Zoek
Sluit dit zoekvak.

Tips tegen een zweetgeur

Als het warm en broeierig buiten is kan je er bijna niets tegen doen, je begint te transpireren. Helaas gebeurt het heel vaak dat er ineens ook vervelende luchtjes voorbij komen en als er iets is wat ik bij mezelf (en ook anderen) vies vind is het een zweetlucht. Natuurlijk is er deodorant die je kan helpen tegen vervelende luchtjes, maar er zijn nog meer trucjes om deze nare geur tegen te gaan!

Om eerst een fabeltje uit de wereld te helpen, zweet stinkt niet. Het gaat pas vervelend ruiken als het met de verkeerde bacterien in aanraking komt. Onder je oksels is het lekker warm en dus ook een broedplaats van bacteriën, niet zo gek dus dat daar vaak de vervelende geurtjes vandaan komen. Je oksels daarom goed schoon houden is een must, maar er zijn natuurlijk nog meer handige tips!

Deodorant

Eigenlijk ken ik niemand die het niet gebruikt, deodorant. Ik ga echt ’s ochtends de deur niet uit zonder deodorant te hebben gebruikt. Ik ben echt bang dat ik halverwege de dag ga stinken, daarom gebruik ik graag een goede deodorant. Mijn favorieten tegen vervelende geurtjes zijn Dove, Nivea en Lady Speed Stick. Pas op met parfum deodorants, deze ruiken misschien wel lekkerder, maar vaak goed beschermen doen ze niet.

Kleding

Het soort stof van je kleding kan echt een boosdoener zijn. Draag je synthetische stoffen, dan zijn jouw bacteriën heel gelukkig. Je kan dus al raden dat je hier veel sneller door gaat ruiken. Kies liever op een warme dag voor katoenen kleding. Let ook op met strakke kleding, hier zie je sneller zweetvlekken in en zorgt ook sneller voor geurtjes. Denk je toch een dag goed te gaan zweten, kies dan voor zwarte kleding, daar zie je het niet zo goed op!

Persoonlijke hygiëne

Je kunt zo vaak spuiten als je wilt, maar als je jezelf niet wast en voorziet van schone kleren wanneer dat nodig is, kunnen er ook vervelende geurtjes ontstaan. Elke dag je oksels fris wassen is dus zeker een must. Heb je de vorige dag flink gezweet in je t-shirt trek dan een schone aan! Jasjes was je natuurlijk niet altijd en doe je niet na één keer dragen in de was. Deze kun je buiten even lekker luchten of bespuiten met een textiel verfrisser.

Voeding

Vervelende geurtjes kunnen ook de oorzaak zijn van voeding. Scherp eten is vaak de boosdoener, hierdoor gaat je hartslag omhoog en heeft je lichaam zweet nodig om je af te koelen en de hartslag weer omlaag te krijgen. Dit geld trouwens ook bij alcohol en het roken van sigaretten. Heb je een dagje deodorant vergeten, ga dan niet scherp eten!

Warm weer

Met die hitte buiten is het geen goed idee om heel actief bezig te zijn buiten, het resultaat is dat het zweet van je af druipt, niet echt fris. Wil je toch eventjes een rondje fietsen doe dat dan ’s ochtends of in de namiddag wanneer het een stuk koeler is.

Stress momentjes

Momenten waar je plots het zweet uitbreekt zijn niet fijn, vaak is dit in combinatie met stress. Haal je wel op tijd de trein? Dit soort gedachten geven mij altijd veel stress en ineens breekt me het zweet uit. Of op het werk sta ik ineens voor een raadsel met een boze klant… eh… ja wat doe je dan?

Botox

Dit is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd, maar voor de echte heftige zweters kan het echt een oplossing zijn: botox! De botox word in de klieren van je oksels gespoten en zorg ervoor dat het zweetsignaal zo goed als uitgeschakeld word, waardoor je haast niet gaat transpireren. Of het echt goed voor je is weet ik niet, maar het effect duurt zeker een paar maanden.

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

27 reacties

  1. Thanks voor de handog tips, ik ben gelukkig niet echt een hele erge zweter!
    Maar inderdaad botox kan toch niet goed zijn, want zweten is toch juist om af te koelen. Lijkt me wel bizar hoor!

  2. Botox zou ik echt alleen maar aanraden bij mensen die extreem zweten. Je moet je warmte toch ergens kwijt dus als je de oksels uitschakelt ga je ergens anders heftiger zweten.

  3. Wat een goed artikel! Het is heel vervelend als je last hebt van overmatig zweten…Ik ken trouwens iemand die geen deo gebruikt. Zo gek…Die persoon ruikt ook nooit naar zweet, etc.

  4. Goh toevallig dat Serena 6 aug ook zo’n artikel heeft geplaatst. Zij heeft een stuk meer nieuwe, nog onbekende tips! Ik vind het een beetje logisch en standaard wat je schrijft.

  5. Syneo5 is echt zo het allerbeste. ongeveer 5 tot 7 dagen geen zweetoksels/zweetgeur. echt een go-to in de zomer. wel prijzig: 20 euro voor 30 ml. ofzo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *