Tortilla Chips Ovenschotel

 photo Tortilla Chips Ovenschotel6_zpsbeudfpcg.png

Ik had weer eens zin in iets anders, weer iets waarvan ik dacht dat het wel lekker was, maar niet wist of dit uiteindelijk wel een geslaagde combinatie zal zijn. Ik maakte een lekker prutje met gehakt en bonen en bedekte dit met kaas en tortilla chips. Met andere woorden, ik maakte een tortilla chips ovenschotel. Die trouwens ontzettend lekker was, ik deel graag met jullie het recept!

 photo Tortilla Chips Ovenschotel_zpsqtwitvj1.png

Wat heb je nodig?

  • tortilla chips
  • verschillende soorten bonen
  • mais
  • paprika
  • 400 gram gehakt
  • geraspte kaas

Ik vond in de supermarkt tussen de bonen ook een Hak bonenmix potje, ideaal! Deze nam ik dus maar mee in plaats allemaal kleine potjes met bonen en mais. De gehakt moet je trouwens nog wel kruiden. Doe dat gewoon op jouw eigen manier. Ik heb het gedaan met peper, zout, ketjap, paprika poeder, knoflook en Italiaanse kruiden.

 photo Tortilla Chips Ovenschotel1_zpsr7fcctul.png

Doe het gehakt in de pan en kruid deze op eigen manier. Let op, gebruik geen olie of boter. Bak dit gaar en voeg daarna de bonen, mais en paprika aan het baksel toe en laat het nog een minuutje of 2 – 3 meebakken. Giet trouwens de bonen en/of mais wel goed af. Het vocht uit blik of pot hoeft er niet bij. Ondertussen verwarmen we de oven alvast voor op 180 graden.

 photo Tortilla Chips Ovenschotel2_zpshdkogxzk.png

Schep daarna voorzichtig alles uit de pan en neem zo min mogelijk vet mee. Bij mij was dat uiteindelijk een beetje mislukt. Je kunt het ook even door een vergiet heen halen als je dat niet te veel moeite vind. Verdeel het daarna over de ovenschaal (dit is een grote) en strooi en daarna een half zakje kaas overheen.

 photo Tortilla Chips Ovenschotel3_zpsfw5zqala.png

Verdeel nu de tortilla chips over het mengsel heen.

 photo Tortilla Chips Ovenschotel4_zpsis36thwp.png

En daarna natuurlijk weer de rest van de kaas. Zet het vervolgens voor 20 minuten in de oven op 180 graden. Als het goed is alles al gaar, dus daar hoef je geen rekening meer mee te houden. Het gaat er alleen om dat de kaas lekker smelt.

 photo Tortilla Chips Ovenschotel9_zpsemyq57m0.png

En na 20 minuten staat er een heerlijke tortilla chips ovenschotel voor je klaar die er echt ontzettend lekker uit ziet! Dit is echt een recept dat je een keer moet proberen.

 photo Tortilla Chips Ovenschotel5_zpswyzwy6du.png

 photo Tortilla Chips Ovenschotel10_zpspvi6iucd.png

Door de chips en de kaas heb je een lekkere krokante korst met een sappige vulling van gehakt, mais, bonen en paprika. Je kunt er trouwens ook nog wel een uitje aan toevoegen, ik denk dat dat ook een goede combinatie is.

 photo Tortilla Chips Ovenschotel7_zpsrpir58ik.png

 photo Tortilla Chips Ovenschotel11_zpswoym3tjl.png

Een echte gezonde maaltijd is het niet, maar wel heel lekker. En ach, zolang we het niet iedere dag eten is er niets aan de hand. Jezelf verwennen met iets lekkers mag toch wel?

 photo Tortilla Chips Ovenschotel8_zpshfxesmd3.png

En zo ziet het er dan van de binnenkant uit. Zoals je ziet had ik het gehakt niet goed uit laten druipen en zat er nog veel vet in. Je moet het dus wel even goed uit laten lekken zodat er niet te veel vet bij komt. Maar gelukkig heeft dit geen effect op de smaak en knapperigheid van de schotel.

 photo Tortilla Chips Ovenschotel12_zpsdfltabtg.png

Ik krijg alweer spontaan trek bij het schrijven van dit artikel. Hou je van bonen, mais, gehakt en tortilla chips? Dan zit je met dit recept zeker aan het goede adres! Het is trouwens genoeg voor 4 personen of 3 grote eters. Eetsmakelijk!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

31 reacties

  • Reply
    Iris | Todayslipstick
    29 juli 2015 at 15:15

    Ziet er best lekker uit, maar ik vind het nooit fijn als je de olie/boter nog ziet drijven.
    Liefs, Iris

  • Reply
    Bianca
    29 juli 2015 at 15:26

    Dit is heel erg lekker maak het zelf ook regelmatig x

  • Reply
    Femke
    29 juli 2015 at 15:37

    Heerljik! Ik zou al wel wat vocht en boter/olie afgieten voor ik kaas en nacho’s op mijn schotel zou doen.. Maar verder, erg lekker!

    • Reply
      Aranka
      29 juli 2015 at 15:42

      Ja dat vertelde ik ook al in de tekst! Blijkbaar had het toch nog niet goed genoeg uitgelekt :(

  • Reply
    Marijke - de beste versie van jezelf
    29 juli 2015 at 15:42

    Ik maak ook weleens tortillachips uit de oven. Met tomatensalsa, creme fraiche, koriander en kaas. Maar met bonen en gehakt klinkt ook goed. Heb gelijk trek :)

  • Reply
    Tamara
    29 juli 2015 at 16:02

    Lekker! En heerlijk die gesmolten kaas!

  • Reply
    Margot
    29 juli 2015 at 16:03

    Lekkere combinatie!

  • Reply
    Edith Sofia
    29 juli 2015 at 16:14

    Oeh lijkt me erg lekker!

  • Reply
    Kirsty
    29 juli 2015 at 16:14

    Hmm wat een lekker recept zeg! Ik zou inderdaad wel even het vet van tevoren afgieten, maar ik weet zeker dat het ondanks dat heel lekker zal zijn geweest :) Zelf maak ik ook wel eens ovenschotels met nacho’s, erg lekker en ik vertel mijzelf altijd dat het ook nog wel enigszins wat gezonds inzit als ik er maar genoeg groente bij in doe :P

  • Reply
    Manon
    29 juli 2015 at 17:11

    Hier heb ik zo zin in nu!

  • Reply
    Desiree
    29 juli 2015 at 17:15

    Wah dit ziet super lekker uit!

  • Reply
    Jaimy en Laura
    29 juli 2015 at 17:18

    Oh zo lekker! Wij eten dit ook vaak ’s avonds, alleen dan zonder mais en bonen enz :D

  • Reply
    Alyssa
    29 juli 2015 at 17:36

    Ziet er lekker uit! Zelf maak ik mijn tortilla ovenschotel op een andere manier, wellicht vind je dit ook lekker.
    Je kookt wat rijst en bakt in een wok kip blokjes + groente naar smaak. Wanneer alles gaar is, de rijst bij de kip en groente toevoegen. Potje Mexicaanse saus, wij hebben altijd Tex mex, toevoegen. Alles in de ovenschaal, chips en kaas eroverheen. Klein beetje chilisaus eroverheen, en even bakken in de oven. Heerlijk!

  • Reply
    Caitlyn
    29 juli 2015 at 17:40

    Ik eet niets graag bonen en maïs en zelf ik vind dat dit er echt goddelijk lekker uitziet :)
    xx

  • Reply
    Kelly
    29 juli 2015 at 18:05

    Mjam! Dat ga ik zeker eens maken !

  • Reply
    manon
    29 juli 2015 at 18:24

    Leuk recept, ziet er lekker uit!

  • Reply
    Mariska
    29 juli 2015 at 18:34

    Het ziet er wel echt ontzettend lekker uit! :)

  • Reply
    chucky1012
    29 juli 2015 at 19:31

    Dat ziet er zo lekker uit!

  • Reply
    marjan
    29 juli 2015 at 19:31

    Ziet er lekker uit, maar lus geen kaas.
    Hihi :)

  • Reply
    Luna
    29 juli 2015 at 19:56

    Het ziet er heel lekker uit, ik heb de link opgeslagen, want ik wil dit toch graag een keer zelf maken en anders vraag ik een vriendin, die is ook dol op dit soort dingen en dan eten we lekker samen :)

  • Reply
    Johanneke
    29 juli 2015 at 20:48

    Wat een leuk recept, die ga ik zeker uitproberen het ziet er heerlijk uit.

  • Reply
    Danielleeee
    29 juli 2015 at 20:49

    Heerlijk recept dit, wij eten dit regelmatig en is zoooo lekker ! :)

  • Reply
    Stephanie
    29 juli 2015 at 22:01

    Ahh zo lekker! Ik wil dat NU eten!

  • Reply
    Bo
    29 juli 2015 at 22:20

    hoooollyyyy!! ik kan niet koken maar dit moet ik maken… hahaha

  • Reply
    Amelie
    29 juli 2015 at 23:22

    Dit klinkt echt super lekker!! Ik ga het zeker een keer maken! Op zich is het met mager gehakt alleen de kaas die het ongezond maakt, dus het valt mee. Misschien een beetje te compenseren met wat sla/groente ;)

  • Reply
    Iffy | DiaryOfAMUA
    30 juli 2015 at 01:42

    Wat een super lekker recept!

    XO

  • Reply
    beautifulday4makeup
    30 juli 2015 at 10:52

    Dit lijkt mij heerlijk comfort food

  • Reply
    Anna
    30 juli 2015 at 11:45

    Yummm dit ziet er lekker uit!

  • Reply
    anouk
    30 juli 2015 at 13:33

    Dit lijkt me echt heerlijk!!

  • Reply
    Victoria
    30 juli 2015 at 13:57

    Jum, dit ziet er heerlijk uit en ga ik snel eens maken!!

  • Reply
    Linda
    5 september 2015 at 01:42

    Dit maak ik heel erg vaak, ik denk dat je door de ketjap bij het gehakt te doen, het geheel wat te nat maakt. Ik gebruik een klein beetje olijfolie waar ik het gehakt in bak, dan een uitje erbij, dan de kidneybonen, mais en paprika en dan doe ik ervaak nog een klein blikje tomatenpuree bij en dan is het totaal niet nat…..dan lekker met de chips bedekken en lekker veel kaas erover en dan is het smullen :-) Het is zo super lekker. Ik ga ook een keer zo’n bonenpotje er door doe zoals jij dat deed, ipv kidneybonen

  • Laat een antwoord achter aan Jaimy en Laura Annuleer