Zoek
Sluit dit zoekvak.

Tips tegen gespleten nagels

Een veel en vervelend probleem bij je nagels is toch wel dat ze slijten. Zelf heb ik hier ook wel eens last van en ben ik zenuwachtig op mijn nagel aan het bijten zodat hij weer lekker glad wordt. Helaas heb ik dan wel een stuk minder stevige nagel en zal hij sneller gaan breken, dat wil ik ook niet hebben. Ik heb vandaag een aantal tips voor je op een rijtje gezet hoe je dit probleem kan tegengaan.

Polijsten
Heb je dat wel eens gedaan? Met een speciale buffervijl kan je om de twee weken je nagels eventjes polijsten. Je haalt dan het bovenste laagje van de nagels eraf en maakt hem weer mooi glad. Hier zijn speciale vijlen voor te koop maar die kan je overal wel vinden, van Essence, H&M, Etos en van Trind, wat mijn favoriet is. Het polijsten zorgt ervoor dat het bovenste laagje van je nagel wordt verwijderd en meestal is dat ook het laagje wat los gaat zitten. Als je als last hiervan hebt kan het het laagje ook weg vijlen (als het natuurlijk een dun laagje is wat los zit) en valt het ook een stuk minder op.

Trind
Ik ben zelf helemaal fan van Trind en kan ook meteen merken dat ik het gebruik, de conditie van mijn nagels is dan zoveel beter. Ik gebruikte het Trind perfect system setje nadat ik mijn nagels helemaal had afgeknipt en sinds dien heb ik er nooit meer last van gehad (toen ik het setje nog gebruikte althans). Ik ben na een tijdje gestopt met Trind en ik had binnen de kortste keren weer last van schilferende nagels, dus Trind is echt een tip!

Nagels knippen
Wat je eigenlijk al helemaal niet moet doen is je nagels knippen. Hierdoor ontstaat er veel druk op de nagel zodat hij gaat splijten. In het begin lijkt het misschien niet zo erg, maar na een tijdje heb je zeker weer last van gespleten nagels. Daarom word je aangeraden om je nagels te vijlen in plaats van te knippen. Het is misschien wat meer werk maar het is natuurlijk voor een goed doel!

Naar één kant vijlen
Vijlen is ook erg belangrijk, als je als een gek heen en weer zigzaggen kunnen de nagellagen ook los raken. Dit wil je natuurlijk ook niet hebben. Doe het daarom rustig één kant op, zo doe je het heel voorzichtig en beschadig je de nagels haast niet.

Nagellak remover
Aceton is zeker niet je beste vriend. Aceton droogt je nagels namelijk ontzettend uit en droge nagels spleiten ontzettend snel omdat ze dan een behoorlijk vocht tekort hebben. Denk dus altijd aan een aceton vrije nagellak remover of ben heel bewust van het feit dat het erin zit en dat je het maar af en toe gebruikt.

Verzorgen
Als je nagels dus droog zijn door de nagellak die je draagt en er weer afhaalt met nagellak remover kan je je nagels het beste verzorgen met een nagel olie. Je hebt ze van allerlei merken van budget tot high end. Je kan natuurlijk voor Trind of Herôme gaan maar Essence heeft ze ook in het vak liggen. Let wel op dat Essence het alleen in de grote vakken heeft liggen, met de speciale nail-art collectie.

Je kunt het natuurlijk niet altijd voorkomen en zijn natuurlijk ook omstandigheden dat je het snel krijgt, als je bijvoorbeeld aan het werk bent. Met afwassen of iets in het water zijn je nagels ook zwak en loop je makkelijk schade op. Je zou hier rekening mee kunnen houden om handschoentjes of iets dergelijks aan te trekken.

En als dat allemaal niet mag baten, je nagels helemaal afknippen en vijlen en al deze stappen herhalen en maar hopen dat deze keer je nagels aangroeien zonder schilfertjes!

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

49 reacties

 1. Handig! Ik wil zelf ook nog steeds eens wat van Trind proberen. Nagels knippen deed ik al nooit, had al eerder gehoord dat dat niet zo heel goed was :)

 2. Dit is dus bij mij ook een veel voorkomend probleem, heel irritant die gespleten nagels! Aceton gebruik ik dagelijks, misschien moet ik dan toch een wat mildere nagellak remover haha

 3. Fijn dat je tips geeft! Jij hebt altijd zo’n mooie nagels, dus ideaal dat jij die tips dan ook geeft ;) Ik vind knippen altijd zo snel en gemakkelijk… Vijlen werkt inderdaad veel mooier!

 4. Mijn nagels zijn nu mega kort en krijgen elke dag wat olie. Hopen dat het werkt! Anders ga ik Trind zoeken ;)

 5. Handige tips! Sinds ik zelf met shellac in de weer ben gegaan zijn mijn nagels echt achteruit gegaan. Gelukkig zijn ze nog wel sterk en groeien ze goed, maar ze splijten zo snel. Daarom moet ik mijn nagels nu echt altijd lakken, want het ziet er zoo lelijk uit. Misschien moet ik toch maar het setje van Trind aanschaffen, maar ik vind het zo jammer dat het effect dan ook weer weg is zodra je stopt.

 6. Voeden is inderdaad wel belangrijk tegen gespleten nagels! Ik moet zeggen dat ik vaak te lui mee omspring… Ik heb dus ook wel eens een gevalletje gespleten nagel… oeps!

 7. Ik ben nu al een week geen nagellak meer op omdat ik nagelverharder aan het proberen ben, nog een weekje en dan heb ik hopelijk wat sterkere nagels en kan ik weer lekker nagellak op, is echt afkicken hihi ;-)

 8. Goede tips! Zelf gebruik ik ook altijd Trind en Herome vanwege de kwlaiteit, maar ook omdat deze allebei niet op dieren zijn getest :D

 9. Dit artikel komt als geroepen :-) Mijn nagels breken, splijten en scheuren continu in…Door de kou, de droogte en geen goede verzorging…De laatste tijd ietwat te laks in :-(

 10. Ik heb het zo vaak! Dan zie je die bovenste laag gewoon liggen ofzo en zit hij zo half in het roze gedeelte van een nagel, in elk geval heel irritant.

 11. Hele handge tips! Goede stimulance om weer wat meer aandacht aan mijn nagels te geven, heb alle middelen in huis maar m’n nagels zien d’r niet uit at the moment haha.

 12. Met polijsten moet je echter wel uit kijken dat je niet te veel afvijlt. Anders wordt je nagelbed dun en gevoelig.

 13. Handige tips. Alleen gebruik ik altijd nagelak zonder aceton en heb ook gespleten nagels. Ook las ik ergens anders dat je beter nagelbasem kunt gebruiken ipv olie. Olie trekt niet in schijnt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *