Tips tegen gespleten nagels

Een veel en vervelend probleem bij je nagels is toch wel dat ze slijten. Zelf heb ik hier ook wel eens last van en ben ik zenuwachtig op mijn nagel aan het bijten zodat hij weer lekker glad wordt. Helaas heb ik dan wel een stuk minder stevige nagel en zal hij sneller gaan breken, dat wil ik ook niet hebben. Ik heb vandaag een aantal tips voor je op een rijtje gezet hoe je dit probleem kan tegengaan.

Polijsten
Heb je dat wel eens gedaan? Met een speciale buffervijl kan je om de twee weken je nagels eventjes polijsten. Je haalt dan het bovenste laagje van de nagels eraf en maakt hem weer mooi glad. Hier zijn speciale vijlen voor te koop maar die kan je overal wel vinden, van Essence, H&M, Etos en van Trind, wat mijn favoriet is. Het polijsten zorgt ervoor dat het bovenste laagje van je nagel wordt verwijderd en meestal is dat ook het laagje wat los gaat zitten. Als je als last hiervan hebt kan het het laagje ook weg vijlen (als het natuurlijk een dun laagje is wat los zit) en valt het ook een stuk minder op.

Trind
Ik ben zelf helemaal fan van Trind en kan ook meteen merken dat ik het gebruik, de conditie van mijn nagels is dan zoveel beter. Ik gebruikte het Trind perfect system setje nadat ik mijn nagels helemaal had afgeknipt en sinds dien heb ik er nooit meer last van gehad (toen ik het setje nog gebruikte althans). Ik ben na een tijdje gestopt met Trind en ik had binnen de kortste keren weer last van schilferende nagels, dus Trind is echt een tip!

Nagels knippen
Wat je eigenlijk al helemaal niet moet doen is je nagels knippen. Hierdoor ontstaat er veel druk op de nagel zodat hij gaat splijten. In het begin lijkt het misschien niet zo erg, maar na een tijdje heb je zeker weer last van gespleten nagels. Daarom word je aangeraden om je nagels te vijlen in plaats van te knippen. Het is misschien wat meer werk maar het is natuurlijk voor een goed doel!

Naar één kant vijlen
Vijlen is ook erg belangrijk, als je als een gek heen en weer zigzaggen kunnen de nagellagen ook los raken. Dit wil je natuurlijk ook niet hebben. Doe het daarom rustig één kant op, zo doe je het heel voorzichtig en beschadig je de nagels haast niet.

Nagellak remover
Aceton is zeker niet je beste vriend. Aceton droogt je nagels namelijk ontzettend uit en droge nagels spleiten ontzettend snel omdat ze dan een behoorlijk vocht tekort hebben. Denk dus altijd aan een aceton vrije nagellak remover of ben heel bewust van het feit dat het erin zit en dat je het maar af en toe gebruikt.

Verzorgen
Als je nagels dus droog zijn door de nagellak die je draagt en er weer afhaalt met nagellak remover kan je je nagels het beste verzorgen met een nagel olie. Je hebt ze van allerlei merken van budget tot high end. Je kan natuurlijk voor Trind of Herôme gaan maar Essence heeft ze ook in het vak liggen. Let wel op dat Essence het alleen in de grote vakken heeft liggen, met de speciale nail-art collectie.

Je kunt het natuurlijk niet altijd voorkomen en zijn natuurlijk ook omstandigheden dat je het snel krijgt, als je bijvoorbeeld aan het werk bent. Met afwassen of iets in het water zijn je nagels ook zwak en loop je makkelijk schade op. Je zou hier rekening mee kunnen houden om handschoentjes of iets dergelijks aan te trekken.

En als dat allemaal niet mag baten, je nagels helemaal afknippen en vijlen en al deze stappen herhalen en maar hopen dat deze keer je nagels aangroeien zonder schilfertjes!

Dit vind je misschien ook leuk

49 reacties

 • Reply
  Malou
  19 maart 2013 at 08:34

  Handige tips :)

 • Reply
  Joyce
  19 maart 2013 at 08:34

  Handig! Ik wil zelf ook nog steeds eens wat van Trind proberen. Nagels knippen deed ik al nooit, had al eerder gehoord dat dat niet zo heel goed was :)

 • Reply
  Manon
  19 maart 2013 at 08:43

  Dit is dus bij mij ook een veel voorkomend probleem, heel irritant die gespleten nagels! Aceton gebruik ik dagelijks, misschien moet ik dan toch een wat mildere nagellak remover haha

 • Reply
  Mieke
  19 maart 2013 at 09:05

  Goeie tips! Thanks!

 • Reply
  Isabella
  19 maart 2013 at 09:09

  Er staan handige tips in, bedankt! Ik heb er sinds een tijdje ook echt last van.

 • Reply
  Eline
  19 maart 2013 at 09:15

  Fijn dat je tips geeft! Jij hebt altijd zo’n mooie nagels, dus ideaal dat jij die tips dan ook geeft ;) Ik vind knippen altijd zo snel en gemakkelijk… Vijlen werkt inderdaad veel mooier!

 • Reply
  Chantal
  19 maart 2013 at 09:38

  Handige tips!

 • Reply
  Anne Solveig
  19 maart 2013 at 09:59

  Super handig!

 • Reply
  bunniesandpeace
  19 maart 2013 at 10:01

  Mijn nagels zijn nu mega kort en krijgen elke dag wat olie. Hopen dat het werkt! Anders ga ik Trind zoeken ;)

 • Reply
  trendymommynl
  19 maart 2013 at 10:07

  oh, ik heb hier ook zo last van, heel irritant.

  had gisteren toevallig mijn handen goed ingevet en ging met handschoenen slapen :D

 • Reply
  Milou
  19 maart 2013 at 10:10

  super geode tips! Thanks! :)Dat polijsten ga ik eens proberen!

 • Reply
  femketje
  19 maart 2013 at 10:11

  Handig artikel!

 • Reply
  Kirsten
  19 maart 2013 at 10:15

  Handige tips ik heb dat ook best vaak!

 • Reply
  Esther - Mango Sorbetto
  19 maart 2013 at 10:18

  Goede tips! Ik heb sinds kort last van splijtende nagels.. echt balen :(

 • Reply
  Nena - whatevergivesjoy
  19 maart 2013 at 10:20

  ben blij, ik doe het blijkbaar volledig juist! (: lemony flutter to the rescue!

 • Reply
  ChantalAngel
  19 maart 2013 at 10:27

  Hele handige tips. Ik heb hele dikke nagels maar desondanks breken ze nog af en toe af

 • Reply
  Fashionique
  19 maart 2013 at 10:31

  Handige tips! =)

 • Reply
  Linda
  19 maart 2013 at 10:41

  Handige tips! Sinds ik zelf met shellac in de weer ben gegaan zijn mijn nagels echt achteruit gegaan. Gelukkig zijn ze nog wel sterk en groeien ze goed, maar ze splijten zo snel. Daarom moet ik mijn nagels nu echt altijd lakken, want het ziet er zoo lelijk uit. Misschien moet ik toch maar het setje van Trind aanschaffen, maar ik vind het zo jammer dat het effect dan ook weer weg is zodra je stopt.

 • Reply
  kellycaresse
  19 maart 2013 at 10:47

  Wat een handige tips, ik heb daar ook regelmatig last van doordat ik veel werk doe waarbij ik constant handen moet wassen :)

 • Reply
  edithmeijer
  19 maart 2013 at 10:59

  Super handige tips!

 • Reply
  Accessory
  19 maart 2013 at 11:05

  Handige tips! Trind vind ik persoonlijk erg slecht dat gebruik ik echt nooit meer

 • Reply
  Charlotte
  19 maart 2013 at 11:05

  Goede tips!

 • Reply
  BeautyByTS
  19 maart 2013 at 11:06

  Ik gebruik Trind al jaren maar m’n nagels blij splijten

 • Reply
  Lin
  19 maart 2013 at 11:22

  Voeden is inderdaad wel belangrijk tegen gespleten nagels! Ik moet zeggen dat ik vaak te lui mee omspring… Ik heb dus ook wel eens een gevalletje gespleten nagel… oeps!

 • Reply
  Moniek
  19 maart 2013 at 11:30

  Helaas splijten ze bij mij op het werk ook vaak.

 • Reply
  Caroline
  19 maart 2013 at 11:31

  Waar koop je trind dan :s?

 • Reply
  beautycasebycaro
  19 maart 2013 at 11:49

  Ik ben nu al een week geen nagellak meer op omdat ik nagelverharder aan het proberen ben, nog een weekje en dan heb ik hopelijk wat sterkere nagels en kan ik weer lekker nagellak op, is echt afkicken hihi ;-)

 • Reply
  Sofie
  19 maart 2013 at 11:50

  Fijn artikel en handige tips!

 • Reply
  Jewelyz
  19 maart 2013 at 12:34

  Handige tips! Ik vind het altijd zo vervelend als mijn nagels gaan brokkelen..:(

 • Reply
  Miss Newthing
  19 maart 2013 at 12:55

  Handige tips! ik heb inderdaad last van nagels die splijten en erger me hier ontzettend aan. Ik ga dus zeker het trind setje proberen.

 • Reply
  Denise
  19 maart 2013 at 13:04

  Goede tips! Zelf gebruik ik ook altijd Trind en Herome vanwege de kwlaiteit, maar ook omdat deze allebei niet op dieren zijn getest :D

 • Reply
  Laura
  19 maart 2013 at 13:36

  Hier heb ik ook last van. De laatste tijd besteed ik wat meer aandacht aan mijn nagels en ze zien er nu al een stuk beter uit!

 • Reply
  BeautyFrique
  19 maart 2013 at 13:45

  Handige tips! Ik wist niet dat nagels knippen eigenlijk niet zo goed is voor je nagels..

 • Reply
  charile
  19 maart 2013 at 14:30

  handig :D

 • Reply
  Suzanne
  19 maart 2013 at 16:06

  Wat een fijne en handige tips. Mijn nagels zijn ook zo verkleurd door al het lakken

 • Reply
  martinaa89
  19 maart 2013 at 16:54

  ik knip, heel slecht, altijd mijn nagels, ik vind vijlen zo’n werk!

 • Reply
  miladylike
  19 maart 2013 at 17:22

  Bedankt voor de tips! Dit ga ik zeker onthouden.

 • Reply
  beautyjuf
  19 maart 2013 at 17:41

  Dit artikel komt als geroepen :-) Mijn nagels breken, splijten en scheuren continu in…Door de kou, de droogte en geen goede verzorging…De laatste tijd ietwat te laks in :-(

 • Reply
  Hester
  19 maart 2013 at 18:31

  Ik heb het zo vaak! Dan zie je die bovenste laag gewoon liggen ofzo en zit hij zo half in het roze gedeelte van een nagel, in elk geval heel irritant.

 • Reply
  Cynthia
  19 maart 2013 at 19:47

  Handige tips!

 • Reply
  Kelly
  19 maart 2013 at 19:51

  Nagels, ik heb er een haat liefde verhouding mee!

 • Reply
  Jana
  19 maart 2013 at 20:25

  Handige tips :D x

 • Reply
  Evelien
  19 maart 2013 at 21:17

  Fijne tips, ik heb er zelf erg last van. Ik moet mezelf echt afleren om het stukje eraf te trekken dan :/

 • Reply
  Jhemyla
  19 maart 2013 at 22:48

  Ik had ook altijd last van gespleten nagels, totdat ik een glazenvijl ging gebruiken. nu heb ik er eigenlijk geen last meer van.

 • Reply
  Janniek te Winkel
  20 maart 2013 at 08:54

  Hele handge tips! Goede stimulance om weer wat meer aandacht aan mijn nagels te geven, heb alle middelen in huis maar m’n nagels zien d’r niet uit at the moment haha.

 • Reply
  Natascha
  22 maart 2013 at 13:06

  Met polijsten moet je echter wel uit kijken dat je niet te veel afvijlt. Anders wordt je nagelbed dun en gevoelig.

 • Reply
  Tamara
  21 mei 2013 at 22:01

  Handige tips. Alleen gebruik ik altijd nagelak zonder aceton en heb ook gespleten nagels. Ook las ik ergens anders dat je beter nagelbasem kunt gebruiken ipv olie. Olie trekt niet in schijnt.

 • Reply
  Tamara
  21 mei 2013 at 22:02

  Bedoel natuurlijk nagellakremover zonder aceton….

 • Laat een reactie achter