Search
Close this search box.

Too Faced Chocolate Bar

 photo Too-Faced-Chocolate-Bar_zpsc4394116.png

Ik had hem al een tijdje op het oog, de Too Faced Chocolate Bar, maar ik wilde hem niet op het internet bestellen. Toen ik hem op vakantie in Portugal bij de Sephora tegen kwam moest ik hem wel meenemen. Ik keek niet eens naar de prijs maar liep er meteen mee naar de kassa, geen twijfel mogelijk. Ik moest dit heerlijk chocolade geurend en kleurend palette hebben!

 photo Too-Faced-Chocolate-Bar1_zpsa87032f9.png

Jullie zullen al snel begrijpen waarom ik heel graag dit palette wilde hebben. Natuurlijk, Too Faced doet alsof het een chocoladereep is waar wij vrouwen natuurlijk gek op zijn. Maar de kleuren zijn ook echt fantastisch. En het allerleukste aan dit palette is dat de oogschaduw ook echt naar chocolade ruikt. Het is dus echt een feestje om je hiermee op te maken, het risico is wel dat je daarna zin in chocolade hebt. Hoe vinden jullie de kleuren? Ik ben er meteen verliefd op!

 photo Too-Faced-Chocolate-Bar2_zpsce4d7365.png

Eenmaal uit de doos haal je een prachtige plak chocolade. Oke, een blikken stuk chocolade. De verpakking is mooi en stevig van metaal maar vrij lomp en groot. Het is dus niet echt een palette voor ‘on the go’. Maar wel echt een pareltje om thuis in je stash te bewaren. Hij opent en sluit met een magnetische werking wat stevig is!

 photo Too-Faced-Chocolate-Bar7_zpsf0c6ca19.png

Bijgeleverd zit ook nog een handige waaier met daarop verschillende ooglooks uitgelegd hoe je deze kan maken met de verschillende kleuren uit het palette. Handig voor degenen die er toch niet zo handig of creatief mee zijn. Maar als je eenmaal lang genoeg naar het palette kijkt gaat je fantasie er al mee aan de slag. En gelukkig passen vrijwel alle kleuren perfect bij elkaar dus eigenlijk kan het gewoon niet mislukken.

 photo Too-Faced-Chocolate-Bar3_zps02ba7772.png

Laten we snel naar de binnenkant kijken waar we verwend worden door een heerlijke lucht en 16 prachtige kleuren. Het ziet er echt een beetje uit als een chocolade reep met verschillende stukjes. In de deksel van het palette zit nog een grote spiegel en een plasticje waarmee de oogschaduws beschermd worden en waar de namen van de kleuren op worden aangegeven. Leuk vind ik dat ze allemaal namen hebben die op chocolade slaan. Er is dus wel degelijk over nagedacht.

 photo Too-Faced-Chocolate-Bar6_zpsf7dedd02.png

Het palette heeft prachtige natuurlijke en bruine tinten waar ik zelf helemaal gek op ben, je kan er niet genoeg van hebben vind ik altijd! De oogschaduws hebben een zachte structuur maar brokkelen niet af, je hebt wel echt het idee dat het een stukje kwaliteit is. Je vind verschillende kleuren matte in het palette, maar ook shimmer en kleuren met een hele andere shimmer dan de basiskleur, die vind ik vooral heel erg tof.

 photo Too-Faced-Chocolate-Bar4_zpsa0d1f969.png

De kleuren links uit het palette.

 photo Too-Faced-Chocolate-Bar5_zps1dec5747.png

En de kleuren rechts uit het palette. De highlighters zitten in een grote pan omdat je deze vaak het meeste gebruikt, handig dat daarover is nagedacht!

 photo Too-Faced-Chocolate-Bar11_zpsf7031610.png

Swatches van de bovenste rij: Gilded Ganache, White Chocolate, Milk Chocolate, Black Forest Truffle en Triple Fudge. Dit zijn vooral matte kleuren, dat zie je ook wel redelijk terug aan de pigmentatie op de huid. Maar bijzonder vind ik dat ze op de huid van mijn oogleden juist heel veel pigment hebben. Misschien komt dat door de basis eronder.

 photo Too-Faced-Chocolate-Bar12_zps4d9e8ff3.png

Swatches van de middelste rij: Salted Caramel, Marzipan, Semi-Sweet, Strawberry Bon Bon, Candied Violet en Amaretto. Deze kleuren hebben al iets meer pigmentatie en dan vooral de shimmer kleuren. Maar wederom hebben deze kleuren veel pigmentatie op het ooglid.

 photo Too-Faced-Chocolate-Bar13_zpsd3c9392b.png

Swatches van de onderste rij: Hazelnut, Crème Brulee, Haute Chocolate, Cherry Cordial en Champagne Truffle. Deze kleuren hebben juist weer een explosie van pigment. Zo zien we het graag. Over de swatches ben ik niet helemaal verkocht, maar gelukkig op het ooglid doen ze het allemaal echt heel erg goed. Laten we naar de look gaan kijken.

 photo Too-Faced-Chocolate-Bar9_zpsbe84bdb1.png

Close up, zie je Candied Violet in de crease, een prachtige paarse kleur met rode shimmers, echt prachtig!

 photo Too-Faced-Chocolate-Bar10_zpsfc9c96fd.png

De complete ooglook bestaat uit Hazelnut over het ooglid, Candied Violet in de crease, White Chocolate onder mijn wenkbrauw en Marzipan in de binnenste ooghoeken. De kleuren brengen echt heel erg fijn aan. Hebben geen last van fall-out en hebben een goede pigmentatie zoals je kan zien. De kleuren zijn heel gemakkelijk met elkaar te blenden tot een mooie look!

 photo Too-Faced-Chocolate-Bar14_zpsb5d12900.png

Ik ben echt ontzettend blij met dit palette en ga hem dan ook zeker heel veel gebruiken. De kleuren passen helemaal bij mij en deze kleuren passen allemaal perfect bij elkaar. Het palette is helaas niet in Nederland te koop maar bij de Sephora in Portugal kocht ik hem voor € 45,50. Maar je kunt hem ook op hele buitenlandse webshops vinden. Zijn jullie al fan van dit palette? Vind je hem toch iets te duur? Binnenkort laat ik jullie een hele betaalbare dupe zien!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

51 reacties

 1. Wat een mooi palette is dit toch, veel natuurlijke kleuren maar ook wat knallers ertussen heel mooi! Heb nog geen Too Faced palette maar als er een komt is het denk ik wel deze <3

 2. Oh Aranka! Wat maak je me ontzettend jaloers met dit palette!
  Het staat al een hele tijd op mijn wishlist en het is ZO mooi.
  Echt alles aan dit palette spreekt me aan, de vorm, geur, kleuren, pigmentatie…
  Voorlopig blijft het bij wegdromen, maar ooit koop ik deze sowieso! :-)

 3. Ik vind het echt een prachtig palette! Zou hem erg graag willen hebben! Jammer dat we Too Faced en Urban Decay niet bij de Ici Paris of Douglas kopen

 4. Heel mooi palette. Ik heb de replica en daar ben ik ook helemaal blij mee! Voor een replica zeer goede kwaliteit en dat voor nog geen €10,- de replica is exact hetzelfde als het origineel. Nog 3 volgers en dan geef ik er 1 weg ;-)

 5. Wat een super mooi palette! Ik vind hem inderdaad best wel prijzig en het is ook wel erg jammer dat ie niet gewoon in Nederland te koop is. Ik ben dan ook erg benieuwd naar je dupe :)

 6. Dit palette gaat per direct op mijn wishlist, hij is werkelijk prachtig en kijk die pigmentatie ook. Echt helemaal super, ik ben verliefd. xxx Lucinda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *