Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Tortilla Chips Ovenschotel

 photo Tortilla Chips Ovenschotel6_zpsbeudfpcg.png

Ik had weer eens zin in iets anders, weer iets waarvan ik dacht dat het wel lekker was, maar niet wist of dit uiteindelijk wel een geslaagde combinatie zal zijn. Ik maakte een lekker prutje met gehakt en bonen en bedekte dit met kaas en tortilla chips. Met andere woorden, ik maakte een tortilla chips ovenschotel. Die trouwens ontzettend lekker was, ik deel graag met jullie het recept!

 photo Tortilla Chips Ovenschotel_zpsqtwitvj1.png

Wat heb je nodig?

 • tortilla chips
 • verschillende soorten bonen
 • mais
 • paprika
 • 400 gram gehakt
 • geraspte kaas

Ik vond in de supermarkt tussen de bonen ook een Hak bonenmix potje, ideaal! Deze nam ik dus maar mee in plaats allemaal kleine potjes met bonen en mais. De gehakt moet je trouwens nog wel kruiden. Doe dat gewoon op jouw eigen manier. Ik heb het gedaan met peper, zout, ketjap, paprika poeder, knoflook en Italiaanse kruiden.

 photo Tortilla Chips Ovenschotel1_zpsr7fcctul.png

Doe het gehakt in de pan en kruid deze op eigen manier. Let op, gebruik geen olie of boter. Bak dit gaar en voeg daarna de bonen, mais en paprika aan het baksel toe en laat het nog een minuutje of 2 – 3 meebakken. Giet trouwens de bonen en/of mais wel goed af. Het vocht uit blik of pot hoeft er niet bij. Ondertussen verwarmen we de oven alvast voor op 180 graden.

 photo Tortilla Chips Ovenschotel2_zpshdkogxzk.png

Schep daarna voorzichtig alles uit de pan en neem zo min mogelijk vet mee. Bij mij was dat uiteindelijk een beetje mislukt. Je kunt het ook even door een vergiet heen halen als je dat niet te veel moeite vind. Verdeel het daarna over de ovenschaal (dit is een grote) en strooi en daarna een half zakje kaas overheen.

 photo Tortilla Chips Ovenschotel3_zpsfw5zqala.png

Verdeel nu de tortilla chips over het mengsel heen.

 photo Tortilla Chips Ovenschotel4_zpsis36thwp.png

En daarna natuurlijk weer de rest van de kaas. Zet het vervolgens voor 20 minuten in de oven op 180 graden. Als het goed is alles al gaar, dus daar hoef je geen rekening meer mee te houden. Het gaat er alleen om dat de kaas lekker smelt.

 photo Tortilla Chips Ovenschotel9_zpsemyq57m0.png

En na 20 minuten staat er een heerlijke tortilla chips ovenschotel voor je klaar die er echt ontzettend lekker uit ziet! Dit is echt een recept dat je een keer moet proberen.

 photo Tortilla Chips Ovenschotel5_zpswyzwy6du.png

 photo Tortilla Chips Ovenschotel10_zpspvi6iucd.png

Door de chips en de kaas heb je een lekkere krokante korst met een sappige vulling van gehakt, mais, bonen en paprika. Je kunt er trouwens ook nog wel een uitje aan toevoegen, ik denk dat dat ook een goede combinatie is.

 photo Tortilla Chips Ovenschotel7_zpsrpir58ik.png

 photo Tortilla Chips Ovenschotel11_zpswoym3tjl.png

Een echte gezonde maaltijd is het niet, maar wel heel lekker. En ach, zolang we het niet iedere dag eten is er niets aan de hand. Jezelf verwennen met iets lekkers mag toch wel?

 photo Tortilla Chips Ovenschotel8_zpshfxesmd3.png

En zo ziet het er dan van de binnenkant uit. Zoals je ziet had ik het gehakt niet goed uit laten druipen en zat er nog veel vet in. Je moet het dus wel even goed uit laten lekken zodat er niet te veel vet bij komt. Maar gelukkig heeft dit geen effect op de smaak en knapperigheid van de schotel.

 photo Tortilla Chips Ovenschotel12_zpsdfltabtg.png

Ik krijg alweer spontaan trek bij het schrijven van dit artikel. Hou je van bonen, mais, gehakt en tortilla chips? Dan zit je met dit recept zeker aan het goede adres! Het is trouwens genoeg voor 4 personen of 3 grote eters. Eetsmakelijk!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

31 reacties

 1. Ziet er best lekker uit, maar ik vind het nooit fijn als je de olie/boter nog ziet drijven.
  Liefs, Iris

 2. Ik maak ook weleens tortillachips uit de oven. Met tomatensalsa, creme fraiche, koriander en kaas. Maar met bonen en gehakt klinkt ook goed. Heb gelijk trek :)

 3. Hmm wat een lekker recept zeg! Ik zou inderdaad wel even het vet van tevoren afgieten, maar ik weet zeker dat het ondanks dat heel lekker zal zijn geweest :) Zelf maak ik ook wel eens ovenschotels met nacho’s, erg lekker en ik vertel mijzelf altijd dat het ook nog wel enigszins wat gezonds inzit als ik er maar genoeg groente bij in doe :P

 4. Ziet er lekker uit! Zelf maak ik mijn tortilla ovenschotel op een andere manier, wellicht vind je dit ook lekker.
  Je kookt wat rijst en bakt in een wok kip blokjes + groente naar smaak. Wanneer alles gaar is, de rijst bij de kip en groente toevoegen. Potje Mexicaanse saus, wij hebben altijd Tex mex, toevoegen. Alles in de ovenschaal, chips en kaas eroverheen. Klein beetje chilisaus eroverheen, en even bakken in de oven. Heerlijk!

 5. Het ziet er heel lekker uit, ik heb de link opgeslagen, want ik wil dit toch graag een keer zelf maken en anders vraag ik een vriendin, die is ook dol op dit soort dingen en dan eten we lekker samen :)

 6. Dit klinkt echt super lekker!! Ik ga het zeker een keer maken! Op zich is het met mager gehakt alleen de kaas die het ongezond maakt, dus het valt mee. Misschien een beetje te compenseren met wat sla/groente ;)

 7. Dit maak ik heel erg vaak, ik denk dat je door de ketjap bij het gehakt te doen, het geheel wat te nat maakt. Ik gebruik een klein beetje olijfolie waar ik het gehakt in bak, dan een uitje erbij, dan de kidneybonen, mais en paprika en dan doe ik ervaak nog een klein blikje tomatenpuree bij en dan is het totaal niet nat…..dan lekker met de chips bedekken en lekker veel kaas erover en dan is het smullen :-) Het is zo super lekker. Ik ga ook een keer zo’n bonenpotje er door doe zoals jij dat deed, ipv kidneybonen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *