Zoek
Sluit dit zoekvak.

Tips voor een verbrande huid

Tips voor een verbrande huid

De afgelopen dagen hebben we natuurlijk allemaal uitgebreid van de zon genoten op het strand, in de tuin of op het terras. De zonkracht was behoorlijk sterk de afgelopen 2 weken, dus als je je niet goed in had gesmeerd was je zo verbrand. Natuurlijk hebben jullie je allemaal goed ingesmeerd met een zonnebrandcrème, maar mocht er toch iets mis zijn gegaan en je bent een beetje verbrand heb ik een paar handige tips voor je zodat je er snel weer vanaf bent!

Verbrande huid:

Als je verbrand bent is je huid rood, warm en erg gevoelig. Kleren aan hebben, liggen op de bank of in bed en warm douchen zijn niet de leukste die je op dit moment kan bedenken. Neem daarom een lauw bad of een lauwe douche. Dit zorgt voor verkoeling! Zorg er wel voor dat je onder de douche geen agressieve zeep of shampoo gebruikt, dit kan je huid nu niet hebben. Een scrub zou ik trouwens helemaal niet pakken als ik jou was.

Verbrande benen of bikinilijn en je wilt ze toch graag ontharen? Hoe oncharmant het ook is, dit kan je beter nu niet doen, het is erg pijnlijk en je maakt de huid nu erg snel kapot. Laat het dus maar eventjes zitten tot dat je huid weer herstelt is.

Na het douchen of het liggen in bad is je huid natuurlijk nat. Als ik uit ervaring mag spreken is het droog maken van je lichaam totaal geen pretje als je verbrand bent. Pak daarom een zachte handdoek en dep je lichaam droog. Ga niet wrijven want zo irriteer je de huid alleen maar meer.

Als je huid verbrand is heeft het behoefte aan een vochtinbrengende crème. Denk hierbij aan een after sun. Wat ook ontzettend goed helpt is yoghurt of aloë vera. Je kunt natuurlijk ook kijken of er een after sun is met aloë vera, dat zou helemaal mooi zijn.

Ga je slapen maar heb je erg veel last van de pijn? Je zou een asprine of paracetamol in kunnen nemen tegen de pijn, in sommige gevallen werkt het.

Volgende dag weer lekker weer? Blijf alsjeblieft uit de zon want als het nog erger word ben je ver van huis. Smeer je ontzettend goed in want je huid blijft last houden van die ene verbranding.

Tips voor een verbrande huid

Huid dat gaat vervellen:

Nadat je verbrandde huid weg is getrokken hou je meestal wel een bruinere kleur over. Trouwens, geloof je die bruine kleur krijg je ook als je je goed beschermt met een zonnefactor, het is echt de grootste onzin dat je niet bruin wordt als je je beschermd tegen de zon. Maar na een paar dagen begin je behoorlijk te vervellen. Wat ik stiekem altijd best leuk vind, vellen trekken, maar een egale bruine kleur hou je er niet aan over helaas.

Begin je te vervellen scrub je huid dan goed, dit zorgt ervoor dat de dode huidcellen verdwijnen en je een egale huid over houdt.

Smeren is ook erg belangrijk om de huid goed te hydrateren, als je huid gaat vervellen komt meestal door een te kort aan vocht, dus als je net verbrand bent smeer het dan goed in met after sun of andere vocht in brengende middelen.

Hierboven zei ik dat ik het trekken van vellen leuk vond, hier moet je wel mee oppassen want je kan door het trekken van de vellen ook de gezonde huid kapot trekken en dat moet je niet hebben.

Eigen ervaring:

Als 12 jarig meisje ben ik zelf een keer zo ontzettend verbrand geweest dat er een arts te pas aan moest komen. Je vraagt je nu vast af hoe dit heeft kunnen gebeuren. We waren op vakantie in Turkije en de temperaturen zijn daar behoorlijk aangenaam het was zo een 35 tot 40 graden. Ik dacht lekker verkoeling te zoeken in het zwembad dus seinde mijn ouders dat ik met mijn luchtbedje naar het zwembad ging. Eenmaal op het water te dobberen was ik in slaap gevallen. Eenmaal wakker was ik zo rood als een kreeft en had ik blaren. Die avond was ik er gewoon ziek van, misselijk overal pijn en kon gewoon niet meer op mijn benen lopen omdat alle kracht eruit verdwenen was, zo pijn deden ze.

Dus pas ook alsjeblieft op met hoge temperaturen in het zwembad, ookal draag je zonnebrand, het zwembad en water is levensgevaarlijk voor je huid!

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

13 reacties

  1. Volgens mij ben jij dat zelf toch met dat hartje op je rug! Wat een leuke foto. Verbranden is vreselijk, gelukkig overkomt het me zelden en is het volgens mij 20 jaar geleden dat het mij het laatst is overkomen.

  2. Ik daag me zelf altijd uit om niet te verbranden in de zomer. Helaas is er al een klein gedeelte verbrand, me haar grens. Ik had me scheiding net iets anders zitten die dag. Geen pretje met borstelen. Dus dames smeer ook boven op je bolletje.
    Liefs, Renate

  3. Ik ga gewoon niet zonnen en smeer me altijd erg goed in! Ik verbrand eigenlijk bijna nooit, maar dit zijn wel handige tips voor als het wel een keer gebeurd.

  4. Goed artikel! Ik ben vorig jaar zelf heel erg verband op Texel, ook naar de dokter geweest omdat mijn benen zo verband waren dat ik niet goed kon lopen. Mijn kniepezen bleken beschadigd te zijn door de verbranding en ik had een zonnesteek. Geen pretje! Altijd goed insmeren dus, ook op de plekken waar je niet zo snel denkt te verbranden..

  5. Wow, je was wel heel erg verbrand zeg. Lijkt me verschrikkelijk pijnlijk. Ik vergeet altijd delen in te smeren. Dan neem ik net niet mijn hele been of buik mee. Ook de randen bij mijn bikini verbranden veel te vaak. De achterkant van mijn ene bovenbenen, wat kleine stukjes van mijn andere bovenbeen en mijn enkels was ik gisteren helaas ook vergeten. Bij mij word de huid bruin na het verbranden dus ik loop vol bruine vlekken rond de rest van de tijd. Nouja, voorlopig nog kreeft-achtig. Ook een keer poging tot zelf rug insmeren gedaan wat faalde. Je zag de witte handafdrukken nog weken zitten..

  6. Verbrand + misselijk en dergelijke dat klinkt als een serieuze zonnesteek! Erg gevaarlijk en inderdaad goed dat er een dokter naar heeft gekeken.

  7. Maar goed dat het niet Xtreem erg was want je kan er dood aan gaan. Gelukkig viel het vergeleken met wat ik net zei mee. Ik ben nu ook verbrand, maar ik ga zo naar een restaurant en ik ben in spanje en het is hIer bloed heet dus ik schaam mij heel erg voor de verbrande plekken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *