Zoek
Sluit dit zoekvak.

Tips voor Parijs en haar regio in de winter

Tips voor Parijs en haar regio in de winter

Ik hou van Parijs en het is ook de enige grote stad van Europa waar ik meerdere keren geweest ben. Want als je aan Parijs en haar regio denkt, dan denk je meteen aan een romantische stedentrip! Maar wist je dat Parijs ook heel erg leuk in de winter is en  verrassend veel leuke en bijzondere activiteiten heeft? Hoe leuk is het om het jaar goed te beginnen met een bijzondere stedentrip die vrij dichtbij is? Ik geef jullie tips voor een winters bezoekje aan Parijs en haar regio, kijken jullie mee?

Tips voor Parijs en haar regio in de winter

Parijs heeft talloze bezienswaardigheden en de bekendste zijn natuurlijk de Eiffeltoren, Sacré-Coeur, het Louvre, de Notre-Dame en de Arc de Triomphe. Eigenlijk de standaard dingen die je allemaal bezoekt als je voor het eerst in Parijs bent, ik schreef er ook een artikel over hoe je het meest van Parijs kan zien in 24 uur. Naast deze highlights heeft Parijs nog zoveel meer te bieden. Wellicht heb je dus iets aan deze tips als je nog een keertje terug wilt komen of voor het eerst wilt gaan en juist ook wat andere dingen wilt zien.

Proef de Franse keuken

Een wereldberoemde keuken is natuurlijk de Franse keuken. In de hoofdstad is veel culinairs te vinden. Ik ben gek op de Franse croissants, wijn en zoetigheden, maar dat is natuurlijk nog lang niet alles! Ga dineren op het dakterras van Les Ombres en geniet van het uitzicht op de Eiffeltoren, bezoek één van de vele patisserieën of maak een rondje over een van de vele markten. Alle informatie over bijzondere restaurants, markten en patisserieën vind je hier. Als ik terug ga zou ik dit keer zeker dit soort culinaire plekken meepakken! De keren dat ik in Parijs ben geweest heb ik die helaas niet bezocht (behalve een cafeetje op een veel te duur plein) maar ik zou er heel graag een keer naartoe gaan.

Tips voor Parijs en haar regio in de winter

Ga uitgebreid winkelen

Shoppen en Parijs zijn natuurlijk twee magische woorden en ik kan je vertellen, shoppen in Parijs en haar regio is geweldig. Wat een prachtige warenhuizen, boetiekjes en winkels hebben ze hier. Je kunt er terecht met een rijk gevulde portemonnee maar ook zeker als je minder te besteden hebt. De beste plekken om te winkelen in Parijs en haar regio vind je onder andere hier:

  • Galeries Lafayette – 40 boulevard Haussman 
  • Printemps Haussmann – 64 boulevard Haussman
  • BHV Marais – 52 rue du Rivoli
  • La Vallée Village – 3 Cours de la Garonne
  • One Nation – 1 avenue du Président Kennedy

Handig om te weten is trouwens dat de sale in Frankrijk begint op 10 januari en wel 6 weken duurt, doe er dus je voordeel mee!

Bezoek exposities

Frankrijk is natuurlijk het land van de kunst en de beroemde schilders. In Parijs vind je op vele plekken exposities van bekende en onbekende namen. Of je nou kunstwerken wilt bekijken in het kasteel van Versailles of de schilderijen van Rubens wilt bewonderen, het kan allemaal. Ik zou graag de expositie “Etre moderne: Le MoMa à Paris” willen bezoeken. Het beroemde museum in New York en het Fondation Louis Vuitton werken hiervoor samen om in Frankrijk de meest bijzondere collecties van het MoMa te presenteren. Super gaaf! Bekijk verder ook dit overzicht van alle exposities die er deze winter te vinden zijn.

Activiteiten voor het hele gezin

Als je aan Parijs denkt, dan denk je niet meteen aan een uitje voor het hele gezin met kinderen. Toch heeft ook Parijs en haar regio een talloze activiteiten die je prima met het gezin kunt doen en beleven. Denk bijvoorbeeld aan de expositie van Astérix en Obélix waar je oude kostuums en tekeningen kunt bekijken (leuk om je jeugdsentiment naar boven te halen). Of je kunt de geschiedenis van chocolade ontdekken en zelfs je eigen chocoladebonbons maken, ook super tof. Wil je alle leuke uitjes zien die je met het gezin kunt maken (maar natuurlijk ook als stel of alleen) kijk dan even hier.

Disneyland Parijs

Ik ben helaas nog maar één keer in mijn leven in Disneyland Parijs geweest en toen was ik vier jaar oud. Van deze reis kan ik me dus niet heel veel meer herinneren. Maar als ik anderen en de reclame op TV moet geloven is Disneyland Parijs in de winter ook een geweldige ervaring. Als je dan toch in de buurt bent en van pretparken houdt zou ik zeker hier een dagje besteden. Het staat in ieder geval hoog op mijn wensenlijstje om weer naar toe terug te gaan. Want eerlijk is eerlijk, het is leuk voor jong en oud!

Tips voor Parijs en haar regio in de winter

Parijs en haar regio is natuurlijk ook heel gemakkelijk te bereiken vanuit Nederland. Je kunt met de auto gaan, het vliegtuig of de meest gekozen optie, met de Thalys. Deze vertrekt meerdere keren per dag vanaf verschillende stations in Nederland.

Ik ben wel benieuwd… Zijn jullie wel eens (of misschien wel vaker) in Parijs geweest? Gingen jullie erheen om te gaan winkelen, om de stad te ontdekken of om een andere reden? Wat zijn jullie absolute aanraders wat betreft Parijs? Zo zie je maar weer, je kunt ook prima naar Parijs en haar regio gaan in de winter, de stad heeft genoeg te bieden voor iedereen!

Voor meer inspiratie over Parijs en haar omgeving kun je een kijkje nemen op de website van het Frans Bureau voor Toerisme!

Dit artikel bevat betaalde content

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

4 reacties

  1. Ik ben vorig jaar voor het eerst naar Disney geweest in de zomer! Het was Ge-Wel-Dig! Ik had misschien nog liever in de winter gewild met kerst etc, maar dit was vele malen duurder en ging helaas niet met mijn opleiding! Ik vind het alleen zo jammer aan Parijs dat de trein er naar toe (als je bijv. 1 dagje gaat) al 60/70 euro is! Ik zat te kijken om een dagje te shoppen, maar dat is haast niet te doen.. En hotel erbij is nou ook niet het goedkoopste. Dat is wel een dingetje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *