Wat te doen tegen pluizig haar – 8 handige tips

Automatische concepten

Sinds dat ik mijn haar geblondeerd heb is het een stuk droger en daardoor ook pluiziger geworden. Ik was een beetje ten einde raad met mijn haar en kreeg het maar niet goed in model zonder dat het pluizig was. Ik vroeg jullie en de kapper om tips voor mijn pluizige haar en heb ze gevonden en deel ze nu met jullie.

Bron afbeelding: Shutterstock

Was je haar niet iedere dag

Ik denk dat iedereen het wel weet dat het niet goed is je haar iedere dag te wassen. Helaas moet ik het wel iedere dag wassen omdat mijn huid erg vet is en tijdens het slapen hierdoor mijn haren ook erg vet worden. Maar mocht je het kunnen uitstellen, doe dat dan ook zeker. Door het wassen, de hitte van het water en dergelijke beschadigd je haar best wel en veroorzaakt het pluis.

Gebruik een voedend masker of conditioner

Als je meteen de basis goed aanpakt kom je al een heel eind. Zorg er dus voor dat je een goed voedend masker of conditioner gebruikt. Ik merk dat op mijn droge geblondeerde haar een masker van de drogisterij net niet genoeg doet dus ik gebruik nu een Davines masker een keer in de week wat het haar echt goed verzorgt. Daarnaast gebruik ik elke keer een conditioner na het wassen, hier heb ik geen speciale voor. Ik kreeg trouwens van jullie ook massaal het Olaplex masker aangeraden.

Dep je haar droog

Na het douchen of wassen is het belangrijk dat je je haar droog dept en niet veegt of woelt. Dit zorgt voor extra klitten en pluis. Dep het dus voorzichtig droog met een handdoek en laat het daarna even zitten zodat het ergste opgenomen is door de handdoek. Ga trouwens ook niet slapen met nat haar, dit zorgt de volgende ochtend voor pluis.

Verzorg je haar met een serum of olie

Na het wassen is het heel erg belangrijk je haar met een goed voedend serum of olie te verzorgen. Ik kreeg ontzettend vaak het Biosilk serum te horen en de Maroccanoil Treatment. Zelf heb ik het Biosilk serum gekocht en merk en duidelijk het verschil dat mijn haar veel zachter, gladder en minder pluizig is. Ben zelf ook nog erg benieuwd naar Maroccanoil, misschien dat de volgende keer proberen!

Föhnen of aan de lucht laten drogen

Hitte is uitdrogend voor je haar dus het is niet altijd even goed om je pluizige haar bloot te stellen aan hitte. Als het kan zou ik zeker aanraden het haar aan de lucht te laten drogen. Maar wil je toch je haar sneller droog hebben of mooi in model hebben zorg er dan voor dat je haar ten eerste goed beschermd is met een heat protector en dat je niet de hoogste stand gebruikt. Het duurt dan misschien wel wat langer maar je haar zal je dankbaar zijn.

Gebruik een föhnborstel

Wil je echt de deur uit en je haar mooi glad hebben, gebruik dan een föhnborstel. Je kunt los met je föhn en een borstel werken, maar dat is bij jezelf nogal onhandig. Sinds kort gebruik ik de Dyson Air Wrap die echt helemaal fantastisch is, maar snap dat niet iedereen dat budget heeft voor een stylingstool. Bij Elise zag ik ook een hele mooie tool, de Carmen Perfect Curls, deze is een stuk goedkoper en geeft ook een heel mooi resultaat!

Borstel je haar niet te vaak

Als je je droge haar borstelt zie je vaak meteen pluis ontstaan, borstel daarom je haar niet te vaak. Let er ook op wat voor een borstel je gebruikt. Gebruik je een borstel die van plastic gemaakt is kan je haar ook nog eens extra statisch worden. Gebruik daarom bij voorkeur een houten borstel.

Slaap met je haren vast

Ga je slapen en was je de volgende ochtend je haren niet? Zorg dan dat je met vast haar slaapt in bijvoorbeeld een staartje, knot of vlecht. Zo zit je haar vast tijdens het slapen en pluist het minder snel. Nadeel vind ik wel dat je dan last hebt van ‘golven’ van een knotje of vlecht of zo een knik in je haar van een staart.

Hebben jullie ook last van pluizig haar en wat doen jullie er tegen? Bij mij werkt het gebruik van een goed masker, een serum en een föhnborstel echt top!

Dit vind je misschien ook leuk

5 reacties

 • Reply
  chucky1012
  24 maart 2019 at 06:10

  Handige tips om een pluizenbol te voorkomen….
  Helaas heb ik een kroezig kapsel van mezelf….
  Kan het niet vastbinden omdat het kort is.
  Mooie foto’s.

  Xoxo

 • Reply
  Nathalie
  24 maart 2019 at 09:48

  Tip voor tijdens het slapen: maak een staart hoog op je hoofd (“palmboompje”) met zo’n gedraaid elastiek. Houdt je haar uit het gezicht ivm vet worden, geeft volume en geen knik in het haar!

 • Reply
  Nicole
  24 maart 2019 at 14:39

  Goede tips! Ik merk dat inderdaad je haar minder wassen echt wel heel erg goed werkt!

 • Reply
  Janet
  25 maart 2019 at 06:01

  Tip voor een Dyson dupe: de Revlon one step hair dryer & volumizer. Heel YouTube staat er vol mee. Ik heb hem zelf gekocht bij de Otto.

 • Reply
  Daphne
  25 maart 2019 at 12:24

  nog een tip ; spoel na het wassen je haar even met koud water. helpt echt!

 • Laat een reactie achter