Met deze tips ben jij klaar voor de herfst

Met deze tips ben jij klaar voor de herfst

De zomer is geweest, want vandaag is het herfstseizoen aangebroken. Een periode waar ik zin in heb, lekker met een dekentje op de bank, de kaarsjes aan, de truien en sjaals komen weer tevoorschijn en lekker van de prachtige natuur buiten genieten. Ik vind de herfst altijd wat magisch hebben en iets gezelligs, maar hoe bereid je je nou goed voor op de herfst, ik heb een paar handige tips waar je misschien niet bij stil staat.

Volgen jullie mij al op Instagram?

De herfst is natuurlijk een heel ander seizoen dan de lente en de zomer, in deze seizoenen wordt het steeds warmer en pas je je daar op aan. In de herfst daalt het kwik weer en moet je je daar logischerwijs ook op aanpassen. Sommige dingen hebben dan ook wat extra aandacht nodig waar je niet altijd aan denkt. Dit zijn een aantal handige tips waar je de komende tijd zeker even rekening mee moet houden.

Houdt rekening met je huidverzorging

In de zomer hou je je vooral bezig met de huid te beschermen tegen de zon, maar als het kouder wordt heeft je huid ook veel baat bij een goede vochtinbrengende crème, ik merk het ook altijd meteen als het kouder wordt. Kies dus voor een goede voedende crème met onder andere Vitamine C en Vitamine E, deze twee zijn goede vochtinbrengers voor de huid.

Maak je dakgoot schoon

Een veelvoorkomend probleem in de herfst is lekkage rondom de dakgoot. In de herfst regent het meer en de blaadjes vallen ook van de bomen en komen vaak in de dakgoot terecht. Het is niet ons meest favoriete klusje, maar het moet wel gebeuren, de dakgoot schoonmaken. Doe dit op een dag wanneer het niet geregend heeft en haal al het blad en ander vuil uit de dakgoot, dit kun je gewoon doen met een stoffer en blik. Check ook meteen of de dakgoot nog in tact is of misschien wel schuren heeft, dan kun je het nog vroegtijdig oplossen.

Koop nu je winterjas

In de herfst heb je nog niet altijd je winterjas nodig, maar de koude dagen staan wel voor de deur. Als je nog een nieuwe jas nodig hebt is het aan te raden nu al op zoek te gaan. Want tegen de tijd dat het echt koud wordt ligt de zomercollectie alweer in de winkels en is er nergens meer een fatsoenlijke winterjas te vinden.

Check je tuin

In de herfst kan het al flink afkoelen en ’s nachts zelfs gaan vriezen. Het is dus belangrijk hier rekening mee te houden. Zijn de tuinmeubelen al opgeruimd of klaargemaakt voor de winter? Heb je nog planten in de tuin staan die niet winterhard zijn en naar binnen moeten? Allemaal kleine dingetjes waar je rekening mee moet houden. Het zou zonde zijn als je mooie nieuwe plant de vrieskou niet overleeft.

Zorg voor een goede weerstand

De herfst is de tijd van het jaar om ziek te worden. Een verkoudheid heb je zo te pakken en de griep ligt ook op de loer. Zorg dus goed voor jezelf en zorg dat je een goede weerstand hebt. Neem bijvoorbeeld wat extra vitamines en eet vooral gezond en gevarieerd. Hopelijk blijf je dan zo alle virussen de baas!

Smeren, smeren en smeren

In de herfst heb ik altijd erg last van een droge huid, maakt niet uit waar. Mijn benen worden schilferig, de huid op mijn armen trekt en mijn lippen worden schraal en barsten. Smeer je dus goed in met een bodylotion en een verzorgende lippenbalsem, dat scheelt enorm.

Haal je winterdeken tevoorschijn

Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar ik heb een deken voor de winter en voor de zomer. In de winter vind ik het heerlijk om onder een lekkere warme en dikke deken te slapen, alleen in de zomer is dat niet echt nodig. Onze winterdeken ligt op zolder achter het schot in zo een vacuümzak, binnenkort zal die weer gepakt worden om verwisseld te worden.

Controleer de CV-ketel

De verwarming is hier een aantal maanden niet aan geweest en dan is het best eens een goed idee dat ding te testen. Want wie wil er nou in de kou zitten? Maar hoe doe je dat eigenlijk? Op 25 september is het nationale CV-keteltestdag en zoals de naam het al zegt, dat is de dag om eens je CV-ketel te testen. Hier hoef je gelukkig geen monteur voor te laten komen, dat kun je heel gemakkelijk zelf doen:

 1. Draai van minimaal drie radiatoren de kraan volledig open voor voldoende doorstroming.
 2. Zet de thermostaat op 25 graden.
 3. Laat de thermostaat minimaal een half uur zo staan en controleer of het inderdaad warmer wordt in huis.

Wordt alles warm, dan is er niets aan de hand en kun je lekker van een warm huis genieten. Wel is het handig altijd even te checken of je de CV-ketel moet bijvullen en de radiotoren te ontluchten. Dat kun je doen met een speciaal sleuteltje. Houdt even een bakje onder het ontluchtingsgat en laat de lucht eruit lopen tot dat je water krijgt, draai hem daarna weer goed dit. Lukt het niet of kom je er zelf niet helemaal uit, dan kun je even dit filmpje bekijken, de storingstool van Feenstra gebruiken of bij Feenstra een servicemonteur inhuren. Op deze site vind je alle informatie over het checken van de CV-ketel en het oplossen van problemen.

Helemaal klaar voor de herfst ben ik nog niet, maar met deze tips ga ik zelf zeker wel aan de slag. De dakgoot moet binnenkort nog aangepakt worden en de tuin moeten we ook klaar maken voor de kou. Zelf ben ik alweer aan het smeren geslagen en natuurlijk zet ik op 25 september de verwarming ook nog even op 25 om te checken of alles het wel doet. Doe jij mee met de actie van zethemop25? Dan kun je een iPad winnen door een ervaring achter te laten op de site. Zijn jullie al klaar voor de herfst en had je wat aan deze handige tips?

Dit is een betaalde samenwerking met Feenstra

Dit vind je misschien ook leuk

5 reacties

 • Reply
  racheltjuh
  23 september 2018 at 11:01

  handige tips maar ik laat dat lekker over aan de woningbouw hihi geen koophuis hier ;)

  • Reply
   Aranka
   23 september 2018 at 11:16

   Dat is lekker handig! Wij moeten het wel allemaal zelf doen, haha

 • Reply
  Mariska
  23 september 2018 at 11:36

  Ik heb ook een huurwoning! Leuk artikel, ik zit nu al weer lekker met de verwarming aan op de bank, thee, waxmelts in de brander en series kijken. Heerlijk!

 • Reply
  aboutsbstyle
  23 september 2018 at 15:40

  heerlijk weer knusse avondjes met kaarsjes aan en dekentjes op de bank. ook hier een huurwoning, dus weinig last van onderhoud. liefs soraya

 • Reply
  nicolished
  30 september 2018 at 16:50

  Zeker goede tips. Ik heb laatst al een goede winterjas ingeslagen! Het smeren moet ik nog een beetje in mijn routine krijgen, maar ik heb echt super veel zin in de herfst.

 • Laat een reactie achter