Search
Close this search box.

Tunesië mijn fotoverslag

Tunesië mijn fotoverslag

Tunesië, het land dat onverwachts mijn hart heeft gestolen. Vorige week ging ik op persreis naar Tunesië om met dit prachtige land kennis te laten maken. Helaas staat het al een aantal jaar niet zo positief in the picture en vecht het hard om als vakantieland weer toeristen te trekken. Inmiddels heeft Tunesië weer een positief reisadvies en verdient dit land echt weer haar toeristen terug. Mij hebben ze in ieder geval enthousiast gemaakt en ik hoop ik jullie straks ook!

Dag 1 – Tunis & Sidi Bou Said

Tunesië mijn fotoverslag

Tunesië mijn fotoverslag

Tunesië mijn fotoverslag

Vrijdagochtend vliegen we vanaf Schiphol naar Tunesië op de hoofdstad Tunis. We vliegen hier met TunisAir heen wat de nationale vliegmaatschappij van Tunesië is. Ik moet zeggen dat de toestellen van deze luchtvaartmaatschappij behoorlijk verouderd zijn, maar de service en klantvriendelijk is helemaal prima! Ook kregen we een lekkere lunch en drankjes. De vlucht naar Tunesië duurt trouwens 3 uur. Maar het lijkt maar twee omdat het in Tunesië een uurtje eerder is.

Tunesië mijn fotoverslag

Tunesië mijn fotoverslag

Tunesië mijn fotoverslag

Tunesië mijn fotoverslag

Na een vlucht en een korte transfer komen we aan in ons eerste hotel, The Residence in de hoofdstad Tunis. Het hotel ligt wel echt buiten het centrum maar wel aan de zee met een prachtig zandstrand. Het is een echt vijf sterren hotel en is dan ook echt prachtig en vooral heel erg luxe. Ik voelde me hier echt een prinses zo mooi was het!

Tunesië mijn fotoverslag

Tunesië mijn fotoverslag

Tunesië mijn fotoverslag

Tunesië mijn fotoverslag

Tunesië mijn fotoverslag

Tunesië mijn fotoverslag

Tunesië mijn fotoverslag

Tunesië mijn fotoverslag

Na een korte stop in het hotel om ons even op te frissen vervolgen wij onze reis naar Sidi Bou Said, een prachtig dorpje in de buurt van Tunis. Het staat bekend om de prachtige witte huizen met blauwe deuren het ramen. In het dorp wonen vooral mensen met wat meer geld en dat zie je eigenlijk ook overal terug. Alles is ontzettend goed onderhouden en ziet er echt prachtig uit met alle bloeiende planten en struiken. Mocht je hier in de buurt zijn moet je hier zeker even langs gaan om te kijken en door de straatjes te struinen, het is hier zo ontzettend mooi!

Tunesië mijn fotoverslag

Het uitzicht vanaf het oude dorp op de haven de Sidi Bou Said.

Tunesië mijn fotoverslag

Tunesië mijn fotoverslag

Tunesië mijn fotoverslag

Tunesië mijn fotoverslag

Tunesië mijn fotoverslag

’s Avonds eten we ook in dit dorpje en krijgen we typische Tunesische gerechten. Hier zie je Birk wat een soort van filodeeg is met daarin aardappel, kip en een zachtgekookt ei, zó lekker! We eten trouwens bij Au Bon Vieux met een prachtig uitzicht over de zee.

Dag 2 – Sidi Bou Said, Chartage & Hammamet

Tunesië mijn fotoverslag

Doordat het ontzettend vroeg licht in Tunesië is en het uurtje tijd verschil ben ik al om 6 uur klaarwakker en besluit ik er ook maar uit te gaan. Aangezien ik daarom 3 uur tijd voor mijzelf heb besluit ik een lekkere strandwandeling te maken om half 8 ’s ochtends. Het eerste wat mij hier opvalt zijn de prachtige zandstranden en hoe schoon het hier is.

Tunesië mijn fotoverslag

Tunesië mijn fotoverslag

Ondertussen loop ik weer terug naar het hotel voor een ontbijtje dat echt heerlijk is hier.

Tunesië mijn fotoverslag

Daarna vertrekken we weer naar een ander hotel en geniet ik nog even van het prachtige uitzicht vanaf mijn balkon.

Tunesië mijn fotoverslag

We gaan weer naar het dorpje Sidi Bou Said voor een lunch en het bezoeken van Palace Dar Ennejma Ezzahra.

Tunesië mijn fotoverslag

Tunesië mijn fotoverslag

Tunesië mijn fotoverslag

Tunesië mijn fotoverslag

Als je in Sidi Bou Said bent is het zeker een aanrader om naar het Palace Dar Ennejma Ezzahra te gaan. Dit is het woonhuis van een rijke Franse baron die het huis helemaal in Arabische sferen heeft laten bouwen. Tegenwoordig is het een museum en kun je binnenkijken en dat is zeker de moeite waard.

Tunesië mijn fotoverslag

Tunesië mijn fotoverslag

Tunesië mijn fotoverslag

Tunesië mijn fotoverslag

Tunesië mijn fotoverslag

Vervolgens rijden we naar Carthage wat ook vlakbij Tunis ligt voor de Romeinse ruïnes wat heel bijzonder om te zien is. Je kunt hier gewoon doorheen lopen en alles echt van dichtbij bekijken. Er staat nog best veel overeind dus het is echt wel tof om te zien!

Tunesië mijn fotoverslag

Tunesië mijn fotoverslag

Tunesië mijn fotoverslag

Als afsluiter van de ochtend lunchen we in Sidi Bou Said bij de haven in het Le Pirate restaurant waar we vooral veel vis krijgen! Daarna maken we een reis van meer dan een uur naar de plek Hammamet.

Tunesië mijn fotoverslag

Waar we rond een uurtje of 4 aankomen en nog even lekker van de zon kunnen genieten aan het zwembad.

Tunesië mijn fotoverslag

Tunesië mijn fotoverslag

Tunesië mijn fotoverslag

Tunesië mijn fotoverslag

We zitten in het Hasdrubal Hotel in Hammamet Yasmine en dit is een heel bijzonder hotel want het heeft de grootste suitte ter wereld van maar liefst 1500 vierkante meter! Helaas had ik zelf die suite niet, maar de gewone kamers zijn ook erg royaal. Zelf vond ik het hotel wat gedateerd, maar aan luxe en netheid ontbrak het zeker niet. Na het zonnen doe ik nog even een rondje hotel.

Tunesië mijn fotoverslag

Diner!

Tunesië mijn fotoverslag

Echt check dit bed, hier kunnen gewoon drie mensen in slapen! Ik had het bed helemaal voor mij alleen!

Dag 3 – Hammamet & Monastir

Tunesië mijn fotoverslag

Hotelontbijtjes zijn de beste!

Tunesië mijn fotoverslag

Tunesië mijn fotoverslag

Tunesië mijn fotoverslag

Tunesië staat natuurlijk bekend door de Thalasso Therapie en dat deden wij natuurlijk ook in combinatie met een heerlijke massage. Thalasso Therapie is eigenlijk ontspannen in zoutwaterbaden omdat dit heel goed voor de huid schijnt te zijn. De zwembaden hier zijn dan ook gevuld met zoutwater.

Tunesië mijn fotoverslag

De stranden hier zijn echt geweldig!

Tunesië mijn fotoverslag

Lunch! Dit maal gewoon in het hotel.

Tunesië mijn fotoverslag

Tunesië mijn fotoverslag

Tunesië mijn fotoverslag

Tunesië mijn fotoverslag

Tunesië mijn fotoverslag

We gaan in Hammamet zelf naar het Spaanse fort kijken waarbij je ook prachtig uitzicht over Hammamet, de medina en de zee hebt. Zeker leuk om even naar boven te klimmen.

Tunesië mijn fotoverslag

Tunesië mijn fotoverslag

Tunesië mijn fotoverslag

Ook de medina van Hammamet is erg gezellig. Het is niet heel groot maar wel leuk om je even een kwartiertje tot half uurtje te vermaken. En in combinatie met het fort ben je zeker een uur zoet!

Tunesië mijn fotoverslag

Tunesië mijn fotoverslag

Tunesië mijn fotoverslag

Tunesië mijn fotoverslag

Tunesië mijn fotoverslag

Zoals ik al zei probeert Tunesië weer hard aan de weg te timmeren wat betreft toerisme en worden er ook nieuwe hotels gebouwd. We mochten bij het ontzettend mooie en luxe La Badira Hammamet hotel kijken. Hij is net open en heeft echt de meest mooie kamers en inrichting. Het is een volwaardig 5 sterren hotel met een prachtige inrichting. De spa is zelfs van Clarins en je hebt onder andere een infinity pool en een privé infinity pool aan je balkon als je een suite boekt! Nadat we bij dit hotel hebben gekeken vervolgen wij onze weg naar het volgende hotel in Monastir wat bijna 2 uur rijden is.

Tunesië mijn fotoverslag

In Monastir zitten we in een all inclusive hotel genaamd Royal Thalassa Monastir. Sommige mensen hebben niets met het concept maar ik vind het altijd wel chill, zoveel eten en drinken als je wil! Ik moet wel zeggen dat het eten beduidend minder is dan bij de voorgaande hotels, maar slecht is het zeker niet. Het hotel ligt aan de kust van de Middellandse zee en net onder de populaire badplaats Sousse. ’s Avonds ben ik helemaal kapot en duik ik ook lekker vroeg mijn bed in. We zitten in een soort van baai en de lichtjes die je aan de overkant ziet is Sousse.

Dag 4 – Monastir & Tunis

Tunesië mijn fotoverslag

Goedemorgen vanuit de zitzak aan het strand, het is echt heerlijk hier!

Tunesië mijn fotoverslag

Pootje baden!

Tunesië mijn fotoverslag

Tunesië mijn fotoverslag

Die ochtend bezoeken we Monastir waar ook een prachtig Spaans fort ligt, deze vind ik zelf mooier dan die van Hammamet.

Tunesië mijn fotoverslag

Ook ligt hier een enorme begraafplaats. Bijzonder dat het bij hier zo anders is dan in Nederland. Alle mensen worden hier begraven met het hoofd naar Mekka en het graf bestaat uit witte tegels.

Tunesië mijn fotoverslag

Tunesië mijn fotoverslag

Tunesië mijn fotoverslag

Tunesië mijn fotoverslag

Tunesië mijn fotoverslag

Als laatst bezoeken we in Monastir het mausoluem van Bourghiba een voormalig president van Tunesië die voor de onafhankelijkheid heeft gezorgd. Het is hier prachtig aangelegd, mooi onderhouden en echt geweldig om te zien. Ben je dus in de buurt van Monastir, kijk hier dan zeker even! Daarna vertrekken we weer naar Tunis en deze reis duurt iets langer dan 2 uur.

Tunesië mijn fotoverslag

Tunesië mijn fotoverslag

In Tunis gaan we nog naar de medina en kijken hier op het plein.

Tunesië mijn fotoverslag

Tunesië mijn fotoverslag

Tunesië mijn fotoverslag

Tunesië mijn fotoverslag

Tunesië mijn fotoverslag

Tunesië mijn fotoverslag

Tunesië mijn fotoverslag

We lopen door de ontzettend grote medina van Tunis waar je echt de weg helemaal kwijt kan raken. Je hebt hier verschillende souk’s met allemaal hun eigen ‘afdeling’ zoals goud, kleding, zoetigheid, souvenirs en ga zo maar door. Helaas was bij ons veel gesloten vanwege de Ramadan, maar anders is het hier ontzettend druk. Ik hoorde van veel mensen dat ze het niet prettig hier vonden vanwege het aanspreken van de mannen maar ik had nergens last van. Ja, ze vragen om je winkel binnen te komen maar ik had mij hier al op ingesteld en voor de rest zijn ze absoluut niet handtastelijk of iets dergelijks. Ik kan er altijd wel de lol van inzien en doe altijd lekker mee, geen enkel probleem!

Tunesië mijn fotoverslag

Na een bezoek van 2 uur aan de medina van Tunis is het tijd om weer naar het hotel te gaan voor de laatste nacht, ik schiet nog even snel dit plaatje.

Tunesië mijn fotoverslag

Tunesië mijn fotoverslag

In het hotel (we zijn weer in The Residence) maak ik voor het even nog even een uitje naar het strand, dat is zo mooi hier!

Tunesië mijn fotoverslag

Diner met de hele groep!

Tunesië mijn fotoverslag

En toen zat het er weer op, ik duik vroeg mijn bed in want om kwart voor 6 moeten we aan het ontbijt zitten om vervolgens naar de luchthaven te gaan om weer terug naar Nederland te gaan. Het was een onvergetelijke reis en Tunesië heeft mijn hart gestolen. Wat een prachtig land is het en wat zijn de mensen aardig, behulpzaam en lief. Dit land verdient het om zijn toerisme terug te krijgen want dat zou weer een goede boost voor het land en de omzet zijn. Tunesië is op dit moment het goedkoopste land om op vakantie te gaan en stiekem komen Corendon en TUI weer met reizen naar dit land. Ik zou zeggen, ben je nog aan het twijfelen over je bestemming, denk zeker na over Tunesië, het is zeker de moeite waard. Zijn jullie wel eens in Tunesië geweest en wat vonden jullie ervan?

De reis naar Tunesië heb ik gekregen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

6 reacties

  1. Ik had al wat voorbij zien komen op Instagram, maar wat zijn dit ook weer mooie foto’s zeg! Prachtig land volgens mij, gaat zeker op mijn bucketlist!

  2. Heerlijk! Ik was volgens mij inmiddels 15 jaar geleden in Tunesië en destijds viel het me helaas tegen. Vooral de verkoopmanieren (fanatiek) waren elementen die mijn vakantie echt minder hebben gemaakt. Als ik nu de foto’s zie denk ik: het kan blijkbaar ook anders!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *