Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Tips tegen ingegroeide haartjes en scheerirritatie

 photo Shaveworks_zps72093e72.png

De vakantie is bijna begonnen – of misschien heb je al wel net vakantie – en half Nederland gaat de zon opzoeken! Dit doen alle vrouwen natuurlijk wel in bikini of badpak. Het is dan fijn om alles glad geschoren te hebben zonder ingegroeide haartjes of een rode en geïrriteerde huid. Vandaag geef ik jullie tips hoe je een prachtige gladde en haarloze huid krijgt zonder irritatie en bultjes!

Bereid de huid voor

Het voorbereiden van de huid op een ontharingssessie is al het halve werk. Zo voorkom je ingegroeide haartjes en een geïrriteerde huid. Van de voren scrubben we de huid zachtjes waardoor de dode huidcellen verdwijnen en dat maakt de huid ook lekker zacht. Als de dode huidcellen verwijderd zijn hebben de haartjes een makkelijkere weg naar boven en zullen ze dus ook minder snel ingroeien.

 photo Scheermes_zps67dde4e9.png

Scheren

Hoe jij je het liefst onthaart is natuurlijk aan jezelf. Zelf scheer ik het liefste maar dit moet wel vaak herhaald worden en door het vake herhalen kan de huid geïrriteerd raken. Daarom wordt altijd wel gezegd er minimaal een dag tussen te laten zodat de huid enigszins kan herstellen. Scheer je altijd met scherp mesje en een extra product zoals een scheercrème of scheergel – kies voor een goed voedende variant, sommige producten kunnen de huid uitdrogen waardoor het gaat jeuken achteraf -. Maar zelf vind ik een conditioner of een dikkere zeep ook perfect werken, je merkt dan dat het scheermesje veel makkelijker over de huid heen glijd en niet trekkerig is. Druk ook nooit op het mesje maar laat hem gewoon over de huid heen glijden en scheer niet te vaak achter elkaar hetzelfde stukje, dit kan ook irritatie veroorzaken. En scheer natuurlijk mee het de haargroei, dit voorkomt ingegroeide haren.

 photo Lush-D-Fluff_zps61b5b1d3.png

Ontharingscrème

Dit is een handige manier om van je haar af te komen, maar kan zeker wat irritatie veroorzaken omdat het natuurlijk hartstikke chemisch is. Heb je veel last van moedervlekken of kleine wondjes op je benen, dan zou ik zeker niet aanraden dit product te gebruiken, hier wordt de irritatie alleen nog maar meer van. Ook worden de haren tot het oppervlak maar weggehaald dus daarna is er zeker nog kans van stoppels. Heb je dus een hele gladde huid zonder wondjes of iets dergelijks, dan kan je veilig een ontharingscrème gebruiken, maar anders zou ik het toch achterwege laten.

 photo Epil4_zps8ea274d5.png

Epileren

Epileren is natuurlijk een super handige manier om van je haar af te komen. Het is niet de meest comfortabele manier maar wel effectief. Als je een goede epilator hebt zul je vrij weinig last hebben van ingegroeide haartjes, maar toch kan het voorkomen. Omdat de epilator niet altijd het hele haartje meeneemt maar hem perongeluk afbreekt kunnen deze haren weer ingroeinen. Zorg dus dat je een goede epilator hebt waarbij de haren niet snel afbreken. Ook in bad epileren kan helpen, zo staan je poriën wijder open zodat de haartjes er makkelijker uit kunnen.

 photo Shaveworks3_zpsb0b093b1.png

Verzorging achteraf

Na het ontharen is het ontzettend belangrijk je huid goed te verzorgen, het heeft namelijk behoorlijk geleden. Dit kan je doen met speciale producten die hier voor bedoeld zijn. Maar het kan ook prima met een badycrème of andere milde producten zonder alcohol of parfum. Hier knapt de huid meteen van op en geeft het de nodige verzorging. En tussen de scheerbeurten door lekker blijven scrubben zodat de haartjes weer goed vrij komen!

Zo en nu kunnen we genieten van een lekkere zachte en haarloze huid! Laat die zomer en zon maar komen, wij zijn er klaar voor!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

21 reacties

  1. Goede tips, ik laat er ook meestal een paar dagen tussen zitten zodat je huid niet teveel geïrriteerd raakt. Scheerschuim en een mesje vind ik de fijnste combinatie en ik wil nooit meer andere scheermesjes dan die van Wilkinson Extreme 3. They are the best!

  2. Goede tips, dank je wel. Het is altijd weer een drama als er een haartje ingegroeid is. Gelukkig heb ik er de laatste tijd niet heel erg veel last meer van. xxx

  3. Ik heb een hele gevoelige huid als het gaat om scheren (ook last van eczeem) waardoor scheren niet altijd een pretje is. Binnenkort ga ik me eens oriënteren voor een epilator dan hoef ik het niet vaak meer te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *