Zoek
Sluit dit zoekvak.

Uitleg gekregen producten en betaalde artikelen

Onderaan mijn artikelen vermeld ik altijd netjes of ik de producten zelf gekocht heb of gekregen. Soms komt het ook voor dat er een betaalde samenwerking, betaalde link of affiliate link voorbij komt. In dit overzicht wil ik je duidelijk maken wat de voorstaande termen inhouden.

Zelf gekochte producten

Deze lijkt mij duidelijk, de producten in dit artikel heb ik op eigen initiatief zelf gekocht of betaald. Deze producten heb ik aangeschaft omdat ik hier zelf enthousiast over ben of gewoon erg benieuwd naar was om te testen voor de website.

Gekregen producten

Het komt vaak voor dat er in een artikel gekregen producten voorbij komen. Ik krijg dagelijks veel producten toegestuurd van PR bureaus in de hoop dat ik hier over ga schrijven. Dit doe ik ook af en toe omdat ik vind dat de producten nieuwswaarde voor de site hebben. Gekregen producten zijn dus producten die ik van een bedrijf heb gekregen om te testen, ik krijg daar niet voor betaald en deel mijn eigen mening hierover.

Affiliate links

Onder elk artikel vermeld ik vaak waar de producten te koop zijn en link ik de webshop. Vaak maak ik hier gebruik van een affiliate link. Als jij via deze link iets besteld krijg ik een percentage (meestal rond de 5%) van jouw netto bestelwaarde. Hier betaal jij niet voor maar de webshop betaald dat aan mij als dank dat ik hun webshop link en jij daardoor dus een aankoop hebt gedaan.

Betaalde links

Steeds vaker zie je betaalde links voorbij komen in artikelen. Het artikel is dus niet gesponsord, maar alleen de link. Veel bedrijven willen graag hoger in Google komen en hebben daarbij links nodig op kwalitatieve goede site’s. Deze bedrijven kopen dus een link in op mijn website en de content daaromheen maakt voor hun niet uit als het maar relevant is met de link. Als het passend voor mijn site is wil ik dus nog wel eens zo een link plaatsen. Deze link is dus voor de Google Ranking en verdien ik verder geen geld mee. Ook niet als jij er iets via koopt, want het zijn geen affiliate links.

Betaalde content – Gesponsord artikel

Een betaald of gesponsord artikel is een artikel dat helemaal ingericht is voor een bepaalde klant, hiervoor betalen zij mij ook geld. In deze artikelen vertel ik een boodschap die de klant wil laten overkomen op het grote publiek (op mijn site jullie dus). Hiervoor krijg ik dus betaald en heet het ook wel een advertorial.

Events

Ik ben een aantal keer per jaar te vinden op events die bepaalde merken organiseren om hun nieuwe diensten of producten te laten zien. Dit zijn events waar ik heen ga om te netwerken en mij te laten informeren over de nieuwe diensten of producten. Als tegenprestatie krijg ik vaak een goodiebag en niet betaald, tenzij anders is aangegeven.

Persreizen

Af en toe heb ik het geluk op een persreis mee te mogen. De reis, de accommodatie en het onderhoud van deze reis word dan voor mij geregeld. Denk hierbij aan reiskosten (vliegtickets, trein, etc), overnachtingskosten in een hotel en het onderhoud gedurende de dag zoals ontbijt, lunch en avondeten. Met andere woorden, de hele reis wordt voor mij verzorgd. Wil ik alleen zelf buiten het programma iets kopen of eten moet ik dit gewoon zelf betalen, logisch toch. Voor persreizen krijg ik niet aanvullend betaald.

Mochten er nog onduidelijkheden, voel je vrij ze te vragen!