Search
Close this search box.

Tips om verstandig te genieten van de lentezon

Tips om verstandig te genieten van de lentezon

Het is eindelijk lente met prachtig weer! Als de eerste zonnestralen er zijn en het windje niet te heftig aanwezig is verkas ik meteen naar buiten. Maar vaak ben ik me niet bewust van de gevaren van de zon in april en mei. Ik trek een t-shirtje aan en ga meteen – onbeschermd – in de zon zitten om heerlijk te genieten. Het is maar 16 graden buiten dus zo heftig zal het wel niet zijn toch? FOUT! Juist in deze dagen moet je heel verstandig om gaan met de zon.

Tips om verstandig te genieten van de lentezon

Ik keek van de week op mijn Timehop dat ik een jaar geleden ook lekker van de eerste zonnestralen aan het genieten was op het balkon, heerlijk! Maar de foto’s daarna lieten me wel schrikken, ik was namelijk ontzettend erg verbrand! En dat van misschien maar een uurtje in de zon zitten. De zon in april in mei is al ontzettend krachtig, al denk je dat misschien niet. Daarom wil ik jullie met dit artikel op het hart drukken dat je goed voor jezelf moet zorgen tegen de zon!

Tips om verstandig te genieten van de lentezon

Je witte huid in combinatie met de verraderlijk sterke zon doet ons vaak de das om. Jezelf beschermen is daarom ontzettend belangrijk, want we verbranden veel sneller omdat onze huid nog niets gewend is en de zon toch al heel krachtig is. Je moet het dus echt weer opbouwen, net zoals je onder de zonnebank gaat. Hoe lekker het ook is, geniet maar even in het volle zonnetje of bescherm je gewoon erg goed. En ik denk dat het laatste het verstandigste en beste is, want ja, ik wil ook gewoon lekker in het zonnetje zitten!

Tips om verstandig te genieten van de lentezon

Smeer je in!

Ja echt jongens, ook met deze eerste zonnestralen moet je je goed insmeren! En dan het liefst met een hogere factor als je niet om de 10 minuten wilt smeren, want zo krachtig is de zon! Ik smeer mezelf lekker in met een factor 30 en merk dat dat goed is voor een uurtje balkon in de zon, maar ieders huid is natuurlijk anders. Kijk goed wat voor jou werkt. Ik gebruik deze fijne spray van Lovea* die heerlijk ruikt en niet plakt, ideaal!

Iets wat we ook heel vaak vergeten is ons gezicht en daar waren tot voor kort ook niet heel erg veel producten voor te koop. Maar sinds kort krijgen steeds meer merken een speciale zonnebrand voor het gezicht. Deze Kruidvat So Lait Face* is prima en werkt perfect. In je gezicht verbranden is natuurlijk geen pretje.

Tips om verstandig te genieten van de lentezon

Hydratatie

Ik ben vast niet de enige die met mooi weer meteen het terras op rent en een heerlijk koel biertje of een wijntje besteld. Maar alcohol onttrekt vocht in het lichaam en die vocht heeft het lichaam juist zo hard nodig met het mooie weer. Natuurlijk mag je genieten van een lekker alcoholisch drankje, maar compenseer het dan ook met een glas water.

Tips om verstandig te genieten van de lentezon

Draag een zonnebril

De zonnebril is natuurlijk een fantastische accessoire, maar hij is ook heel erg belangrijk voor onze ogen. Belangrijk is dat je altijd een zonnebril zoekt met een goede UV-A en UV-B bescherming. Dit UV-filter beschermt je ogen tegen de schadelijke stralen en dat is wel zo fijn. Ook zorgt een zonnebril er voor dat je beter zicht hebt en je ogen niet dichtknijpt tegen de felle stralen. Naast een leuk accessoire is het dus ook onmisbaar tijdens de zon.

Tips om verstandig te genieten van de lentezon

Maar met een zonnebril willen we er natuurlijk ook hip en trendy uitzien, toch? Sinds kort heb ik deze toffe nieuwe zonnebril van FENDI* die te koop is bij Smartbuyglasses, een hele toffe webshop vol met zonnebrillen van de tofste merken zoals: Tom Ford en Gucci.

Tips om verstandig te genieten van de lentezon

Ik heb voor dit stoere model gekozen omdat hij wat groter is dan anders en ik dat wel stoer vind. De kleurencombinatie vind ik ook erg leuk en past goed bij mij. Het montuur is gemaakt van Acetate en voelt heel stevig aan. Omdat hij wat dikker is, is hij ook wat zwaarder maar als je hem goed afstelt zit hij perfect!

Tips om verstandig te genieten van de lentezon

Deze bril heeft een sleutelgat neussteun en dat vind ik zelf altijd erg fijn, want is het altijd maar de vraag of de zonnebril goed op je neus aansluit. Met deze opening zit je altijd goed en past het bij iedereen. Zonde om zo een mooie bril je kopen en het past toch niet helemaal goed. De glanzen zijn Brown Gradient en lopen dus in kleur af aan de onderkant. Zelf vind ik dat altijd erg prettig met onder andere lezen. Ik ben heel erg blij met mijn frisse en toffe zonnebril, die gaat zeker heel erg vaak gedragen worden!

Tips om verstandig te genieten van de lentezon

Mijn tip is dus, ga lekker van de zon genieten, maar doe dit wel beschermd! De lentezon is ontzettend sterk en kan ongewenst veel schade toe richten aan de huid of ogen en dat willen we natuurlijk allemaal niet. Hebben jullie al lekker van het zonnetje genoten en bescherm je jezelf dan ook al of toch stiekem niet?

(*) Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi allemaal, welkom op mijn blog over beauty, food en lifestyle! Ik ben Aranka, een echte girl next door van 28 jaar die met veel passie blogt over alles wat op haar pad komt! Bijna elke dag komt er een artikel online over van alles dat de vrouw interesseert! Ik wens je veel kijk- en leesplezier. Liefs, Aranka

10 reacties

 1. Ik smeer mij niet in nee. Ook vanwege de make up die ik draag. Foundation. Heb je daar tips voor?

  Das geen goedkope bril trouwens;-)

  1. Je kan gewoon een zonnebrand product voor je gezicht onder je make-up doen, ipv je dagcreme. En er schijnen sprays te zijn met spf er in die je over je make up kan doen, zie artikel op Misslipgloss.

 2. Hahadit is wel een goede reminder ja…
  Helaas is er voorlopig geen geen mallemoer aan zonnestraaltjes te bekennen.
  Grauwer dan dit kan haast niet .
  zou je zeggen.
  Maar als het zonnetje weer een keer komt opdagen, is dit wel iets om te onthouden.

 3. Goed stuk, fijn dat je ons eraan herinnert dat smeren belangrijk is!

  Wil wel even zeggen dat het stukje over “wennen aan de zon met een lichte huid” een beetje misleidend kan zijn. Ook al heb je een beetje een kleurtje gekregen, het hebben van een kleurtje staat slechts gelijk aan ongeveer beschermingsfactor 5 dus daar schiet je niet zo veel mee op.

 4. Ik smeer echt altijd een dagcrème met factor of een foundation met een factor. Ik weet hoe gevoelig mijn huid is dus ik ben er altijd voorzichtig mee en een mini voor in je handtas kost niet veel en kun je gemakkelijk mee nemen. Ik ben trouwens heel benieuwd naar die SoLait Face van Kruidvat.
  xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *