Ik had weer eens zin in iets anders, weer iets waarvan ik dacht dat het wel lekker was, maar niet wist of dit uiteindelijk wel een geslaagde combinatie zal zijn. Ik maakte een lekker prutje met gehakt en bonen en bedekte dit met kaas en tortilla chips. Met andere woorden, ik maakte een tortilla chips ovenschotel. Die trouwens ontzettend lekker was, ik deel graag met jullie het recept!
Wat heb je nodig?
- tortilla chips
- verschillende soorten bonen
- mais
- paprika
- 400 gram gehakt
- geraspte kaas
Ik vond in de supermarkt tussen de bonen ook een Hak bonenmix potje, ideaal! Deze nam ik dus maar mee in plaats allemaal kleine potjes met bonen en mais. De gehakt moet je trouwens nog wel kruiden. Doe dat gewoon op jouw eigen manier. Ik heb het gedaan met peper, zout, ketjap, paprika poeder, knoflook en Italiaanse kruiden.
Doe het gehakt in de pan en kruid deze op eigen manier. Let op, gebruik geen olie of boter. Bak dit gaar en voeg daarna de bonen, mais en paprika aan het baksel toe en laat het nog een minuutje of 2 – 3 meebakken. Giet trouwens de bonen en/of mais wel goed af. Het vocht uit blik of pot hoeft er niet bij. Ondertussen verwarmen we de oven alvast voor op 180 graden.
Schep daarna voorzichtig alles uit de pan en neem zo min mogelijk vet mee. Bij mij was dat uiteindelijk een beetje mislukt. Je kunt het ook even door een vergiet heen halen als je dat niet te veel moeite vind. Verdeel het daarna over de ovenschaal (dit is een grote) en strooi en daarna een half zakje kaas overheen.
Verdeel nu de tortilla chips over het mengsel heen.
En daarna natuurlijk weer de rest van de kaas. Zet het vervolgens voor 20 minuten in de oven op 180 graden. Als het goed is alles al gaar, dus daar hoef je geen rekening meer mee te houden. Het gaat er alleen om dat de kaas lekker smelt.
En na 20 minuten staat er een heerlijke tortilla chips ovenschotel voor je klaar die er echt ontzettend lekker uit ziet! Dit is echt een recept dat je een keer moet proberen.
Door de chips en de kaas heb je een lekkere krokante korst met een sappige vulling van gehakt, mais, bonen en paprika. Je kunt er trouwens ook nog wel een uitje aan toevoegen, ik denk dat dat ook een goede combinatie is.
Een echte gezonde maaltijd is het niet, maar wel heel lekker. En ach, zolang we het niet iedere dag eten is er niets aan de hand. Jezelf verwennen met iets lekkers mag toch wel?
En zo ziet het er dan van de binnenkant uit. Zoals je ziet had ik het gehakt niet goed uit laten druipen en zat er nog veel vet in. Je moet het dus wel even goed uit laten lekken zodat er niet te veel vet bij komt. Maar gelukkig heeft dit geen effect op de smaak en knapperigheid van de schotel.
Ik krijg alweer spontaan trek bij het schrijven van dit artikel. Hou je van bonen, mais, gehakt en tortilla chips? Dan zit je met dit recept zeker aan het goede adres! Het is trouwens genoeg voor 4 personen of 3 grote eters. Eetsmakelijk!
Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’
31 reacties
Iris | Todayslipstick
29 juli 2015 at 15:15Ziet er best lekker uit, maar ik vind het nooit fijn als je de olie/boter nog ziet drijven.
Liefs, Iris
Bianca
29 juli 2015 at 15:26Dit is heel erg lekker maak het zelf ook regelmatig x
Femke
29 juli 2015 at 15:37Heerljik! Ik zou al wel wat vocht en boter/olie afgieten voor ik kaas en nacho’s op mijn schotel zou doen.. Maar verder, erg lekker!
Aranka
29 juli 2015 at 15:42Ja dat vertelde ik ook al in de tekst! Blijkbaar had het toch nog niet goed genoeg uitgelekt :(
Marijke - de beste versie van jezelf
29 juli 2015 at 15:42Ik maak ook weleens tortillachips uit de oven. Met tomatensalsa, creme fraiche, koriander en kaas. Maar met bonen en gehakt klinkt ook goed. Heb gelijk trek :)
Tamara
29 juli 2015 at 16:02Lekker! En heerlijk die gesmolten kaas!
Margot
29 juli 2015 at 16:03Lekkere combinatie!
Edith Sofia
29 juli 2015 at 16:14Oeh lijkt me erg lekker!
Kirsty
29 juli 2015 at 16:14Hmm wat een lekker recept zeg! Ik zou inderdaad wel even het vet van tevoren afgieten, maar ik weet zeker dat het ondanks dat heel lekker zal zijn geweest :) Zelf maak ik ook wel eens ovenschotels met nacho’s, erg lekker en ik vertel mijzelf altijd dat het ook nog wel enigszins wat gezonds inzit als ik er maar genoeg groente bij in doe :P
Manon
29 juli 2015 at 17:11Hier heb ik zo zin in nu!
Desiree
29 juli 2015 at 17:15Wah dit ziet super lekker uit!
Jaimy en Laura
29 juli 2015 at 17:18Oh zo lekker! Wij eten dit ook vaak ’s avonds, alleen dan zonder mais en bonen enz :D
Alyssa
29 juli 2015 at 17:36Ziet er lekker uit! Zelf maak ik mijn tortilla ovenschotel op een andere manier, wellicht vind je dit ook lekker.
Je kookt wat rijst en bakt in een wok kip blokjes + groente naar smaak. Wanneer alles gaar is, de rijst bij de kip en groente toevoegen. Potje Mexicaanse saus, wij hebben altijd Tex mex, toevoegen. Alles in de ovenschaal, chips en kaas eroverheen. Klein beetje chilisaus eroverheen, en even bakken in de oven. Heerlijk!
Caitlyn
29 juli 2015 at 17:40Ik eet niets graag bonen en maïs en zelf ik vind dat dit er echt goddelijk lekker uitziet :)
xx
Kelly
29 juli 2015 at 18:05Mjam! Dat ga ik zeker eens maken !
manon
29 juli 2015 at 18:24Leuk recept, ziet er lekker uit!
Mariska
29 juli 2015 at 18:34Het ziet er wel echt ontzettend lekker uit! :)
chucky1012
29 juli 2015 at 19:31Dat ziet er zo lekker uit!
marjan
29 juli 2015 at 19:31Ziet er lekker uit, maar lus geen kaas.
Hihi :)
Luna
29 juli 2015 at 19:56Het ziet er heel lekker uit, ik heb de link opgeslagen, want ik wil dit toch graag een keer zelf maken en anders vraag ik een vriendin, die is ook dol op dit soort dingen en dan eten we lekker samen :)
Johanneke
29 juli 2015 at 20:48Wat een leuk recept, die ga ik zeker uitproberen het ziet er heerlijk uit.
Danielleeee
29 juli 2015 at 20:49Heerlijk recept dit, wij eten dit regelmatig en is zoooo lekker ! :)
Stephanie
29 juli 2015 at 22:01Ahh zo lekker! Ik wil dat NU eten!
Bo
29 juli 2015 at 22:20hoooollyyyy!! ik kan niet koken maar dit moet ik maken… hahaha
Amelie
29 juli 2015 at 23:22Dit klinkt echt super lekker!! Ik ga het zeker een keer maken! Op zich is het met mager gehakt alleen de kaas die het ongezond maakt, dus het valt mee. Misschien een beetje te compenseren met wat sla/groente ;)
Iffy | DiaryOfAMUA
30 juli 2015 at 01:42Wat een super lekker recept!
XO
beautifulday4makeup
30 juli 2015 at 10:52Dit lijkt mij heerlijk comfort food
Anna
30 juli 2015 at 11:45Yummm dit ziet er lekker uit!
anouk
30 juli 2015 at 13:33Dit lijkt me echt heerlijk!!
Victoria
30 juli 2015 at 13:57Jum, dit ziet er heerlijk uit en ga ik snel eens maken!!
Linda
5 september 2015 at 01:42Dit maak ik heel erg vaak, ik denk dat je door de ketjap bij het gehakt te doen, het geheel wat te nat maakt. Ik gebruik een klein beetje olijfolie waar ik het gehakt in bak, dan een uitje erbij, dan de kidneybonen, mais en paprika en dan doe ik ervaak nog een klein blikje tomatenpuree bij en dan is het totaal niet nat…..dan lekker met de chips bedekken en lekker veel kaas erover en dan is het smullen :-) Het is zo super lekker. Ik ga ook een keer zo’n bonenpotje er door doe zoals jij dat deed, ipv kidneybonen