Search
Close this search box.

Tips & Tricks voor blush

Blush, een van mijn make-up producten waar ik niet zonder de deur uit ga. Ik vind het heerlijk om een lekker kleurtje op mijn wangen te hebben. Heel makkelijk eventjes met mijn kwast in de blush dippen en het even op mijn wangen aanbrengen. Alleen eigenlijk zitten er wel een paar regeltjes aan, nouja regeltjes, meer tips hoe het bij jou het beste uitkomt. En de tips en tricks deel ik vandaag met jullie!

Je hebt 1001 kleuren blush als het er niet meer zijn, eigenlijk niet meteen iets waar je aan denkt dat het daarmee fout kan gaan. Net zoals oogschaduw pak je meestal maar een kleur omdat je hem mooi vind of dat je hem zo mooi vindt glimmen. Maar de kleur is zo belangrijk, want het kan je look maken maar zeker ook breken. Daarom zijn er een aantal kleuren tips die zeker belangrijk zijn. Bijvoorbeeld door te bepalen welke huidskleur je hebt, of ondertoon. Haarkleur en de kleur van je ogen!

Bleke huid met blond of rood haar:

Je hebt al een lichte huid en lichte haarlokken, dus je moet niet ineens met ontzettend veel kleur op je wangen aan komen lopen. Kies daarom voor de zachte kleurtjes. Kies daarom voor een baby roze blush tot aan een licht bruine blush met bijvoorbeeld een prachtige shimmer daarin, zeker weten dat het jou prachtig staat! Pas wel op dat als je blond haar en blauwe ogen hebt je het niet te heftig aanzet want dan krijg je een effect dat je niet wilt hebben.

Bleke huid met donker haar:

Hetzelfde verhaal eigenlijk als hierboven, maar omdat je toch een donkere haarkleur hebt kan je iets meer losgaan met kleur omdat je donkere haar al een doel verdoezeld. Ga dus iets meer los met de blush. Een mooie donker roze blush zal je geweldig staan of een prachtige rood roze achtige kleur!

Donkere huid met donker haar:

Een roze blush kan prima bij jouw huid en zal het altijd goed doen. Wil je toch een keer voor een iets gewaagdere kleur gaan wat je niet zo snel zou kiezen, dan kan een feloranje blush of een fuchsia roze blush je ook echt geweldig staan!

Donkere huid met blond haar:

Het komt hier heel veel voor maar toch zijn er een aantal mensen die het hebben. Voor deze meiden is een perzik kleurtje een geweldige kleur om te dragen! Een prachtige combinatie met je haar en huidskleur, zelf ben ik ook erg fan van de perzik kleuren (maar merk toch dat het me niet heel mooi staat met mijn lichte huidskleur).

Nu hebben we de kleuren gehad, het is ook erg belangrijk om te weten welke vorm je gezicht heeft en in welke vorm je je blush aanbrengt. Let wel op dat het niet zo hoeft maar dat het een tip is, om je blush het beste uit te laten komen. Hierboven zie je een plaatje met voorbeelden, hoe je het beste de blush kan aanbrengen in combinatie met de vorm van je gezicht.

Heb je een ovaal gezicht:

Lucky you, je hebt het ideale gezichtje voor de blush. Jij kan eigenlijk alles hebben en alles proberen, ga dus lekker los met de blush. Wat zeker een aanrader bij jou is waar je misschien niet zo snel op zou komen is de appeltjes van je wangen iets meer aan te zetten, hierdoor komt de vorm van je gezicht nog mooier uit!

Heb je een lang gezicht:

Met een lang gezicht heb je meestal een groot voorhoofd en duidelijke vormen in je gezicht, kijk daarom goed naar deze vormen en pas hier je blush bij aan. Breng net zoals hier boven de blush aan op de appeltjes van je wangen maar breng deze ook mooi aan naar boven en laat het wat doorlopen naar boven bij de ogen. Ook is het mooi om nog met wat extra bronzer te werken om die contouren in je gezicht extra te accenturen.

Heb je een rond gezicht: 

Breng je blush wat hoger aan dan bij de andere vormen om een beetje lengte in je gezicht te creëren, dit hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Met de juiste kleur maak je een prachtige vorm in je gezicht en wangetjes om in te knijpen!

Heb je een vierkant gezicht:

Omdat je gezicht bijna even lang is dan dat hij breed is, is het een hele kunst om juist de blush aan te brengen.  Laat de blush niet helemaal door lopen tot aan de oren omdat je dan een heel erg blokkerig effect maakt. Laat hem iets eerder stoppen en maak er een mooie ‘wing’ in!

En dan nog aantal tips!

Breng je blush altijd aan met een kwast, zelf vind ik het erg fijn om een schuine blush kwast te gebruiken omdat deze makkelijk de wangen mee pakt, deze kan je tegenwoordig al heel goedkoop van Essence kopen en die schijnt ook nog eens heel erg fijn te zijn!

Voordat je de blush met de kwast op de huid aan gaat brengen moet je hem altijd goed aftikken. Blush is meestal een product waar veel van op de kwast terecht komt. Als je dit op je huid aanbrengt heb je meestal veelte veel en ziet dit er niet meer mooi en natuurlijk uit. Daarom moet je je kwast goed aftikken om het overtollige product er vanaf te tikken.

Blend je blush altijd goed uit met bijvoorbeeld een schone poeder kwast, het is niet mooi om een strakke lijn blush te hebben, laat het dus goed overlopen in je huidskleur of foundation!

Smile, smile, smile! Hierdoor krijg je duidelijke wangen en weet je precies waar jij je blush moet aanbrengen, na een tijdje gaat dit natuurlijk automatisch, maar zeker een goede tip voor de meiden die er nog een beetje moeite mee hebben. En hè, lachen is gezond voor je en goed voor de spieren!

Gelukkig kan het nu weer, maar breng als het kan altijd je blush aan met daglicht. Blush valt zo anders uit met kunstlicht dan in het daglicht. Ik heb me ’s ochtends wel eens opgemaakt en ga de deur uit als het licht is, kijk dan even in de spiegel in de tuin en ren weer naar binnen omdat ik erbij loop als een clown, woeps!

Tot zover mijn blush tips, ik hoop dat jullie er iets aan hebben gehad! En mocht je nog meer goede tips hebben deel ze dan zeker in de comments!

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

29 reacties

  1. Wat heb je mooie blushes. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het niet zo met “tips” doe. Zeg maar : bruin haar = die kleur blush. Of hoe je het op moet brengen. Ik doe eigenlijk van alles wel op. Peach, roze, koraal. Gimme Gimme, ben dol op blush!

  2. Handig artikel! Ik vind het altijd lastig om de goede kleur blush te kopen. Je hebt trouwens echt een paar hele mooie blushes in je collectie! :)

  3. Handig artikel! Ik heb een ovaal gezicht en ga morgen maar proberen om eens mijn blush echt op de appeltjes van mijn wangen aan te brengen, ben benieuwd! :D thanks!
    liefs,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *