Zoek
Sluit dit zoekvak.

Tips & Tricks voor epileren

Goed, je wilt gaan epileren. Maar hoe nu verder. Een ding weet je eigenlijk al zeker, een lekker gevoel zal het niet hebben. Vooral de eerste keren niet, dan is het gewoon ontzettend pijnlijk. Maar je went eraan en het gaat dus steeds minder pijn doen. Maar een lekker gevoel is het nog steeds niet. Vandaag in dit artikel laat ik jullie allemaal tips en tricks zien over het epileren. Want ik ben zelf nu een fanatiek epileerder, en het is zoveel fijner dan scheren!

Als je dus wilt gaan epileren heb je wel goede producten nodig. Natuurlijk kan je ook een Kruidvat pincet kopen of een goedkoop epileer apparaat, maar van betere producten heb je gewoon meer gemak. Epileren is en blijft een rot klus en ook zeker geen fijn klusje. Maak het jezelf dus zo aangenaam mogelijk. Ik heb daarom een Tweezerman, omdat deze in een keer mijn haartjes pakt en ik niet 20 keer op de zelfde haar moet plukken.

En een epilator, ik vind een goede wel prettig. Deze heeft verschillende standen licht, scheerfunctie, je kan hem onder de douche en in bad gebruiken en onthaard goed. Dat vind ik wel heel belangrijk, want deze specificaties maken het epileren een stuk makkelijker.

Alleen ik snap dat niet iedereen zoveel geld hieraan uit wil geven, dus minder is ook prima maar minder fijn al zeg ik het zelf.

Epileren van de wenkbrauwen doe ik met een pincet. Ik gebruik dus een Tweezerman, maar je kan gewoon elk pincet gebruiken wat je wilt.

Het is heel belangrijk om goed zicht op de zaak te hebben, dus ga ergens zitten waar je goed licht hebt zodat je goed kan zien wat je aan het doen bent. Een vergrotende spiegel is ook erg handig omdat je het dan nog beter kan zien waar de haartjes zitten die eruit moeten getrokken.

Als je dit voor elkaar hebt kan je beginnen met het epileren van de wenkbrauwen. Ik vind na het douchen altijd het prettigst om te epileren. Omdat je poriën open staan trek je de haartjes er een stuk makkelijker en minder pijnlijk uit. Trek je huid strak met je vingers en trek nu het haartje met de groei richting mee eruit. Zo heb je de minste pijn.

Na het epileren is je huid vaak gevoelig of rood, koel dit dan bijvoorbeeld met een ijsblokje of iets anders kouds. Het beste kan je ’s avonds je epileren of wanneer je nergens heen moet, dat de roodheid gewoon makkelijk kan weg trekken zonder dat iemand anders dit ziet.

De rest van je lichaamshaar kan je natuurlijk ook epileren, maar om dit met een pincet te gaan doen is niet echt aan te raden. Daarom is een epilator ontzettend handig! Ik heb zelf een Braun Silk Epil 7, een van de beste epilators en hij is echt ontzettend fijn en doet het ontzettend goed, ik heb helaas geen ervaring met goedkope epilators dus ik weet niet of dit nou een geweldige is of niet vergeleken met een goedkope.

Bedenk als eerst wat je wilt gaan epileren. Als het nog nooit gedaan hebt kan je het beste beginnen met je benen. Gewoon om eraan te wennen. Want toen ik mijn benen voor het eerst epileerde heb ik er 4 keer over gedaan om mij benen helemaal glad te krijgen het deed gewoon teveel pijn. Dus als je het voor het eerst doet moet je wel goed in je vel zitten en er rustig voor gaan zitten. Als je ongesteld bent raad ik het zeker af om te epileren, dan doet het echt ontzettend veel pijn. Ik deed het meteen na het douchen omdat het dan makkelijker gaat.

Wil je een epileer aparaat voor de bikinilijn of oksels gebruiken lees dan eerst of het apparaat wel geschikt is hiervoor. Omdat deze huid heel erg gevoelig is moet je daar wel mee oppassen. Vaak kun je het al zien aan de koppen die op het apparaat zitten die meestal voor de bikinilijn en oksels bedoeld zijn. Omdat deze plek zo gevoelig is en ook erg vatbaar is voor ingroeien kun je het beste met de haargroei mee epileren, dus er niet tegenin aan.

Zorg er ook altijd voor dat je langzaam met het apparaat over je been heen gaat en het in een hoek van 90 graden houdt. Dan heeft het apparaat het meeste grip en heb je het beste resultaat, je moet wel een aantal keer over een plek heen gaan voordat het pas echt helemaal weg is. Je moet ook een beetje druk uitoefenen op de epilator want dan pakt hij de haartjes dichtbij de huid zodat de pijn het meest beperkt is.

En hou het ook zeker bij, want korte haartjes doen een stuk minder pijn dan lange! Ik doe het nu om de 2 weken eventjes en het blijft al echt goed weg, wat een geweldig gevoel!

Heb je verschillende snelheden op je epileer apparaat zitten? Gebruik dan de snelste snelheid, dat voelt een stuk prettiger aan.

Zoals ik zei is de eerste keer epileren het pijnlijkst, omdat je haren dan nog dik en stroef zijn dus erg veel pijn doen met eruit trekken. De haartjes komen dunner terug dus de volgende keer zal het niet zo pijnlijk zijn als de eerste keer dus dat is wel een stuk beter. En ook komen een aantal haartjes niet meer terug en die terug komen kun je vergelijken met dons haartjes. Het is dus echt een kwestie van door de zure appel heen bijten.

Wil je geen ingegroeide haren hebben? Scrub dan 2 dagen na het epileren je benen even over de douche. Dit maakt het allemaal wat losser en verminderd de kans behoorlijk..

Mijn been na het epileren, zoals je ziet is hij wel een beetje geirriteerd door het epileren en hij nogal gevoelig. Je benen goed verzorgen na het epileren is dus echt een must. Zorg ervoor dat je dus een lekkere bodylotion hebt waar je je benen mee in kan smeren zodat ze weer wat vocht binnen krijgen en lekker zacht aanvoelen en laat ze voorlopig met rust zodat ze weer kunnen herstellen.

Epileren jullie en hebben jullie nog handige tips?

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

20 reacties

 1. Ik vind het ook prettiger om te epileren dan te scheren. De haartjes blijven toch langer weg op die manier, en je krijgt minder harde stoppeltjes. Ik heb ook een Braun apparaat.

  1. Ik hen de goedkoopste braun epilator die er is, geschikt voor alleen de benen. Ik vindt m ook geschikt voor oksels en bikinilijn. Tien minuutjes, géén pijn, zo klaar. Geen apenverhaal.

 2. Ik ben ook een fan van epileren, alleen benen is met de pincet idd een heel werk, ik heb momenteel een goedkoop epileerapparaat en die doet het gewoon echt niet goed, breekt alle haren af enzo. Mischien dus toch maar een investeren in een betere!

 3. ik heb zelf vanmiddag een pincet gekocht bij de etos, een hele fijne!
  Het ”grijpstukje” zeg maar is best groot, maar ook weer niet te groot, wat ik erg fijn vind. en waar je m vasthoudt is de pincet zachtgemaakt met een soort van rubber, heel fijn! maar ik had een vraagje, want hoe kan ik mijn pincet reinigen? ik doe het zelf altijd met zo’n clearasil padje, alleen ik begon te merken dat het staal ging roesten.

 4. Bij epileren blijven de haartjes wel langer weg.. (bij mij iig 4 weken!) maar toch pak ik sneller het scheermesje :s
  Alleen jammer dat t zo overgevoelig voelt na epileren.

 5. A juist ja, dus jij dacht, laat ik het kim nog eens GOED uitleggen zodat het niet nog een keer mis gaat.. (één wenkbrauw korter dan de andere) Well thanks i guess. xD

 6. Voor bikinilijn kun je ook wat ijs tegen je gewilde epilerende plekje leggen voor het epileren.
  zo is je epilerende plekje wat vedooft zo heb je minder pijn.
  door het koud te houden zullen je poriën ook minder opzwellen en eriteren.

 7. Voor de bikinilijn gebruik ik een pincet, is even werk maar het helpt wel en geen problemen van pijn, nou ja, wat meer naar onderen toe kan het wel erg gevoelig zijn.

 8. tegen richting in lijkt het apparaat meer haartjes te pakken. Maar het is pijnlijker en het lijkt meer haartjes te breken. Ik ga meestal eerst met de haren mee en pas als alles in die richting weg is tegen de richting in.

 9. Ik Ben een jongen ik epileren ook me benen In het begin deed het pijn en was het behoorlijk rood toen het weg was Deed ik het nog een keer er overheen en het wordt Klein beetje rood maar het wordt steeds meer en meer glat en glad er

 10. Ik epileer tegenwoordig ook maar al na 2 dagen zie ik weer haartjes. Ik snap gewoon niet dat het bij sommige mensen zo lang weg kan blijven. als ik het een week niet doe is mijn hele been weer behaard met al echt lange haartjes. Iemand tips? Kan ik iets verkeerd doen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *