Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Unwash Co-washing

Unwash Co-washing

Een aantal weken geleden kreeg ik deze nieuwe producten van Unwash opgestuurd. Het ziet er misschien vrij standaard uit, een shampoo, conditioner en masker. Maar het is niet standaard, want met deze producten moet je je haar heel anders wassen dan dat je gewend bent. Ik was wel in voor iets nieuws en na wat mail contact over het juiste gebruik ging ik aan de slag. Want hier was je je haar niet met een shampoo … maar met een conditioner elke dag!

Unwash Co-washing

In het kort waar het merk voor staat? Save color, save time en save hair! Met deze producten reinig je je haar op milde wijze waardoor de kleur van gekleurd haar langer goed blijft. Maar naast reinigen voedt, verzorgt en verzacht het je haar ook. Het klinkt echt heel erg goed, ben dan ook heel erg benieuwd naar de werking van de producten. En of het me lukt het standaard riedeltje te doorbreken door alleen maar conditioner te gebruiken en af en toe shampoo en een masker.

Unwash Co-washing

Unwash belooft het ‘schoon’ een nieuwe betekenis te geven. Ik weet dan nooit zo goed hoe ik dat moet opvatten. Is schoon dan niet schoon meer of bereiken ze schoon met andere middelen. Nouja, we zullen het resultaat zien! Unwash heeft een nieuwe methode die het haar en de hoofdhuid reinigt zonder de natuurlijke oliën aan te tasten. Daarom is het gebruik van een shampoo amper meer nodig. Waardoor je haar langer glanst, zachter aanvoelt, de kleur langer behoudt en minder snel afbreekt.

Unwash Co-washing

Unwash Bio-Cleansing Conditioner – € 29,90

Dit is het product dat je dagelijks mag gebruiken (minder vaak mag natuurlijk ook als je niet elke dag je haar wil ‘wassen’). Ik moest eerst even twee keer lezen om het even goed te begrijpen. Dit gebruik je echt als shampoo en conditioner in één. Ik dacht eerst dat je het misschien andersom moest gebruiken, dus eerst conditioner en dan shampoo. Maar het is dus echt alleen de conditioner. En dan kan af en toe shampoo gebruiken en na afloop masker en de conditioner weglaten. Spannend, ben heel benieuwd hoe dit op mijn snel vet wordend haar gaat uitpakken.

Unwash Co-washing

De Bio-Cleansing Conditioner creëert een verzorgende laag die het haar beschermt en hydrateert. Hierdoor ziet het haar er niet alleen gezonder uit, maar is het ook minder kwetsbaar. Bij regelmatig gebruik van de conditioner zal het haar zachter, pluisvrij en beter handelbaar worden. Het haar krijgt daarnaast meer veerkracht en volume. De Bio-Cleansing Conditioner is geschikt voor alle haartypes en –texturen, ook gekleurd haar, en kan iedere dag gebruikt worden. De conditioner bevat geen sulfaat, parabenen of gluten en is volledig veganistisch. Dit is wat het belooft, ben erg benieuwd!

Unwash Co-washing

Je gebruikt het product bijna hetzelfde als anders een shampoo. Je maakt je haar nat, gebruikt ongeveer zoveel conditioner als een euro munt (heb je heel veel of dik haar mag dat natuurlijk meer zijn). Verdeel het over je handen en masseer het daarna goed in het haar en de hoofdhuid. Je moet het dus echt over je hele haar gebruiken, niet alleen in de punten zoals ik normaal alleen zou doen met conditioner. Daarna spoel je het uit en föhn je het droog of laat je het aan de lucht drogen. En je haar moet nog sneller droog zijn dan normaal, klinkt goed!

Unwash Co-washing

Hierboven zie je de ingredienten die er erg goed en verzorgend uit zien. Alle producten ruiken trouwens heerlijk en hebben een kokosgeur.

Unwash Co-washing

De conditioner is lekker romig en vol. Het verdeelt makkelijk over het haar en masseert lekker in. Het eerste waar je natuurlijk even aan moet wennen is dat het natuurlijk niet schuimt. Na het uitspoelen van mijn haar voelt het echt heerlijk zacht aan. Erg prettig!

Unwash Co-washing

Unwash Anti-Residu Cleanse – € 32,90

Dit is de shampoo, maar die mag je niet elke keer gebruiken. Die mag je echt alleen gebruiken als het haar niet meer kan. Je hebt bijvoorbeeld al een paar dagen je haar niet meer gewassen met shampoo of zoveel stylingsproducten gebruikt dat het een grondige schoonmaakbeurt nodig heeft. Unwash noemt dit dan ook een resetknop voor het haar. Ik ben heel erg benieuwd hoe vaak ik deze shampoo nodig zou hebben met mijn vette lokken.

Unwash Co-washing

Wanneer het haar veel stylingsproducten te verduren heeft gehad, geeft de Anti-Residu Cleanse het haar weer frisse start. Deze pH-gebalanceerde reiniger is mild en zeer effectief. De cleanse verwijdert vuil en residu van stylingsproducten zonder de natuurlijke oliën van het haar aan te tasten. Het haar blijft hierdoor in balans en ziet er mooier en gezonder uit. De Anti-Residu Cleanse is niet voor dagelijks gebruik, maar wordt eerder één tot vier keer per maand aangeraden. De Cleanse is geschikt voor alle haartypes en –texturen en bevat geen sulfaat, parabenen of gluten. De AntiResidu Cleanse is daarnaast volledig veganistisch.

Unwash Co-washing

De shampoo ‘mag’ je dus niet iedere dag gebruiken maar af en toe wanneer het echt nodig is. Maar hoe werkt het dan? Je maakt natuurlijk eerst weer je haar nat en gebruikt weer de hoeveelheid van een euromunt. Masseer het daarna goed in de haren en de hoofdhuid. Is je haar heel erg vet, herhaal het dan nog een keer voor een optimaal resultaat. Spoel de shampoo grondig uit je haren en verzorg het daarna met het masker.

Unwash Co-washing

De ingrediënten van deze shampoo zien er erg goed uit! Er zit wel SLES in, maar dat staat niet helemaal vooraan in het rijtje. Voor de rest zie ik heel veel goede en voedende ingrediënten.

Unwash Co-washing

De shampoo is vrij dun en transparant van kleur. Wat me het eerst opvalt is de geur dat die krachtiger is dan bij de andere producten. Maar dat is niet erg, want ik vind het echt heerlijk ruiken. De shampoo verdeelt zich heel makkelijk over het haar en schuimt gemiddeld. Je merkt wel dat het minder schuimt dan bijvoorbeeld een Andrélon shampoo.

Unwash Co-washing

Unwash Hydrating Masque – € 34,90

Dan hebben we als laatste stap het masker. Ik ben gek op maskers, goede maskers geven mijn haar een flinke boost en laten het na het douchen heerlijk zacht aanvoelen. Het zit in een mooie en chique verpakking en moet in combinatie met de shampoo worden gebruikt. Af en toe gebruiken is de boodschap.

Unwash Co-washing

Het Hydrating Masque is een hydraterend en voedend masker dat doordrenkt is met herstellende, natuurlijke oliën en extracten die de vitaliteit van het haar van binnenuit versterken. Het masker herstelt de vochtbalans waardoor het haar niet alleen zachter en gezonder aan voelt, maar ook meer body en veerkracht heeft. Voor het beste resultaat is het aanbevolen om het masker gemiddeld één keer per week te gebruiken, maar in ieder geval altijd na gebruik van de Anti-Residu Cleanse.

Unwash Co-washing

Het masker is bedoeld om het haar te voeden en de vochtbalans te herstellen. Ook van het masker heb je maar de hoeveelheid van een euromunt nodig. Breng het aan in de lengtes in nat haar. Laat het ongeveer 3 tot 4 minuten inwerken. In de tussentijd ga ik mezelf vaak wassen of scheren, ideaal. Spoel het daarna uit en droog je haren. Je zult meteen voelen hoe zacht je haar is.

Unwash Co-washing

Het masker is lekker dik en je voelt meteen dat het goed een voedend masker is. Ik breng het aan in de punten van mijn haar en na het uitspoelen voelen ze echt heerlijk zacht aan. Heb echt het idee dat het wat voor mijn haar doet. Alleen dan gaan we nu over het effect op droog haar. Hoe bevallen de producten me dan?

Unwash Co-washing

Laat ik bij het begin beginnen, ik heb de producten een paar weken gebruikt en ik moet zeggen met tegenzin. Jullie kennen mijn haar, het is gewoon ontzettend snel vet en ik denk dat dat niet een goede combinatie is met deze producten. Ik had gehoopt dat het een begin was waar ik doorheen moest, maar het werd gewoon niet beter.

Dit is mijn haar na de derde dag het gewassen te hebben met de conditioner. Op het eerste gezicht ziet het er niet slecht uit. Alleen mijn haar is zo zwaar van de conditioner dat het al zijn natuurlijk volume heeft verloren en strak en futloos langs mijn hoofd hangt. Het is zelfs zo zwaar dat een droogshampoo of volume poeder niets doet voor mijn haar, bummer…

Unwash Co-washing

Maar als we dan beter kijken naar mijn haar is het gewoon ontzettend vet slierterig. De snelle droogtijd merk ik niets van, het duurt juist eeuwen voordat mijn haar droog is. Zelfs met föhnen blijft het tot aan het eind van de ochtend vochtig. Terwijl mijn haar er nooit zo lang over doet. En eerlijk is eerlijk, ik schaam me gewoon om met dit haar naar buiten te gaan.

Unwash Co-washing

Ook de nekharen zijn zwaar en slierterig, totaal niet zoals gezond en schoon haar er uit hoort te zien in mijn ogen. Deze manier van reinigen werkt voor mij totaal niet. Misschien is het de ideale oplossing voor mensen die niet zo vaak hun haren hoeven te wassen. Maar heb je snel vet haar, dan is deze methode zeker niet geschikt voor jou. Als ik trouwens mijn haar elke dag met de shampoo was en afwissel met de conditioner en het masker is er niet aan de hand, dan heb ik mooie en schone lokken. De producten doen hun werk dus zeker wel, maar mijn vette haar is hardnekkiger dan de conditioner aan kan.

Deze foto’s zijn trouwens gemaakt direct na het wassen en mijn haar drogen met de föhn.

Unwash Co-washing

Het zijn kwalitatief hele goede producten en hebben een hele goede samenstelling. Maar de methode van het haren wassen werkt gewoon niet voor mij. Mijn haar is daar te snel vet voor en heeft gewoon echt elke dag shampoo nodig. Ik heb een aantal weken met vettige lokken rond gelopen en voor mij is het klaar, ik gebruik wel gewoon weer elke dag shampoo. De methode is denk ik meer geschikt voor mensen die maar één of twee keer per week hun haren wassen met shampoo. De producten van Unwash zijn allemaal te koop via hun webshop.

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

17 reacties

 1. Wat een bijzondere producten! Toch jammer van die niet zo fijne ingrediënten. Haf gehoopt dat dit een aanvulling kon zijn op mijn natuurlijke producten om m’n haren te wassen :)

 2. Ik was hier dus zoooo benieuwd naar, super fijn dat je hier een review over geschreven hebt. Ik heb zelf ook redelijk snel vet haar, helaas ook niets voor mij dus…

 3. Gik was mijn haren al jaren met een cleansing conditioner wash von Bio Matrix.
  Echt top spul!
  Goed schoon, hoef nu nog maar twee X per week te wassen, stylings produchten spoel ik er zo ui, niet duur ( 18,00 € voor halve pomp flacon) zalige geuren (elk type haar andere geur) en mijn krulle, wauw …..geen pluis meer en bad hair day’s, nou zelden nog ;-)
  Kweste van het juiste product vinden dat echt bij jouw haar en huid matcht
  Ik wil iig geen andere meer, deze klinkt ook goed, maar voor jouw duidelijk niet de uitvinding van het jaar he?!
  Je ziet er wel goed uit ;-)
  Geniet van je weekend

  1. Pomp flacon van een halve liter
   Staan veel fouten in
   Moet beter na lezen, maar bij deze het gaat om een flink grote fles dus
   Kan ik ruim een half jaar mee toe

 4. Super fijne en uitgebreide review!
  Jammer dat het niet echt werkt voor je, voor 30 euro voor de conditioner alleen al is het ook niet erg aantrekkelijk voor mij om het zelf uit te proberen dan.

 5. In de conditioner zitten heel veel siliconen: dat is het wat je haar snel vettig maakt! Als je toch een co wash wil gebruiken, kun je beter er 1 van een afroshop nemen, die zijn siliconen vrij en overigens veel goedkoper dan deze.: ca. 7 euro voor een grote fles van 330 ml (bv Aunt Jackies co wash). De shampoo beval wel erg veel sles: staat als 3e ingrediënt en het eerste is altijd water, dus die is echt wel behoorlijk agressief. Ik zou deze producten dus niet gebruiken: zonder sls/sles kun je namelijk de siliconen niet goed uit je haar wassen, waardoor je een build up krijgt van siliconen, wat je haar vet en slierterig laat worden. Ondanks de hoge prijs zijn deze producten waardeloos: veel betere opties zijn veel goedkoper te vinden, bij een afroshop. Sls-sles laat de kleur ook veel sneller uit je haar verdwijnen, dus snap echt niet dat je dat in de shampoo hebben gestopt, evenals die goedkope siliconen in de co wash: er zijn opties zonder siliconen die veel goedkoper zijn en die ingrediënten hebben die echt wat doen voor je haar: olijfolie, kokosolie, sheabutter etc.

 6. Wat jammer dat het niet werkt. Ik was ook meteen aan het denken, hopelijk heeft ze het wel meerdere weken gebruikt want na 1x kan het natuurlijk nog niet veel veranderen. Ik lees dat je het een aantal weken hebt gebruikt dus dat maakt dit een complete en duidelijke review. Lekker laten staan dus. Gebruik liever een shampoo en conditioner van Lush, die zijn tenminste ook écht dierproefvrij. Als ik zie dat er op de verpakking staat: Finisht product not tested on animals, kunnen ze dus alle losse dingen wel op dieren hebben getest. Lekkere marketing truc. Bedankt voor dit duidelijke artikel.
  Liefs xx

 7. Wat een fijne, eerlijke review. Ik was hier al heel erg benieuwd naar, maar de prijs hield mij persoonlijk enorm tegen. Een goed alternatief is overigens misschien Livingproof. Deze is ook aan de dure kant (€26,-), maar mag je wel regelmatig gebruiken. Bovendien voorkomt deze juist dat je haar snel vet wordt, waardoor je het juist minder hoeft te wassen. Sinds ik deze shampoo gebruik hoef ik slechts 1 à 2 keer per week mijn haren te wassen, terwijl dit eerder om de dag was.

 8. Een heel fijne, eerlijk review dit! Jammer dat het niet werkte; maar dat was eigenlijk al wat mijn kapster me zei. Een conditioner doet eigenlijk niets voor je haar, het zorgt er alleen maar voor dat jij er een fijner gevoel bij krijgt. Je bent beter met een goede shampoo die geschikt is voor jouw haartype en een masker dat je op geregelde basis gebruikt!

 9. Ik vind ze vooral Erg Duur, zeker als ze niet het werk doen wat ze zo duidelijk beloven.

  En eens met wat iemand voor me schreef; door een marketingtrucje doen alsof je hele product veganistisch is, terwijl alleen het eindproduct niet op dieren is getest.. beetje jammer.

 10. Deze schijnen echt niets doen en zijn verschrikkelijk duur. Vroeger moest ik mijn haar bijna dagelijks wassen omdat het te vet was, maar ik heb een tijdje op mijn tanden gebeten en nu kan het 2 keer per week zonder te moeten rondlopen met slierthaar.
  xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *