Zoek
Sluit dit zoekvak.

10 tips om beter te kunnen slapen met warm weer

10 tips om beter te kunnen slapen met warm weer

Het is bloedheet buiten en die slaapkamer wil maar niet koeler worden, ontzettend vervelend als je lekker wilt gaan slapen. Nachten wakker liggen door de warmte is ook de oplossing niet, maar met deze tips kun je het wat aangenamer maken in de slaapkamer met deze warmte. Ik vroeg op Instagram tips en daarna kreeg ik massaal de vraag om ze te delen. Dus hierbij de tips om beter te kunnen slapen met warm weer die ik van jullie kreeg!

Ventilator met een fles bevroren water

Een ventilator is natuurlijk onmisbaar in de slaapkamer als het zo warm is. Maar wist je dat als je er een fles koud water voor zet (het liefst bevroren) dat je koude lucht krijgt? Ik wist dit niet maar kreeg deze tip echt heel vaak!

Volgen jullie mij al op Instagram?

Slapen zonder deken

Ik ben zo iemand die echt met een deken over zich heen moet slapen. Een gewone deken is echt te warm dus daarom slaap ik met dit warme weer alleen onder mijn dekbedovertrek, zo heb je toch iets over je heen en is het niet meteen zo warm.

Mobiele airco

Ze zijn niet aan te slepen op dit moment, mobiele airco’s. Je zet ze neer in de ruimte waar je wilt en ze blazen heerlijk koele lucht. Beetje jammer dat ze best wel prijzig zijn. Hier staat er ook nog eentje op de wishlist.

Doorluchten

Naast een ventilator en airco is het natuurlijk ook goed om de boel goed te luchten. Als de zon weg is zet dan alle ramen tegen elkaar open en laat goed de frisse lucht door je huis (en slaapkamer) waaien. En slaap natuurlijk ook met je raam open, dan kan het ’s nachts afkoelen.

Lees ook: Hoe overleef je een hittegolf

Neem een lauwe douche

Een te warme douche met dit weer is niet goed, maar een te koude douche ook niet (hoe verleidelijk dat ook klinkt). Het beste is een lauwe douche te nemen of mee af te sluiten. Zo is de overgang niet te groot met de warmte, zweet je minder en kun je dus beter slapen.

Nat washandje

Leg een nat washandje naast je neer en ga daarmee over je huid om het te laten afkoelen. Als je ook nog eens naast een ventilator slaapt wordt de huid extra koel doordat het nat is. Lekker verfrissend dus en ideaal als je niet kunt slapen met warm weer.

Naakt slapen

Zeg op dit moment maar gedag tegen die leuke pyjama’s of lekker zittende shirtjes, met dit weer is naakt slapen echt een verademing. Heb je toch liever iets aan? Kies dan voor een klein loszittend broekje en een ruim topje.

Laken in de diepvries

Ik zei al dat slapen onder alleen een laken al lekkerder is, maar je kunt het nog aangenamer maken door je laken eerst even in de vriezer te leggen. Vlak voor het slapen gaan haal je hem eruit en kruip je onder een heerlijk koel dekentje.

Lees ook: Tips voor een verbrande huid

Koelelementen in bed

Deze tip kreeg ik ook ontzettend vaak, met koelelementen in bed gaan liggen. De een wikkelt ze in een theedoek, de ander in een handdoek of gewoon onder je laken. Het schijnt heel verfrissend te zijn.

Ga slapen wanneer je echt moe bent

Met dit warme weer heeft het weinig zin om al naar bed te gaan wanneer je nog niet echt moe bent. Je blijft waarschijnlijk maar woelen in bed, vat geen slaap en je ergert je alleen maar aan de warmte. Ga dus pas echt naar bed wanneer je echt moe bent, wellicht slaap je dan meteen!

Hebben jullie ook zo een last van het warme weer en met het slapen? Of slaap je juist extra lekker door die warmte? En heb jij nog goede tips die hier niet tussen staan? Deel ze dan zeker in de comments! Hopelijk is deze hittegolf snel voorbij en kunnen we weer normaal slapen.

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

8 reacties

  1. Goede tips!! Ik heb afgelopen week een aantal keer met een natte handdoek om mijn nek geslapen. Onder de koude kraan houden, goed uitwringen en dan nog een droge handdoek ter bescherming op je kussen. Heerlijk!

  2. Staan een paar handige tips tussen! Ik denk dat je het beste kan zorgen dat je huis/slaapkamer in de eerste plaats niet te warm wordt. ’s Avonds, ’s nachts en in de ochtend lekker alle ramen en deuren open en als het warm wordt weer dicht. Door zonnewering, luiken, gordijnen ervoor zorgen dat er zo min mogelijk zon naar binnen kan schijnen en het niet opwarmt.

    Door het gebruik van airco’s wordt het buiten alleen maar warmer, omdat de warme lucht naar buiten wordt gevoerd. Bovendien vreten die dingen stroom, ook niet echt milieuvriendelijk… Helpt niet echt bij aan het voorkomen van toekomstige hittegolven ;)

  3. Met koude flessen water voor de ventilator voor koelere lucht en ramen open. Nu hebben ze een hitteprotocol opgesteld en het is alsof het zelfs levens kan redden want toen voor die Parijse hittegolf deden ze er nog niets aan. Daarna is er het hitteprotocol gekomen om te waarschuwen wat te doen als het zo warm is. Ook veel drinken en er wordt bij ouderen op gelet of ze wel genoeg vocht drinken binnen krijgen omdat ze die dorstprikkel missen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *