Too Faced Chocolate Bar

 photo Too-Faced-Chocolate-Bar_zpsc4394116.png

Ik had hem al een tijdje op het oog, de Too Faced Chocolate Bar, maar ik wilde hem niet op het internet bestellen. Toen ik hem op vakantie in Portugal bij de Sephora tegen kwam moest ik hem wel meenemen. Ik keek niet eens naar de prijs maar liep er meteen mee naar de kassa, geen twijfel mogelijk. Ik moest dit heerlijk chocolade geurend en kleurend palette hebben!

 photo Too-Faced-Chocolate-Bar1_zpsa87032f9.png

Jullie zullen al snel begrijpen waarom ik heel graag dit palette wilde hebben. Natuurlijk, Too Faced doet alsof het een chocoladereep is waar wij vrouwen natuurlijk gek op zijn. Maar de kleuren zijn ook echt fantastisch. En het allerleukste aan dit palette is dat de oogschaduw ook echt naar chocolade ruikt. Het is dus echt een feestje om je hiermee op te maken, het risico is wel dat je daarna zin in chocolade hebt. Hoe vinden jullie de kleuren? Ik ben er meteen verliefd op!

 photo Too-Faced-Chocolate-Bar2_zpsce4d7365.png

Eenmaal uit de doos haal je een prachtige plak chocolade. Oke, een blikken stuk chocolade. De verpakking is mooi en stevig van metaal maar vrij lomp en groot. Het is dus niet echt een palette voor ‘on the go’. Maar wel echt een pareltje om thuis in je stash te bewaren. Hij opent en sluit met een magnetische werking wat stevig is!

 photo Too-Faced-Chocolate-Bar7_zpsf0c6ca19.png

Bijgeleverd zit ook nog een handige waaier met daarop verschillende ooglooks uitgelegd hoe je deze kan maken met de verschillende kleuren uit het palette. Handig voor degenen die er toch niet zo handig of creatief mee zijn. Maar als je eenmaal lang genoeg naar het palette kijkt gaat je fantasie er al mee aan de slag. En gelukkig passen vrijwel alle kleuren perfect bij elkaar dus eigenlijk kan het gewoon niet mislukken.

 photo Too-Faced-Chocolate-Bar3_zps02ba7772.png

Laten we snel naar de binnenkant kijken waar we verwend worden door een heerlijke lucht en 16 prachtige kleuren. Het ziet er echt een beetje uit als een chocolade reep met verschillende stukjes. In de deksel van het palette zit nog een grote spiegel en een plasticje waarmee de oogschaduws beschermd worden en waar de namen van de kleuren op worden aangegeven. Leuk vind ik dat ze allemaal namen hebben die op chocolade slaan. Er is dus wel degelijk over nagedacht.

 photo Too-Faced-Chocolate-Bar6_zpsf7dedd02.png

Het palette heeft prachtige natuurlijke en bruine tinten waar ik zelf helemaal gek op ben, je kan er niet genoeg van hebben vind ik altijd! De oogschaduws hebben een zachte structuur maar brokkelen niet af, je hebt wel echt het idee dat het een stukje kwaliteit is. Je vind verschillende kleuren matte in het palette, maar ook shimmer en kleuren met een hele andere shimmer dan de basiskleur, die vind ik vooral heel erg tof.

 photo Too-Faced-Chocolate-Bar4_zpsa0d1f969.png

De kleuren links uit het palette.

 photo Too-Faced-Chocolate-Bar5_zps1dec5747.png

En de kleuren rechts uit het palette. De highlighters zitten in een grote pan omdat je deze vaak het meeste gebruikt, handig dat daarover is nagedacht!

 photo Too-Faced-Chocolate-Bar11_zpsf7031610.png

Swatches van de bovenste rij: Gilded Ganache, White Chocolate, Milk Chocolate, Black Forest Truffle en Triple Fudge. Dit zijn vooral matte kleuren, dat zie je ook wel redelijk terug aan de pigmentatie op de huid. Maar bijzonder vind ik dat ze op de huid van mijn oogleden juist heel veel pigment hebben. Misschien komt dat door de basis eronder.

 photo Too-Faced-Chocolate-Bar12_zps4d9e8ff3.png

Swatches van de middelste rij: Salted Caramel, Marzipan, Semi-Sweet, Strawberry Bon Bon, Candied Violet en Amaretto. Deze kleuren hebben al iets meer pigmentatie en dan vooral de shimmer kleuren. Maar wederom hebben deze kleuren veel pigmentatie op het ooglid.

 photo Too-Faced-Chocolate-Bar13_zpsd3c9392b.png

Swatches van de onderste rij: Hazelnut, Crème Brulee, Haute Chocolate, Cherry Cordial en Champagne Truffle. Deze kleuren hebben juist weer een explosie van pigment. Zo zien we het graag. Over de swatches ben ik niet helemaal verkocht, maar gelukkig op het ooglid doen ze het allemaal echt heel erg goed. Laten we naar de look gaan kijken.

 photo Too-Faced-Chocolate-Bar9_zpsbe84bdb1.png

Close up, zie je Candied Violet in de crease, een prachtige paarse kleur met rode shimmers, echt prachtig!

 photo Too-Faced-Chocolate-Bar10_zpsfc9c96fd.png

De complete ooglook bestaat uit Hazelnut over het ooglid, Candied Violet in de crease, White Chocolate onder mijn wenkbrauw en Marzipan in de binnenste ooghoeken. De kleuren brengen echt heel erg fijn aan. Hebben geen last van fall-out en hebben een goede pigmentatie zoals je kan zien. De kleuren zijn heel gemakkelijk met elkaar te blenden tot een mooie look!

 photo Too-Faced-Chocolate-Bar14_zpsb5d12900.png

Ik ben echt ontzettend blij met dit palette en ga hem dan ook zeker heel veel gebruiken. De kleuren passen helemaal bij mij en deze kleuren passen allemaal perfect bij elkaar. Het palette is helaas niet in Nederland te koop maar bij de Sephora in Portugal kocht ik hem voor € 45,50. Maar je kunt hem ook op hele buitenlandse webshops vinden. Zijn jullie al fan van dit palette? Vind je hem toch iets te duur? Binnenkort laat ik jullie een hele betaalbare dupe zien!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

51 reacties

 • Reply
  Koalabeautymama
  27 augustus 2014 at 09:34

  Jaaa ik vind deze palette ook zo mooi hè! Maar ik heb er al zoveel haha

 • Reply
  Denise
  27 augustus 2014 at 09:39

  Wat een prachtig palette! Zo gaaf dat je ook echt de chocolade geur ruikt. Mooie ooglook! <3

 • Reply
  Benay Vaneese
  27 augustus 2014 at 09:46

  Ik weet dus wat ik ga halen als ik in Parijs ben!

 • Reply
  Manon
  27 augustus 2014 at 09:49

  Wat een mooi palette is dit toch, veel natuurlijke kleuren maar ook wat knallers ertussen heel mooi! Heb nog geen Too Faced palette maar als er een komt is het denk ik wel deze <3

 • Reply
  Yootje
  27 augustus 2014 at 09:50

  Heel mooi palette en je ooglook is ook prachtig !

 • Reply
  Beautyjuf
  27 augustus 2014 at 09:59

  De verpakking is om op te eten, zo leuk! De kleuren spreken mij erg aan. Ik vind dat je een mooie look hebt gemaakt!

 • Reply
  Iris Visser
  27 augustus 2014 at 10:16

  Oehhhh! Ik krijg hier honger van! Liefs’ Iris

 • Reply
  Daphne
  27 augustus 2014 at 10:17

  Wauw, echt prachtige kleuren zitten in dit palette. Wat een leuke verpakking ook!

 • Reply
  edithmeijer
  27 augustus 2014 at 10:23

  Wat een super leuke verpakking en mooie kleuren<3

 • Reply
  beautyforgirls
  27 augustus 2014 at 10:24

  Ik wil hem! Vrijdag ga ik naar Frankrijk een weekje op vakantie. Bij de eerste beste Sephora daar in de buurt ga ik hem halen! Hij staat al zo lang op mijn verlanglijstje.
  Liefs, xxx

 • Reply
  Lotte
  27 augustus 2014 at 10:29

  Dit is zo’n geweldig palette <3

 • Reply
  inspiredbylifee
  27 augustus 2014 at 10:36

  Wat een leuke palette en je hebt er een mooie look mee gemaakt

 • Reply
  Ceetje
  27 augustus 2014 at 10:53

  Wat leuk dat je paars in je crease hebt aangezet. Vind het een leuke look weer eens wat anders dan normaal! Dit palette gaat zeker op mijn wishlist.

 • Reply
  Jana
  27 augustus 2014 at 10:57

  Leuk palette met verrassende kleuren :D x

 • Reply
  mywickedweirdlife
  27 augustus 2014 at 11:12

  Ik vind het echt een prachtig palette! wat een mooie kleuren zeg!

 • Reply
  Beau
  27 augustus 2014 at 11:15

  Hij is zooo mooi, maar enorm boven mijn budget! Je look ziet er trouwens mooi uit :)

 • Reply
  Fashion meets Beauty
  27 augustus 2014 at 11:19

  De kleuren van de onderste rij vind ik fantastisch <3.

 • Reply
  Dionne Knooren
  27 augustus 2014 at 11:29

  Wau! Hij ziet er prachtig uit,

 • Reply
  DreamerKirsten
  27 augustus 2014 at 11:30

  Prachtig palette, ik ben ontzettend benieuwd naar de dupe ervan :)

 • Reply
  Marloes
  27 augustus 2014 at 11:39

  Wat een plaatje. Prachtig palette is het!

 • Reply
  Alexandra (ILUMUOTI)
  27 augustus 2014 at 11:41

  Wauw, ziet er goed uit! Helaas wel boven mijn budget :/

  xx

 • Reply
  Yudeska
  27 augustus 2014 at 11:52

  Het pallete heeft hele mooie kleuren, dit lijkt me echt iets voor mij

 • Reply
  Julie
  27 augustus 2014 at 12:06

  Oh Aranka! Wat maak je me ontzettend jaloers met dit palette!
  Het staat al een hele tijd op mijn wishlist en het is ZO mooi.
  Echt alles aan dit palette spreekt me aan, de vorm, geur, kleuren, pigmentatie…
  Voorlopig blijft het bij wegdromen, maar ooit koop ik deze sowieso! :-)

 • Reply
  TodaysLovely
  27 augustus 2014 at 12:07

  Hazelnut ziet er echt mooi eruit!

 • Reply
  Miranda
  27 augustus 2014 at 12:25

  Wauw dit is echt een prachtig palette. Ik mis Sephora echt in NL.

 • Reply
  suus
  27 augustus 2014 at 12:48

  Hij is heel mooi en ik heb er nog mee in mn handen gestaan in portugal, toch niet gedaan ik heb liever naked basics (2).

 • Reply
  Jasmine
  27 augustus 2014 at 13:14

  Schitterend palette, vooral die laatste rij is perfect gepigmenteerd en allemaal goede kleuren!

 • Reply
  Kiss & Make-up
  27 augustus 2014 at 13:21

  Die geur hoeft voor mij niet, maar de kleuren zijn echt wel allemaal erg mooi.

 • Reply
  Jenny
  27 augustus 2014 at 13:38

  Mooie swatches! Echt prachtige kleuren! En wat ontzettend leuk dat de oogschaduw naar chocolade ruikt ♡

 • Reply
  Danielle Springer
  27 augustus 2014 at 14:07

  Ik vind het echt een prachtig palette! Zou hem erg graag willen hebben! Jammer dat we Too Faced en Urban Decay niet bij de Ici Paris of Douglas kopen

 • Reply
  Pamela Janssens
  27 augustus 2014 at 14:14

  hij ziet er echt prachtig uit!! de ooglook die je erbij hebt gemaakt is ook echt heel erg mooi!!

 • Reply
  Eline
  27 augustus 2014 at 14:57

  Dit is echt mijn favoriete palette, je look is echt super!

 • Reply
  Amy
  27 augustus 2014 at 15:05

  De look die je ermee hebt gemaakt is heel erg mooi!

 • Reply
  Maroussia
  27 augustus 2014 at 15:15

  Deze staat echt al heel lang op mijn verlang lijstje!

 • Reply
  Linda
  27 augustus 2014 at 18:03

  Ik vind het een erg mooi palette, mooi compleet en prachtige kleuren!

 • Reply
  femketje
  27 augustus 2014 at 18:30

  wel een erg gaaf palette ;D

 • Reply
  MySimplySpecial
  27 augustus 2014 at 18:37

  Vooral die laatste rij swatches vind ik mooi!

 • Reply
  mandybosnails
  27 augustus 2014 at 20:11

  Heel mooi palette. Ik heb de replica en daar ben ik ook helemaal blij mee! Voor een replica zeer goede kwaliteit en dat voor nog geen €10,- de replica is exact hetzelfde als het origineel. Nog 3 volgers en dan geef ik er 1 weg ;-)

 • Reply
  Natascha
  27 augustus 2014 at 20:37

  Wat een super mooi palette! Ik vind hem inderdaad best wel prijzig en het is ook wel erg jammer dat ie niet gewoon in Nederland te koop is. Ik ben dan ook erg benieuwd naar je dupe :)

 • Reply
  lucindainwonderland
  27 augustus 2014 at 20:40

  Dit palette gaat per direct op mijn wishlist, hij is werkelijk prachtig en kijk die pigmentatie ook. Echt helemaal super, ik ben verliefd. xxx Lucinda

 • Reply
  Shaz
  27 augustus 2014 at 20:49

  Wat een prachtig palette zeg! Deze staat nu echt op mijn wishlist :D

 • Reply
  Mariëlle
  27 augustus 2014 at 20:57

  Ik ben fan, maar ik vind hem iets te duur haha ;) De kleuren zijn wel echt super!

 • Reply
  AA Beautyaddicts
  27 augustus 2014 at 21:03

  Ik blijf hem mooi vinden, in Londen heb ik hem laten liggen omdat ik genoeg had gekocht, maar het is echt een prachtig palette!

 • Reply
  Kirsten
  27 augustus 2014 at 21:04

  De verpakking alleen al is super leuk! (: En de laatste swatches vind ik erg mooi.

 • Reply
  WOMANOUK
  27 augustus 2014 at 21:19

  Een heel mooi palette! En echt een toffe combinatie heb je gemaakt op je ogen. Zou ik zelf nooit aan hebben gedacht :)

 • Reply
  Ines
  27 augustus 2014 at 21:59

  Die ziet er geweldig uit!

 • Reply
  Precious Makeup
  27 augustus 2014 at 23:20

  Wel een mooi palette, maar toch vind ik hem niet helemaal ‘je van het’..

 • Reply
  Kimberly
  28 augustus 2014 at 18:53

  Ik hoop dat deze ook snel van mij is <3 Ik vind 'm zo mooi!

 • Reply
  Mieke
  28 augustus 2014 at 22:23

  er is hier ook een exacte dupe van make up Revolution van!

 • Reply
  smilingbeauties
  28 augustus 2014 at 23:58

  Oh wauw, prachtige kleuren!

 • Reply
  Elsbet | La Vie Pure
  30 augustus 2014 at 22:21

  Ik zag hem liggen in italie, supertof!

 • Laat een reactie achter