Zoek
Sluit dit zoekvak.

8 tips om wespen op afstand te houden

8 tips om wespen op afstand te houden

Zit je lekker buiten een ijsje te eten of op het terras een drankje te nuttigen? Dan is de kans groot dat je lastig gevallen wordt door een wesp. Je hebt twee soorten mensen, degenen die heel kalm blijven en je hebt mensen zoals mij die moord en brand gillen om zo een beestje. En juist voor deze mensen (en mijzelf) heb je hier een aantal handige tips om de wespen op afstand te houden.

Volgen jullie mij al op Instagram?

Wespen komen af op zoete dingen en laat ons dat nou net de hele zomer eten. IJsjes, zoete drankjes en zoet eten, overal zien de wespen wel iets lekkers in. Ik probeer altijd zo kalm mogelijk te blijven en te hopen dat ze weg gaan maar op een gegeven moment wordt het mij ook te heet onder de voeten en wil ik van dat beest af. Of beter nog, ze moeten gewoon niet komen. Wellicht helpen deze tips tegen wespen jou en mij de zomer door.

We weten dan wespen van zoetigheid houden, je zou het gebruik daarin kunnen beperken maar dat willen we eigenlijk helemaal niet. Gelukkig zijn er ook een aantal dingen waar wespen totaal niet van houden zoals:

Wierrook

Wespen hebben een hekel aan rook en zeker aan wierrook vanwege de rook en de geur. Steek een paar stokjes aan en zet deze op de tafel of steek ze in het zand rondom waar je zit.

8 tips om wespen op afstand te houden

Gemalen koffie

De geur van koffie vinden wij mensen vaak erg lekker, maar wespen niet! Doe wat gemalen koffie (snelfilter maling) in een bakje en steek dit aan. Deze geur houdt de wespen op een afstand!

Planten

Van sommige planten houden wespen ook niet omdat deze een sterke geur hebben. Wil je je terras wat opfleuren, plant dan bijvoorbeeld: munt, eucalyptus en citronella.

Lees ook: Geuren voor de lente en zomer

Draag geen zoete geuren

Dit klinkt natuurlijk heel logisch, maar we vergeten het nog wel eens, tenminste ik wel. ’s Ochtends spray ik altijd enthousiast een zoete, zomerse geur op en ’s middags vraag ik me altijd af waarom al die wespen bij mij zitten… Juist, die parfum.

Azijn

Azijn is echt een wondermiddeltje in huis. Je kunt ermee schoonmaken, vieze geurtjes weghalen maar ook wespen mee op een afstandje houden. Doe wat in een schaaltje en zet het op tafel.

Kruidnagel

Ik vind de geur van kruidnagel echt heerlijk, maar onze wespen vriendjes niet. Doe wat kruidnagel in een bakje of strooi het over de tafel. Het werkt extra goed als je het in een bakje azijn doet.

8 tips om wespen op afstand te houden

Wespenval maken

Je kunt natuurlijk een wespenval kopen, maar je kunt er ook zelf heel gemakkelijk eentje maken. Knip een fles doormidden en druk de bovenkant er andersom op en zorg dat dit goed vast blijft zitten. Doe in de fles wat zoets zoals ranja en de wespen komen hier vanzelf op af en kunnen doordat de kleine opening naar beneden gericht is hier niet zo makkelijk uit komen. Of zoals op bovenstaande foto.

Lees ook: Zo hou je vervelende insecten op een afstand

Blijf rustig

Dit is misschien wel het moeilijkste als je een hekel hebt aan wespen, maar doe jij de wespen niets, dan doen ze jou meestal ook niets. Blijf dus rustig zitten en wacht tot de wesp weg gaat. Vaak komen ze op geur of eten af en als de wespen dan toch in de buurt komen kun je die beter even verplaatsen.

Hebben jullie ook zo last van wespen of heb je misschien nog handige tips tegen wespen? Hoe reageer jij op wespen? Ben jij team rustig blijven of hysterisch rondrennen?

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *