker met zachte warme ondertoon
 • 8.75 – Donker met gouden ondertoon
 • 9.0 – Donker beige met zachte warme ondertoon
 • 9.75 – Donker beige met gouden ondertoon
 • 10.0 – Donkerbruin met zachte warme ondertoon
 • 11.0 – Zeer donkerbruin met zachte warme ondertoon
 • 12.0 – Diepbruin met zachte warme ondertoon

Urban Decay All Nighter Waterproof Longwear Liquid Foundation

Als ik de foundation uit het doosje haal sta ik even versteld van de prachtige verpakking van de foundation zelf, dat heeft Urban Decay echt heel erg goed gedaan! De foundation ziet er super uit en is gemaakt van stevig plastic. Leuk dat je ook door een venster heen kan kijken zodat je kan zien hoe ver je foundation al op is. De foundation heeft een inhoud van 30 ml wat een normale hoeveelheid is.

Urban Decay All Nighter Waterproof Longwear Liquid Foundation

Het idee van deze foundation is dat als je altijd druk bent, je je niet druk wilt maken over je make-up en dat dat gewoon goed blijft zitten, van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat. Ook moet het een foundation zijn die gemakkelijk aan te brengen is, of je dat nou met je vingers, spons of kwast doet. Het moet er altijd mooi en egaal uitzien. Deze foundation is trouwens niet op te bouwen in lagen van subtiel tot dekkend, hij is altijd even dekkend, of je nou een klein laagje of een dikkere laag gebruikt. Dat maakt hem ook een stuk zuiniger als je van een goede dekking houdt.

Urban Decay All Nighter Waterproof Longwear Liquid Foundation

De verpakking heeft een luchtdichte pomp waardoor het makkelijk is om elk laatste restje product eruit te krijgen. Ook brengt het heel gemakkelijk aan in de juiste hoeveelheid. Een hele handige verpakking dus zonder dat je hoeft te smeren.

Urban Decay All Nighter Waterproof Longwear Liquid Foundation

Urban Decay All Nighter Waterproof Longwear Liquid Foundation

Ik kreeg de Urban Decay All Nighter Waterproof Longwear Liquid Foundation in de kleur 1.0 die veel te licht voor mij is. Maar aan de andere kant vind ik dat ook een positief bericht. Ik heb een vrij lichte huid maar ik kom eigenlijk nooit foundations tegen die echt te licht voor mij zijn en dit is nog niet eens de lichtste kleur. Heb je dus een echte lichte huid, dan kun je zeker bij Urban Decay terecht!

De foundation voelt aan als een normale foundation maar dan net iets voller. Qua uitsmeren merk je er niet veel van want dat gaat erg makkelijk! Zelf gebruik ik trouwens een kwast om de foundation mee aan te brengen.

Urban Decay All Nighter Waterproof Longwear Liquid Foundation

Mijn gezicht zonder foundation – let niet op mijn verkouden en slaperige ogen ;) -. Je ziet dat ik wat rode zones heb en vooral erg glim.

Urban Decay All Nighter Waterproof Longwear Liquid Foundation

Mijn gezicht met alleen de Urban Decay All Nighter Waterproof Longwear Liquid Foundation in de kleur 1.0, zoals je kan zien is de foundation veel te licht voor mij. Maar mijn glimmende huid en roodheden zijn wel verdwenen, dat is positief!

Urban Decay All Nighter Waterproof Longwear Liquid Foundation

En zo ziet het eruit met alle make-up op! Het is natuurlijk iets aan de lichte kant (maar wellicht is het in de winter een betere match) maar ziet er voor de rest op een afstandje erg goed uit!

Urban Decay All Nighter Waterproof Longwear Liquid Foundation

Alleen van dichtbij vind ik de foundation er echt verschrikkelijk uitzien en dit is voor mij dan ook echt een no-go. Dit is waarom ik nooit dekkende foundation gebruik, omdat het gewoon verschrikkelijk lelijk op mijn huid ligt. Ik heb een hele vette t-zone, maar mijn wangen zijn weer wat droger (ook nu door de kou) en daar ziet de foundation er gewoon heel erg lelijk uit. Het hoopt op achter velletjes en ziet er bijna uit als een soort van masker. Op mijn vette deel van mijn huid ziet het er redelijk uit, maar toch is dit niet wat ik zoek.

Ook de houdbaarheid vind ik niet fantastisch. Aan het eind van de dag was het gedeeltelijk van mijn t-zone afgesmolten en omdat de foundation zo goed dekt zag je allemaal rode doorschijnende vlekken op mijn huid, niet echt mooi.

Urban Decay All Nighter Waterproof Longwear Liquid Foundation

Dit doet echt pijn, ik ben groot fan van Urban Decay en ál hun producten veranderen in goud als ik ze gebruik. Ik heb nog nooit een product van Urban Decay gebruikt die me teleurstelde. Ik gebruik al mijn Urban Decay producten bijna dagelijks omdat ik er zo enthousiast over ben. Maar dit is gewoon niet mijn product. Ik denk dat als je op zoek bent naar een goed dekkende foundation en je een wat vettere huid hebt en een goede primer gebruikt deze foundation zeker wat voor je is. Maar ben je zoals mij op zoek naar een lichtere foundation met een subtiele dekking, dan zou ik deze lekker laten liggen en voor de Urban Decay Naked Skin One & Done foundation gaan, die gebruik ik elke dag nog met veel plezier!

De Urban Decay All Nighter Waterproof Longwear Liquid Foundation is verkrijgbaar in 24 kleuren met een inhoud van 30 ml voor € 36,50 exclusief bij de ICI Paris in geselecteerde filialen en natuurlijk online in hun webshop. Hebben jullie deze foundation al uitgetest?

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

22 reacties

 1. Ik wil niet vervelend doen, maar er staan behoorlijk wat schrijffouten in je stukje. Het product … die ipv dat/ben je zoals mij ipv ik… Tenenkrommend. Sorry, maar dat leest niet prettig. Verder vind ik je reviews altijd fijn uitgebreid en duidelijk!

  1. Dat komt omdat ze dyslexie heeft. Daarnaast word ik een beetje moe van iedereen die zeurt over spelfouten. Ze maakt leuke en goede artikelen met mooie foto’s waaraan ze onwijs veel tijd besteden en wij hoeven er geen cent voor te betalen! Daarnaast heeft Aranka ook nog eens een gewone baan. Ik vind het heel knap wat ze doet.

  2. Dit valt me ook op, maar ik stoor me er niet aan. Lees ik gewoon door de inhoud heen. Je had haar misschien ook kunnen mailen of iets dergelijks. Haar zo openbaar wijzen op haar (taal)fouten vind ik niet erg sympathiek.

 2. Oei, het effect van deze foundation ziet er inderdaad niet erg mooi uit. Ontzettend zonde. Ik ben ook groot fan van UD, maar deze foundation sla ik over. Bedankt voor de fijne en eerlijke review.

 3. He, wat jammer, dat ben ik ook niet van Urban Decay gewend! Het klonk zo goed met al die verschillende kleuren. Maar dit effect vind ik echt niet wenselijk.

 4. Ik had al zo’n vermoeden dat je deze niet fijn zou vinden omdat je niet van hoogdekkend houdt. ;-) Dat lijkt me inderdaad een nadeel als je een vette huid hebt; dat foundations sneller ‘slijten’ op je huid. Ik heb zelf een droge huid, maar niet dermate droog dat ik velletjes heb. Veel foundations voelen snel te droog op mijn huid maar los ik wel op met een vettere creme. Een licht dekkende foundation vind ik zelf vaak 3 keer niks, dan kan ik net zo goed niets op mijn huid smeren, haha. Ik vind Max Factor 3 in 1 foundation fijn en van Estee Lauder Maximum Cover krijg ik een porseleinen huidje. Die is extreem dekkend maar ik vind niet dat die ook extreem is te zien. Moet je wel echt piepkleine beetjes van gebruiken. Drupjeswerk, want je gebruikt snel te veel.

 5. oh wat zonde dat hij zo op je huid zit :( hij lijkt mij super mooi en idd de verpakking is al een plaatje op zich. en als je een fixingspray erover heen gebruikt word het dan niet minder meis ?

 6. Kleine tip, meng de foundation met een crème. Hierdoor wordt de substantie minder dekkend en heb je wanneer je de foundation aanbrengt door te deppen geen gekke vlekjes meer.

  Succes!

 7. ik denk dat deze wel wat voor mij is, ik hou echt van goed dekkende foundations want dan heb ik stukken minder product nodig dan met andere minder dekkende producten :3

 8. Ik houd sowieso al niet van heel dekkende foundations, maar het effect van deze is niet best. Wel fijn dat je zo duidelijk en eerlijk bent daarover !

 9. Wat een verschillende meningen dan hè. Ik heb hem zelf ook, nu in 2 kleuren zodat ik kan mengen, maar het is echt mijn HG geworden. Heb een ontzettend vette huid, nog steeds nu ik 47 ben, en vind dit echt een topfoundation. De dekking vind ik ook erg fijn, maar hou van dekkende foundations. Nu is het wel zo dat je maar een heel klein beetje nodig hebt, dus let daar echt op, anders krijg je snel een masker effect ja.

 10. Wat jammer dat ie zo tegenvalt. Ik heb er veel verschillende meningen over gezien en gelezen, maar bij jou bewijst het weer dat deze foundation op iets drogere plekken toch wat lastig werkt. Fijn dat je ook een close-up laat zien!

  Ik heb zelf ook een hele vette T-zone en de rest wat droog, en ik heb nog steeds geen betere foundation gevonden dan L’oreal Infallible Matte. Dat is de enige die m’n geglim binnen de perken houdt. Het was alleen even zoeken welke basis eronder goed werkte om hem mooi aan te kunnen brengen. Dat bleek een goed hydraterende moisturizer te zijn (best een ruime hoeveelheid), en dan verder geen primer. Dan kun je hem echt mooi blenden, versmelt hij goed met de huid en heb je ook niet veel nodig. Je krijgt dan niet zo’n dekkend masker. Enige nadeel is dat de lichtste kleur niet in NL te koop is, dus Ebay voor mij.
  Gebruik je deze nog wel eens Aranka? Vind je hem nog prettig?

  1. Deze is op en vond ik inderdaad fantastisch! Ik heb alleen nog zoveel foundations liggen dat ik die ook eerst wil opmaken. Maar als ik geen fijne meer heb ga ik hem zeker weer kopen!

   1. Ja, dat snap ik. Als blogger heb je wat meer verschillende beautyproducten in huis en je test natuurlijk ook producten voor je site.
    Maar goed om te lezen dat je ‘m nog wel fijn vindt en dat ’t uituindelijk geen afknapper is geworden. Ik ben altijd benieuwd wat anderen met een vergelijkbare huid van “mijn” foundation vinden.

 11. Oehhhhh ik was net zo enthousiast aan het worden, totdat ik de foto van dichtbij zag. Wat een domper zeg! Ik snap heel goed dat dat een echte afknapper is voor een foundation. Balen zeg, ik had deze namelijk hoog op mijn lijstje staan!

 12. Ah wat jammer dat hij zo lelijk op de huid ligt. Heb je het met een kwast of spons aangebracht? Dat kan ook nog wel eens verschil maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *