Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Tunesië – mijn tips en aanraders om te bezoeken!

Tunesië – mijn tips en aanraders om te bezoeken!

Een paar weken geleden was ik op persreis naar Tunesië, een prachtig Arabisch land aan de Middellandse Zee. Sinds kort is het reisadvies weer positief en daarom leek het mij heel erg leuk om dit voorheen populaire vakantieland te ontdekken. Tunesië is rijk aan cultuur maar heeft ook alles te bieden waar de vakantieganger naar opzoek is. Zoals ik al in eerdere artikelen aangaf ben ik echt verliefd geworden op dit land en ik laat je graag zien waarom!

Tunesië – mijn tips en aanraders om te bezoeken!

Ik zelf was nog nooit eerder in Tunesië geweest maar had wel een aantal positieve verhalen gehoord dat het een heel leuk en mooi vakantieland voor weinig geld moest zijn. Ik had eigenlijk geen verwachtingen en liet me vooral verrassen door de reis. Binnen drie uur vanaf Schiphol ben je al in Tunesië en je kunt er heen vliegen met Tunis Air, maar ook gewoon met vakantiecharters zoals TUI en Corendon (vanaf Maastricht). Wij vlogen met Tunis Air naar Tunesië vanaf Schiphol en dat was prima, het toestel was dat verouderd maar de service was prima. Je kreeg ook nog hapjes en drankjes tijdens de vlucht, wat prima te eten was!

Tunesië – mijn tips en aanraders om te bezoeken!

Eenmaal aangekomen in Tunesië voel je meteen de lekkere warme Mediterraanse temperaturen en wordt je begroet door prachtige palmbomen en lieve mensen. Naar Tunesië reis je met je paspoort dus houd daar rekening mee, je kunt er dus niet heen met je ID kaart. Wij hadden elke dag een graad of 30 en dat was echt heerlijk met een koel briesje erbij. Dit was in de maand mei/juni maar in juli en augustus kan het nog veel heter worden, hou daar wel rekening mee als je daar niet goed tegen kan.

Tunesië – mijn tips en aanraders om te bezoeken!

Tunesië is een prachtige bestemming als je van zon, zee en strand houdt. Het eerste wat mij opviel waren de prachtige zandstranden die ontzettend goed onderhouden en schoon waren. Ook het water was helder en niet zo smerig bruin als in Nederland. Je kunt hier dus heerlijk relaxen, zonnen en zwemmen. Veel hotels hebben ook bedjes en parasols aan het strand staan waar je gebruik van kunt maken. Maar ook alleen met je handdoek is het prima vertoeven. Ook is er genoeg te doen qua watersport en horeca (bij de badplaatsen). Verder in het artikel vertel ik jullie meer over accommodaties die en dingen die je moet doen!

Hotels in Tunesië

Tijdens de reis door Tunesië hebben we in verschillende hotels overnacht en bezocht. Van all inclusive resorts tot luxe vijf sterren hotels of een meer authentiek hotel met de echte Arabische sfeer. Voor ieders wil is er wel wat. Wil je echt voor een chique vakantie gaan, kies dan voor een vijf sterren hotel of als je niet zoveel te eisen hebt en gewoon een vrij ‘simpele’ vakantie wil zijn de all inclusive hotels prima.

Tunesië – mijn tips en aanraders om te bezoeken!

Tunesië – mijn tips en aanraders om te bezoeken!

The Residence – Tunis

Dit was mijn favoriete hotel waar wij twee nachten hebben overnacht. Het is een luxe vijf sterren hotel waarbij het aan geen enkele luxe ontbreekt. Er is een luxe badkamer met een apart bad, douche en toilet. Het heeft een kleine inloopkast dat ook van alle gemakken voorzien is zoals een kluis en handige opbergruimte. De kamer zelf heeft een ruime oppervlakte en heeft een heerlijk kwalitatief goed bed staan, een bankje om te ontspannen en nog een bureau. Daarnaast heeft de kamer nog een prima balkon met uitzicht op het zwembad en daarachter de zee. Het ontbijt buffet is hier heel uitgebreid en vooral ook wat meer luxe kant gericht. Mocht je wat meer geld te besteden hebben dan is dit de perfecte uitvalsbasis. Het hotel ligt voor de rest wel een beetje in the middle of nowhere, als je het complex uitloopt is er geen gezellige boulevard of iets dergelijks in de buurt, dan moet je echt Tunis zelf in.

The Residence Tunis – Rue de la côte d’Ivoire, Marsa, Tunesië

Tunesië – mijn tips en aanraders om te bezoeken!

Tunesië – mijn tips en aanraders om te bezoeken!

Hasdrubal Thalassa & Spa Yasmine Hotel – Hammamet

De tweede nacht sliepen we wederom in een ontzettend luxe vijf sterren hotel, maar dan in Hammamet, een bekende badplaats in Tunesië. Bij dit hotel kreeg ik echt een beetje het Arabische gevoel met een Westerse knipoog. Het hotel is ontzettend groot, maar tegelijkertijd ook heel erg ruim opgezet. Het hotel heeft alleen maar suites als kamers en die zijn echt belachelijk groot. Zo heb je een hele grote badkamer met een apart toilet, een hal en een grote living met een bankstel, stoelen, een bureau en een plateau waar een driepersoonsbed op staat, tenminste zo groot is die! Het hotel is ontzettend schoon en is voorzien van een prachtig wellness Thalasso resort waar je heerlijk kunt ontspannen en verschillende behandelingen kunt krijgen. Het ontbijt is gevarieerd en het avondeten was verrassend goed! Ik vind het hotel alleen wel een beetje gedateerd maar misschien is dat ook wel weer de kracht van dit hotel. Gelukkig ontbreekt het niet aan hygiëne, luxe en service.

Hasdrubal Thalassa & Spa Yasmine Hammamet HôtelZone Touristique Yassmine Hammamet, Hammamet 8050, Tunesië

Tunesië – mijn tips en aanraders om te bezoeken!

Tunesië – mijn tips en aanraders om te bezoeken!

La Badira Hotel – Hammamet

Zelf heb ik hier niet geslapen maar we mochten hier wel even een kijkje nemen omdat het een gloednieuw hotel is met alle moderne luxe van nu. Het is een adult only hotel wat er echt ontzettend modern en luxe uitziet. Het is zeker geen goedkoop hotel, maar dat straalt het dan ook uit. Alles ziet er ontzettend mooi uit, buiten en binnen vind je een infinity pool en er is een luxe wellness centrum dat van Clarins zelf is. Als Clarins zijn naam aan zo een wellness verbind weet je dat je goed zit. Mocht je echt meer geld te besteden hebben kun je hier ook suites huren met eigen privé infinity pool, echt bizar!

La Badira Hotel – Hammamet, 8050 Hammamet, Tunesië

Tunesië – mijn tips en aanraders om te bezoeken!

Royal Thalasso Monastir

Tunesië staat natuurlijk ook erg bekend om de all inclusive resorts en daar hebben wij ook een nachtje gebleven. Sommige mensen zijn fel tegen dit soort accomodaties maar ik vind het altijd wel lekker. Je kunt gewoon onbeperkt eten en drinken en anders loopt dat best in de kosten. En als je niet in het hotel wilt eten ga je toch lekker uit eten buiten de deur? Tenminste dat is wat wij vaak doen. Dit hotel was wel wat minder luxe dan de echte vijf sterren hotels maar ik vind het echt prima. Het eten zat er altijd bij in maar toch vond ik de keuze wel wat beperkt, ik ben meer gewend. Pluspunt of minpunt is dat het hotel letterlijk naast de luchthaven van Monastir ligt (Nederlandse vluchten vliegen hier niet op, maar andere Europese landen met vakantievluchten wel) en geeft soms wat geluidsoverlast. Ook ligt het niet echt aan een gezellige boulevard.

Royal Thalasso Monastir – Route Touristique Skanes – Monastir, Tunesië

Bezienswaardigheden in Tunesië

Zoals ik al aangaf had ik me niet echt in het land verdiept voordat ik erheen ging. We hadden een programma en ik zou het wel een beetje over mij heen laten komen. Of het een land was met echte bezienswaardigheden wist ik niet, maar dat blijkt het wel te hebben. Bekend zijn natuurlijk de ruïnes van Carthago en El Jem met het colosseum. Helaas heb ik El Jem niet gezien, maar wel heel veel andere toffe dingen die je zeker moet zien of doen!

Tunesië – mijn tips en aanraders om te bezoeken!

Tunesië – mijn tips en aanraders om te bezoeken!

Tunesië – mijn tips en aanraders om te bezoeken!

Tunesië – mijn tips en aanraders om te bezoeken!

Sidi Bou Saïd

Ben je in de buurt van de hoofdstad Tunis? Dan moet je zeker weten het ontzettend mooie dorpje Sidi Bou Saïd bezoeken. Dit rijke dorp heeft prachtige witte huizen met blauwe accenten bij de deuren en ramen. Echt overal waar je kijkt is het echt prachtig en overal wil je foto’s maken. In het dorpje zelf wonen vooral locals maar je zult er overdag zeker wat toeristen vinden omdat het gewoon echt de moeite waard is om doorheen te lopen. Het dorp ligt tegen een heuvel aan en het mooie gedeelte is vooral boven, beneden heb je de haven waar je ook wat meer eetgelegenheden vind. Super leuk is dat de blauw witte huizen versierd worden met talloze kleuren van de bougainville struiken die nu prachtig bloeien.

Wij aten in Sidi Bou Saïd bij Le Bon Vieux Temps (zie foto hierboven) waar je een prachtig uitzicht over de zee hebt en vooral heel lokaal kunt eten. De volgende dag aten we in de haven bij Le Pirate waar vooral veel vis en zeevruchten gegeten worden.

Tunesië – mijn tips en aanraders om te bezoeken!

Tunesië – mijn tips en aanraders om te bezoeken!

paleis Dar Ennejma Ezzahra

In het dorpje Sidi Bou Saïd ligt ook het paleis van Dar Ennejma Ezzahra die nu als een soort van museum functioneert. Het paleis is nog in originele staat en je kunt echt een kijkje nemen in het leven van de mensen die hier hebben gewoond. De Franse baron Rodolphe d’Erlanger woonde hier met zijn familie en was een bekend schilder toen die tijd. Hij bouwde dit paleis met prachtige marmeren pilaren en beeldig houtsnijwerk. Het is echt een aanrader om hier naar binnen te gaan en je ogen goed de kost te geven.

Tunesië – mijn tips en aanraders om te bezoeken!

Tunesië – mijn tips en aanraders om te bezoeken!

Tunesië – mijn tips en aanraders om te bezoeken!

Carthago

Carthago was ooit een hele belangrijke handelsstad in Noord-Afrika. In de oudheid was Carthago de hoofdstad van het Carthaagse Rijk. Helaas werd Carthago door de Romeinen ingepikt en hoorde het na een oorlog bij het Romeinse Rijk. Carthago werd door de Romeinen in 146 voor Christus geheel verwoest, maar in 44 voor Christus werd de stad door diezelfde Romeinen weer opgebouwd en groeide ze uit tot de derde stad in het Romeinse Rijk. Tegenwoordig is er niet veel meer van deze levende stad te zien, maar de ruïnes zijn erg indrukwekkend om doorheen te lopen.

Carthago ligt 10 kilometer vanaf Tunis en is zeker de moeite waard om te bezoeken. Het is misschien een beetje vergelijkbaar met het Forum Romanum in Rome maar dan net even wat minder compleet, maar alsnog erg indrukwekkend om te zien.

Tunesië – mijn tips en aanraders om te bezoeken!

Tunesië – mijn tips en aanraders om te bezoeken!

Tunesië – mijn tips en aanraders om te bezoeken!

Tunesië – mijn tips en aanraders om te bezoeken!

Medina Hammamet

In het begin wist ik niet zo goed wat een medina was, maar dat is dus het centrum van een dorp of stad. Hier vind je vaak marktkraampjes, mooie straatjes en natuurlijk een moskee. Hammamet is een bekende badplaats in Tunesië en heeft een leuke niet al te grote medina met een prachtig Spaans fort. Deze forten werden natuurlijk ooit gebruikt om vanaf land de zee goed in de gaten te houden. Het fort is ontzettend goed onderhouden en je kunt er via de media naar binnen. Beklim ook zeker de muren van het fort voor een prachtig uitzicht over de stad, de medina en natuurlijk de zee!

Tunesië – mijn tips en aanraders om te bezoeken!

Tunesië – mijn tips en aanraders om te bezoeken!

Tunesië – mijn tips en aanraders om te bezoeken!

Tunesië – mijn tips en aanraders om te bezoeken!

Tunesië – mijn tips en aanraders om te bezoeken!

Tunesië – mijn tips en aanraders om te bezoeken!

Mausoleum Monastir

In en rondom het mausoleum van Monastir is genoeg te zien en te beleven. Hier staat ook weer een prachtig Spaans fort wat je kan bezichtigen en als je een stukje doorloopt kom je op het prachtige plein waar je het mausoleum ziet liggen. Aan je rechterhand vind je een ontzettend grote begraafplaats wat ook zeker de moeite waard is om even te bezoeken, het is namelijk best indrukwekkend. Natuurlijk is het mausoleum de kers op de taart en hier moet je zeker naar binnen. Habib Bourguiba die geboren is in Monastir, was een vrijheidsstrijder en de latere eerste president van de Republiek Tunesië ligt hier begraven.

Tunesië – mijn tips en aanraders om te bezoeken!

Tunesië – mijn tips en aanraders om te bezoeken!

Tunesië – mijn tips en aanraders om te bezoeken!

Medina Tunis

Dit is wel de meest gave plek waar ik ben geweest deze reis, de medina van de hoofdstad Tunis. Deze is ontzettend groot en je raakt ontzettend snel verdwaald. We begrepen van de gids dat de locals hier zelfs vaak nog verdwalen. De medina van Tunis heeft verschillende souks met onder andere eten, lederwaren, goud, kleding, kleden en natuurlijk souvenirs. Het is ontzettend leuk om hier rond te struinen en naar de producten te kijken die ze hier verkopen. De mannen proberen je wel de winkels in te halen maar persoonlijk vond ik dit niet vervelend. En natuurlijk is hier afdingen een populair spelletje. Als je het goed doet kun je de helft van de prijs er wel aflullen.

Tunesië – mijn tips en aanraders om te bezoeken!

Het land Tunesië heeft me ontzettend verrast en ik ben zelfs een beetje verliefd geworden op dit land. De mensen zijn hier zo ontzettend vriendelijk en staan altijd voor je klaar. Je kunt hier heerlijk relaxen in de luxe hotels, maar kunt ook zeker wat beleven buiten het hotel om. Ik gun het Tunesië zo dat het zijn toerisme weer terug krijgt want je merkt aan alles dat ze dat gewoon heel erg nodig hebben. Je kunt makkelijk reizen naar Tunesië boeken via Corendon, TUI en dat soort partijen. Hou wel rekening mee tijdens het boeken wanneer het Ramadan is. Wij waren er tijdens de Ramadan en dan zijn heel veel dingen gesloten. Wij hadden er niet echt last van binnen het hotel, maar buiten het hotel merk je het wel heel erg zoals in de restaurants en de medina’s.

Zelf ga ik zeker nog een keertje terug en zou dan wel heel graag de woestijn en kamelen willen zien! Zijn jullie wel eens in Tunesië geweest en wat vonden jullie ervan?

Deze reis heb ik gekregen van het verkeersbureau Tunesië

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

6 reacties

  1. Wat ziet er prachtig uit! Het lijkt een beetje op Egypte, alleen denk ik dat dit nog minder ontdekt is door toeristen. Mede ook omdat het reisadvies eerst natuurlijk niet positief was. Ik zou er wel een keer heen willen :-)

  2. Schitterend daar Aranka! M’n ouders zijn hier heul lang geleden op huwelijksreis geweest :) het heeft mij nooit zo getrokken (vooral door de onrust) maar als ik jouw foto’s zie begint het wel te kriebelen! Het ziet er allemaal prachtig uit.

  3. wat een prachtige foto’s en wat een prachtig land zo te zien. ik houd van de combinatie wit met blauw om te zien. als ik dit zo zie zou ik zeker een keertje heen willen. liefs soraya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *