Tips tegen gespleten nagels

Als ik toch iets moet opnoemen wat ik niet mooi aan mijn nagels vind dan zijn het wel mijn nagelschilfertjes, gespleten nagels of hoe je het dan ook wilt noemen. Het lijkt maar niet over te gaan en het blijft maar terug komen bij een nagel. Alleen mijn ene nagel zal mijn werk wel de reden zijn, maar gelukkig is het bij al mijn andere nagels weg dankzij deze handige tips! Dus heb jij hier ook last van en wil je er maar al te graag af lees dan zeker eventjes verder. Want je wilt natuurlijk egale en sterke nagels hebben!

Polijst je nagels regelmatig! Natuurlijk niet te regelmatig want dat is weer hartstikke slecht voor je nagels. Doe dit dus elke maand een keer. Hier heb je speciale vijlen voor, ik gebruik het liefste mijn Trind vijl ervoor. Het polijsten zorgt ervoor dat het bovenste laagje van je nagel wordt verwijderd en meestal is dat ook het laagje wat los gaat zitten. Als je als last hiervan hebt kan het het laagje ook weg vijlen (als het natuurlijk een dun laagje is wat los zit) en valt het ook een stuk minder op.

Trind doet echt wonderen, je hebt het vast al heel vaak gehoord, maar het is ook echt zo. Ik gebruikte het Trind perfect system setje nadat ik mijn nagels helemaal had afgeknipt en sinds dien heb ik er nooit meer last van gehad (toen ik het setje nog gebruikte althans). Ik ben na een tijdje gestopt met Trind en ik had binnen de kortste keren weer last van schilferende nagels, dus Trind is echt een tip!

Niet je nagels knippen met een nagelknipper, doordat er zoveel druk ontstaat op sommige punten splijten je nagels uit elkaar en gaat het ook nog verder door in je nagel. Resultaat? Na een tijdje heb je weer geschilferde nagels. Knip dus je nagels het liefst niet maar vijl ze en als het niet anders kan met een schaartje of knip je nagels en vijl er nog een heel stuk vanaf.

Vijlen met een verkeerde vijl kan ook de boosdoener zijn, vijl het liefste je nagels met een glasvijl en in één richtig. Door domweg heen en weer te zigzaggen kan je ook gespleten nagels krijgen.

Aceton is zeker niet je beste vriend. Aceton droogt je nagels namelijk ontzettend uit en droge nagels spleiten ontzettend snel omdat ze dan een behoorlijk vocht tekort hebben. Denk dus altijd aan een aceton vrije nagellak remover of ben heel bewust van het feit dat het erin zit en dat je het maar af en toe gebruikt.

Als je nagels dus droog zijn door de nagellak die je draagt en er weer afhaalt met nagellak remover kan je je nagels het beste verzorgen met een nagel olie. Je hebt ze van allerlei merken van budget tot high end. Je kan natuurlijk voor Trind of Herome gaan maar Essence heeft ze ook in het vak liggen. Let wel op dat Essence het alleen in de grote vakken heeft liggen, met de speciale nail-art collectie.

Je kunt het natuurlijk niet altijd voorkomen en zijn natuurlijk ook omstandigheden dat je het snel krijgt, als je bijvoorbeeld aan het werk bent. Met afwassen of iets in het water zijn je nagels ook zwak en loop je makkelijk schade op. Je zou hier rekening mee kunnen houden om handschoentjes of iets dergelijks aan te trekken.

En als dat allemaal niet mag baten, je nagels helemaal afknippen en vijlen en al deze stappen herhalen en maar hopen dat deze keer je nagels aangroeien zonder schilfertjes!

Dit vind je misschien ook leuk

11 reacties

 • Reply
  Paola
  2 augustus 2011 at 07:45

  Handig artikel!

 • Reply
  Marjolein
  2 augustus 2011 at 09:36

  Thanks, ik heb hier 24/7 last van en gwbruik sinds een week Trind Nail Repair. Mijn baantje als vakkenvuller is bij mij een hel voor mn nagels, maarja ;)

 • Reply
  Sharon
  2 augustus 2011 at 10:50

  Handige tips! Ik heb op het moment niet heel erg last ervan, al is gister wel een duimnagel gesneuveld.

 • Reply
  Jessica
  2 augustus 2011 at 11:11

  Ik heb zo’n hekel aan splijtende nagels, maar het is echt een teken dat ze te droog zijn! Goed hydrateren is the key dus.

 • Reply
  LottedeJ
  2 augustus 2011 at 14:35

  Ik heb hier ook last van! Ik moet me dan ook altijd onwijs inhouden om die bovenste laag er niet vanaf te pulken. Ik vind het verschrikkelijk. Polijsten helpt inderdaad wel, dat heb ik gemerkt!

 • Reply
  Silva
  2 augustus 2011 at 15:47

  Bij mij heeft een glasvijl mijn nagels heel erg geholpen, na een paar weken merkte ik al verschil!

 • Reply
  Evelien
  2 augustus 2011 at 16:03

  Heel erg handig, die tips! Thanks :D

 • Reply
  Sanja
  3 augustus 2011 at 20:07

  Handige tips! Over Trind heb ik al veel gehoord, maar waar kan ik deze online bestellen best?

  • Reply
   Aranka
   4 augustus 2011 at 00:33

   Je kan het gewoon bij de Etos kopen en online bij Boozyshop.nl

 • Reply
  Fien
  13 augustus 2011 at 15:52

  Dankje! Je bent de eerste site die over dit probleem schrijft en ik heb er ook last van! Bedankt, ik ga je tips gebruiken!

 • Reply
  Elien
  13 augustus 2011 at 20:27

  leuke tips (:

 • Laat een reactie achter