Search
Close this search box.

Trends van tegenwoordig die ik niet snap

Trends van tegenwoordig die ik niet snap

Er zijn vele trends waarvan ik denk ‘ja, super leuk’! Maar er zijn ook heel wat trends waarvan ik denk, dit mag wel snel over zijn… Misschien ben ik een beetje saai, degelijk en standaard, maar bij sommige trends zet ik echt mijn vraagtekens en snap het gewoon niet…

Fotografie: Ilse Stronks Fotografie

Sportschoenen met plateauzolen

Het is begonnen bij Balenciaga met die afschuwelijke (ik herhaal afschuwelijke) sportschoenen waarbij je 10 maten groter lijkt te hebben. Maar blijkbaar vind de rest van de wereld het wel mooi en komt elk merk met van die sportschoenen met plateauzolen. Nee, nee mij niet gezien. Dit valt wat mij betreft in de categorie ‘ik schaam me 10 jaar later dat ik dit gedragen heb’.

Een uitgebreide planner bijhouden

De planners vliegen je om de oren en ik heb me er ook schuldig aan gemaakt omdat ik wel even dacht dat het mij structuur zou bieden. Ik ben er alleen wel snel achter gekomen dat dit niets voor mij is. Ik hou een agenda met afspraken bij en weet wat ik moet doen en dat werkt voor mij ook prima. Niet alles hoeft tot in de puntjes gepland te worden (krijg alweer kriebels bij het idee dat ik iets niet haal).

Volgen jullie mij al op Instagram?

Flared Jeans

Misschien is dit gewoon een dingetje van vroeger, ik had vroeger altijd jeans met wijd uitlopende pijpen aan. Omdat ik vrij lang ben zien deze broeken er echt niet uit als ze te kort zijn. Nee, ik waag me er niet aan. Maar stiekem vind ik het wel steeds leuker worden bij anderen.

Cateye zonnebril

Vroeger toen ik nog graag met Barbie’s speelde zette ik ze altijd graag een zonnebril op (want die kreeg je bij sommige kledingsetjes of poppen). Dat was dan zo een coole driehoekige cateye zonnebril. Heel tof voor mijn Barbie, maar niet voor mensen.

Podcasts

Podcasts zijn de nieuwe vlogs als je het mij vraagt. Ik heb me er ooit aan een paar gewaagd en viel nog net niet in slaap (behalve bij Laura H.). Ik vind het gewoon niet chill om een uur naar geklets te luisteren. Ik haak af. En achteraf vraag ik me ook vaak af of ik iets vernieuwends of inspirerends heb gehoord.

Mannen met baarden

En dan heb ik het over echte baarden en geen stoppeltjesbaard (dat vind ik wel sexy). Maar nee, een echte baard? Ik vind het echt helemaal niets die trend en ben dan ook blij dat ik geen vriend heb die de baardentrend ambieert.

Hoog uitgesneden bikini’s en badpakken

Op Instagram is het hip om tegenwoordig zo een hoog mogelijk uitgesneden badpak of bikinin te dragen. Ik zie het al voor me als ik dat draag. Overal scheerbultjes en zwarte puntjes van afgeschoren haartjes. Nee, bedankt. Doe mij maar een oma onderbroek dan.

Dior Saddlebag

Tsja, dit is gewoon weer zoiets van laten we iets geks maken en wellicht slaat het aan. Een tas in de vorm van een zadel van een paard. Als ik nog groot fan was van paarden en mijn Grand Champions had ik het waarschijnlijk leuk gevonden, nu niet meer. Zeker niet voor die prijs. Maar dat is mode Aranka, dat snap je niet.

Natuurlijk wil ik niemand voor het hoofd stoten met dit artikel en ook zeker niemand belachelijk maken. Het is vooral meer voor de fun geschreven dat je met een korreltje zout moet nemen. Welke trends van nu vind jij helemaal niets?

Hi allemaal, welkom op mijn blog over beauty, food en lifestyle! Ik ben Aranka, een echte girl next door van 28 jaar die met veel passie blogt over alles wat op haar pad komt! Bijna elke dag komt er een artikel online over van alles dat de vrouw interesseert! Ik wens je veel kijk- en leesplezier. Liefs, Aranka

20 reacties

 1. Het zijn terugkerende dingen geen trends :) Flared broeken zijn heerlijk vintage uit de jaren 60/70. Baarden horen daar ook bij (goed onderhouden, heel sexy en mannelijk). Maar … hoog uitgesneden badpakken horen idd in de jaren 80 te blijven. Was toen ook al erg ongemakkelijk bij het zwemmen. Hoeft geen oma model, maar Borat stijl is dan ook net weer iets te.
  Gescheurde spijkerbroeken, dat snapte ik niet in de jaren zeventig en tachtig en negentig en nu nog steeds niet. Ik denk dat dat een tienerding is, maar er is echt een leegtijdslimiet … tenzij het je kluskleren zijn.

 2. Ik snap die fietsbroekentrend niet helemaal.. moet ik zeggen dat ik m vooral op internet voorbij heb zien komen deze zomer en nog niet in het echt.. maar ik vind het bijzonder..

 3. Flared broeken vind ik juist erg mooi. Je benen lijken er slanker door.
  En van podcasts ben ik ook een enorme fan. Mijn favo podcasts beluister ik altijd tijdens k-klussen zoals strijken. Het leidt enorm af en het strijken is daardoor minder saai.
  Gelukkig is het met trends zo, niks hoeft. Vind je het leuk dan pik je het op, is het niet jouw ding dan laat je het lekker voorbij gaan.
  Ik lees je blogs trouwens heel trouw. Je hebt een leuke, ongedwongen schrijfstijl.

 4. Ik ga juist wel lekker met m’n bullet journal (hoezee hectische baan), maar die schoenen snap ik ook niet nee. En mogen de botoxlippen er nog bij? Vind het zo zonde dat mensen daardoor steeds meer op elkaar lijken..

 5. Heel leuk geschreven! Ik heb niets met de trend dat veel jonge mannen mega skinny jeans gaan dragen, zodat hun gespierde benen en kuiten extreem opvallen. Bah. En met de neon trend heb ik niets. Vind het meer passend bij kleine kinderen. Bovendien ben ik zelf ontzettend bleek van mezelf en ziet dat er niet uit. Zelfs met een paar neon oorbellen kon ik niet wegkomen.

 6. Haha dit vind ik nou echt een leuk artikel! Ik ben zelf wel een fan van plannen, maar wel tot op zekere hoogte. Ik maak gewoon ‘S ochtends een planning van wat ik allemaal die dag moet doen. Niet met tijdstippen etcetera, maar gewoon zodat ik het niet vergeet.

  Verder vind ik Flared Jeans en Cat Eye zonnebrillen weer wel heel erg leuk. Maar Podcasts: wat moet je er mee. Dat snap ik echt niet.

 7. ik zweer bij sneakers met dikke zolen hahah lopen heerlijk!! net als de flair broeken, love it. podcasts heb ik dus niks mee, net als die zonnebrillen en mannen met baarden bah, uitgesneden badpakken ook niet

 8. Ik heb helemaal niks met die gestreepte broekpakken. Het lijkt of op een pyjama, of op een gevangenisoutfit. Het staat me gewoon niet.
  Ik ben ook een beetje planner-moe geworden, overal worden ze uitgebracht (en uitgemolken) en ik heb genoeg aan mijn digitale agenda. Ik vind de structuurdrang ook een beetje obsessief worden bij bepaalde mensen, dat ik me afvraag: hou je nog wat tijd over voor de echt leuke dingen en leef je nog wel spontaan? Ik zie online mensen helemaal flippen als de planning in het honderd loopt en dan ook echt werkelijk alles vermelden, zoals lopen met de hond, lunch, ochtendwandeling. Ik snap dat het bij een hectisch leven handig kan zijn, maar ik denk dat je met een planner op den duur jezelf in de vingers gaat snijden. En raak je niet een beetje een gevangene van je eigen planning? Dat vraag ik me wel eens af als ik mensen daarmee bezig zie. Toevallig zijn het ook vaak de mensen die snel overspannen raken. Leggen die niet teveel druk op zichzelf (en indirect) ook hun omgeving?

 9. Op alle punten ben ik het met je eens behalve flared jeans, die vind ik wel fijn met mijn stevige bovenbenen en zit ook lekkerder dan een skinny jeans.

 10. Haha leuk om te lezen! Ik maak me “schuldig” aan een aantal trends van dit lijstje, maar vind het wel komisch om even jouw ongezouten commentaar hierop te lezen. Kan zo even niet op een trend komen die ik liever aan me voorbij laat gaan.

 11. Leuk en herkenbaar. Ook de reacties over gelezen. De zonnebrillen snap ik ook niets van. Het is ook een trend om hem binnen op te houden. Heb vd week tegen mijn buurjongen gezegd dat de zon inderdaad heel fel was…. in de garage! Ik ben het met zo goed als alles eens. Podcast moet ik (weer) eens wat mee doen. Ik ben niet iemand die gaat zitten/liggen lezen. Dus luisterboeken zijn ideaal voor mij en ook (vooral) om in slaap te komen. Misschien is podcast dan wel een idee. Ook even reageren om de reacties. Idd de skinny jeans bij mannen nou ja de skinny skinny jeans. En dan mogen vrouwen geen legging dragen? Ik heb bij die mannen en jongens elke keer het idee dat ze de broek van hun zusje geleend hebben.

 12. Het is niet echt een trend maar ik heb dat met de overdreven niet passende en bijgewerkte/te donkere en dikke wenkbrauwen ‘on fleek’.
  Het is soms zó nep en onnatuurlijk dat ik het niet meer dan lachwekkend vind :-)

 13. Hahaha aranke, ik vind jouw blogs altijd zo leuk! Zo lekker uiteenlopend… af en toe een keer iets met een korreltje zout, i love it’ en oooh ja inderdaad, die neon kleuren shirtjes… ik vind het zo goedkoop en ordinair staan. En die fiets broekjes? Nou en dan die fiets broekjes met een lang T-shirt er op… ik snap het echt niet! En dan die nep wimpers. Van twee kilometer afstand zie je ze al zitten. Als het zo warm is als vandaag, dan vraag ik altijd “kun je even knipperen, ik heb het warm” zijn net waaiers. Maar ieder zijn eigen ding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *