Uit huis gaan: sleuteldatum + sneak peak

 photo 2014-07-15113658_zps0db406c8.jpg

18 december is het zover, een leukste maar misschien ook wel moeilijkste dagen uit mijn leven, we krijgen dan de sleutel van ons nieuwe huis. Dat betekend een heel nieuw leven met Danny zonder ouders en zusje. Ik vind het echt een gek idee, elke keer als ik nu naar bed ga denk ik, ik slaap hier nog maar een klein maandje, gek idee! Ik geef jullie weer een kleine update hoe het ervoor staat, omdat jullie het de vorige keer zo leuk vonden om te lezen!

 photo HuisZwolle1_zpsfe594110.png

18 december, precies een week voor de kerst krijgen we de sleutel, 1,5 maand eerder dan gepland! In juni kregen we te horen dat we een huis hadden toegewezen en ook nog eens een prachtig nieuwbouw appartement aan de rand van het centrum in Zwolle, zo’n 1,5 kilometer verderop vanaf mijn ouderlijk huis. Als ik naar mijn ouders wil of mijn werk is het gelukkig maar 10 minuutjes fietsen, dat scheelt! Ik vind het allemaal echt super spannend, eng, leuk en geweldig tegelijk. Financieel is het natuurlijk een wereld van verschil als je thuis woont. Natuurlijk betaal ik wel kostgeld en al mijn verzekeringen en dat soort dingen zelf, maar er komt nog veel meer bij kijken dan alleen dat als je op jezelf woont en red ik dat wel van mijn Albert Heijn loon? Maar dat komt gelukkig helemaal goed, want we zijn met z’n tweeën en niet alleen.

 photo HuisZwolle_zpsf6487cba.png

We hebben een prachtig appartement gekregen met een ligging op het zuiden en overal enorm grote ramen waardoor het lekker licht in huis gaat worden! De kamer is afgescheiden door een deels inpandig balkon en daarachter is de keuken die stiekem wel een beetje aan de kleine kant is – waar moet ik straks nou mijn oven laten voor het bakken?! -. Maar aan de andere kant is hij ook weer groot zat, want we zijn toch maar met z’n tweeën. De keuken hebben we zelf mogen samenstellen en we zijn erg blij met het resultaat. We houden beiden heel erg van wit, strak en modern en daar paste deze keuken wel bij. Hij is natuurlijk niet zo luxe als een keuken in een koophuis maar hier zijn we al heel erg blij mee! Toevallig is dat de meubels perfect bij de keuken passen en de vloer dezelfde kleur is als het aanrechtblad!

 photo 2014-08-04121315_zps787917d9.jpg

Voor de rest zijn we er eigenlijk helemaal klaar voor. De vloer ligt thuis in de garage te wachten tot hij gelegd kan worden, de potten verf staan bij Danny op de kamer, de meubels liggen op ons te wachten bij de meubelzaak en de zolder ligt vol met spullen die we in de tussentijd hebben verzameld. Eigenlijk moeten we alleen nog de grote dingen kopen zoals een TV, koelkast en combimagnetron. Maar ik hou ook nog rekening met een heleboel onvoorziene uitgaven die je uiteindelijk toch wel nodig hebt waar je niet meteen aan hebt gedacht. Maar gelukkig hadden we een half jaar om ons voor te bereiden en hebben bijna alles behoorlijk in de aanbieding gescoord, dat is leuk!

 photo HuisZwolle2_zps6e90e87e.png

18 december is het dus zover, dan kunnen we aan de slag. Best spannend want ik heb twee linkerhanden en heb nog nooit eerder een verfkwast in mijn handen gehad. Gelukkig zijn mijn ouders heel erg handig en hebben we veel handen die helpen. En dan zitten we er hopelijk met de kerstdagen in – maar misschien is dat wel een beetje te optimistisch – en heb ik elke ochtend dit prachtige uitzicht over het water! Dit jaar hebben de decemberdagen wel iets heel magisch, de feestdagen en uit huis gaan, spannend! Dus hoor je me aan het eind van de maand niet zoveel, dan weet je wat ik aan het doen ben!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

43 reacties

 • Reply
  Denise
  3 december 2014 at 15:06

  Wauw, wat staat er iets onwijs leuks op je te wachten! 18 december, dat is écht al bijna. Heel veel succes alvast met verhuizen!

 • Reply
  Sandra (beautybysandra)
  3 december 2014 at 15:22

  Wat onwijs leuk. Het is echt een prachtig huis zeg, ben heel erg benieuwd naar het eindresultaat :)

 • Reply
  Jessica
  3 december 2014 at 15:22

  Ohhh spannend meis! Het is heel erg wennen, ik vind het af en toe nog steeds gek terwijl ik al weer 2 jaar samenwoon!

  “balen” dat je fornuis al in je keuken zit, anders was zo’n combi fornuis/oven ideaal!

 • Reply
  Milou
  3 december 2014 at 15:29

  Spannend en super leuk! Ik had dit vorig jaar rond deze dagen, alleen verhuisde ik van mijn oude huisje naar een nieuw(bouw) huis (ik woonde al op mijzelf). Ik heb me wel verkeken op de werkzaamheden zeg! Ook zo’n nieuwbouw huis geeft ontzettend veel troep (bouwstof is nog viezer dat stof uit een ouder huis wat van iemand is geweest haha). Het was een race tegen de klok en het heeft wat flink wat stress veroorzaakt maar binnen een dikke week zat ik er in! Succes met klussen! Samenwonen is heel leuk. :-)

 • Reply
  Kelly
  3 december 2014 at 15:37

  Ik ben benieuwd!

 • Reply
  Beautyjuf
  3 december 2014 at 15:41

  Oeh la la, wat spannend! Het zal zeker even wennen zijn om op jezelf te gaan wonen. Maar ach, dat hoort erbij. Ik vond het enerzijds erg fijn, omdat ik met niemand rekening hoefde te houden. Anderzijds moest ik juist iedereen opzoeken, omdat contact hebben (ouders, huisgenoten, e.d.) niet meer vanzelf ging.

 • Reply
  Diana Carlton
  3 december 2014 at 15:42

  Spannend vooruitzicht, samenwonen! Leuk om het straks helemaal in te richten naar jullie smaak. Niet meer je ouders om je heen, maar echt jullie eigen plekje. Succes met aftellen!

 • Reply
  Kirsten
  3 december 2014 at 15:47

  Wat een spannende tijd Aranka, wel heel erg gaaf!

 • Reply
  allsweetbeauty
  3 december 2014 at 15:55

  Wat leuk, erg spannend lijkt me. Toch lijkt het me zo leuk en raar om ineens je eigen plekje te hebben. Wordt dan wel een erg drukke december maand, succes en gefeliciteerd!

 • Reply
  marjolein
  3 december 2014 at 15:56

  Ah het valt allemaal reuze mee hoor!:) en je woont nog overal dichtbij dus je kan makkelijk even langs:) en goed dat je gedacht hebt aan onvoorziene uitgaven. Veel mensen vergeten dat en staan dan in eens te kijken. Tip voor het verven: afplakken! Zelfs het kleinste stukje hihi. Ik moest een klein stukje in ons huis en dacht mwoah kan wel ff. Geen succes:’D

 • Reply
  brenda
  3 december 2014 at 16:03

  Leuk joh! Alvast een tip voor kookboekjes… koop die bij de xenos, zijn makkelijke boekjes met leuke en simpele (en lekkere!) Recepten

 • Reply
  Sofie
  3 december 2014 at 16:07

  Spannend hoor maar ook heel erg leuk! Jullie appartement gaat vast heel mooi worden! Ze hebben trouwens bij de ikea allemaal handige roltafels voor in de keuken waar je je combi oven op zou kunnen zetten en nog wat spulletje in kwijt kan. Heel veel succes, gaat helemaal goedkomen!

 • Reply
  Julie
  3 december 2014 at 16:08

  Mijn vriend en ik hebben samen een huis gekocht en kregen op 23 november de sleutel! :-) Normaal wonen we nog voor het begin van volgend jaar samen! Het is inderdaad allemaal super spannend en eng, maar ook vooral erg leuk! :-D

 • Reply
  kieke14
  3 december 2014 at 16:08

  aah zo leuk en spannend! Ik was zo blij om eindelijk het huis uit tezijn! Ja het geeft soms zorgen en je moet altijd alles zelf schoonmaken, maar zou nooit meer terug willen haha :)
  Vind jullie woonkamer zo mooi groot en licht, heel tof! Enne voor een huurhuis hebben jullie alsnog een hele toffe keuken! :D

 • Reply
  Andrea
  3 december 2014 at 16:39

  Spannend zeg en wat komt het nu snel dichtbij. Wel erg leuk!

 • Reply
  Evelien | Live life lovely
  3 december 2014 at 16:53

  Wat ontzettend leuk en spannend! Gelukkig hebben jullie veel tijd gehad om je voor te bereiden. Mijn vriend en ik hoorden het 2 weken van te voren. Toen moest alles heel snek geregeld worden. Geniet van deze spannende maar ook zeker leuke tijd.

 • Reply
  Tania
  3 december 2014 at 16:53

  Zo spannend. Zelf ben ik in april van dit jaar gaan samenwonen met mijn vriend. In het begin is dat echt wennen.

 • Reply
  Manon
  3 december 2014 at 17:41

  Oh spanned zeg!!! de 18e is al bijna

 • Reply
  Elsbet | La Vie Pure
  3 december 2014 at 17:42

  Wauw, spannend allemaal!

 • Reply
  Elodie_O
  3 december 2014 at 17:56

  Ik ben begin september het huis uit gegaan om bij mijn vriend te gaan wonen, dus ik begrijp hoe spannend het allemaal is. Ik mis mijn ouders nog wel, maar als je regelmatig eens kan bellen of op bezoek kan, valt het goed mee en went het best snel. Succes! En ik ben benieuwd naar hoe je het gaat inrichten :)

 • Reply
  BO
  3 december 2014 at 18:02

  Oh wat spannend Aranka! Ik zou ook echt ontzettend nerveus zijn, maar ik denk dat het allemaal goed komt. Het ziet er in ieder geval al ontzettend leuk uit!

 • Reply
  roxannalayla
  3 december 2014 at 18:07

  Ik kan je maar een hele goede tip geven als je parket gaat leggen. Zoals je nu zegt ligt hij in een garage daar is het koud. Laat je parket minstens een dag in je nieuwe huis liggen voordat je hem gaat leggen. Dan kunnen de planken ook goed aan de temperatuur wennen.
  Voor de rest heel veel succes/plezier!

 • Reply
  vera
  3 december 2014 at 18:15

  Heel leuk! En spannend. Dat is heel erg wennen in het begin, om niet meer thuis te wonen. Zelf heb ik vorig jaar om deze tijd ook de sleutel gekregen van mijn nieuwbouw appartement (woonde eerst op kamers). Het is hetzelfde idee als wat jij hebt, zelfs met dezelfde keuken geloof ik. En super leuk natuurlijk dat je dit helemaal in kunt richten zo als jij zelf wilt :-)

 • Reply
  Ilse
  3 december 2014 at 18:20

  Ah wat spannend, maar het ziet er geweldig uit!

 • Reply
  femketje
  3 december 2014 at 18:21

  Oeh leuk! Ik woon alweer 6.5 jaar samen :3

 • Reply
  Wendy (B)
  3 december 2014 at 18:56

  Proficiat Danny & Aranka!
  Jullie zullen het goed doen :)

 • Reply
  Diolifestyle
  3 december 2014 at 19:18

  Wat super leuk dat het bijna zover is!

 • Reply
  lucindainwonderland
  3 december 2014 at 19:24

  Kan mij nog goed herinneren hoe spannend ik het vond om uit huis te gaan (alweer bijna 8 jaar geleden). Ik vind het ook nog altijd gaaf dat ik het elke maand weer in mijn eentje red met een huis en auto en alles er op en er aan eigenlijk. Gaaf is dat als je dat lukt. Met z’n tweeën is natuurlijk wel wat handiger, maar ook dan is het tof als je het weet te rooien. Veel succes en vooral ook plezier! xxx Lucinda

 • Reply
  Charlotte
  3 december 2014 at 20:06

  heeel erg spannend en leuk! Heel veel succes met jullie huis <3

 • Reply
  noa
  3 december 2014 at 20:12

  super leuk en spannend allemaal!
  haha zoo leuk , ik herken het gebouw omdat ik zelf ook in zwolle woon!
  5 minuten van je vandaan haha :)
  veel geluk alvast in jullie nieuwe huisje!

 • Reply
  me
  3 december 2014 at 20:21

  Probeer je nieuwe woning een beetje te plaatsen in Zwolle en zo te zien aan de brug weet ik een beetje waar je zult gaan wonen alhoewel het nog een ruim gebied is hahaha

 • Reply
  Shaz
  3 december 2014 at 20:28

  Superspannend en erg leuk!

 • Reply
  Margot
  3 december 2014 at 21:07

  Heel spannend maar erg leuk! Fijn ook dat je de sleutel eerder krijgt dan gepland.

 • Reply
  Dana
  3 december 2014 at 22:11

  aaah super leuk en spannend! Ik kan niet wachten om uit huis te gaan ;D

 • Reply
  fullsizehousewife.nl
  3 december 2014 at 22:19

  Spannend en heel veel geluk in je nieuwe huis!

 • Reply
  Jana
  3 december 2014 at 22:25

  Erg spannend! Zelf ben ik ook al een beetje aan het rondkijken, al is er nog geen haast bij haha!x

 • Reply
  beautyflame2013
  4 december 2014 at 09:25

  Wauw, wat een spannende tijd moet dat voor je zijn. Geniet er vooral heel veel van!

 • Reply
  Cindy
  4 december 2014 at 16:14

  Bij verhuizen denkt iedereen gelijk aan dozen en spullen sjouwen maar vergeet ook niet een toiletrol en peertjes (voor in lampen) mee te nemen. Niets erger dan tijdens het verhuizen er met hoge nood achter komen dat die toiletrol er niet automatisch hangt en het is ook vervelend om ’s avonds te moeten stoppen omdat er geen verlichting is.

 • Reply
  daantje loves to read and write
  5 december 2014 at 13:01

  Congrets!! Geniet er maar lekker van.

 • Reply
  beautifulday4makeup
  5 december 2014 at 14:31

  Wauwie wat een mooi appartement! En zo klaar. Dat mis ik wat in mijn huisje. Je zal blij zijn als je de zondagochtend de zon kunt zien opkomen :) En de hele dag van het zonnetje kunnen genieten bij je ramen op het zuiden. Heerlijk!

 • Reply
  Elisa
  5 december 2014 at 20:45

  Zo ‘natuurlijk’ vind ik kostgeld betalen aan je ouders niet, maar oke. Mijn mening :-) ve succes op jezelf! Geniet ervan :-) lekker je eigen regels bedenken!

 • Reply
  chucky1012
  6 december 2014 at 21:26

  Wat leuk en spannend……. dat jullie bijna samen gaan wonen!

  Ik wens jullie heel veel geluk samen in de toekomst…… ;-)

 • Reply
  floorflawless
  7 december 2014 at 12:20

  Wauw wat een leuk nieuwtje! Succes met het verhuizen en ik hoop dat jullie erg van het nieuwe stulpje zullen genieten :)

 • Laat een reactie achter