Search
Close this search box.

Tips voor een unieke kledingstijl

shutterstock 641053810

Wil je graag unieke looks creëren? Kleding speelt hier natuurlijk de hoofdrol in. Waar het voor de een heel makkelijk lijkt om de meest bijzondere outfits samen te stellen, is het voor de ander wat ingewikkelder. Maar met deze tips kun je in ieder geval goed op weg komen!

Bron afbeelding: Shutterstock

Durven!

De beste tip die we voor je hebben: je moet het vooral durven om een unieke kledingstijl te ownen. Je stapt hiermee namelijk toch wel een beetje buiten de gebaande paden. Maar dat is er nu juist zo leuk aan. Er zijn al genoeg mensen die nagenoeg hetzelfde dragen. Zie het plezier ervan in om dit anders aan te pakken. En trek je dus ook niets aan van commentaar – je moet sterk in je schoenen staan. Veel unieke items kunnen gecombineerd worden, zoals een kleurrijke blouse dames met een wijde pantalon. Om maar eens een voorbeeld te geven. Je moet er de fun van inzien: het samenstellen en dragen van unieke fits! Het kan best zo zijn dat je hiervoor even uit je comfortzone moet stappen.

Kleurrijke kleding

De makkelijkste manier om je kleding te laten opvallen? Draag lekker veel kleur. Daarmee doelen we op knalkleuren, zoals groen, blauw, paars, roze, oranje en geel. Hoe groter het kledingstuk is, hoe meer je eruit springt. Draag eens een jumpsuit dames in een knalkleur! Met stoere sneakers of sierlijke hakken eronder: de details tellen natuurlijk ook mee. Meerdere kleuren combineren is trouwens tevens een optie. Zo gaan blauw en geel goed samen, net zoals paars en groen.

Prints en dessins

Kleur valt op, maar prints en dessin doen dit misschien nog wel meer. Laat dit dan ook zeker terugkomen in de kledingstukken die je aantrekt. Wijk af van minimalistische kledingkeuzes, daar komt dit ook wel op neer. Bloemen, strepen, stippen, dierenprints: je hebt genoeg om uit te kiezen. Een print met abstracte vormen is tevens een mogelijkheid, voor een modernere styling. En dessins kun je overal terug laten komen. In je kleding, maar ook in accessoires zoals schoenen of tassen.

Bijzondere fit

Kleding heeft in de basis vaak een vaste fit, of pasvorm. Maar hier kun je van afwijken. Draag bijvoorbeeld asymmetrische kledingstukken, in de vorm van een top of rok. Een oversized fit kan ook een fraaie keuze zijn. Ga voor een top met grote pofmouwen, of een broek met hele wijde pijpen. Dit oogt net even anders dan anders.

Vintage kleding

Nieuwe kleding kan al heel mooi en uniek zijn. Een extra tip is om naar vintage kleding te kijken. Aangezien vrijwel niemand hetzelfde vintage item zal hebben, maakt dit je look al snel origineler.

Volg jouw kledingpad

We sluiten af met deze tip: volg jouw kledingpad. Je hoeft je niet te houden aan de populaire trends als je daar geen zin in hebt. Draag juist wat jíj mooi vindt. Dit zorgt ook al meteen voor een unieke look. En is het niet in de winkel te vinden? Dan is het een idee om zelf kleding te maken – op die manier kun je het immers volledig naar wens krijgen. Wat een feest!

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *